6 najstrašnejših pasjih grozljivk! (2022)

Pasje grozljivke

Če pomislite na to, kaj bi lahko bilo bolj strašljivo kot to, da ljubek in prijazen pes postane pobesneli, krvi ločni morilec? Strašni in ubijalski psi so že dolgo priljubljeni filmi grozljivk, odkar je Stephen King v zgodnjih osemdesetih izdal Cujo. Toda kaj točno je tisto, zaradi česar so psi lahko vir materiala za grozljivke?

Psi veljajo za najbolj zveste in ljubeče spremljevalce, ki jih ljudje lahko imajo. Zaradi zaupanja in varnosti v pse kot del družine, je pes spremeniti v hudobijo strašljiva in nočna mora. Psi v grozljivkah lahko odražajo naše najhujše domače strahove, ki postajajo resničnost.

Odkar so bili prvič razviti filmi grozljivk, so bili psi vedno priljubljen trop v zgodovini grozljivk. Če ne zlobneži samega filma, so psi tipično rešitelji ljudi pred zlobneži. Ta seznam se bo osredotočil na najstrašnejše pasje grozljivke, kjer so psi osrednji zlobnež ali igrajo v strašljivi stranski vlogi.

Drugi članki, ki bi jih želeli: Smešni filmi o psu in Filmi o vojnih psih.

Cujo

Zdi se skoraj odveč vključiti Cujo na seznam pasjih grozljivk, vendar noben seznam ni popoln brez tega. Na podlagi istoimenske klasične klavstrofobične grozljivke Stephena Kinga je Cujo naredil za svetega Bernarda to, kar je Jaws naredil za velike bele morske pse. Nemogoče je, da po ogledu tega filma ne bi pomislili na svetega Bernarda na enak način.

Ampak to je še vedno samo film, in to ena hudiča grozljivka. Zgodba je preprosta, saj raziskuje družino, ki postane zaskrbljena, ko njihov običajno ljubek sveti Bernard začne ravnati agresivno. Ko se ne zavedajo, da je Cujo neko popoldne med raziskovanjem bližnje jame ugriznil s steklino okužen netopir.

Do konca filma je Cujo besen do te mere, da ubije tako rekoč vsako živo bitje, ki ga vidi, vključno s svojo družino, ki mu lahko pobegne le tako, da se skrije v njihovem zatohlem in vročem avtomobilu zunaj.

Prizori pobesnelega Cuja so zastrašujoči, toda tisto, kar resnično prizadene ta grozljivka, je, da kaže, kako žalostno je lahko, ko psi zbolijo za steklino. Niso sami krivi, toda edini konec, s katerim se lahko soočijo, je, da jih porušijo.

Cujo je trenutno na voljo za pretakanje na Amazon Prime Video.

Človekov najboljši prijatelj

Pogosto pozabljena pasja grozljivka je Man’s Best Friend iz zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja. Film govori o TV reporterki po imenu Lori (Ally Sheedy), ki sprejme psa tibetanskega mastifa po imenu Max, ki mu je uspelo pobegniti iz genetske raziskovalne ustanove.

Sčasoma začne opažati Maxove neverjetno nasilne nagnjenosti, ki izhajajo iz naključnih testov, ki so ga opravili v ustanovi. Ta film je precej podoben Cujo, le da so prizori napada psa veliko bolj strašni in veliko bolj nasilni in grozljivi.

Najbolj grozljivi deli filma so, ko Lori poskuša Maxa dati različnim lastnikom psov, da jih Max ubije in najde pot nazaj v Lori. To je človekov najboljši prijatelj v obratni smeri. Za Maxovo stanje obstaja nekaj opravičila, saj se mu uspe vrniti na znanstvenike, ki so na njem izvajali poskuse, da bi ga naredili tako nasilnega.

Film raziskuje tudi teme v zvezi z naravnimi nagoni psov, s katerimi lahko ljudje manipulirajo za zlobne namene.

Man’s Best Friend je na voljo za izposojo ali nakup na YouTubu ali Vudu.

Opazovalci

Watchers je tudi pozabljena pasja grozljivka, ki si zasluži temeljito retrospektivno ponovno izdajo.

V filmu igra Corey Haim kot Travis, najstnik, ki reši zlatega prinašalca, ki ga ugotovi, da teče po cesti pozno ponoči. Pes je pobegnil iz tajnega laboratorija, kjer so ga testirali v zvezi z velikim, mutiranim hibridom psa pošast in primata v istem laboratoriju.

Ko pošast, znana kot ‘OXCOM’, pobegne iz objekta in zasleduje psa, se začnejo strahovi v filmu, ko zver sledi psu in ubije vsakogar, ki mu je na poti. Nikoli ni razjasnjeno, zakaj pošast sledi psu, vendar to samo še poveča skrivnostnost filma in prestraše, ki so presenetljivo učinkoviti za nizkoproračunske grozljivke iz 80-ih.

Pes je junak filma, vendar smo prepričani, da mora pošast slediti psu, saj je med njima neka pasja povezava. Odkar je ta film izšel v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, so vsi učinki pošasti praktični, vendar so bile v divji dizajn hibrida pošasti vmešane velike podrobnosti.

To je zagotovo podcenjena pasja grozljivka.

Watchers je na voljo za nakup na DVD-ju ali pa ga lahko pretakate na YouTubu tukaj.

Stvar

Če ste gledali The Thing Johna Carpenterja, potem že veste, da to ni pasja grozljivka. Toda film vsebuje en nepozabno strašljiv prizor, ki vključuje psa aljaškega malamuta.

Pes je pes čuvaj, ki bdi nad ekipo znanstvenikov in pilotov v oddaljeni raziskovalni ustanovi na Antarktiki. Prebivalci postojanke ne vedo, da se je tujec, ki spreminja obliko, parazitski tujec, infiltriral v objekt z zmožnostjo preoblikovanja in popolnega zaužitja vseh živih stvari, s katerimi pride v stik.

Prva žrtev Thinga je prosto potujoči pes ustanove, ki uspe okužiti vse druge pse v objektu, ko so enkrat v njihovem zaprtem prostoru.

Kar zadeva prizor, ko se pes spremeni v vesoljca, so posebni učinki tako dobro narejeni, tempo prizora pa tako odličen, da je to morda najbolj grozljiv prizor v celotnem filmu.

Čeprav ni popolna pasja grozljivka, je The Thing vredna ogleda samo zaradi tega prizora.

Stvar je na voljo za najem ali nakup na YouTubu in Vudu.

Resident Evil

Podobno kot The Thing tudi Resident Evil ne govori samo o pošastnih psih, vendar so prizori z ikoničnimi psi zombiji iz filma (in videoiger) vsekakor vredni omembe. Resident Evil govori o preživeli Alice (Milla Jovovich), ki se združi s skupino vojaških operativcev, da bi se borila proti in preprečila širjenje virusa zombija v širni svet.

Malo čez sredino filma se Alice sprehodi po hodniku v objektu, kjer jo pozdravi trop zombiranih, krvi ločnih dobermanov. Njen boj s psi zombiji je neverjetno napet, učinki, ki ustvarjajo zombi pse, pa so grozljivi in ​​popolnoma realistični.

Če ne marate zombi fikcije, film verjetno ni za vas, če pa uživate v pasji grozljivki, si ga velja ogledati le zaradi tega grozljivega prizora.

Resident Evil je na voljo za pretakanje na HBO Max.

Pes pošast

Monster Dog je nizkoproračunska pasja grozljivka iz sredine 80. let prejšnjega stoletja, v kateri je v glavni vlogi nastopila rock zvezdnica Alice Cooper. Za mnoge ljubitelje grozljivk je verjetno vse, kar morate vedeti, samo ta stavek.

Ta podcenjeni biser grozljivega filma govori o rock zvezdniku (seveda Cooper), ki se odloči, da svoje soigralce odpelje v svoj stari, zapuščeni dom iz otroštva na oddaljenem podeželju, da posname glasbeni video.

Prej kot slej se skupina nasilnih, na videz besnih psov sprehaja po podeželski postaji pred hišo in želi priti noter in požreti njene prebivalce. Vodi jih velik in še bolj divji pes pošast, ki se pojavi v napetih zadnjih prizorih filma.

Tako kot večina nizkoproračunskih grozljivk iz 80. let ima tudi ta film v zapletu element brezbrižne zabave, vendar popolnoma preseneti vaša nizka pričakovanja, ko se začnejo strahovi. Učinki ličenja pošastnega psa so za ta čas dobro narejeni, tropar divjih psov pa je prav tako zastrašujoč.

Čeprav ni dobro znano, je to obvezno videti za ljubitelje pasjih grozljivk.

Monster Dog je na voljo za brezplačno pretakanje na Tubi.

Zaključek za najboljše pasje grozljivke

6 najstrašnejših pasjih grozljivk

Pasje grozljivke segajo od uradnega podžanra filmov grozljivk do nekaterih neverjetno učinkovitih podpornih delov. Vsak od teh filmov se razlikuje po slogu in tonu, vendar je vsak zagotovo strašljiv, odvisno od tega, katera zgodba vas najbolj pritegne.

Pasje grozljivke odgovarjajo na naše strahove, kaj bi se lahko zgodilo, če bi se naši ljubljeni psi obrnili na temno stran. Na srečo je to običajno le v filmih.