4 najboljši reševalci huskyjev na Floridi! (2022)

Predloga Best-Husky-Rescues-in-Florida

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, če iščete reševalce Huskyja na Floridi. Pripeljati psa v svoj dom je nagrajujoča izkušnja. Vendar pa lahko izbira pasme psa hitro postane neverjetno naporen proces.

Vprašanja, ki se pojavljajo v mislih, se lahko zdijo neskončna, vendar jih je treba upoštevati, da zagotovite, da vam ustreza. Razmislite, koliko prostora imate. Kakšna je vaša splošna estetika? Ste aktivni ali se radi sprostite doma?

Morebitni lastniki psov, ki imajo alfa prisotnost in si želijo trmastega, a zvestega spremljevalca, bi morali razmisliti o reševanju sibirskega haskija. Huskiji so postali zelo priljubljena med ljubitelji psov povsod in so lahko odlični hišni ljubljenčki, če jih povežete s pravim lastnikom.

Sibirski haskiji so “kompakten” vlečni psi z debelo dlako, ki jih ščiti pred ostrimi zimskimi razmerami. Čeprav so naravno rojeni zimski psi, je odlična stvar sibirskega haskija, da se lahko prilagodijo vsakemu podnebju.

Ta prilagodljivost, združena z njihovo prijaznostjo in pozornostjo do detajlov, naredi haskije odlične pse, ki jih lahko povabite v svoj dom. Kljub svoji naravni težnji do dela so haskiji odlični družinski ljubljenčki, saj imajo očarljivo, prijazno in zvesto vedenje.

Sibirski haskiji so bili sprva vzrejeni kot vprežni psi za ljudstvo Čukči v Sibiriji. Čukči so uporabljali haskije za pomoč pri pridobivanju zalog in ljudem omogočili učinkovitejši lov. Ta čudovita pasma je tudi pogosta izbira, saj so naravno čiste pasme in nimajo močnega vonja.

Njihova sposobnost, da se razumejo z drugimi psi, jih naredi privlačne za družine z več hišnimi ljubljenčki v domu. Čeprav so ti psi “delavec” psi, niso vsi delo in ne igra.

Morda boste ugotovili, da so odlični prijatelji. Glede na to je bistveno, da poskrbite, da imate dovolj prostora za to visokoenergijsko pasmo, da iztegne noge in se sprehaja naokoli.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu reševanj Huskyjev na Floridi, si oglejte ta druga priporočila naše ekipe na We Love Doodles: Najboljši reševalci nemške doge na Floridi in Najboljši reševalci angleškega buldoga na Floridi.

Poiščite reševalca Huskyja blizu mene na Floridi

Poiščite reševalca Huskyja blizu mene na Floridi

Lastništvo sibirskega haskija lahko povzroči, da bodo ljudje mislili, da je vzreditelj edina pot. Vendar pa so določeni reševalni centri posvečeni temu, da sibirskim haskijem zagotovijo dom, ki si ga zaslužijo, potem ko so bili soočeni z zlorabo ali zanemarjanjem. Na ta način lahko dobite čudovito pasmo, ki jo iščete, hkrati pa daste nedolžni živali še eno priložnost za čudovito življenje.

Medtem ko obstaja veliko reševalnih in humanih društev, ki pomagajo nadomeščati različne živali, bodo potencialni lastniki, ki iščejo določeno pasmo, morda imeli več sreče z zavetiščem za posamezno pasmo. Pridobivanje svojega sibirskega haskija pri reševanju Huskyja je način, da psu ponudite najboljšo priložnost za še eno pot v življenju.

Reševanja za posamezne pasme imajo običajno strožji postopek posvojitve, da zagotovijo, da pes ne pade v napačne roke. Od potencialnih lastnikov se običajno zahteva, da opravijo strožji postopek, kot da namesto tega obiščejo lokalno humano družbo.

Čeprav v vaši bližini morda ni veliko reševalcev, specifičnih za pasmo, je vedno koristno pogledati v države, ki vas obkrožajo. Za Floridance tam zunaj imate srečo. Imamo seznam, ki vam bo pomagal najti najboljše reševalce Huskyjev v The Sunshine State.

Priporočila izdelkov Husky: Najboljše plišaste igrače za pse in Najboljša na zraku sušena pasja hrana.

1. Husky Haven s Floride

Husky Haven s Floride

Husky Haven je reševalna enota s sedežem na Floridi, ki nudi zdravstveno oskrbo in rejniške domove haskijem v stiski po vsej državi. Reševalci ne upravljajo zavetišča in sprejmejo pse le, če je na voljo rejniški dom.

Na splošno zavetišče vzame haskije iz zavetišč in jih namesti v rejniško družino, dokler ne pride do posvojitve. Neprofitno reševanje v celoti vodijo prostovoljci, potencialni posvojitelji pa morajo izpolniti prijavo na svojem spletnem mestu, preden jih lahko odobrijo.

Husky Haven na Floridi Podrobnosti

2. GTS Husky Rescue

GTS Husky Rescue

Gejša, Tundra in Spirit’s Place (GTS) je bilo ustanovljeno leta 2014 in je od takrat uspešno rešilo življenja več kot 400 sibirskim haskijem. Reševanje je nastalo potem, ko je lastnica Natalie Lucia izgubila tri sibirske haskije. Reševanje trenutno poteka na ranču 2 hektarja, kjer lahko živi do 30 psov in prejemajo oskrbo, dokler se njihov večni dom ne uresniči.

Čeprav se GTS osredotoča predvsem na reševanje sibirskih haskijev in aljaških malamutov, zavetišče rešuje tudi druge pse arktične pasme. Reševanje ni odprto za javnost, naslov pa dobijo posvojitelji šele po vložitvi in ​​odobritvi njihove vloge.

Potencialni posvojitelji se morajo za odobritev ne le prijaviti, ampak morajo GTS Rescue tudi dovoliti, da opravi veterinarski pregled, referenčni pregled, pregled doma in razgovor na domu. Celoten postopek običajno traja 1-2 tedna.

GTS Husky Rescue Podrobnosti

3. Reševanje sibirskega haskija na Floridi

Reševanje sibirskega haskija na Floridi

Splošno poslanstvo Sibirskega Husky Rescue of Florida je reševanje potepuških, zlorabljenih in zanemarjenih sibirskih haskijev na Floridi. To neprofitno reševanje Huskyja uporablja strog postopek posvojitve in vnosa, da zagotovi, da lahko Husky odide v pravi dom zaradi svoje osebnosti in obnašanja.

Nekateri pravijo, da je postopek tukaj prestrog, vendar je bolje biti prestrog in zagotoviti varnost psa, kot pa premalo strog in nenamerno spraviti Huskyja v škodo. Reševanje v celoti poteka na hrbtih prostovoljcev, vsi psi z reševanjem pa so nastanjeni v rejniških domovih.

Reševalci nimajo trdnega zavetišča, zato morajo potencialni posvojitelji izpolniti vlogo za posvojitev prek svoje spletne strani. Da bi bili sprejeti, morajo potencialni posvojitelji opraviti tudi seznam zahtev in plačati zahtevano pristojbino, preden odpeljejo svojega Huskyja domov.

Podrobnosti o reševanju sibirskega haskija na Floridi

4. SPCA Florida

SPCA Florida

Zadnji na seznamu najboljših reševalcev Huskyjev na Floridi je “SPCA Florida.” Poleg reševanja, specifičnih za Huskyja, po celotni Floridi, bi se morda splačalo preveriti pri SPCA na Floridi. SPCA Florida je neprofitna organizacija s sedežem v Lakelandu, ustanovljena leta 1979.

Razlog, zakaj SPCA Florida obstaja, je odprava trpljenja živali zaradi neodgovornih lastnikov in ljudi z negativnimi nameni. SPCA je tudi organizacija brez ubijanja in deluje za predomljanje psov, mačk in drugih živali. Samo v letu 2021 je SPCA Florida rešila življenja 4282 različnih živali.

Podrobnosti SPCA Florida

Vzgoja Huskyja na Floridi

Huskiji vzemite ljubezen in potrpežljivost

Za lastnike psov, ki prvič uporabljajo, je prehod v starševstvo hišnih ljubljenčkov lahko velik. Ko gre za sibirske haskije, se lahko ta preobremenjenost še poveča, če ne poznate pasme.

To še bolj drži, če domov pripeljete mladega haskija in ne starejšega psa. Ko se vaš Husky uči krmariti po njihovem novem domu in terenu, se bo zanašal na vas, da mu pokažete vrvi in ​​da se počuti varno v novem okolju.

Huskiji na splošno ne pridejo k vam, ko jih pokličete nazaj. Poleg tega boste morali biti pripravljeni in sposobni ustreči njihovim potrebam. Ta pasma je bila vzrejena za tek, zato je nujno imeti prostorno dvorišče ali bivanje v bližini pasjega parka.

Čeprav so haskiji na splošno prijazna pasma, so še vedno lovski psi. Namesto tega se bodo približali dovolj, da bodo na dosegu roke. Pomagalo bi, če bi upoštevali tudi kakšne majhne živali v vašem domu.

Njihovi nagoni jih običajno spodbujajo, da se zasledujejo majhnega plena, kot so veverice, mačke in druge živali. Ta pasma je tudi težka linja. Zaradi tega je redna nega nujna in morda boste želeli investirati v sesalnik za hišne ljubljenčke, da se prepričate, da lahko očistite vso izlivanje Huskyja.

Povezano: Kako dolgo živijo haskiji?

Priprave, da pripeljete svojega Huskyja domov na Floridi

Priprave, da pripeljete svojega Huskyja domov na Floridi

Čeprav se haskiji precej hitro prilagodijo različnim temperaturam, je še vedno nekaj bistvenih stvari, ki jih je treba upoštevati, preden pripeljete svojega Huskyja domov. Kot pri vsaki pasmi tudi življenje v toplejšem okolju poveča tveganje za dehidracijo, pregrevanje ali preobremenjenost.

Vse kar morate storiti je, da opravite test ščipanja, da preverite dehidracijo. Preskus ščipanja vključuje ščipanje kože na zatilju. Če koža takoj pade nazaj, niso dehidrirani.

Vendar pa je dehidracija problem, če koža pada počasi ali sploh ne. Če menite, da se je vaš Husky pregrel ali se je preobremenil, ga prinesite v hladen prostor in mu ponudite vodo.

Če se v eni uri ne povrnejo, jih boste morda morali odpeljati k veterinarju, da izključite vročinski udar ali drugo težavo. Če živite v toplejšem podnebju, boste morda želeli narediti nekaj posebnih korakov, ki bodo vašemu Huskyju pomagali, da se bolje prilagodi zunanjemu okolju.

Povezano: Kaj je mešanica čivave huskyja?

Zaključek za “najboljše reševalce huskyjev na Floridi”

Zaključek za The "Najboljši reševalci huskyjev na Floridi"

Čas je, da se navdušite, ker če ste prišli tako daleč, ste pripravljeni narediti nekaj naslednjih korakov za Husky lastništvo. Imeti psa kot spremljevalca je lahko bogata in izpolnjujoča izkušnja.

Za razliko od družbenih vezi z drugimi ljudmi je družbena vez človeka z živaljo na povsem drugačni ravni. Upamo, da vam je bil ta članek koristen in da ste prepričani, da boste nadaljevali z reševanjem sibirskega haskija!

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu reševanj Huskyjev na Floridi, si lahko ogledate:

Preden posvojite Huskyja iz reševalnega zavetišča na Floridi, lahko izveste več o pasmi tako, da si ogledate “Vse, kar morate vedeti o sibirskem haskiju” spodaj: