5 najboljših reševalcev psov na Irskem! (2022)

Reševanja psov na Irskem

Tukaj je vprašanje, ki ga imamo za vas, če iščete najboljše reševalce psov na Irskem. Ali sanjate, da bi imeli v lasti čudovitega kužka, odkar pomnite? razumemo. Lastništvo psa je ena najbolj nagrajujočih izkušenj v življenju, reševanje pa je tako poseben način, da pomagaš živalim v stiski dati drugo priložnost za življenje in ljubeč dom.

Marsikdo se že dobro zaveda dejstva, da je lastništvo psa precej zamudno, a mnogi so presenečeni, da je treba prav toliko časa in truda poiskati pravo reševalno organizacijo. Glede na to, da obstaja toliko vrst reševanja z različnimi posebnostmi, morate k procesu pristopiti popolnoma pripravljeni.

To pomeni, da bi morali nekaj časa premisliti, kaj iščete v svojem novem kosmatem prijatelju. Si želiš kužka? Določena pasma ali velikost? Iščete super energičnega psa ali bolj umirjenega kužka? Vsa ta vprašanja vam lahko pomagajo najti svojega popolnega spremljevalca veliko prej.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu reševanja psov na Irskem, si oglejte ta vodnik naše ekipe na We Love Doodles: Načini iskanja hipoalergenih reševalnih psov.

Poiščite reševalca psov blizu mene na Irskem

Poiščite reševalca psov blizu mene na Irskem

Številne reševalne službe so posebej osredotočene in so namenjene izključno ponovnemu nastanku določenih vrst psov. Nekateri so specializirani za starejše pse, drugi za določene pasme, tretji pa za posebne razrede psov (kot delovni psi ali službeni psi).

Kot rečeno, obstaja prav toliko, ki rešijo vsakega psa, ki ga lahko, zato je reševanje, ki ga izberete, v celoti odvisno od tega, kaj iščete. Če ste na Irskem in želite rešiti psa, je to popoln seznam za vas.

Vzeli smo si čas za raziskovanje vseh najboljših reševalcev psov v državi in ​​jih sestavili na ta seznam samo za vas. Vsi našteti reševalci so čudovite organizacije, ki so odlične v tem, kar delajo.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljše pasje postelje za ločitveno tesnobo in Najboljše postelje za pse na prostem.

1. Dogs TrustDogs Trust

Dogs Trust je ena največjih dobrodelnih organizacij za zaščito psov na Irskem. Po začetku leta 2005 je organizacija dosledno ponujala izobraževalne programe osnovnim šolam v državi.

Imajo tudi posebno krilo za mladiče, ki vsako leto pomaga najti domove za več kot 500 mladičkov, ponujajo pa tudi veliko drugih storitev.

Nekatere od teh storitev vključujejo sterilizacijo in kastracijo za druge reševalne organizacije, izvajanje ocen temperamenta in ponujanje spreminjanja vedenja.

Poleg tega ima Dogs Trust odlično ponudbo za tiste, ki posvojijo od njih: doživljenjsko vedenje in podporo pri usposabljanju s strani organizacije.

Podrobnosti o zaupanju psov

2. Sera Husky Animal RescueSera Husky Animal Rescue

Sera Husky Animal Rescue se nahaja v okrožju Kerry in je specializirano za reševanje in ponovno namestitev vseh pasem psov volkovega tipa, kot so haskiji. Ta neprofitna organizacija je bila prvič ustanovljena leta 2014 in čeprav se je začela kot reševanje posebej za Huskije, nikoli ne zavrnejo živali v stiski.

Kot rezultat, lahko tam najdete vse vrste psov, pa tudi druge hišne ljubljenčke, kot so mačke, ptice, plazilci in glodalci. Ta neprofitna organizacija ponuja tudi druge storitve skupnosti, kot so izobraževalni programi, sterilizacija in kastracija, dogodki posvojitve, izdajanje dovoljenj za živali, cepljenja, zbiranje sredstev in drugo.

Podrobnosti o reševanju živali Sera Husky

3. DSPCADSPCA

Dublinsko društvo za preprečevanje krutosti do živali, znano tudi kot DSPCA, deluje že skoraj 200 let. V tem času je reševalcem uspelo ponovno naseliti in rehabilitirati nešteto psov in hišnih ljubljenčkov, zaradi česar so ena vodilnih dobrodelnih organizacij za dobro počutje živali v državi.

Ko je prvič odprl svoja vrata leta 1840, je bil znan kot Dom za pse in mačke, nato pa Dublinski dom za sestradane in zapuščene mačke. Kljub temu, da se ime skozi leta spreminja, je poslanstvo vedno ostalo nespremenjeno: rešiti čim več živali.

Poleg pomoči živalim v domovih DSPCA izvaja tudi inšpekcijske preglede dobrega počutja živali, kritično oskrbo, operacije, kastracijo in sterilizacijo, stalno oskrbo in cepljenja.

Podrobnosti DSPCA

4. Živali iz West CorkaŽivali iz West Corka

West Cork Animals je registrirana dobrodelna ustanova v West Corku na Irskem, ki se ukvarja z zaščito in ponovnim domovanjem živali.

To reševanje se osredotoča na reševanje vseh zapuščenih, zlorabljenih, zanemarjenih ali nezaželenih živali v okolici West Corka, nato pa si prizadeva za njihovo rehabilitacijo in jim sčasoma najde nov dom. Ta dobrodelna organizacija, ustanovljena leta 1999, vsako leto najde nove domove za skoraj 400 psov.

Poleg reševanja teh živali West Cork Animals zagotavlja tudi veterinarsko oskrbo za nezaželene živali in izvaja operacije sterilizacije in kastracije, preglede dobrega počutja živali, preiskave krutosti živali ter izobraževanje skupnosti in svetovanje glede lastništva hišnih ljubljenčkov.

Z vsemi hišnimi ljubljenčki, ki vstopijo v objekt West Cork Animals, ravnajo z ljubeznijo in prijaznostjo, to reševanje pa je namenjeno ohranjanju njihove politike neubijanja.

Podrobnosti o živalih West Cork

5. Dobro počutje živali v LimerikuDobro počutje živali v Limericku

Zadnji na seznamu reševanih psov na Irskem je “Dobro počutje živali v Limericku.” Limerick Animal Welfare je reševalna organizacija s sedežem v okrožju Limerick na Irskem. To reševanje pomaga rešiti in ponovno naseliti vse vrste živali, vključno s psi, mačkami, konji, glodalci, plazilci, pticami in drugimi.

Kot pri vseh reševanjih na tem seznamu ima tudi Limerick Animal Welfare trdno politiko neubijanja in bo vsaki živali pomagal tako dolgo, kot je potrebno, da jim najde ljubeč in stalni dom.

V Limerick Animal Welfare so dobrodošle vse pasme in velikosti, čudovito in predano osebje pa je znano po veliki skrbi, ki jo nudijo vsem živalim, ki pridejo skozi vrata. Limerick Animal Welfare vedno išče prostovoljce, zato stopite v stik, če vas zanima več.

Podrobnosti o dobrem počutju živali v Limericku

Pripravite se na vašega novega psa na Irskem

Pripravite se na vašega novega psa na Irskem

Ko se končno odločite za svojega novega psa, je lahko tako mamljivo, da preskočite pištolo in ga čim prej pripeljete domov. Čeprav popolnoma razumemo to željo, vam močno priporočamo, da se z njo borite in si namesto tega vzamete čas za skrbno in temeljito pripravo na prihod vašega novega kosmatega prijatelja.

Poskrbite, da boste zaščitili celoten dom za mladiče, tako da vse čistilne pripomočke in kemične izdelke postavite izven dosega vašega novega psa in v prostore, do katerih ne more dostopati. Prav tako se morate prepričati, da ne morejo priti v nobeno zalogo človeške hrane, zlasti strupene hrane, kot sta avokado ali čokolada.

Psi slovijo po tem, da zaidejo v težave in povzročijo nesreče, a za to niso krivi. Svet raziskujejo tako, kot to počnejo človeški dojenčki – tako, da okušajo in vonjajo vse, kar lahko. Na žalost to pomeni, da pogosto zaužijejo škodljive snovi, če ne pazite, da jih hranite izven dosega.

Poleg tega je bilo znano, da mnogi psi prežvečijo električne kable, če jih pustijo brez nadzora. Poskrbite, da bodo vaši izpostavljeni kabli dobro zaščiteni, da preprečite električni udar vašega psa ali da boste morali plačati drago popravilo vaše elektronike. Poleg tega se morate za zaščito vašega doma za mladiče prepričati, da imate vso novo opremo, ki jo bo vaš pes potreboval, da bo uspeval v svojem novem domu.

To vključuje vso hrano in priboljške, ki jih imajo radi (reševalna organizacija ali vaš veterinar ima morda nekaj dobrih predlogov glede blagovnih znamk ali vrst), pa tudi igrače in povodci. Psi so udobni in pogosto spijo kjer koli, vendar je lahko lepo, če jim zagotovite pasjo posteljo, da bodo imeli svoj poseben prostor.

Morda boste želeli dobiti tudi zaboj za psa, v katerem bo vaš pes v času, ko ga ne morete gledati. To je odlična metoda, ki je še posebej koristna na začetku, ko je vaš ljubljenček še nov v vašem domu.

Ne samo, da jim zaboj lahko pomaga, da se izognejo težavam in poskrbijo za vaš um, ampak če jih pravilno usposobite, bodo o zaboju razmišljali kot o varnem, posebnem mestu, kamor lahko obiščejo, ko se počutijo preobremenjeni. Zato jim dajte veliko okusnih dobrot in jih pustite, da se ohladijo v zaboju z odprtimi vrati, medtem ko ste v sobi.

Če to storite, jim lahko pomagate, da se z nastavitvijo počutijo udobno in ne razmišljajo o zaboju kot o kazni. Če pa uporabljate zaboj, jim vsakič, ko jih daste v zaboj, snamete ovratnik. Psi se lahko včasih zgrozijo in se po nesreči ujamejo z ovratnico za žice zaboja in se nato zadušijo.

Povezano: Kako doseči, da vas pes spoštuje in Ali pasji šampon poteče?

Zaključek za “Najboljše reševanje psov na Irskem”

Zaključek za najboljše reševanje psov na Irskem

Tako vznemirljivo je posvojiti psa, še posebej, če ga rešiš iz neverjetne reševalne organizacije, kot so na tem seznamu.

Če živite na Irskem in vas zanima reševanje psa, je katera koli od tukaj naštetih rešitev odlična možnost. Upamo, da vam je bil ta članek koristen in želimo vam vso srečo pri posvojitvi hišnega ljubljenčka.

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu reševanja psov na Irskem, si lahko ogledate ta priporočila:

Preden posvojite psa iz reševalnega zavetišča na Irskem, lahko izveste več tako, da si ogledate »Kako se pripraviti na reševalnega psa” spodaj: