8 najboljših reševalcev Corgijev v Indiani! (2022)

Reševanje Corgijev v Indiani

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, če iščete najboljše reševalce Corgijev v Indiani. Corgiji so postali slavni zaradi svoje priljubljenosti pri nekem britanskem monarhu. Corgi so zlahka ena izmed desetih najbolj iskanih pasem v Združenih državah.

Welsh Corgi ima dolgo in bogato zgodovino, ki sega tisoče let nazaj. Domneva se, da je pasma nastala na območju, ki je danes znano kot Wales, na Britanskem otočju. Corgiji so bili prvič omenjeni v literaturi v 12. stoletju in so bili uradno priznani kot posebna pasma v 16. stoletju.

Ali si vedel? Beseda “Corgi” pomeni “pritlikavi pes” v valižanskem jeziku, ni mišljeno kot slabšalni izraz, temveč kot opis. Corgi so bili prvotno vzrejeni kot delovni psi in so bili uporabljeni za pasejo ovce in govedo. Njihova blagovna znamka kratke, trmaste noge, ki so jim prislužile ime, so povzročile čudovitega Corgija, ki ga poznamo danes.

Sodobni Corgi je prijazen, energičen pes, ki ni nagnjen k številnim vedenjskim težavam, zaradi česar so ena izmed najbolj priljubljenih pasem v Združenih državah. Vendar pa ima priljubljenost svoje pomanjkljivosti. Številne priljubljene pasme končajo v zavetiščih, ki so posledica prenagljene ali impulzivne odločitve.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu reševanj Corgijev v Indiani, si lahko ogledate ta druga priporočila naše ekipe na We Love Doodles: Najboljši reševalci psov v Indiani in Najboljši reševalci Corgijev v Severni Karolini.

Poiščite reševalca Corgi blizu mene v Indiani

Poiščite reševalca Corgi blizu mene v Indiani

Če iščete novega spremljevalca Corgija v Indiani, preverite reševalne centre. Ne samo, da boste rešili življenje, ampak boste v denarnici prihranili tudi kupe testa, ki jih boste lahko bolje porabili za svojega novega prijatelja.

Reševalni centri samo za Corgi v Indiani so omejeni, zato smo vključili sosednje države in nekatere druge reševalne centre, ki bi lahko imeli Corgi. Brez škode preverjanje.

Priporočila izdelkov Corgi: Najboljša zavarovanja hišnih ljubljenčkov za majhne pse in Najboljše ovratnice za vadbo za majhne pse.

1. Reševanje Welsh Corgi Pembroke na obali jezera

Reševanje Welsh Corgi na jezeru Pembroke

Reševanje Welsh Corgi na jezeru Pembroke (LPWCR) rešuje odrasle Corgis na Srednjem zahodu. Rešene korgije sterilizirajo in sterilizirajo ter jih namestijo v rejnike, kjer jih spremljajo in potrpežljivo želijo, dokler niso pripravljeni na posvojitev.

Vsi Corgi imajo popolne zdravstvene preglede in podrobno zgodovino cepljenja. Kronične bolezni je treba razkriti, življenjska doba njihovih Corgijev pa ni zagotovljena. Agresivnih Corgijev, ki kažejo vedenje, kot sta škljocanje in grizenje, ni mogoče nadomeščati brez predhodne rehabilitacije. Postopek posvojitve vključuje spletno prijavo, razgovor in temeljit pregled.

Rejniške družine poskrbijo, da se pes in nova družina dobro ujemata. Bonusne točke, če imajo bodoči posvojitelji hišo z dvoriščem. Corgi so zmerno aktivni psi, ki potrebujejo nekaj prostora za zabavanje. Obdelujejo samo dokumente o posvojitvi prebivalcev Michigana, Iowe, Indiane, Illinoisa, Wisconsina in Minnesote.

Podrobnosti o reševanju valižanskega korgija Pembroke na obali jezera

2. Corgi Rescues of Dayton

Reševanje Corgi iz Daytona

Corgi Rescue of Dayton je ustanovila ekipa mož in žena, ki sta nori na Corgis. So majhna reševalna skupina, ki deluje že 15 let, reši več kot 450 psov z ulic in ubije zavetišča po Ohiu in okoliških državah.

Corgi Rescue of Dayton je majhna skupina, ki jemlje brezdomne pse in jim daje dom, dokler niso pripravljeni na posvojitev, in je dosegljiva prek spletnih zbirk podatkov, kot so Pet Finder, AdoptaPet, PetCurious in RescueMe. Fotografije in informacije o Corgiju se bodo pojavile, ko bodo pripravljeni za posvojitev.

Ljudje pogosto jamčijo za to skupino zaradi njenega močnega poslanstva in delovne etike. Corgi Rescue of Daymon organizira tudi javne dogodke za izobraževanje ljudi o pomenu reševalnih skupin in posvojitev, kar zagotavlja veliko priložnosti za povezovanje posvojiljivih Corgijev in bodočih lastnikov.

Corgi Rescue of Dayton Podrobnosti

3. Pembroke Welsh Corgi Club iz Western Reserve

Klub Welsh Corgi Pembroke iz Western Reserve

Klub Welsh Corgi Pembroke iz Western Reserve skrbi za severni Ohio, Michigan in vzhodno Indiano. Trenutno nimajo uradnega reševalnega odbora, vendar so nekateri člani pripravljeni pomagati pri reševanju in namestiti Corgijev v njihove nove domove. Za reševanje in posvojitev se obrnite na Karen Grimmett z uporabo naslednjih podrobnosti.

Podrobnosti kluba Pembroke Welsh Corgi iz Western Reserve

4. Reševanje v psarni Corgi v psarni

Reševanje vulgajočega psarn Corgi

Ustanovitelj psarne Howelling Kennel je bil pred kakšnimi 15 leti vzreditelj. Od takrat Howell Kennel vodijo prostovoljci, ki skrbno rešujejo, pregledujejo in rejajo pse ali urejajo rejniške domove. Postopek posvojitve vključuje prijavo, referenco veterinarja, razgovor in hišni obisk.

Po odobritvi mora bodoči lastnik podpisati pogodbo o posvojitvi, da zagotovi ustrezno nego skozi celotno življenje Corgija. Če posvojitelji ugotovijo, da ne morejo še naprej skrbeti za psa, jim bodo svetovali, naj ga vrnejo tej reševalni organizaciji, namesto da bi jih dali v zavetišče. Vse posvojitvene pristojbine gredo za vodenje reševalnega centra in administracije, finančno sponzorstvo pa je vedno dobrodošlo.

Podrobnosti o reševanju v psarni Corgi v psarni

5. Klub Pembroke Welsh Corgi v dolini Ohio (OVPWCC) – Kentucky

Ohio Valley Pembroke Welsh Corgi Club (OVPWCC) – Kentucky

Naslov tega kluba je morda v Kentuckyju, vendar skrbi za Ohio in okolico. Poleg spodbujanja odgovorne vzreje je njihova druga naloga reševanje potepuških Corgijev, del njihovega reševalnega procesa pa je temeljit zdravstveni pregled. Psi, ki to potrebujejo, se zdravijo, vsi posvojeni psi pa so sterilizirani.

Potencialni posvojitelji morajo izpolniti podrobne prijavnice in odgovoriti na številna presejalna vprašanja o svojem življenjskem slogu in življenjskih razmerah. Ne počuti se zaslišanega. To je dobra stvar.

To pomeni, da je reševalnemu centru mar za to, kam gredo njihovi psi, in želi, da njihovi Corgi končajo v najboljših domovih. Za pokritje klubskih zdravstvenih in administrativnih stroškov za reševanje vašega novega spremljevalca Corgi je treba plačati 300 $ posvojitvene pristojbine, višje donacije pa so seveda dobrodošle.

Podrobnosti o klubu Welsh Corgi v dolini Ohio Pembroke

6. No Tails About It Corgi Rescue

No Tails About It Corgi Rescue

Ustanovitelji No Tails About It so ustanovili organizacijo z navdihom Hazel, Corgi, ki so ga imeli pred 13 leti. Bila je del vseh njunih življenjskih dogodkov, družina jo je zelo ljubila. V njenem imenu so ustanovitelji ustanovili reševalno skupino za pomoč zlorabljenim in zanemarjenim Corgijem in jim dali možnost, da pripadajo ljubečim družinam.

To skupino sestavljajo prostovoljci in pridobiva sredstva izključno z donacijami. Vsa sredstva se porabijo za stroške v rejniških domovih in zdravljenja, vsi njihovi psi pa so pred posvojitvijo razčiščeni, cepljeni in sterilizirani. Ljubitelji Corgijev morajo izpolniti podroben vprašalnik in, ko so sprejeti, jih lahko kontaktirajo za rejo ali posvojitev.

No Tails About It Corgi Rescue Podrobnosti

7. Ohio Corgi Rescue (prek Rescue Me.)

Ohio Corgi Rescue (prek Rescue Me!)

Naslov Ohio Corgi Rescue je v Washingtonu, DC, vendar ta program zavetišča vključuje Ohio, Indiano in okoliške države. Cilj ustanovitelja te organizacije je rešiti Corgijev ne le v zanemarjenih družinah, ampak tudi v zavetiščih. Ta organizacija sprejema tako mladičke kot odrasle korgije, vsi psi pa so pred posvojitvijo sterilizirani ali kastrirani. Če želite preveriti, ali so na voljo Corgi, lahko obiščete njihovo spletno mesto prek RescueMe.

Podrobnosti o reševanju Ohio Corgi

8. Columbus Humane Society

Columbus Humane Society

Columbus Humane Society rešuje in daje zavetje vse vrste brezdomnih hišnih ljubljenčkov v Ohiu, Indiani in okoliških zveznih državah. Ta humana družba, znana po svojih Corgijih, zagovarja ljubeče in etično ravnanje do vseh živali, ne le do njihovih ljubljenih Corgijev. Vsi Corgiji za posvojitev so sterilizirani in kastrirani.

Če se želite prijaviti za posvojitev, preverite razpoložljive pse na njihovem spletnem mestu, ki bo dalo informacije, kot so vrsta, pasma, starost, spol, velikost, barva in osebnost. Psi so seznanjeni z urnikom cepljenja in nekaterim bi odstranili kremplje. Poleg storitev reševanja in posvojitve zagotavljajo tudi usposabljanje in ozaveščanje o odgovornem lastništvu hišnih ljubljenčkov.

Podrobnosti o humanističnem društvu Columbus

Zakaj so Corgiji odpovedani za posvojitev v Indiani?

Zakaj so Corgiji odpovedani za posvojitev v Indiani?

Corgi so ljubki, prijazni psi, ki niso nagnjeni k agresiji ali težavam s prevlado. Vendar, kot vsaka žival, bodo Corgis zaščitili svojo družino in pakirali ter pokazali nekaj agresije, ko so ogroženi.

Kot mnoge ljubeče pasme se tudi Corgi pogosto odreče zaradi dramatične spremembe v življenjskem slogu in položaju lastnika, kot so:

  • Selitev in novo stanovanje ne dovoljujeta hišnih ljubljenčkov
  • Ločitev, pri čemer obe strani ne moreta obdržati psov
  • Zmanjševanje, kar vodi v finančne težave
  • Preselijo se v drugo državo in ne morejo pripeljati svojega psa
  • Novi dojenčki in alergije
  • Smrt v družini

Zaključek za “Najboljše reševanje Corgijev v Indiani”

Zaključek za najboljše reševanje Corgijev v Indiani

Corgis so neverjetni psi, ki bodo ustrezali večini gospodinjstev, tudi tistim z neizkušenimi lastniki ali majhnimi otroki. So zmerno aktivni psi s skromnimi potrebami in dobrih 30 minut sprehoda na dan ne bi škodilo. Upamo, da vas ta seznam usmeri v pravo smer pri vašem lovu na vašega novega družinskega člana Corgi.

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu reševanja Corgijev v Indiani, si lahko ogledate:

Preden pripeljete domov mladička Corgi iz reševalnega zavetišča v Indiani, lahko izveste več o tej pasmi psov tako, da si ogledate “Pembroke Welsh Corgi – 10 najboljših dejstev” spodaj: