Ali lahko psi jedo koruzni škrob? (2022)

Predloga Can-Dogs-Eat-corn-škrob

Ali lahko psi jedo koruzni škrob in ali je varno? Pogosteje kot ne, številne sestavine hrane navadnih ljudi niso strupene za pse, vendar tudi niso koristne. Koruzni škrob je sestavina za pripravo hrane, ki spada v to kategorijo. Koruzni škrob, pridobljen iz endosperma koruznega zrna, je zaradi svoje prožne teksture in nejasnega okusa v številnih živilih.

Toda ali lahko psi jedo koruzni škrob? Koruzni škrob ni strupen za pse, vendar za pse ne predstavlja nobenih zdravstvenih koristi in je lahko v velikih količinah nezdrav. Majhne sledi koruznega škroba so v nekaterih pasjih dobrotah. Zato lahko psi jedo koruzni škrob v zmernih količinah.

Ali se trenutno odločate, ali je koruzni škrob varno dajati svojemu psu? Morda veste, da je koruzni škrob varen za pse in se sprašujete, ali ima kakšne koristi za zdravje. Ta vodnik vam bo povedal vse, kar morate vedeti, ne glede na vašo skrb. Preberite, če želite izvedeti več o koruznem škrobu ter splošni prehrani in potrebah vašega psa.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Ali lahko psi jedo koruzni škrob,« si oglejte ta druga podobna vprašanja o psu naše ekipe pri We Love Doodles: Ali lahko psi jedo Nutello in Ali lahko psi jedo oranžno piščanca?

Sestavine in učinki koruznega škroba na pse

Sestavine in učinki koruznega škroba na pse

Koruzni škrob, znan tudi kot koruzna koruza, je 100 % čist ogljikov hidrat, oblikovan iz škrobni endosperm koruznega zrna. Ko zmleti v končno teksturo, ima koruzni škrob svilnato, skoraj slaščičarsko kakovost sladkorja, ki mu pomaga bolje vezati mokre sestavine. Psi se sami po sebi ne odzivajo posebej na koruzni škrob, vendar je ta škrob v mnogih živilih za hišne živali. Poglejmo si vlogo koruznega škroba v pasji hrani in priboljških.

Podobni vodniki za pse: Ali lahko psi jedo riževe krispije in Ali lahko psi jedo kremni sir?

Koruzni škrob in pasja dieta: dobro in slabo

Koruzni škrob in pasja dieta: dobro in slabo

Koruzni škrob je pridobljen iz koruze, zaradi visoke kakovosti ogljikovih hidratov pa je odlično polnilo in sredstvo za zgoščevanje v pasji hrani. Ker pasja hrana (predvsem suha hrana) mora imeti primeren rok uporabnosti, da predstavlja dobro razmerje med ceno in kakovostjo, lahko koruzni škrob pomaga preprečiti, da se suha hrana strdi.

Poleg tega lahko koruzni škrob pomaga zagotoviti bolj žvečljivo teksturo pasje hrane, da se vašemu kužku krma ne naveliča. Glede na okus, prehransko kakovost in varnost je koruzni škrob nekoliko zapletena sestavina hrane za pse.

Je koruzni škrob strupen za pse?

Je koruzni škrob strupen za pse?

Koruza, kot tudi vse druge dodatne sestavine koruznega škroba, ni strupena za pse. To je olajšanje, saj toliko vrst pasje hrane vsebuje to sestavino. Psi na splošno imajo radi koruzo, vendar lahko nekateri psi razvijejo alergije na koruzo. Na splošno ni jasno, zakaj nekateri psi razvijejo alergije na koruzo. Toda prekomerno uživanje koruze, verjetno zaradi kron škroba v pasji hrani, lahko prispeva k bolezni.

Znano pa je, da koruzna moka pri psih povzroča več alergij na koruzo kot koruzni škrob. Veliko tega je povezano s teksturo in proizvodnim postopkom same moke. Alergije na koruzo se pri psih običajno kažejo s kožnimi težavami. Ker koruzna moka porabi veliko več koruznega zrna kot koruzni škrob, to zagotavlja večjo porabo koruze na obrok.

Glede na to je mogoče sklepati, da ima koruzni škrob zelo nizek delež, ki prispeva k alergiji na koruzo pri psih. Poleg redkih pojavov alergije na koruzo koruzni škrob za pse ne predstavlja nobenih življenjsko nevarnih težav. Vendar to ne pomeni nujno, da koruzni škrob zagotavlja prehranske koristi za pse.

Podobni vodniki za pse: Ali lahko psi jedo kapre in Ali lahko psi jedo surove piščančje prsi?

Ali ima koruzni škrob kakšne prehranske koristi za pse?

Ali ima koruzni škrob kakšne prehranske koristi za pse?

Koruza v koruznem škrobu vsebuje odličen vir sekundarnih beljakovin za pse. Poleg tega koruzni škrob ne vsebuje glutena, kar je zelo pomembno pri preprečevanju debelosti in napihnjenosti pri psih. Ker so psi včasih požrešni, lahko koruzni škrob pripomore k temu, da se vaš pes po jedi počuti bolj sit.

Kot smo že omenili, bo dodana tekstura, ki jo zagotavlja koruzni škrob, tudi poskrbela za zanimanje vašega psa za svojo hrano. Poleg koruznega škroba v hrani je lahko tudi čisti koruzni škrob običajno zdravilo za zdravje psov. Nekatere pasme psov, kot so boksarji, imajo zelo občutljiv želodec v vseh fazah svojega življenja.

Koruzni škrob je lahek in zračen, namesto debel in vlaknat kot moka, zato pasmam psov pomaga pri prebavnih težavah. Ker koruzni škrob nima glutena, lahko to tudi prepreči, da bi vaš pes hitro pridobival na teži. To je lahko najbolj koristno v starejših letih psa, ko postanejo bolj neaktivni in porabijo manj kalorij.

Podobni vodniki za pse: Ali lahko psi jedo klementine in Ali lahko psi jedo ranč?

Kako je koruzni škrob nezdrav za pse?

Kako je koruzni škrob nezdrav za pse

Najbolj koristna hrana za pse so puste beljakovine in vlaknine. Ogljikovi hidrati igrajo majhno vlogo pri prehranskih potrebah psa in koruzni škrob ni nič drugačen. Največji nezdravi stranski učinek koruznega škroba v prehrani vašega psa so prebavne težave. Če psa hranite s hrano, polno preveč koruznega škroba, lahko to povzroči zaskrbljujoče želodčne motnje.

Bruhanje, težave s črevesjem in napihnjenost so pogosti simptomi preveč ogljikovih hidratov. Če ima vaš pes alergijo na koruzo, se lahko pojavi alergijska reakcija, tudi če se prebavi le majhna količina koruznega škroba. Alergijske reakcije se lahko manifestirajo na različne načine, vendar nekateri najpogostejši simptomi vključujejo:

  • Draženje kože, kot so srbenje in izpuščaji
  • Težave z dihanjem ali stiska
  • Vodne ali krvave oči; nosna drenaža
  • Bruhanje
  • driska
  • Pretirano sopenje ali cviljenje
  • Kihanje in kašljanje

Če opazite katerega od teh simptomov, se morate čim prej posvetovati s svojim veterinarjem. Če ima vaš pes sladkorno bolezen, se je treba izogibati ogljikovim hidratom, kot je koruzni škrob. Razmislite o tem, da svojega psa hranite s surovo ali polno hrano. V redkih primerih koruzni škrob povzroča težave z dihali pri psih.

To je lahko posledica splošne alergijske reakcije na koruzni škrob ali vdihavanja škroba iz čistega koruznega škroba. Prav tako čisti ogljikovi hidrati niso dobri v presežku za pse iz mnogih istih razlogov, zaradi katerih ogljikovi hidrati niso dobri za ljudi. Polnovredna živila, kot so meso in zelenjava, ter majhne količine žitaric so vedno najboljša.

Ali je koruzni škrob v zmernih količinah varen za pse?

Ali je koruzni škrob v zmernih količinah varen za pse?

Koruzni škrob je v zmernih količinah popolnoma primeren za pse. Z določeno visokokakovostno pasjo hrano in priboljški psi vsak dan že prejemajo zmerne količine koruznega škroba. Psi imajo rad vsak aditiv za živila, ki naredi hrano bolj nasitno ali okusno, zato ni treba skrbeti, da bi vaš pes nasprotoval koruznemu škrobu v svojih obrokih.

V določenih okoliščinah je lahko koruzni škrob v zmernih količinah odličen za pse. Če se vaš pes mora zrediti, lahko njegovi hrani dodate žlico škroba za dodatne kalorije, teksturo in kot sredstvo za zgoščevanje. Upoštevajte, da so kalorije v koruznem škrobu prazne in le po potrebi koristijo za pridobivanje telesne teže.

Za priboljške za pse, ki vsebujejo koruzni škrob, ni treba upoštevati nobenih sprememb v smislu zmernosti. Seveda je to, če dnevne priboljške vašega psa predstavljajo le približno 10 % njegove celotne dnevne prehrane, kot bi morale biti.

Priporočila: Najboljši priboljški za Labradoodles in Najboljša hrana za pse z vitamini in minerali.

Dodajanje koruznega škroba v pasjo prehrano

Dodajanje koruznega škroba v pasjo prehrano

Koruzni škrob je verjetno že v dnevni hrani vašega psa, če kupujete suho ali mokro pasjo hrano različnih blagovnih znamk. Če ne, bi morali dati prednost pasji hrani, ki vsebuje koruzni škrob, namesto koruzne moke ali katerega koli izdelka iz moke. Toda zaradi nekaterih prednosti lahko koruzni škrob dodate tudi neposredno v prehrano vašega psa in obstaja veliko načinov za to.

Če želite svojemu nadevu dodati nekaj pasja hrana ali da bi vašemu psu pomagali pridobiti težo, dodajte eno žlico koruznega škroba na 25 funtov telesne teže. To je ravno dovolj, da pridobite koristi, ne da bi pri škrobu povzročil stranske učinke. Priporočamo, da koruzni škrob vmešate v hrano, namesto da ga vmešate v vodo – psi običajno ne marajo sprememb v svoji pitni vodi.

Lahko razmislite tudi o peki s koruznim škrobom, če raje pečete pasje dobrote. Za nekaj, kot so piškoti iz arašidovega masla za pse, lahko moko zamenjate s koruznim škrobom. Če psa hranite s surovo hrano, lahko po mesu potresete tudi koruzni škrob in škrob vmesite v meso.

Ker pse na splošno ne moti okus koruznega škroba, ga je prav, da ga dodate mesu. Vedno se prepričajte, da uporabljate čisti koruzni škrob namesto nečesa, kot je modificiran koruzni škrob. Poskusite in se prepričajte, da koruznemu škrobu ni dodatkov, saj nekatere sorte koruznega škroba vsebujejo dodane sladkorje.

Podobni vodniki za pse: Ali lahko psi jedo korenčkovo torto in Ali lahko psi jedo Bratwurst?

Zaključek za “Ali lahko psi jedo koruzni škrob”

Zaključek Za "Ali lahko psi jedo koruzni škrob"

Če povzamemo, koruzni škrob je sestavina hrane, ki ni niti slaba niti nujno dobra za vašega psa. Koruzni škrob se lahko uporablja za teksturo in pomaga vašemu psu, da se ob obroku počuti bolj sito in kot dodaten vir beljakovin.

Možni neželeni učinki so prebavno nelagodje, možno povečanje telesne mase in alergijske reakcije, če ima vaš pes alergijo na koruzo. Koruzni škrob je prisoten v številnih pasjih hranah in je boljša izbira kot koruzna moka. Pred hranjenjem se prepričajte, da je vašemu psu všeč okus koruznega škroba.

Če najdete ta vodnik, »Ali lahko psi jedo koruzni škrob,” koristno, si oglejte ta podobna vprašanja o psu naše ekipe:

Zdaj veste, kakšne učinke ima lahko koruzni škrob na vašega psa. Kakšno človeško hrano lahko zaužije vaš pes lahko izveste tako, da gledate »10 človeških živil, ki jih lahko poje vaš pes” spodaj: