4 najboljši reševalci huskyjev v Koloradu! (2022)

Husky reševalci v Koloradu

Če iščete najboljše reševalce Huskyjev v Koloradu, potem morate vedeti to. Sibirski haskiji – ali preprosto “Huskiji”— so osupljivi psi, ki so jih po vsem svetu ljubili zaradi svojega osupljivega videza in predrzne osebnosti.

Ti psi so znani po svojih belih plaščih iz oglja, ki so očarljivo v kontrastu z njihovimi ledeno modrimi očmi. Po mnenju mnogih so ti psi zelo podobni divjim volkom, ki so dolgo veljali za enega najbolj veličastnih psov (ali pasji sorodniki).

Huskiji so eni izmed najbolj energičnih psov in se zelo hitro naveličajo. V nasprotju z nekaterimi pasmami, ki se lahko durijo ali tarnajo, če se počutijo dolgočasne ali prezrte, vas bodo Huskiji zelo glasno obvestili. Ti psi so znani po svoji drznosti “govoriti,« kar zveni skoraj tako, kot bi si predstavljali pse, ki kričijo.

Huskiji potrebujejo veliko prostora za tek in pohajkovanje, kar pomeni, da niso najboljša pasma, če živite v majhnem stanovanju. Prav tako zahtevajo posebno pozornost in potrpežljivost, zaradi česar so težavni za lastnike prvih psov. Huskiji sovražijo, da jih pustijo sami in bi vas namesto tega spremljali na vseh vaših dogodivščinah.

Vendar imajo radi mraz in se bodo odlično obnesli pri hladnih zimskih temperaturah v Koloradu. Kot že ime pove, so ti psi izvirali iz polotoka Čukči v vzhodni Sibiriji, vendar so bili leta 1908 pripeljani na Aljasko, da bi služili kot psi za vprego za delo in dirke.

Huskiji so postajali vse bolj priljubljeni po vsej državi in ​​jih je zdaj mogoče najti skoraj povsod. Ker sta obe prvi lokaciji precej hladni (pozimi se le redko dvigne nad ledišče), Huskiji so praktično zgrajeni za hladno vreme.

Obožujejo sneg, njihova debela dvojna dlaka pa jim pomaga ohranjati lepo in toplo, prenesejo lahko tudi temperature do -76 stopinj Fahrenheita. Kljub temu Huskiji sovražijo vročino in se ne znajdejo dobro v vročem podnebju.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu reševanj Huskyjev v Koloradu, si oglejte ta druga priporočila naše ekipe na We Love Doodles: Najboljše reševanje avstralskega ovčarja v Koloradu in Najboljši reševalci jazbečarjev v Koloradu.

Poiščite reševalca Huskyja blizu mene v Koloradu

Poiščite reševalca Huskyja blizu mene v Koloradu

Če vas zanima posvojitev Huskyja v Koloradu, je to popoln članek. Mnogi ljudje verjamejo, da je edini način za lastnika čistokrvnega psa nakup mladiča pri vzreditelju, vendar temu ni tako.

Obstaja veliko zavetišč za živali in reševalcev za posamezne pasme, ki se osredotočajo na pomoč Huskijem pri iskanju ljubečih domov. Oglejte si ta seznam najboljših reševalcev Huskyjev v Koloradu.

Priporočila izdelkov Husky: Najboljši šampon za Huskyja in Najboljša šok ovratnica za Huskyja.

1. Thunder Puppy K9 Rehabilitacija in ponovna namestitevThunder Puppy K9 Rehabilitacija in ponovna namestitev

Thunder Puppy je čudovito reševanje psov, ki se osredotoča na reševanje, rehabilitacijo in ponovno namestitev čudovitih Huskijev na območju Colorada. Njihovo spletno mesto opisuje njihovo delo kot »usposabljanje ljudi za pse,« ki se osredotoča na usposabljanje tako snežnih psov, ki jih rehabilitirajo, kot ljudi, ki jih želijo posvojiti, ter pomaga graditi močnejše in bolj ljubeče odnose med ljudmi in psi.

Podrobnosti o rehabilitaciji in ponovnem stanovanju Thunder Puppy K9

2. Zavetišče za živali PredgorjaZavetišče za živali Foothills

Foothills Animal Shelter je družbeno zavedna organizacija za zaščito živali, ki daje prednost doseganju najboljših možnih rezultatov za vse živali, ki so v njihovi oskrbi. Vse posvojitvene živali v njihovem zavetišču so bile temeljito pregledane glede zdravstvenih ali vedenjskih težav, zdravijo pa se tudi vsa zdravstvena stanja, ki jih je mogoče zdraviti. Čeprav to reševanje ni specifično za Huskyja, imajo Huskije pogosto navedene za posvojitev na svojem spletnem mestu.

Podrobnosti o zavetišču za živali Foothills

3. Humane Society of Boulder ValleyHumane Society of Boulder Valley

Humane Society of Boulder Valley je še ena čudovita služba za reševanje živali na območju Kolorada. Čeprav to reševanje ni namenjeno posebej huskijem ali snežnim pasmam, imajo pogosto za posvojitev haskije, zato bodite pozorni na njihov seznam razpoložljivih psov.

To zavetišče je ključnega pomena v skupnosti in je bilo ustanovljeno davnega leta 1902. Vsako leto trdo delajo, da bi vplivali na življenja več kot 10.000 živali, tako da jim pomagajo ponovno naseliti ljubeče družine.

To zavetišče je družbeno ozaveščeno in deluje kot odprto sprejemno zavetišče, kar pomeni, da bodo pomagali vsaki živali, ki pride k njej in potrebuje pomoč. Imajo čudovit center za medicinsko in vedenjsko usposabljanje, ki pomaga oceniti in rehabilitirati vse njihove živali z znanstveno dokazanimi metodami, kar jim omogoča, da začnejo novo življenje na pravi nogi.

Podrobnosti Humane Society of Boulder Valley

4. Center za posvojitev živali MaxfundCenter za posvojitev živali Maxfund

Zadnji na seznamu najboljših reševalcev Huskyjev v Koloradu je “Center za posvojitev živali Maxfund.” Maxfund je čudovito neprofitno zavetišče in bolnišnica za živali v Denverju, ki se ponaša s svojo politiko brez ubijanja. Trdno verjamejo, da si vsaka žival zasluži drugo priložnost, in si prizadevajo za rehabilitacijo in ponovno domovanje vseh živali, ki pridejo skozi njihova vrata.

Čeprav to zavetišče ni specifično za Husky, ima to zavetišče pogosto posvojitvene mešance Huskijev in Huskyjev, zato pozorno spremljajte njihov seznam posvojitev psov. To zavetišče se zanaša na stalno podporo svoje namenske mreže donatorjev, prostovoljcev in rejnikov. Če želite pomagati pri njihovi izjemni in občudovanja vredni misiji, pojdite na njihovo spletno mesto, če želite izvedeti več še danes.

Podrobnosti centra za posvojitev živali Maxfund

Več o Huskijih iz Kolorada

Več o Huskijih iz Kolorada

Huskiji so eni najpametnejših in najbolj nagajivih psov naokoli in lahko povzročijo veliko težav, če niste vajeni njihovih norčij. Ti psi so zelo glasni in zelo energični, brez tone stimulacije pa sovražijo življenje v stanovanjih.

Mnogi lastniki Huskyja vam bodo žalostno povedali, da je njihov pes mojster pobega, zato, če svojega Huskyja pustite brez nadzora na zadnjem dvorišču, ne bodite presenečeni, če bo skočil, prežvečil ali celo kopal pod vašo ograjo. Ta pasma ima tudi velik nagon plena – višji od mnogih pasem.

Bodite prepričani, da si vzamete čas in naučite svojega Huskyja, da pravilno uboga vaše ukaze; v nasprotnem primeru se lahko odpravijo na lov na sosedsko mačko, manjšega psa ali manjšega gozdnega bitja – tudi če ste še vedno pripeti na drugi konec povodca. Kot rečeno, je ta pes odličen z otroki in je odličen družinski pes.

Ti psi so v preteklosti delovali kot del večjega tropa, ko so služili kot vprežni psi na Aljaski, njihova potreba po tem, da so del čopora, ostaja močna še danes. Obožujejo druženje in hrepenijo po tem, da bi preživeli čas s svojimi človeškimi in živalskimi družinskimi člani.

Čeprav so si ti psi nekoliko protislovni, so tudi precej neodvisni in radi počnejo, kar hočejo, če je razpoloženje. Huskiji so nagnjeni k nekaterim zdravstvenim težavam, specifičnim za pasmo, kot so epileptični napadi in okvare oči, vendar nanje presenetljivo ne vplivajo težave, kot je displazija kolkov, ki prizadenejo številne podobno velike pasme.

Povezano: Akita proti Huskyju.

Ali ste pripravljeni vzgajati Huskyja v Koloradu?

Ali ste pripravljeni vzgajati Huskyja v Koloradu

Če še nikoli niste imeli psa, je lahko precej šokantno izvedeti, koliko dela je vloženega v skrb za psa, še posebej, če je Husky. Pomislite na pse kot na človeške dojenčke – za vse se zanašajo na vas in sami ne morejo storiti ničesar.

To pomeni, da jim morate zagotoviti hrano in zavetje ter veliko fizične, duševne in družbene stimulacije, da ostanejo zdravi in ​​srečni. Psi potrebujejo veliko vadbe in igranja in sovražijo, da jih puščajo sami doma, medtem ko greš ven in se doživljaš dogodivščin.

Poleg časovne obveznosti pa zahtevajo tudi veliko finančno obveznost. Spletni strokovnjaki predlagajo, da pričakujete, da boste plačali med 50 in 80 $ za hrano na mesec za svojega Huskyja, odvisno od njihove velikosti in kakovosti hrane, ki jo kupite.

Prav tako boste morali porabiti denar za igrače/dodatke, nego, hranjenje hišnih ljubljenčkov, obiske veterinarja in rutinska zdravila za preprečevanje srčnih črv ter bolh in klopov. Eden najboljših načinov, da ugotovite, ali ste pripravljeni na lastništvo psa, je pogovor s prijateljem, ki ima psa.

Internet je odličen kraj za marsikaj, vendar nič ne more nadomestiti nasvetov nekoga, ki vas osebno pozna. Če želite, da bi bil pogovor čim bolj koristen, predlagamo, da poklepetate z nekom, ki je v podobni fazi svojega življenja kot vi.

To ne pomeni le v smislu njihovega prostega časa in službe, temveč tudi njihovega finančnega položaja. Med tem pogovorom jih vprašajte o najboljših in najslabših delih o lastništvu psa, koliko mesečno plačujejo za svojega psa, kateri so najbolj zahtevni vidiki in kaj želijo, da bi vedeli pred posvojitvijo.

Zaključek za “najboljše reševanje huskyjev v Koloradu”

Zaključek za The

Huskiji so posebni psi, ki so odlični spremljevalci, in odlična novica je, da ga lahko hitro posvojite iz zavetišča za živali ali reševalca, specifičnega za pasmo. Upajmo, da je bil ta članek odlično izhodišče za to, kje iskati, da posvojite svojega novega psa v Koloradu.

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu reševanj Huskyjev v Koloradu, si lahko ogledate:

Preden posvojite Huskyja iz reševalnega zavetišča v Koloradu, lahko izveste več o pasmi tako, da si ogledate »Psi sibirski haskiji 101” spodaj: