6 Mini Goldendoodle reševanj v Združenih državah! (2022)

Predloga Mini-Goldendoodle-Rescues-in-the-United States

Mini Goldendoodles so eni najboljših psov. Podobno kot standardni Goldendoodles so tudi Mini Goldendoodles oblikovalski križanec med zlatimi prinašalci in pudli, vendar se Mini Goldendoodles križajo z Miniaturnim ali Toy Pudljem in ne s standardnim pudljem.

V primerjavi z goldendoodli v polni velikosti so mini so relativno novi na sceni, vendar so hitro postali zelo priljubljeni.

Mladički Mini Goldendoodles imajo vse odlične lastnosti zlatih prinašalcev in pudljev strnjene v majhnega in čudovitega mladička, zato ni presenetljivo, da so tako priljubljeni. Poleg tega so sanjski psi za veliko ljudi, toda ali ste vedeli, da lahko te dragocene mladičke rešite poleg tega, da jih kupite pri rejcih? To marsikoga preseneti, saj je splošno prepričanje, da je edini način, da imate čistokrvnega psa, zapraviti na tisoče dolarjev od elitnega rejca.

Rešitve, specifične za pasmo, je mogoče najti po vsem svetu in so odličen vir za mnoge ljudi, ki želijo imeti določeno pasmo. Če ste že prej slišali za reševanje za posamezne pasme, ste morda slišali tudi splošno napačno prepričanje, da so ta zavetišča za živali polna zavrnjenih psov, ki jih rejci ne bi mogli prodati, vendar to ne more biti dlje od resnice.

Namesto tega ta reševanja bodisi zasežejo določene pasme pred zlorabo in vzrejo v mlini za mladiče ali pa nekatere pasme potegnejo iz zavetišč za živali, da preprečijo, da bi jih posvojil in prodal nekdo, ki želi samo zaslužiti.

Priznajmo si – nekatere pasme so tako priljubljene, da lahko stanejo skoraj 5000 dolarjev na mladička, in obstajajo ljudje, ki bodo to izkoristili. Reševalci, specifični za pasmo, kot so tisti na tem seznamu, se zelo trudijo, da zaščitijo te pse pred nasilnimi, neljubečimi ali turbulentnimi situacijami in jim pomagajo najti svoje večne domove.

Če ste nori na reševanje Mini Goldendoodle in iščete alternative za posvojitev kot nakup pri rejcu, potem je ta seznam za vas. Vzeli smo si čas za raziskovanje vseh najboljših reševalcev Mini Goldendoodle v Združenih državah, da bi vam pomagali najti svojega sanjskega psa.

Drugi članki, ki bi jih želeli: 10 najboljših reševalcev Labradoodle in 7 najboljših reševalcev Bernedoodle.

Več o Mini Goldendoodles for Adoption

Obstaja veliko lastnosti, ki so pripomogle k hitremu dvigu priljubljenosti Mini Goldendoodla, vključno s slavno dlako mešanic doodle z nizkim odpadanjem, sladko in sproščeno naravo zlatega prinašalca in inteligenco pudlja.

Po videzu se lahko zelo razlikujejo – tudi znotraj enega legla! Mini Goldendoodle bo v povprečju težak med 15-30 lbs in visok med 13-20 palcev. Nekateri od teh sladkih mladičkov bodo imeli dlako bolj rdečkaste barve, drugi pa bodo blizu svetlejše kremne barve.

Nekateri imajo celo čudovite bele lise na prsih ali obrazu. Glede na to, da imajo zlati prinašalci dolge, razkošne dlake, pudlji pa kodraste ali valovite dlake, imajo lahko mladički Mini Goldendoodle dlake kjerkoli vmes med tem spektrom, vendar je večina videti kot mali medvedki!

1. Reševanje zlatega prinašalca v dolini Delaware

Reševanje zlatega prinašalca v dolini Delaware

Prvi na seznamu reševalcev Goldendoodles v dolini Delaware. To veliko reševanje se je prvič odprlo leta 1993 in od takrat je iz sistema zavetišča rešilo več kot 5000 psov. Ko se je prvič začel, je bil DVGRR namenjen izključno reševanju in vračanju zlatih prinašalcev, vendar so se od takrat razširili, da sprejmejo tudi mešance zlatih prinašalcev in druge pse prinašalce (kot so labradorci).

Redno imajo Goldendoodles na seznamu svojih posvojitvenih psov, zato, če ste na vzhodni obali, pazite na to reševanje! Videli smo, da je na njihovi strani za posvojitev prišlo več mini Goldendoodlov.

To reševanje se zavezuje k zagotavljanju najboljših možnih domov psom v njihovi oskrbi, zato imajo stroga pravila o življenjskih razmerah tistih, ki želijo posvojiti. Če želite preveriti, ali izpolnjujete pogoje, in preveriti njihove posvojitvene pse, pojdite na njihovo spletno mesto še danes.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

2. Norcal Poodle Rescue Adoption

Norcal Poodle Rescue Adoption

Ta osupljiv mini Goldendoodle reševalec, ki se nahaja v severni Kaliforniji, je tretji največji reševalni center pudljev v Združenih državah. Prvič so jih odprli leta 1985 in so od takrat neutrudno delali, da bi rešili življenja neštetih pudljev in pudlov. Vsi razpoložljivi psi so posodobljeni s cepljenji, urejeni, sterilizirani ali kastrirani ter mikročipirani, da zagotovijo, da so popolnoma pripravljeni za svoje nove večne domove.

To reševanje se v prvi vrsti osredotoča na pudlje, vendar ti ves čas dobijo pravičen delež mešanic doodle, zato je dobro, da spremljate njihov seznam psov, ki jih je mogoče posvojiti.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

3. IDOG Rescue

IDOG Rescue

IDOG Rescue je certificirano neprofitno reševanje z rejniki za Goldendoodles in Labradoodles. Prvič so začeli z delom leta 2006 in od takrat rešujejo doodle ter imajo celo mrežo rejniških družin po vsej državi. To reševanje sodeluje z zavetišči, da čim prej potegnejo mešanice logotipov, sprejemajo pa tudi doodle, ki jih je lastnik predal.

To reševanje logotipov se v veliki meri zanaša na prostovoljce, rejniške družine in donacije, da opravijo odlično delo, ki ga opravljajo, zato se prepričajte, da si pomagate, če ste v udobnem kraju za to.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

Preverite več: Goldendoodles za prodajo v Houstonu! in najboljši rejci Goldendoodle na območju zaliva!

4. Doodle Rescue Collective

Doodle Rescue Collective

DRC je bil ustanovljen leta 2008 in deluje kot “prostovoljni rejniški reševalci, ki jih sestavlja ‘kolektiv’ več kot 800 registriranih prostovoljcev po vsej državi.” To reševanje je zavezano pomagati mešanicam logotipov, da ostanejo izven sistema zavetišč in najdejo ljubeče domove, ki si jih zaslužijo.

Poleg svojih prizadevanj za reševanje in vračanje domov DRC zagotavlja tudi izobraževalne vire in podporne storitve trenutnim in nadobudnim lastnikom logotipov po vsej državi.

DRC se ponaša s tem, da lahko ponudi varno zatočišče, veterinarsko oskrbo, rehabilitacijo in kakovostne domove črkalom, ki jih rešijo, in jim je od začetka delovanja uspelo vrniti v domovino več kot 4000 logotipov. So odobreni partner Humane Society of the United States, The Best Friends Animal Society in stotine drugih uglednih živalskih fundacij.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

5. Doodle Rock Rescue

Doodle Rock Rescue

Doodle Rock Rescue je ena novejših reševalcev na tem seznamu in je bila ustanovljena leta 2017. Kljub novemu statusu pa so uspeli ponovno namestiti več kot 1200 psov v stiski in so ponosni, da pomagajo psom po vsej Združenih državah. Svojo domačo bazo so se odločili naseliti v južnem Teksasu posebej zato, ker ima to območje eno najvišjih stopenj evtanazije v državi.

To reševanje se osredotoča na reševanje, rehabilitacijo in ponovno namestitev zanemarjenih, zlorabljenih ali zapuščenih pudljev po vsej državi. Medtem ko veliko teh mladičkov potegnejo iz zavetišč z veliko smrtnostjo, sprejemajo tudi predaje in pse, ki jih najdejo na ulicah. Vsi psi, ki pridejo skozi Doodle Rock, prejmejo medicinsko in vedenjsko oskrbo, ki jo potrebujejo, preden jih namestijo v svoje domove za vedno.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

6. Doodle Dandy Rescue

Doodle Dandy Rescue

Doodle Dandy Rescue se neutrudno trudi reševati in vračati doodle logotipe iz vsega Teksasa. Teksas je znan po visokih stopnjah evtanazije in zavetiščih z veliko smrtnostjo, Doodle Dandy pa je namenjen temu, da iz teh zavetišč izvleče čim več pasem doodle in jim pomaga najti ljubeče domove.

Delujejo s pomočjo namenskih rejniških družin, vsi posvojitelji pa so se v mreži vsaj tri tedne družili in sprostili z ljubečo rejniško družino. Doodle Dandy meni, da je ta vrsta izpostavljenosti pomembna za pomoč njihovim doodlesom, da se prilagodijo družinskemu življenju.

Informacije o reševanju Mini Goldendoodle:

Posvojite Mini Goldendoodle in ne nakupujte

Mini-goldendoddle-Adopt-Dont-Shop

Reševanje mini Goldendoodle je odlično dejanje prijaznosti in čudovit način, da najdete psa svojih sanj, ne da bi porabili na tisoče dolarjev.

Tudi če denar ni motivacijski dejavnik, ti statistika mogoče je! Samo v ZDA približno 3.300.000 psov vsako leto konča v zavetiščih, od tega jih bo približno 20 % (670.000) evtanaziranih preprosto zato, ker ni dovolj prostora za oskrbo vseh. Posvojitev psa je torej dobesedno podobno reševanju njegovega življenja.

Vedno so psi (vseh pasem, ki si jih lahko zamislite), ki potrpežljivo čakajo v zavetišču nekje, da jih za vedno pripelje družina, in reševanje za posamezne pasme je odličen način, da rešite življenje in dodate določeno pasmo v svojo družino. .

Če iščete druge reševalce, ki niso na tem seznamu, predlagamo, da si ogledate reševanja, ki so posebej namenjena pasmam doodle, natančneje zlatim retrievesom in posebej pudlom, saj bodo verjetno imeli nekaj Goldendoodles med svojimi posvojimi psi.

Poleg tega, da si ogledate uradna zavetišča, lahko po skupinah družbenih medijev na spletnih mestih, kot je Facebook, iščete mreže ljudi, ki sodelujejo pri reševanju in ponovnem domu določenih pasem.

Te spletne skupnosti sestavljajo ljubitelji Goldendoodla (v tem primeru) in pogosto bodo objavljali informacije o psih, ki jih potrebujejo posvojitev ali rejništvo, ter informacije o tem, kje iskati, da bi posvojili Goldendoodle.

Ste pripravljeni na Mini Goldendoodle mladička?

Preden se odločite, da boste domov pripeljali mladička mini Goldendoodle, morate skrbno razmisliti in se prepričati, da ste pripravljeni prevzeti to vrsto odgovornosti. Psi so veliko dela (čeprav so tudi zelo zabavni) in mnogi prvi lastniki psov so presenečeni, kako zahtevna, zamudna in draga je vzgoja psa.

Eden od razlogov, da so zavetišča tako polna psov, je ta, da bodo optimistični lastniki psa posvojili, spoznali, da je preveč dela, in jih nato vrnili v zavetišče ali pa jih celo zapustili ob cesti. To je za psa travmatizirajoče in najboljši način, da se temu izognete, je, da resnično preučite svojo situacijo in ugotovite, ali je pravi čas, da dobite psa ali ne.

Upoštevajte tudi, da psi dodajajo znaten mesečni strošek vašim financam in da boste morali redno kupovati hrano in priboljške ter zdravila, kot so zdravila proti srčni glisti in bolham. Vaš pes bo potreboval tudi redne veterinarske preglede (tako kot ljudje), vi pa morate biti pripravljeni na vsaj eno drago medicinsko nujno pomoč vsakih nekaj let.

Če ste na odličnem mestu za lastnika psa — to je super! Psi so tako nagrajujoči in Mini Goldendoodles so ene najboljših pasem, ki jih lahko imate. Preden pa s seboj pripeljete novega kužka domov, poskrbite, da bo vaš dom popolnoma pripravljen in zaščiten za mladiče.

To pomeni, da zaklenete vse strupene ali nevarne kemikalije, kot so čistilni pripomočki ali zdravila, hranite vso hrano izven dosega – zlasti strupenih živil, kot sta čokolada ali avokado – in skrijete vse izpostavljene napajalne kable, ki bi jih vaš kuža morda zamikal, da bi jih žvečil.

Psi so radovedni in radi raziskujejo svet z nepremišljeno zapuščenostjo, okušajo in vonjajo vse, na kar naletijo, da bi izvedeli več o tem. Seveda jih to lahko spravi v težave, če pojedo nekaj strupenega, zato je vaša naloga, da omejite število strupenih stvari, do katerih imajo dostop.

Ko bo vaš dom zavarovan za mladiče, se boste morali tudi prepričati, da imate vse zaloge, ki jih potrebujete za svojega novega psa. Zagotovite si zalogo z veliko igračami, priboljški in hrano zanje, morda pa boste želeli vložiti tudi v udobno pasjo posteljo, kjer se bodo lahko sprostili.

Odlična ideja je tudi pridobitev velikega zaboja, kamor lahko zaboj trenirate in zaprete, saj bo ta vrsta stabilnosti in strukture olajšala prehod vašega psa v vaš novi dom.

Zaključek za reševanje Mini Goldendoodle v Združenih državah

Mini Goldendoodle Rescues v Združenih državah

Mini Goldendoodles so eni izmed najbolj srčkanih psov in so odlični spremljevalci za vso družino. Ti priljubljeni mladički so tako čudoviti, da je na voljo ogromno reševalcev psov, ki so namenjeni izključno iskanju dobrih domov za tiste, ki končajo v sistemu zavetišča. Če želite posvojiti Mini Goldendoodle v ZDA, so reševalci na tem seznamu odličen kraj za začetek iskanja.

Všeč vam bo tudi:

Še vedno niste prepričani? Pripravili smo videoposnetek, ki si ga ogledate o reševanju Goldendoodle: