Ali lahko psi spolno pritegnejo ljudi? (2022)

Ali lahko psi spolno pritegnejo ljudi

Ali lahko psi spolno privlačijo ljudi? Seveda imamo lastniki psov radi svoje kosmate štirinožne prijatelje. In občutek je obojestranski – psi na nek način izražajo naklonjenost, ki ne pušča dvoma o tem, ali njihovo navdušenje nad tem, da so okoli nas, izvira iz pristnega kraja.

Včasih pa ima to vznemirjenje lahko precej neprijetne oblike. Če ste že kdaj ujeli svojega psa, ki vas strmi na način, zaradi katerega ste se počutili, kot da bi se morali tuširati, ste se morda spraševali, ali je mislil to, kar ste mislili, da misli.

Da bi se pomirili, je kratek odgovor ne, čeprav bi vam lahko oprostili, da ste tako napačno brali na podlagi nekaterih bolj grobih navad vašega psa. Zato se nam pridružite, ko bomo razmišljali o neprijetnem, a znanstveno fascinantnem vprašanju: ali psi lahko spolno privlačijo ljudi?

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Ali lahko psi spolno pritegnejo ljudi,« si oglejte ta druga vprašanja o psu: Zakaj moj pes leži poleg mene in Zakaj moj pes stoji na prsih?

Razlogi, zakaj sumite, da je vaš pes navdušen za vas

Razlogi, zakaj sumite, da je vaš pes navdušen za vas

Pogovorimo se o vsem najljubši temi zasebnega razmišljanja – seksu. približno 99% vseh živih bitij na tem planetu, ki so dovolj veliki, da jih je mogoče videti s prostim očesom, so programirani za seks. To vključuje pse. To vključuje vašega psa.

Psi so lahko kot nadomestek (ali dodatno) nekaterim otroci, vendar so v prvi vrsti živali. In kot vse živali jih poganja nagon – glavni med njimi nagon za razmnoževanje.

Kakor je ta nagon naraven, se pogosto izraža na načine, ki se našim prefinjenim občutljivostim lahko zdijo nesramni, neprimerni ali naravnost nemoralni.

Običajne, zdrave biološke impulze vašega psa je lahko enostavno zamenjati z napačno spolno napetostjo, predvsem če kaže eno ali več naslednjih vedenj.

1. Poskuša vas zgrešiti

Vsi smo bili tam – postavljeni ste na kavč in se ukvarjate s svojimi posli, in naslednja stvar, ki jo poznate, je vaš pasji spremljevalec, ki se vam je dvignil na stegno kot alfa žrebec in začel odrivati ​​stran v brezumni blaznosti.

Obupno poskušate to ustaviti, vendar neuspešno. Namesto tega je odločen, da bo svoje poželjive prisile uveljavil na vašem nežaljivem udu.

Povezano: Zakaj moj pes grbi mojega fanta in Zakaj psi hrupajo v zrak?

2. Zavoha vaše mednožje

Večkrat, kot se lahko spomnite, je vaš kuža pritekel do vas in zataknil nos neposredno v vašo najbolj intimno regijo, ne da bi najprej toliko pohvalil vašo obleko. V najslabšem primeru lahko to nesramno sondiranje spremlja zadihanost, cviljenje ali drugi znaki razvratnih namenov.

3. V vaši prisotnosti se vzbudi

Občasno boste morda opazili, da je določen del anatomije vašega psa moškega – hm – pozoren. To opažanje ni pretirano zaskrbljujoče, dokler se ne spomnite, da v bližini ni samic in da sta sama in skupaj gledata The Great British Bake Off. Govorite o nerodnem.

Zakaj psov ne morejo pritegniti ljudje

Zakaj psov ne morejo pritegniti ljudje

Preden začnete googlati terapevte za hišne ljubljenčke za zdravljenje medvrstnih perverzij vašega ljubljenčka, morate to vedeti ljubezen, ki jo čuti do tebe ni nič drugega kot platonski, nekje med takšnim, kot ga ima majhen otrok za starša, in tistim, ki ga imajo najboljši prijatelji drug za drugega.

To je preprosto primer napačnih motivov. Ne samo, da vaš pes tako ni navdušen nad vami, ampak nima kognitivne in kemične opreme.

Vsa spoznanja, ki smo jih pridobili na področjih zoologije, evolucijske biologije in pasje psihologije v zadnjih stotih letih, kažejo, da lastniki Homo sapiena psov ne morejo vznemiriti.

zakaj? Ker narava tega ne dopušča. Vidiš, psi (in skoraj vse druge živali, z izjemo ljudi) so zasnovani tako, da jih privlačijo izključno drugi pripadniki iste vrste.

V nasprotju s tem, kar ste morda prebrali v bolj vprašljivih kotičkih interneta, je malo ali nič dokazov, da je katera koli žival – naj bo to pes, mačka, šimpanz, delfin, slon, morski konjiček, sova ali pohotna krastača – kdaj sodelovala spolne odnose z drugo vrsto iz čistega poželenja.

Čeprav je bilo znano, da se v živalskem kraljestvu pojavljajo malo verjetne spojitve, so ti primeri tako redki in tako v nasprotju z normo, da imajo znanstveniki zanje posebno oznako: reproduktivne motnje.

Po mnenju raziskovalcev je motnja v reprodukciji verjetno bolj povezana s prekomerno količino hormonov kot z nenavadno nagnjenostjo, da bi se ukvarjali z nepovezanimi bitji.

Teoretizirajo, da morajo živali v svojem reproduktivnem obdobju nekaj narediti z vso svojo nakopičeno spolno energijo, zato jih uprizarjajo na vse, kar se zgodi v bližini. Vidite, kam gremo s tem?

Kaj se dogaja z vašim psom?

Kaj se v resnici dogaja

Ne glede na to, kolikor želimo verjeti, da smo ljudje vedno racionalni, objektivni in nepristranski, imamo odločno človeški način gledanja na svet. Prepogosto poskušamo uporabiti svoje razumevanje človeške narave, da bi poskušali razložiti naravo živali, s katerimi imamo skupne izbrane lastnosti.

Če dobimo željo, da bi se pognali z drugo osebo, je to na splošno zato, ker se nam zdi ta oseba spolno zaželena. Zato je smiselno, da lahko uporabimo isto logiko za svoje hišne ljubljenčke in domnevamo, da se jim zdimo neustavljivi kljub številnim navideznim nezdružljivostim.

Da bi se osredotočili na čudne in moteče stvari, ki jih počnejo naši psi, pa moramo razmisliti o tem, kako se razlikujejo od nas in v čem so si podobni. S tem v mislih si torej poglejmo nekaj teh motečih vedenj, ki smo jih izpostavili prej.

1. Vaš pes je v vročini.

Ko samice sesalcev postanejo plodne, vstopijo v stanje povečanega vzburjenja, znano kot estrus. Tudi če niste seznanjeni s tem izrazom, je velika verjetnost, da poznate njegove izdajne simptome – večina nas je navajena, da živali v tem stanju imenujemo »v vročini«.

Psičke v vročini sledijo neizgovorjenemu ukazu, da poiščejo spolne partnerje, kemični odziv, ki pomaga zagotoviti, da lahko prenesejo svoje gene v divjini.

Če ne najdejo primernega partnerja, bodo začeli iskati nekaj, karkoli, s čimer bi zadovoljili svoj impulz po razmnoževanju. To lahko vključuje kavč blazine, plišaste živali, pohištvo, gospodinjske aparate in, da, celo noge njihovih lastnikov.

Dobra novica je, da čeprav psi ne preživijo menopavze tako kot ženske samice, se s staranjem ponavadi ohladijo in postanejo manj spolno motivirani. Torej bo na srečo prišel čas, ko vam ne bo treba skrbeti, da se vaš dragoceni angel vsakih nekaj mesecev spremeni v libidino hudičo.

Povezano: Kako dolgo čivava ostane v vročini in Ali lahko pes zanosi, ko ni vročine?

2. Vaš pes vas preiskuje.

Za razliko od ljudi, ki jim je evolucija dala pet ločenih čutil ter zmožnosti abstrakcije in sklepanja, da bi razumeli svojo okolico, se morajo psi skoraj v celoti zanašati na vonj.

To je njihov daleč najbolj izostren in dobro razvit čut – nekaj hitrih pridihov jim lahko pove vse, kar morajo vedeti o tem, ali je drugo bitje prijatelj, sovražnik, vir hrane ali kandidat za izdelavo zveri z dvema hrbtoma.

Z drugimi besedami, ko vaš pes pokaže vohalno zanimanje za vašo diamantno cono, vas ne ujema. Zbira informacije (čeprav na zelo invaziven način).

Lahko se zgodi, da na vas zazna rahel vonj drugega psa nasprotnega spola ali zazna sledi moških in ženskih hormonov, ki jih vaše telo proizvaja naravno.

Možno je celo, da vaš pes to pove pred kratkim ste jih dobili, dolgotrajen vonj pa ima stimulativni učinek na njegov reproduktivni sistem. Na dejanja in reakcije psa vpliva vonj, tako kot na naše, s fizičnimi, besednimi in socialnimi znaki.

3. Vaš pes je spolno razočaran.

Vsi vemo, kako je občutiti privlačnost biološkega imperativa in ne moreš storiti ničesar glede tega. Lahko je zelo moteče, kar povzroči že močno željo, da postane premočna in doseže točko, ko je treba nekaj storiti, da jo ublažimo.

Kot se je izkazalo, je neporabljeno poželenje tako noro za pse kot za ljudi. Napaka na zabavi, kot je neselektivno humanje, je v bistvu način vašega psa, da odpihne spolno paro. Služi istemu namenu kot samozadovoljevanje in mokre sanje pri ljudeh – da bi zagotovili izhod za spolno energijo, s katero se sicer ne bi ukvarjali.

Ključna razlika je v tem, da so ljudje bolj ali manj sposobni prakticiranja zadržanosti in se jim zato na splošno ni treba zateči k zadovoljevanju v družbi drugih. Nedvomno je to nezaželeno biti priča, vendar je to boj, s katerim se lahko vsi na neki ravni povežemo.

Več vprašanj o psu: Zakaj moj pes renči name ponoči in Zakaj psi mežikajo?

Zaključek za “Ali psi lahko spolno pritegnejo ljudi”

Ali lahko pse privlačijo ljudje

Čeprav se morda zdi, da vas je vaš pes napačno identificiral kot potencialnega partnerja, je veliko bolj verjetno, da preprosto upošteva spolne nagone, ki jih je pridobil skozi tisočletja evolucijskega uspeha.

Tako se zgodi, da ste običajno zraven, da ste priča trenutkom, ko ti nagoni postanejo nezanemarljivi. Bodite prepričani, da je edina vrsta kosti, ki jo vaš pes želi od vas, takšna, s katero se lahko igra.

Če najdete ta vodnik, »Ali lahko psi spolno pritegnejo ljudi,” koristno, si oglejte ta druga vprašanja:

Več o vedenju vašega psa lahko izveste tako, da si ogledate »Kako nas ljubijo psi” spodaj: