6 najboljših filmov o vojnih psih! (2022)

Filmi o vojnih psih

Sprva se morda zdi nenavadno pomisliti na pse, ki nastopajo v filmih o vojni. Vendar je bilo posnetih več filmov, ki prikazujejo to postavitev. Psi so navsezadnje človekov najboljši prijatelj in to velja v dobrih in kaotičnih časih. Zanimivo je, da obstaja tudi nekaj pasem psov, ki lahko opravljajo naloge med vojno. S tem v mislih, kaj naredi dober film o pasji vojni?

Čeprav niso tako priljubljeni kot smešni ali strašni filmi o psih, so vojni filmi, ki pse prikazujejo kot spremljevalce vojakov ali prizadetih državljanov, postali priljubljeni v 21. stoletju. Filmi, kot sta My Dog Skip in Dog Jack, prikazujejo nesporno vez med psi in njihovimi gospodarji, ki jih je vojna razdirala.

Ali trenutno poskušate najti dober vojni film, v katerem igra psa v stranski vlogi? Ta seznam je bil oblikovan z mislijo na vrsto vojnih interesov. Od psov, ki dejansko pomagajo vojakom med vojno, in filmov, ki prikazujejo, kako lahko psi ne glede na vse ostanejo zvest spremljevalec civilistov, ki jih je raztrgala vojna, je na tem seznamu širok nabor filmov o vojnih psih.

Pes (2022)

Pes je najnovejši film o vojnih psih, ki je bil objavljen in ta film ima tako čustven udarec kot humoren. To je film s Channingom Tatumom v glavni vlogi o ameriškem vojaškem Rangerju, ki trpi za PTSD, in ima nalogo, da sprejme Belgijko Malinois svojega pokojnega nekdanjega soigralca po imenu Lucy, da prepreči njeno evtanaziranje.

Belgijski malinois je dobro znan vojaški pes zahvaljujoč svoji hudi zvestobi, pastirski sposobnosti in vedenju pri iskanju. Toda tisto, kar ta film naredi tako lepo, je, da pokaže neverjetno inteligenco te pasme v kombinaciji z njihovo neskončno zvestobo svojemu staršu hišnega ljubljenčka.

Film je v bistvu film ceste, saj mora Tatumov lik z Lucy odpotovati na pogreb svojega soigralca v Arizono. Njuni skupni prizori so smešni in srčni, pa tudi pretresljivi in ​​dobro izdelani.

Ko oba prispeta v Arizono in je Tatumov lik dodeljen v aktivno službo v Pakistanu, je prizor, kjer se njegov lik odloči, da bo dovolil evtanazijo Lucy, nato premislil in jo rešil, nepozaben.

V tem filmu je veliko lepih trenutkov, film pa se najbolj izkaže v tem, da prikazuje ljubezen in naklonjenost, ki si jo psi in njihovi lastniki delijo med seboj v enaki meri.

Pes je trenutno na voljo za najem ali nakup na YouTubu ali Vudu.

Moj pes Skip (2000)

Nekdo me je pred kratkim vprašal, zakaj se toliko filmov o psu konča žalostno? Iskreno, nisem vedel, kaj naj rečem, razen priznanja, da se zdi to trend. Eden od razlogov je, da na žalost psi kljub vsej svoji popolni popolnosti in nesmrtnem druženju živijo zelo kratko življenje. Skoraj tako, kot da so psi kratka in dragocena prijateljstva, ki nas tukaj spominjajo na sočutje.

Ko je film tako dober kot My Dog Skip, so solze boleče, vendar ste veseli, da ste gledali film. Film je postavljen v času druge svetovne vojne v Mississipiju in je dokaj preprost, saj pripoveduje zgodbo o mladem fantu in njegovih izkušnjah z Jack Russell terierjem.

Za vsakogar, ki je odraščal z družinskim psom, se lahko vsi verjetno ozremo na tako lepe in iskrene spomine, povezane z našim psom iz otroštva. V času, ko se je svet boril, je to film, ki se osredotoča na nedolžne in nežne trenutke otroštva, v središču katerega je kosmati spremljevalec.

Film se konča na žalostni noti, vendar je v zgodbi toliko iskrenosti in pristnosti. Spominja nas, da so ne glede na to, kakšne so naše frustracije in razočaranja, naši psi vedno tam, pripravljeni in čakajo, da ponudijo prijazno lizanje in družbo, ko svet sprosti razočaranje.

My Dog Skip je trenutno na voljo za pretakanje na Netflixu.

Max (2015)

Max je še en vojni film o belgijskem malinoju po imenu Max, vendar za razliko od psa ta film dejansko prikazuje belgijskega malinoja v aktivnem boju v Afganistanu z ameriškimi marinci. Videli bomo, kako se ta pasma uporablja za iskanje borcev z namenom, da bi jih nagnali v hudobni bes, da bi jih pomagali premagati.

Toda Maxovi vojni prizori so kratki, saj je glavni poudarek filma Maxova asimilacija v družini svojega pokojnega gospodarja doma v Ameriki. Max nato postane pes čuvaj družine, natančneje nad Justinom, bratom pokojnega lastnika Maxa. Justin zagreši zločine nizke ravni, zaradi katerih se sčasoma zaplete v mamilarski kartel.

Zgodba je ustrezna in malce znana, vendar vidimo, kako ta edinstvena pasma psov ohranja svoje skrbniške instinkte nad svojo družino tako na polju kot zunaj njega.

Za razliko od mnogih drugih podobnih filmov o pasji vojni ima ta film dejansko srečen konec, kar je osvežujoča dobrodošlica.

Max je trenutno na voljo za najem ali nakup na YouTubu in Vudu.

Megan Leavey (2017)

Megan Leavey je ameriški marinec, ki je bil v Iraku aktivni v 2000-ih. Njen edinstven položaj v vojski kot vodja K-9 vojaške policije, ki jo je pripeljal v last nemškega ovčarja po imenu Rex, ki je postal tako njen skrbnik kot tudi njen partner v vojnih časih med hudim bojem, ki sta ga doživela tako v Faludži kot v Faludži. Ramadi.

Ta film je avtobiografija, ki prikazuje Megan in Rexove vojne izkušnje skupaj z Megan, ki jo igra igralka Kate Mara.

Eden najbolj napetih prizorov filma se zgodi, ko sta bila Leavey in Rex ranjena v boju z IED (improvizirano eksplozivno napravo) v Ramadiju. Eksplozija se je zgodila, ko sta Leavey in Rex vodila patruljo ameriške vojske skozi boj, zaradi česar je kasneje Leavey prejela vijolično srce za pogum za njeno junaštvo.

Kar ganljivo je, kako Leavey poskrbi, da je tudi Max omenjen in se zahvali, ker je pokazala enako raven junaštva kot ona.

To je zelo zabaven, pronicljiv in dobro narejen film, ki prikazuje, kako pomembna je lahko vloga vojaških bojnih psov v vojnem času. Na srečo je Megan po koncu njune bojne turneje smela posvojiti Rexa.

Megan Leavey je trenutno na voljo za pretakanje na Hulu.

Bojni pes: vojakov najboljši prijatelj (2017)

War Dog: A Soldier’s Best Friend je dokumentarni film, ki si ga morate ogledati vsi, ki jih zanima vloga vojaških psov med bojem.

Kar je odlično pri tem pronicljivem dokumentarcu, je tudi to, da prikazuje tudi, kako pomembni so vojaški psi za vojake, ko se vrnejo tudi doma. Film se osredotoča predvsem na tri vojaške pse in podrobno opisuje, kako so psi usposobljeni za onemogočanje sovražnikov poleg podpore in druženja, ki ga nudijo tudi vojakom.

Treba je omeniti, da je ta film namenjen odraslim. Uporablja se nekaj grobega jezika in celo upodobitev vojnega nasilja, od katerih so nekateri usmerjeni proti psom.

Pred kratkim sem si ogledal ta dokumentarec in preprosto nisem mogel odtrgati oči. Če vas zanima, kako in zakaj psi postanejo pogumni in nesebični, si to morate ogledati.

Bojni pes: vojakov najboljši prijatelj je trenutno na voljo za pretakanje na HBO Max.

Dog Jack (2010)

Podobno kot My Dog Skip je tudi Dog Jack prisrčen in prisrčen film o vezi med otroki med vojnimi časi in tovarištvu, ki ga delijo s svojimi psi. Film, postavljen med ameriško državljansko vojno v 1860-ih, govori o Jedu, mladem fantu, ki pobegne iz suženjstva, da bi se med bitko pridružil vojski Unije.

S seboj vzame svojega psa po imenu Jack, mastifa z močno inteligenco in spretnostmi sledenja. Jack je kasneje postal uradna maskota 102. pensilvanskega polka zaradi svojih uporabnih veščin in druženja z vojaki v polku.

Ta film je ganljiv in srčen, hkrati pa je pomemben in zgodovinsko točen.

Pes Jack je trenutno na voljo za brezplačno pretakanje na Tubi.

Zaključek Najboljši filmi o vojnih psih

6 najboljših filmov o vojnih psih

Kot lahko vidite, je filmov o pasji vojni več, kot ste morda sprva mislili. Na tem seznamu je mešanica vojnih filmov o psih, ki so postavljeni med vojni čas in dejansko prikazujejo nekatere pasme v aktivnem boju.

Vsak od teh filmov prikazuje inteligenco, zvestobo in pomen, ki ga psi služijo ljudem kot spremljevalcem in vojaškim enotam. Fascinantno je, da psi dejansko služijo v bojnih enotah.