9 najboljših velikih hipoalergenih psov (2022)

Najboljši veliki hipoalergeni psi

Tukaj je tisto, kar morate vedeti, če iščete velike hipoalergene pse. Številne družine v Ameriki imajo vsaj enega člana, ki je alergičen na pse.

Te alergije niso posledica psa, ampak njegovega krzna. Vendar pa se nekateri psi zelo malo izgubijo. Ti so znani kot hipoalergeni psi.

Hipoalergeni psi potrebujejo družini prijaznega psa, ki zna tudi čuvati hišo, potem je ta pes prva izbira za vas. Lahko zrastejo od 26 do 28 palcev visoko in tehtajo od 100 do 140 funtov. Njihova povprečna pričakovana življenjska doba je od 10 do 11 let.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu velikih hipoalergenih psov, si oglejte te druge vodnike naše ekipe na We Love Doodles: Najboljši hipoalergeni psi za družine in Najboljši hipoalergeni psi za čajne skodelice.

1. Bouvier Des Flandres

Bouvier Des Flandres - veliki hipoalergeni psi

Če radi delate na prostem, potem Bouvier Des Flandres je pes zate. Je zelo atletska in je bila vzrejena za pasto. Redna vadba je za tega psa nujna. Čeprav so morda videti veliki, niso leni in zlahka prenesejo svojo težo.

So tudi pogumna in ponosna bitja, ki lahko včasih prevzamejo odgovornost in naredijo, kar želijo. S trdnim in močnim vodjo so lahko dobri poslušni ljubljenčki.

Ljubeč in nežen Bouvier je odličen za aktivne družine z drugimi hišnimi ljubljenčki ali otroki. Višina Bouvierja je 23 do 27 palcev in tehtajo od 70 do 110 funtov. Bouvier ima pričakovano življenjsko dobo od 10 do 12 let.

2. Velikanski šnavcerVeliki šnavcer - veliki hipoalergeni psi

Velikan Šnavcer je zastrašujoče velik pes, ki je bil prvotno vzrejen za čredo. Znano je tudi, da je dober pes čuvaj. Njihovo usposabljanje zahteva potrpljenje, saj so nagnjeni k trdovratnemu temperamentu.

Šnavcer je zelo aktiven in zahteva redno vadbo. Če imate radi vadbe na prostem, potem je to popoln pes za vas. Dobro se prilagodijo tudi veliki družini.

Vendar so močni in potrebujejo nadzor pri igranju z otroki in drugimi hišnimi ljubljenčki. Tehtajo od 55 do 90 funtov in lahko zrastejo od 23 do 27 palcev. Pričakovana življenjska doba orjaškega šnavcerja je od 12 do 15 let.

Povezano: Najboljši rejci miniaturnega šnavcerja v Združenih državah.

3. Belgijski malinoisBelgijski malinois - veliki hipoalergeni psi

The belgijski malinois je bil prvotno pas za pasto, danes pa se rutinsko uporablja za kazenski pregon in zagotavljanje terapevtske pomoči bolnim in starejšim ljudem. Znani so po tem, da so športni in aktivni.

Ta pasma je lahko precej zahtevna, potrebuje redno zmerno vadbo in je izkušen lastnik. So pametni, aktivni in samozavestni.

Znano je, da so ti psi precej stabilni in se radi družijo s svojimi lastniki. Imajo dvojno dlako, ki se izgubi le dvakrat na leto. Tehtajo od 40 do 80 funtov in so lahko visoki od 22 do 26 palcev. Pričakovana življenjska doba belgijskega malinoisa je od 14 do 16 let.

Povezano: Najboljši rejci belgijskih malinoisov v Pensilvaniji in Najboljši rejci belgijskega malinoisa v Minnesoti.

4. Standardni pudelj

Standardni pudelj - veliki hipoalergeni psi

Standard Pudelj je najbolj priljubljena pasma na tem seznamu. Znani so po tem, da so hipoalergeni, saj se njihov en sam plašč ne izgubi veliko. Pudelj je bil vzrejen kot lovski pes, zato potrebuje več vadbe kot drugi psi.

Vključite jih lahko z dejavnostmi, kot so hoja, tek ali plavanje. So prijazni in veseli so v bližini svojih človeških spremljevalcev.

Če lahko pudlju zagotovite redno vadbo in pozornost, bo za vas primeren hišni ljubljenček. Lahko tehtajo od 40 do 70 funtov in zrastejo 15 centimetrov visoko. Njihova pričakovana življenjska doba je od 10 do 18 let.

Povezano: Srebrni standardni vodnik za pudlje in Vodnik fantomskih pudljev.

5. Airedale terierji Airedale terierji

The Airedale terier je visokoenergijska pasma, ki je rada na prostem. Znani so po tem, da so zelo igrivi. Če imate otroke in veliko dvorišče, potem je Airedale terier prava izbira za vas.

Čeprav so prijazni, so tudi dovolj močni, da med igro po nesreči povzročijo poškodbe manjšim hišnim ljubljenčkom ali otrokom. Airedale ne izgubi veliko niti med spremembo sezone. V višino lahko zrastejo 23 centimetrov in tehtajo od 50 do 70 funtov. Pričakovana življenjska doba Airedale je od 11 do 14 let.

Povezano: Najboljši rejci Airedale terierjev v Združenih državah.

6. Irski vodni španjel

Irski vodni španjel - veliki hipoalergeni psi

The Irski vodni španjel je velik hipoalergen pes, ki se rad druži. Če imate veliko družino z aktivnim življenjskim slogom, potem je ta pes lahko pravi primer za vaš dom.

Radi hodijo na pohode, hojo ali tečejo s svojimi človeškimi spremljevalci. Uživajo tudi v igri z drugimi psi. Irski vodni španjel bo srečen in zdrav z vsakodnevno vadbo, ki dobro izkoristi svojo visoko energijo.

Imajo kodrasto dlako in so dobro znani kot hipoalergena pasma. Njihova pričakovana življenjska doba je od 12 do 13 let. Lahko zrastejo na 21 do 24 palcev in tehtajo od 45 do 68 funtov.

7. SamojedSamojed - veliki hipoalergeni psi

Samojedi so bili prvotno vzrejeni kot vprežni psi za nekatera najhladnejša mesta na zemlji. To jim daje ikonični bel dvojni plašč, ki jih ščiti pred močnim mrazom. Samojed je pametna zabavna pasma, ki je tudi zelo družabna.

So igrivi in ​​zlahka sklepajo nove prijatelje. Samojedi imajo radi pozornost in sovražijo, da ostanejo sami v hiši. Šolanje samojeda zahteva posebno pozornost, saj s svojim pretirano navdušenim odnosom zlahka uidejo izpod nadzora.

To je mogoče zlahka nadzorovati z redno vadbo in dejavnostmi na prostem. Prav tako jih lahko zabavate z igračami. So težki linjači, vendar z zelo malo prhljaja, zato so dobri hipoalergeni psi.

Če jih lahko redno peljete ven in jim zagotovite zabavno vzdušje, bo samojed čudovit dodatek vaši družini. Pričakovana življenjska doba samojeda je od 12 do 14 let. Visok je od 19 do 23 palcev in tehta od 35 do 65 funtov.

Povezano: Najboljši rejci samojedov v Združenih državah.

8. Portugalski vodni pes

Portugalski vodni psi - veliki hipoalergeni psi

The Portugalski vodni pes je bil prvotno vzrejen kot ribiški pes. Njihova mrežasta stopala so ključna značilnost njihovega telesa. So lahkotni, atletski in inteligentni.

Enostavno jih je trenirati in potrebujejo zmerno do visoko raven vadbe. Portugalski vodni psi so dobra izbira za nekoga, ki si želi aktivnega, a nežnega hipoalergenega psa.

Portugalski vodni psi se ne izlivajo in imajo nepremočljivo dlako tesnih kodrov. Tehtajo od 35 do 60 funtov in lahko zrastejo od 17 do 23 centimetrov visoko. Njihova pričakovana življenjska doba je od 11 do 13 let.

Povezano: Najboljši rejci portugalskih vodnih psov v Združenih državah.

9. Afganistanski hrtAfganistanski hrt - velike hipoalergene pasme psov

Zadnji na seznamu najboljših velikih hipoalergenih psov je Afganistanski hrt. Najbolj presenetljiva značilnost te pasme je njena svilnato dolga dlaka, ki zahteva redno nego. Njihovi dolgi lasje so tudi lastnost, ki jim pomaga osvojiti številne nagrade na tekmovanjih.

Izgubljajo se minimalno, zaradi česar so dobra hipoalergena pasma. Šolanje afganistanskega psa zahteva čas zaradi njihove trmaste žilice. Večinoma so mirni in lahkotni.

Vzrejeni so za lov in zato potrebujejo veliko vadbo, da izkoristijo svojo energijo. Morda pa jih boste morali imeti na povodcu, saj so nagnjeni k pobegu.

Raje so v bližini ljudi in se lahko igrajo tudi sami, zato potrebujejo veliko nege, pozornosti in visoko stopnjo vadbe, da ostanejo zdravi. Znano je, da skačejo čez stene, zato poskrbite, da bo vaša ograja dovolj visoka, da se to ne zgodi.

Če iščete psa z malo vzdrževanja ali imate zaposlen življenjski slog, afganistanski hrt ni za vas. Afganistanski hrt ima pričakovano življenjsko dobo od 12 do 15 let. Tehtajo od 50 do 60 funtov in lahko zrastejo 27 centimetrov visoko.

Zaključek za “najboljše velike hipoalergene pse”

Zaključek za najboljše velike hipoalergene pse

Izbira pravega psa za vašo družino je lahko težavna. Imeti morate prave informacije o psu, zavedanje svojih potreb ter količino časa in sredstev, ki jih lahko zagotovite.

Upamo, da vam bodo možnosti, ki smo vam jih predstavili, pomagale najti velikega hipoalergenega psa, ki je kot nalašč za vaš dom.

Za več vodnikov, podobnih temu seznamu velikih hipoalergenih psov, si lahko ogledate:

Več o tem, katera pasma psov je hipoalergena, lahko izveste z ogledom »10 najlepših hipoalergenih pasem psov” spodaj: