3 najboljših reševalcev nemške doge v Koloradu! (2022)

Predloga Best-Great-Dane-Rescues-in-Colorado

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, če iščete najboljše reševalce nemške doge v Koloradu. Doge so posebni psi in veljajo celo za nekatere najbolj prijazne pse na celem svetu. Mnogi ljudje so presenečeni, ko ugotovijo, da so tako ljubeči in sladki, še posebej glede na njihovo ogromno velikost.

Kljub temu običajnemu napačnemu prepričanju so ti nežni velikani ljubki psi in odlični hišni ljubljenčki. Tako zelo, da so celo navdih za številne priljubljene izmišljene pse, vključno s Scooby-Doojem, Marmadukeom in psom iz Jetsons. Glede na to, da so ti psi tako veliki, se morda sprašujete, od kod prihajajo.

Medtem ko je “Dane” v nemški dogi navaja mnoge, da verjamejo, da so ti psi danskega porekla, da so Nemci. Pred skoraj 500 leti se je nemško plemstvo odločilo, da potrebuje velikega lovskega psa za lovljenje divjih prašičev, in tako je nastala nemška doga. Ti psi so odlični spremljevalci in nekateri jih morda celo potrebujejo.

Bodite prepričani, da preživite veliko časa za igranje s svojo nemško dogo, ker so ti mladiči energični in se radi igrajo. Radi se stiskajo in preživijo veliko kakovostnega časa s svojimi lastniki, zato to ni dobra pasma, če niste pogosto doma. Ti psi potrebujejo tudi več prostora kot vaša povprečna pasma in niso najboljši psi za stanovanje.

Glede na vse čudovite lastnosti, ki jih imajo nemške doge, stavimo, da ste sanjali, da bi imeli v lasti enega od svojih. Ko gre za posvojitev čistokrvnega psa, pa se marsikdo ne zaveda, da ima veliko možnosti, od kod dobiti psa.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu reševanja nemške doge v Koloradu, si oglejte ta druga priporočila naše ekipe na We Love Doodles: Najboljši reševalci huskyjev v Koloradu in Najboljše reševanje avstralskega ovčarja v Koloradu.

Poiščite reševalca nemške doge blizu mene v Koloradu

Poiščite reševalca nemške doge blizu mene v Koloradu

Najpogostejša misel je, da je edini način za lastništvo nemške doge, da kupite mladička pri vzreditelju, vendar temu ni tako. Ali ste vedeli, da lahko brez težav posvojite čistokrvne pse, kot so nemške doge, iz zavetišč?

Lokalna zavetišča za živali pogosto dobijo čistokrvne pse, lahko pa jih posvojite tudi iz zavetišča za posamezno pasmo. Ta zavetišča se osredotočajo na reševanje in ponovno namestitev določenih pasem, kot so doge. Če ste v Koloradu in vas zanima posvojitev nemške doge, si oglejte ta odličen seznam najboljših reševalcev nemške doge v državi.

Priporočila za izdelke nemške doge: Najboljše luksuzne hišice za pse in Najboljše pasje nogometne igrače.

1. Reševanje nemške doge v Skalnih gorah

Reševanje nemške doge v Skalnih gorah

Rocky Mountain Great Dane Rescue je prostovoljno reševanje, ki je namenjeno reševanju, rehabilitaciji in ponovni namestitvi nemških dog in mešanih pasem nemških dog, ki so bili zlorabljeni, zapuščeni in zanemarjeni.

Ta skupina ima sedež v Koloradu, vendar služi več drugim zveznim državam, vključno z Nebrasko, Kansasom, Utahom, Wyomingom, Idahom, Novo Mehiko, Montano, Južno Dakoto, Missourijem in drugimi.

Ta neprofitna reševalna organizacija je bila ustanovljena leta 2000 in je od takrat pomagala najti ljubeče domove za tisoče nemških dogov. Poleg zagotavljanja storitev reševanja in vračanja v domove nudijo tudi izobraževanje o pasmi nemške doge, vključno z vprašanji vedenja, značilnega za pasmo.

Podrobnosti o reševanju nemške doge v Skalnih gorah

2. Reši velikane

Reši velikane

Čeprav Save the Giants nima sedeža v Koloradu, služi območju Kolorada (pa tudi Kansas, Oklahoma, Wyoming in Teksas). To reševanje tehnično ni specifično za nemške doge. Kljub temu se osredotoča izključno na reševanje in ponovno namestitev velikih pasem, kot so doge, veliki pireneji, sveti bernardinci, mastifi in drugi psi velikih pasem.

To reševanje temelji na rejništvu, kar pomeni, da so vsi psi, ki gredo skozi njihova vrata, nameščeni v ljubečo rejniško družino, medtem ko čakajo na posvojitev. To pomaga, da se psi navadijo na življenje v družinskem domu in rejniku omogočijo dovolj časa, da spoznajo osebnost psa.

Shrani podrobnosti o velikanih

3. Reševanje živali v Skalnem gorovju

Reševanje živali v Skalnem gorovju

Zadnji na seznamu najboljših reševalcev nemške doge v Koloradu je “Reševanje živali v Skalnem gorovju.” To neprofitno zavetišče za živali s sedežem v Aurori ni specifično za nemške doge, je pa odlično zavetišče za živali, ki pogosto dobi nemške doge, ki jih je treba posvojiti.

To reševanje je leta 2003 ustanovila skupina prijateljev, ki ljubijo živali, ki so želeli spremeniti stanje brezdomnih živali v skupnosti. Od takrat jim je uspelo najti ljubeče domove za več kot 10.000 psov in mačk.

To zavetišče sodeluje z rejniškimi družinami, da vsakemu posvojitemu hišnemu ljubljenčku pomaga osebno ljubezen in pozornost. Poleg tega, da končno prejmejo oskrbo ena na ena, to daje živalim priložnost, da izkusijo življenje v družinskem domu in se navadijo na okolje, kjer bodo preživele preostanek svojega življenja s svojo ljubečo večno družino.

Podrobnosti o reševanju živali v Skalnem gorovju

Več o nemških dogah iz Kolorada

Več o nemških dogah iz Kolorada

Ena redkih pomanjkljivosti lastništva velikega čistokrvnega psa, kot je nemška doga, je, da imajo edinstven niz zdravstvenih težav, ki se jih morate zavedati. Kot pri mnogih večjih pasmah psov so tudi nemške doge dovzetne za displazijo kolkov in kostnega raka.

Poleg teh je nekaj težav, s katerimi se doge pogosteje srečujejo, vključno z torzijo želodca. Torzija želodca je resna, življenjsko nevarna nujna medicinska pomoč, ki je posledica kopičenja plina v želodcu.

Če želodec postane preveč napihnjen, se lahko vrti znotraj telesa, se popolnoma obrne in odreže vhod in izhod v želodec. Če se ta težava ne odkrije takoj, lahko – in se pogosto zgodi – povzroči smrt.

Če razmišljate o posvojitvi nemške doge, vam toplo priporočamo, da preberete ta pogoj, da se naučite opozorilnih znakov in, kar je prav tako pomembno, kako preprečiti, da bi se pojavil. Pri nemških dogah je prav tako ključnega pomena, da porabite dovolj časa in energije za vlaganje v njihovo vedenjsko usposabljanje.

Vsi smo videli, kako se nevzgojeni psi občasno obnašajo tako, da vlečejo povodce ali skočijo, da bi nekoga pozdravili. To se lahko giblje od srčkanega do nadležnega, odvisno od velikosti psa. To se morda ne zdi potrebno, vendar ne pozabite, da lahko doge zrastejo do 200 funtov in so zelo močne.

Pri nemški dogi pa lahko ta vedenja hitro postanejo nevarna. Če vas pes ujame nepričakovanega in odleti za veverico, vas bo zagotovo vleklo za seboj. In če se malce preveč razveselijo ob pozdravu vaše babice ali otroka, lahko to povzroči hudo poškodbo.

Povezano: Dane Doodle Guide.

Ali ste pripravljeni vzgajati nemško dogo v Koloradu?

Ali ste pripravljeni vzgajati nemško dogo v Koloradu

Ko končno pridete do kraja, kjer se počutite pripravljeni imeti svojega psa, je lahko neverjetno mamljivo preskočiti pištolo in ga posvojiti brez ustrezne raziskave ali priprave. To še posebej velja, če že celo življenje sanjate, da bi imeli psa.

Žal je lastništvo psa pogosto več dela, kot se večina ljudi zaveda. Ne samo, da psi zahtevajo veliko časa, ampak zahtevajo tudi znatne finančne naložbe. Če ste prvi lastnik psa, predlagamo, da preučite količino potrebnega dela.

Pri srednje velikih psih lahko stane od 50 do 100 dolarjev na mesec samo za hrano, za večje pasme, kot so doge, pa lahko po mnenju strokovnjakov stane 80 do 200 dolarjev na mesec. In ne pozabite, da je to cena samo za hrano – stane še več, plačati igrače, priboljške, dodatke, obiske veterinarja in rutinska zdravila, kot so srčna glista ter preprečevanje bolh in klopov.

Če se sprašujete, ali ste pripravljeni na psa ali ne, je odlična ideja, da o njihovih izkušnjah poklepetate s prijateljem, ki ima psa. Še bolj koristno je lahko, če lahko poklepetate s prijateljem, ki je v podobni situaciji glede časa in financ, saj lahko tako natančneje razumete zavezo.

Med tem pogovorom jim postavite veliko vprašanj. Dobro se je pozanimati o tem, koliko porabijo na mesec, kaj je bil najzahtevnejši del lastništva psa, kaj želijo, da bi vedeli pred posvojitvijo, in vse druge informacije, za katere menijo, da bi vam lahko bile koristne.

Zaključek za “Najboljše reševanje nemške doge v Koloradu”

Zaključek za The "Najboljši reševalci nemške doge v Koloradu"

Lastništvo a nemška doga je nagrajujoča izkušnja, saj so ti psi eni najboljših. Če iščete ljubečega, igrivega in norega spremljevalca, ne iščite dlje od nemške doge. Mnogi ljudje z veseljem odkrijejo, da imajo veliko več možnosti, kot so sprva mislili, ko gre za posvojitev.

Posvojitev nemške doge iz zavetišča ali reševanje, ki je značilno za pasmo, je odlična možnost, da razmislite. Pred posvojitvijo se prepričajte, da ste raziskali, kako najbolje skrbeti za svojega nemškega doga in ali ste pripravljeni na lastništvo psa. Upajmo, da vam je ta seznam pomagal pri iskanju reševanja nemške doge v Koloradu.

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu reševanja nemške doge v Koloradu, si lahko ogledate:

Preden posvojite nemško dogo iz reševalnega zavetišča v Koloradu, lahko izveste več o pasmi tako, da si ogledate »Stvari, ki vam jih nihče ne pove o lastništvu nemške doge” spodaj: