Božični božični snežni globus iz predelanega kozarca

To je morda ena mojih najljubših vrst božičnih obrti! To je čudovita, enostavna, prilagodljiva ideja za izdelavo božičnih snežnih kozarcev, ki jo lahko naredite doma! Ta okrasni kos izgleda odlično skoraj povsod in ima eno posebno in lepo lastnost! Vključuje majhno LED čajno svetilko, zaradi katere zasije poleg vaših luči in okraskov. Uživajte v tej prisrčni in enostavni za izdelavo dekoraciji, ki je kot nalašč tudi za obdarovanje.

Božični snežni kozarec z žarečo lučjo

Ni potrebno veliko, da ustvarite ta čudovit mali božični kozarček. Vse, kar potrebujete, je nekaj kosov, ki jih verjetno že imate, in nekaj osnovnih pripomočkov za obrt. To je tisto, kjer lahko resnično pustite, da vaša ustvarjalnost zasije! V spodnjih podrobnih navodilih po korakih vam bomo pokazali, kako ustvariti čudovit prizor severnih jelenov. Sicer pa lahko s temi navodili ustvarite nekaj, kar je povsem vaše!

Božični snežni globus obrt ali darilo

Če iščete očarljiv DIY obrtni projekt, ki je tudi odlično darilo, imate srečo! Ta okras za kozarce ima vse praznične čare, ki si jih lahko obetate, v obrti, ki jo lahko vsak naredi sam. Razčlenili bomo nekaj potrebščin in dodatkov, ki jih lahko uporabite, da ustvarite svoje, da boste lahko letos okrasili dvorane v stilu.

razstavljena obrt za božični kozarec

Kaj uporabljate za ustvarjanje snega?

Obstaja več različnih stvari, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje učinka ohlapnega snega v tej dekoraciji kozarca. Priporočam uporabo ohlapnih kosov, da lahko enostavno spremenite sceno in ustvarite bleščeč učinek severnih jelenov, ki plešejo po snegu. Lažni sneg je najbolj očitna izbira in običajno ga najdete v večini obrtnih trgovin.

Če pa potrebujete nekaj bolj praktičnega, se lahko vedno obrnete na stiropor. S pomočjo strgala za sir narežite in naribajte površino bloka embalažnega stiropora, ki ga morda imate. Tako bi morali ustvariti majhne koščke, ki jih lahko uporabite za polnjenje kozarca in ustvarite dinamičen učinek snega. Uporabite lahko tudi majhne koščke embalažne pene in jih razbite ročno! (Če se odločite za to pot, potem temeljito umijte kuhinjsko orodje!)

snežna krogla z rumeno kapico na vrhu darila z modrim ozadjem

Na katere druge načine lahko okrasim domač snežni globus?

Na fotografijah lahko vidite, da smo uporabili ponarejen poudarek na borovcu z majhno storžo. To doda popoln naravni element tej obrti, ki dopolnjuje del na prizoru diorame v notranjosti. Vse to poveže in naredi čudovit kos dekoracije, ki se odlično ujema z drugimi okraski s počitniškimi temami.

Seveda lahko uporabite prave kose, čeprav se lahko sčasoma pokvarijo. Druga možnost je posegati po nečem drugačnem. Orehove lupine je mogoče najti v številnih božičnih obrtih, ki dodajo naravne, rustikalne elemente. Podoben učinek imajo tudi vrvica, veje in bodika. Eksperimentirajte in uporabite svojo ustvarjalnost, da dobite nekaj, kar najbolje ustreza vašemu občutku za oblikovanje!

Ženska drži snežno kroglo pred božičnim drevescem

Ali lahko uporabim drugo vrsto svetlobe?

Majhne čajne lučke, ki delujejo na baterije, je danes neverjetno enostavno najti. Če želite nekaj svetlejšega ali bolj dinamičnega, obstajajo možnosti. Poskusite uporabiti pravljične luči! Po želji jih lahko nanizamo po celotni diorami. Ustvarjanje mehkega žarečega in bleščečega zaslona, ​​ki bo osvetlil prizor za čarobni učinek.

Druga možnost je mini velik pramen božičnih lučk. odvisno od tega, kaj najdete, boste morda morali ustvariti majhno odprtino v pokrovu, da bo skozenj stekel akord. Če uporabljate pravljično luč, bi morali zlahka pritrditi baterijo in preklopiti na notranjo stran pokrova, da ne bo vidna.

snežna krogla z zlatim vrhom na zelenem papirju s snežinkami ob lesenem ozadju

Drugi načini za personalizacijo te obrti

Poleg majhnih sprememb vaših obrtnih potrebščin se ta projekt tudi zelo enostavno poveča! Če vzamete večji kozarec, lahko v notranjosti ustvarite bolj zapletene, podrobne in svetlejše prizore. Če vam je koncept všeč, eksperimentirajte z različnimi steklenimi kozarci, da vidite, kaj lahko izmislite! Polovica zabave je priprava nečesa kreativnega, ki bo osupnilo vaše goste. (Morda boste lahko celo vključili nekaj svojih običajnih okraskov v nekaj takega!)

Prav tako ne skomignite z rameni s trakom, vrvico ali čipko. Takšne materiale lahko nanesete na zunanjo stran kozarca, da dodate element teksture, globine in drugih zanimivih lastnosti. Seveda lahko kozarec vedno pobarvate, da dodate nekaj barve in zanimivih vzorcev.

utripajoče luči na mizi za snežno kroglo

Potrebne zaloge

obrtne potrebščine na mizi

Kako narediti domač snežni globus

Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da razrežete penasti papir v oblike, ki bodo pokrile celoten pokrov vašega kozarca! Ker bo večina kozarcev različnih velikosti in oblik, boste morali uporabiti obseg pokrova, da zasledite obliko, ki jo lahko izrežete. Na traku odrežite širino pokrova na njegovi strani, da pokrijete celotno stran. Naslednji, okrogel vrh pokrova kozarca. Te prilepite na pokrov kozarca, da ga pokrijete.

rezanje papirja s škarjami

pokrov s penastim papirjem

Nato na pokrov dodajte majhen okras. To je lahko naravni element, na primer na sliki, ali nekaj po lastni želji.

dodajanje detajlov na pokrov

Naslednja stvar je, da v notranjost pokrova dodate lučko za čaj. Na predalčku za baterije lahko uporabite dvostranski lepilni trak, tako da lahko lučko ‘pomaknete’ s pokrova, da jo vklopite ali izklopite.

čajna svečka se nanaša na pokrov kozarca

Ko končate s pokrovom, lahko kozarec napolnite s ponarejenim snegom po vaši izbiri. Na stran snega položite okras, pa tudi kos ponarejenega bora, da ustvarite sceno drevesa, snega in plečečih severnih jelenov.

polnjenje kozarca z dakorativnimi kosi

končana obrt za kozarce

Tako naj bi izgledal končni izdelek! Ta kozarec je neverjetno preprost za izdelavo, dekoracijo pa lahko po želji prilagodite sami.

obrt za božične kozarce

Donos: 1

Božični božični snežni globus iz predelanega kozarca

Ta čudovita bleščeča obrt iz prazničnega kozarca je kot nalašč za okrasitev! Poleg tega so odlično darilo. Ne boste verjeli, kako enostavno jih je narediti sami.

Aktivni čas
20 minut

Skupni čas
20 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
5 $

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija končnih izdelkov

Ta kozarec je kot nalašč za okrasitev na božični večer! Postavite ga z nekaterimi drugimi lučmi in žarečimi okraski za bleščeč prikaz.

Zlat pokrov na snežni krogli, ki sedi na mizi

Uporabite te okrasne, vesele kozarce tudi za obdarovanje!

snežna krogla z zlatim vrhom na rdeče-belem darilu z drevesom

Vsako leto jih uporabite kot del svojega okrasnega prikaza in eksperimentirajte z ustvarjanjem različnih prizorov.

naj bo sneg znak snežaka z majhnim kozarcem s snegom in zlato kapico spredaj