9 pasem psov z dlako na obrazu s slikami! (2021)

November 4, 2021
68
Views

 Pasme psov z uglajenimi obrazi

Poglej te dušne oči … to ljubko dlako … ta dragoceni obraz! Pasme psov z ostrimi obrazi se bodo vsakič obrnile na glavo. Jih bomo kdaj imeli dovolj? Od pekinezerja do manj znane bordojske doge so te pasme ponavadi veliki ljubitelji.

Če vas torej zanimajo pasme psov z povešenimi obrazi, nadaljujte z branjem in raziskali bomo svet teh neustavljivih psov.

Preden se pomaknete navzdol po tem seznamu, si oglejte ta priporočila: Najboljših deset pasem psov, ki izgledajo kot podgane

Kitajski shar-pei

Ta čudoviti pas ima modro-črni jezik in to lastnost deli s Chow Chow. Čeprav bi nekateri ljudje morda rekli, da imajo obraz, ki bi ga lahko ljubila samo mati, večina ljubiteljev psov prepozna očarljivost te pasme. In njihove gube se ne ustavijo na obrazu, pokrivajo celotno telo! So ljudje-psi in ne psi-psi in jih je treba zgodaj socializirati z obema že od malih nog.

IZVOR: Dinastija Han ima zasluge za to, da nam je pred več kot 2000 leti prinesla to pasmo psov z mehkim obrazom, ki izvira iz južnih kitajskih provinc. AKC je pasmo priznal leta 1992.
RAZPOREDITEV: Pozoren, miren, predan, neodvisen, inteligenten, zaščitniški, tih, samozavesten, trmast, ljubeč
ŽIVLJENJSKA DOBA: 8-12 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Gube po celem telesu običajno prizadenejo samo mladičke, vendar nekateri odrasli ohranijo edinstveno lastnost vse življenje.

2. Mops

Mopsov naguban obraz

To so psi s tesno zvitimi repi. Njihove nagubane obrvi so lahko precej čustvene in skrbniki teh srčkov ne morejo povedati dovolj o tem, kako ljubke so. Če so bili zgodaj socializirani, so popolni spremljevalci družinam z otroki in drugimi psi.

IZVOR: Pred dva tisoč leti so kitajski cesarji, ki so imeli raje pse igrače z ravnim obrazom, ustvarili mopse za hišne ljubljenčke/lapce kraljeve družine. V roke bi jih lahko dobili le, če bi enega prejeli kot darilo.
RAZPOREDITEV: Prijazen, prilagodljiv, igriv, ljubeč, resen
ŽIVLJENJSKA DOBA: 13-15 let
ALI LAHKO VERJERAMO?: Napoleonova žena ter vojvoda in vojvodinja Windsorska sta imela hišne mopse.

3. Bulmastif

Bulmastif

Ti inteligentni psi, ki so križanec med buldogom in mastifom, lahko dosežejo težo 120 funtov.

IZVOR: Sredi do konca 19. stoletja so lovci postali težava za premožne ljudi, ki so živeli na posestvih in rezervatih divjadi v Angliji. Njihova rešitev je bil bulmastif, tako da… vzrejeni so bili – 60 % mastif, 40 % buldog – za varovanje in napad.
RAZPOREDITEV: Zaščiten, vdan, nežen, inteligenten, pozoren, teritorialen, zvest, posesiven, ljubeč
ŽIVLJENJSKA DOBA: 7-10 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Bulmastif je bil zaradi svojega edinega prvotnega namena dolgo znan kot “nočni pes čuvaja divjadi”.

4. Buldog

Buldogov obraz

Če bi bil v slovarju »scrunchy-faced«, bi bila zraven slika buldoga. S svojimi velikimi čeljustmi in stvarnimi izrazi zlahka zgrabijo srca ljudi, s katerimi živijo.

IZVOR: Domneva se, da so bili vzgojeni za grozljiv “šport” boja z/proti biki v Angliji iz 13. stoletja.
RAZPOREDITEV: Pogumen, vztrajen, miren, prijazen, zvest, ljubeč
ŽIVLJENJSKA DOBA: 8-10 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Nekdanjega britanskega državnika in premierja sira Winstona Churchilla so zaradi svoje trdoživosti in trdoživosti ter morda zaradi njegove odločne obrazne mimike (zlasti med drugo svetovno vojno) poimenovali »Britanski buldog«.
Bulldog Rocky je simbol 3. pehotne divizije ameriške vojske, ustvaril pa ga je sam Walt Disney leta 1965. Buldog služi tudi kot maskota ameriške mornarice.
Izjava o poslanstvu (ameriške letalske sile): Z vztrajnostjo buldoga bomo motivirali, trenirali in navdihovali z dostojanstvom in spoštovanjem.

5. Bloodhound

Bloodhound

Poleg tega, da je pes številka ena po sposobnostih odišavljenja, ima ta veličastna pasma morda najbolj povešen, najbolj naguban in hrapav obraz od vseh. Ti rojeni družinski psi so kot nalašč za družine z otroki.

IZVOR: Najzgodnejši izvor krvosledca je nejasen, vendar je sled odkrita pred približno tisoč leti v Zahodni Evropi. Visoki pripadniki predreformacijske cerkve so pasmo izpopolnili.
RAZPOREDITEV: Nežen, ljubeč, blag, potrpežljiv, miren, zaščitniški, lahkoten, radoveden, prijazen, neodvisen
ŽIVLJENJSKA DOBA: 10-12 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Na sodišču so dopustni dokazi o zasledovanju ljudi s krvjo! (Htč ima največje število receptorjev za vonj od vseh psov, ki je med 250-300 milijoni. Ljudje imamo 6 milijonov. Lenavci.)

6. Pekinezer

Pekinezerski psiček za guganje obraza

Teh snopov kosmatih duhov je lahko malo, če se ne družimo in treniramo zgodaj, a oh, nagrade! Njihova zvestoba je izven lestvice in bo pazila na njihovo človeško družino, kot da bi bili dobermani.

IZVOR: Ustvarjeni za vladajoče razrede starodavne Kitajske, so prišli v Ameriko v poznih 1890-ih in jih je leta 1906 registriral AKC.
RAZPOREDITEV: Zvest, pozoren, neodvisen, zavisten, pogumen, ljubeč, ljubeč
ŽIVLJENJSKA DOBA: 12-14 let
ALI LAHKO VERJERAMO?: “…pekinezer je bil eden od le treh psov, ki so preživeli potopitev Titanika.”

Chow Chow

No, seveda obstaja ta modro-črni jezik, plus sporen sloves »snobov«, česar morda ne veste, je, da so zvesti, kot je dolg dan.

IZVOR: Artefakti iz kitajske dinastije Han kažejo na obstoj čau čaujev, zaradi česar so ena najstarejših pasem vseh časov. AKC jih je leta 1903 uvedel v Ameriki v 1890-ih.
Ker je ta pasma včasih lahko malo razpoložena, sta zgodnja socializacija in usposabljanje nujni, da žival živi svoje najboljše življenje.
RAZPOREDITEV: Zvest, umirjen, prilagodljiv, bister, resen, zaščitniški, glasen, trmast
ŽIVLJENJSKA DOBA: 8-12 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Elvis Presley je bil varuh Chow Chowa.

8. Bordojska doga

Bordojska doga za rezanje obraza

Ta pas je en velik obraz. Čeprav pasma ni tako poznana kot mnogi na tem seznamu, smo zagotovo srečni, da jih sploh imamo.
IZVOR: Včasih jih imenujejo “francoski mastif”, so ena najstarejših pasem psov v Franciji. O tem, kako in zakaj so nastali, ni veliko znanega.
Prvič so bili prikazani na pasjih razstavah v Parizu leta 1863.
RAZPOREDITEV: Nežna, zvesta, ljubeča, zaščitniška, tiha, otrokom prijazna, ljubeča, teritorialna
ŽIVLJENJSKA DOBA: 5-8 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Film “Turner & Hooch” (1989) ima zasluge za uvrstitev pasme na zemljevid v ZDA

Basset

IZVOR: Ta pasma psov povešenega obraza, krajše nogi bratranec krvosledca, izvira iz Francije v šestem stoletju. Na drugem mestu so za močnim vohanjem krvoslednikov in so bili ustvarjeni za lovce, da bi preganjali majhen plen z gostega terena.
RAZPOREDITEV: Nežen, družaben, zvest, otrokom in psom prijazen, blag, ljubeč, pogumen, ubogljiv, potrpežljiv, skromen
ŽIVLJENJSKA DOBA: 12-13 let
ALI LAHKO VERJAMEŠ?: Beseda “basset” izhaja iz francoske besede “bas”, kar pomeni “nizka stvar” ali “škrat”.

Kaj imajo skupnega psi z mršavimi obrazi?

pasma psov povešenega obraza

Večina jih bo smrčala zaradi svojih fizičnih lastnosti obraza, vključno z nosom, še posebej pa jih je treba negovati, saj se umazanija lahko izgubi med kožnimi gubami in spodbudi okužbo. So še posebej močne, debele pasme. “Stocky” in “Stout” sta bila opisa, ki sta se večkrat pojavila na celotnem seznamu. “Solidan” bi bil natančen pridevnik za to skupino srčkov. Posebej ploskanja vredna lastnost je, da imajo vsi visok količnik toplega in mehkega srca – izredno so ljubeči. Torej, če iščete pasmo psov z ostrimi obrazi, imejte ta seznam pri roki. Zagotovo boste našli najbolj stiskana lička, ki so na voljo.

Reference:

1. https://www.akc.org/dog-breeds/chinese-shar-pei/ — Ameriška kinološka zveza — »kitajski shar-pei«

1. https://vcahospitals.com/know-your-pet/dog-breeds/chinese-shar-pei — VCA — »kitajski shar-pei«

2. https://www.hillspet.com/dog-care/dog-breeds/pug — Hills Pet — »Informacije o pasmi psov mops in osebnostne lastnosti«

3. https://www.petmd.com/dog/breeds/c_dg_bullmastiff — PetMD — “Bullmastiff”

4. https://www.thesprucepets.com/breed-profile-dogue-de-bordeaux-1117962 — Smrekovi ljubljenčki — »Bordojska doga (francoski mastif): Profil pasme psov« Jenne Stregowski – posodobljeno avgusta 2019

5. https://basset-bhca.org/ — Basset Hound Club of America

Article Categories:
Books · Cars · Decor · Dessert · Fashion · Food · Food & Diet · Goodies · Grooming · Health · House · Lifestyle · Office · People · Social Media · Sports · Technology · Training · Travel · Uncategorized · Video · World · Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 1 GB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here