Božični gnome obrt za ovitek za steklenico vina

Pokrov za vinsko steklenico Gnome je popoln način, da svoje vinske steklenice okrasite v tem prazničnem času! Ti mali palčki so tako čudoviti in bodo odličen dodatek k vsaki mizi. Prav tako jih je enostavno narediti! Za ustvarjanje te ljubke ideje potrebujete le tri predmete in lepilo!

gnom na vrhu steklenice vina, ki sedi na lažnem snegu z rdečim ozadjem

Pokrov za steklenico vina Gnome

Ko gre za hitre in enostavne ideje za darila v zadnjem trenutku, je steklenica vina vedno hit. Odlična ideja je, da ga malo okrasite s tem pokrovčkom za steklenico vina gnome! Sestavljanje dobesedno traja pet minut ali manj in je zelo zabavno prilagoditi in narediti edinstveno za vaš dekor ali osebo, ki ji jo podarite za božič.

Če so vam všeč palčki, vam bodo morda všeč tudi moj božični okrasek iz palčkov iz pom pom, hišice iz papirnatih palčkov ali celo ta polnjena nogavička. Seveda imam tudi palčka jesenske čarovnice in velikonočnega zajčka, ki sta super ljubka in zabavna za izdelavo in skupno rabo. Kaj ni všeč pri gnomu?

ogledalo s kozarci za vino in gnomom na steklenici vina spredaj

Kaj lahko uporabim za klobuk Gnome?

Te gnome je tako enostavno narediti. V bistvu gre za klobuk in brado. Za izdelavo klobuka za palčke potrebujete le nekaj, kar se bo ovilo okoli vrha steklenice. Uporabil sem kos filca, ki sem ga imel pri roki, a možnosti so neomejene! Spodaj je nekaj idej, ki sem vam jih pripravil za začetek.

 • Nogavice brez parov.
 • Raztrgane majice.
 • Luknjasti puloverji.
 • Odpadna tkanina.
 • Penasti papir.
 • Stare rjuhe ali odeje.

To je tip projekta, ki je idealen za pomoč pri čiščenju odpadne tkanine ali obrtnih materialov! Če ste kot jaz, nikoli ne zavržete stvari in imate shranjenih na tone predmetov iz preteklih let. To je samo en način, kako jih uporabiti in narediti nekaj povsem novega in edinstvenega!

gnom z rdečo brado na vrhu steklenice

Kaj naredi brado dobrega gnoma?

Brada gnoma dopolnjuje obraz in ga naredi tako, da vam ni treba dodajati dodatnih obraznih potez. Želite uporabiti nekaj, kar spominja na dolgo brado starega modrega gnoma. Pograbil sem kos odpadnega ponarejenega krzna, ki sem ga že imel, in iz njega sem zlahka naredil brado. Spodaj je še nekaj idej, ki lahko delujejo za ta obrtni projekt.

 • Krtača (čista in poceni pri Dollar Tree).
 • Rafija.
 • Preja.
 • Vrvica.
 • Mehka tkanina.
 • Odpadna tkanina, zvita v pramene.

gnom na steklenici vina na mizi ob modrih krožnikih

Ali lahko Gnome prilagodim za druge praznike ali dogodke?

Tega gnoma lahko zagotovo naredite za druge priložnosti, dogodke ali praznike. Najlažji način je, da spremenite klobuk gnoma. Uporabite nekaj, kar govori o prazniku ali priložnosti.

Na primer, če za valentinovo uporabljate prevleko za steklenico vina gnome, bi želeli uporabiti tkanino, ki je rdeča ali ima srčke. Za rojstni dan lahko uporabite nekaj z baloni ali kar izgleda, kot da ima konfete. Dodate lahko tudi majhne praznične balone na palici, da pomagate prilagoditi palčke.

To je najboljši del te obrti – tako je vsestranski! Uporabite ga lahko za kateri koli praznik ali dogodek in ga preprosto prilagodite s tistim, kar že imate pri roki v vaših obrtnih zalogah.

gnome na vrhu steklenice vina na mizi s svečami

Katere okraske lahko temu dodam za božič?

Všeč mi je ideja, da bi to dodatno svetlelo za praznično sezono. Nič ni boljšega od bleščic ali lažnega snega, da bi se res počutili kot odlična božična dekoracija ali darilo!

K klobuku dodajte nekaj miniaturnih zvezdic, snežink ali podobnih majhnih prazničnih okraskov s perlicami, ki ga lahko res prevzamejo! In super zabaven način, da to naredite zares božično, je, da dodate miniaturne okraske po vsej bradi gnoma!

rdeči namizni tekač, ki drži gnoma na steklenici vina

Ali moram to uporabiti na steklenici vina?

Čeprav je to zasnovano za uporabo na steklenici vina, ga lahko zagotovo uporabite za druge stvari. Če se želite držati teme steklenice, bo katera koli vrsta steklenice delovala.

Uporabite lahko peneče se jabolčnik ali tiste vrste, ki se uporabljajo za praznovanje, ko želite nekaj brezalkoholnega. Druga možnost, ki jo lahko uporabite, so posebne steklenice za seltzer.

Najbolje je uporabiti nekaj, kar je podobno isti strukturi kot steklenica vina. Ker pa jih izdelujete sami, jih lahko prilagodite tudi kateri koli vrsti steklenice, ki vam je všeč.

gnom na vrhu steklenice vina

Ali lahko to namesto tega spremenim v okras?

Namesto tega lahko uporabite idejo, kako narediti ta pokrovček za steklenico vina gnome, da naredite okras. Če želite iz njega narediti okras, namesto da bi brado prilepili na steklenico, jo dodajte v kroglico iz stiropora. Samo prilepite trak ali kavelj na hrbtno stran, tako da visi na drevesu in voila, imate okrasek iz gnoma!

ženska, ki drži steklenico vina, prekrito s pokrovom gnoma

Ali ga moram prilepiti neposredno na steklenico?

Ne. To je enostavno narediti, če brado samo dodate neposredno v steklenico, če pa želite gnoma večkrat uporabiti kot pokrov, ga želite popolnoma enostavno odstraniti. V tem primeru priporočam, da brado prilepite na notranjo stran klobuka, da bi visela z dna in lahko z lahkoto drsi čez vrh steklenice.

steklenica vina z gnomom na vrhu pred tablo

Potrebne zaloge

Kako narediti pokrov za steklenico vina Gnome

Na steklenico vina položite kos umetnega krzna, da izmerite širino.

Krzno razrežite v obliko trikotnika, da ustvarite brado.

rezanje umetnega krzna v obliko brade

Širok rob nasproti konice prilepite na vrh steklenice vina na dnu vratu steklenice.

lepljenje oranžnega umetnega krzna na steklenico vina

Zavijte kos klobučevine, da ustvarite dolg in koničast klobuk.

zvijanje filca v obliko klobuka

Ko ste zavili v obliko klobuka, prerežite vzdolž strani in zlepite skupaj, da se tesni.

lepljenje kremnega filca v obliko klobuka

Postavite klobuk na zgornji vrat steklenice vina.

lepljenje klobuka na vrh gnomove brade

Na dno klobuka na vrh krzna prilepite leseno perlo.

lepljenje lesene perlice na oranžno brado gnoma

Delite ali podarite prijatelju!

dama, ki drži gnoma pred božičnim drevesom

Več preprostih idej za božična darila

Če se sprašujete, kaj bi lahko letos še podarili prijateljem in družini, ne iščite več! Spodaj je nekaj odličnih seznamov idej, ki so prilagojene otrokom, odraslim in celo posebnim vrstam prijateljev, ki jim je morda všeč nišni predmet. Zabavajte se pri ustvarjanju DIY daril, ki jih delite s prijatelji in družino. Te sezname dodajte med zaznamke, natisnite vadnice ali jih pripnite na Pinterest, da jih boste zlahka našli, ko ste pripravljeni, da jih naredite.

Donos: 1

vinska steklenica s pokrovom gnoma na rdečem prtu ob kozarcih

Spremenite osnovno steklenico vina v zabavno in edinstveno darilo s tem čudovitim božičnim pokrovčkom za vinsko steklenico!

Aktivni čas
5 minut

Skupni čas
5 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
2 $

Opombe

Okrasite klobuk z bleščicami, perlami, klehami ali okraski za bolj praznični videz.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

Gnome pokrov steklenice vina na steklenici na beli mizi

Tako zabavna ideja kot darilo za hosteso!

gnom s kremnim klobukom in oranžno brado pred rdečo steno

Lahko celo prilagodite za edinstvene počitnice!

Pokrovček gnoma za steklenico vina pred sivim ogledalom