Čudovit projekt gorenja lesa sove viseče rezine

Če še niste skočili na vlak za izdelavo lesenih rezin, je zdaj pravi čas. So tako zabaven mali kmečki predmet za delo in ta viseča lesena sova je odličen primer poceni in lepega dekorja. To je projekt na kurjenje lesa, zato ni namenjen ustvarjanju otrok, je pa odličen začetni projekt, če ste novi v kurjenju lesa.

Okras sove, naslonjen na leseno ozadje s ponarejeno bučo

Viseča lesena rezina sova

Če ste kot prvo možnost iskali preprost projekt kurjenja lesa, je ta odlična možnost. Zasnova je preprosta in enostavna za sledenje. Prikazuje podrobnosti, vendar ni tako zapleten, da ga ne morete obvladati, če ste novi pri kurjenju lesa.

Te okrasne sove sem že izdeloval iz recikliranih lesenih rezin in so čudovite, če pa želite nekaj bolj domišljijskega, potem je ta projekt za kurjenje lesa vsekakor odličen.

Če imate otroke, ki želijo rokodel z vami, vendar veste, da to ni varno, jih lahko namesto tega namestite s to ljubko idejo za okrasitev sovine. Izdelava je veliko lažja in lahko uporabijo osnovno obrtno lepilo ali celo šolsko lepilo, da temu projektu dodajo krila in oči.

Leseni papir za okrasom sove

Kaj lahko uporabim za oči na sovi?

Ena mojih najljubših stvari pri rokodelstvu je, da lahko uporabim toliko različnih predmetov, da naredim obraze na svojih živalskih obrti. Ta sova ni nič drugačna in je pravzaprav odlična izbira za uporabo različnih ostankov v košu. Spodaj je nekaj zabavnih idej, ki bi bile odlične za ta projekt, da bi naredili oči in/ali obraz.

  • Pokrovčki ali pokrovi steklenic.
  • Gumbi.
  • Kroglice.
  • Igrajte denar (ostalo mi je ponarejenih kovancev, ko so bili moji otroci majhni, jih razpršite in jih uporabite).
  • Filc iz penastega papirja ali krogi iz gradbenega papirja, izrezani in zlepljeni.
  • Preja ali trak.
  • Nalepke.

Za nos lahko uporabite odpadno tkanino, klobučevino, obrtni papir, penasti papir, gradbeni papir ali karton. Samo izrežite v klasično trikotno obliko kljuna in lepite tik pod očmi ali med njimi.

Lesena sova na rumeni papirnati preprogi

Kako najbolje obesiti to sovo?

Ker je to težji predmet, običajna vrvica ali vrvica morda ne bo delovala dobro za obešanje. Prav tako morate razmisliti, kako bi pritrdili kljuko ali predmet za obešanje. Čeprav je to dodaten korak, se mi zdi najbolje uporabiti obešalnik za slike in ga priviti na zadnjo stran rezine lesa. To daje najbolj varno možnost.

Nato lahko pritrdite na steno s kavljem ali zanko pritrdite s težjo vrvico, vrvico, vrvjo ali trakom, da visi na vratih ali celo na stropu. Prepričajte se, da je vse, kar uporabite za obešanje, dovolj močno, da prenese težo sove.

Lesena sova iz mini ponarejenih buč in hrušk na beli mizi

Kakšno lepilo najbolje deluje pri lesenih projektih?

Če to počnete sami brez vključenih otrok, se obrnite na osnovno lepilo za les iz obrtnega oddelka. Odlično deluje in je zasnovan samo za ta namen. Druge možnosti vključujejo vroče lepilo (kot je prikazano), E6000, obrtno lepilo ali različna težka lepila, ki jih najdete v trgovinah s strojno opremo.

Pri tem projektu je najpomembnejše, da so oči in nos na varnem. Vroče lepilo se pri tem dobro obnese, vendar lahko sčasoma odpade, saj ne “prijema” lesa kot druga lepila. Za vsakodnevno dekoracijo deluje dandy in je dobra izbira, ki je dostopna.

Ženska v oblečeni majici s sovo

Kje lahko dobim lesne rezine?

Najlažji in najcenejši način, da jih dobite, je, da greste ven in jih sami odrežete z lastnih dreves. Vendar to ni idealno ali enostavno za vsakogar, poleg tega pa se morda ne boste želeli spoprijeti s potencialom hroščev ali podobnega v lubju. Torej, nakup paketov lesenih rezin v vaši lokalni obrtni trgovini Etsy, ali naprej Amazon vse so dobre ideje.

Okras lesene sove na vrhu zelene buče

Potrebne zaloge

Opomba: za ta projekt ne potrebujete drage opreme za kurjenje lesa. Ta samski Komplet za kurjenje lesa Walnut Hollow ima samo tisto, kar potrebujete, gorilnik in nasvete. Če želite narediti več, lahko vlagate v 72 -delni komplet za kurjenje lesa namesto tega.

Škarje, rumeni papir, čistila za cevi, rezine lesa in orodje za kurjenje lesa na beli mizi

Kako narediti visečo sovo iz lesa

Iz rumenega penastega papirja izrežite majhen trikotnik.

Modre škarje za rezanje rumenega papirja

Lepite ga približno 1 1/2 ″ od vrha lesene rezine.

Večje gumbe prilepite tik nad vrh.

Nato prilepite manjše gumbe na večje.

Roke držijo gumbe na rezini lesa in ustvarjajo sovine oči

S svinčnikom narišite oblike krila na rezino lesa. Začnite na sredini vsakega očesa in se upognite navzdol in ob straneh. Nato skicirajte posamezne krivulje perja znotraj tega polja za krilo.

Roka s peresom na risbo lesa

Z orodjem za kurjenje lesa previdno zažgite les po skicah, ki ste jih dodali rezini lesa.

Orodje za kurjenje lesa na lesenih rezinah, ki izdeluje krila sove

Odrežite štiri, 2 -palčne kose čistilca cevi. Enega ovijte okoli dna drugega in se ukrivite, da ustvarite stopala.

Čistila za rezanje cevi z modrimi škarjami

Lepite jih na spodnji del sove.

Ročno držite noge za čiščenje cevi pod leseno sovo

Ko končate, na zadnjo stran rezine lesa pritrdite vrvico ali obešalnik za obešanje.

Roke pritrjujejo zanko vrvice na rezino lesa

Kaj če nimam kurilnika na drva?

Če nimate ali vam ni všeč uporaba gorilnika na les, je to v redu. Podoben videz lahko dosežete preprosto z uporabo temno rjavega markerja ali barve in prekrivanjem skiciranega obrisa krila, namesto da bi zažgali les. Začnite z običajno skico svinčnika, ki jo je mogoče enostavno izbrisati, da bo natančna. Nato sledite skici s svinčnikom z barvo, peresom, markerjem ali gorilnikom za les.

Ženska, ki drži okras iz sove iz rezine lesa

Več zabavnih obrti sove

Ne glede na to, ali želite okrasiti svoj dom s srčkano temo sove, potrebujete nekaj, da bodo otroci zaposleni pri izdelavi ali celo potrebujete darilo za otroško prho, spodaj vam predstavljam nekaj odličnih idej. Sove so vedno čudovite in obstaja veliko načinov, kako jih oživiti z orodji za izdelavo. Če želite kmalu ustvariti, spodaj označite, pripnite ali natisnite projekte!

Donos: 1

Lesena sova na rumeni papirnati preprogi

Sledite preprosti vadnici in ustvarite svojo čudovito visečo sovo iz lesa. Ta enostaven projekt kurjenja lesa je odličen za začetnike, ki izdelujejo les!

Aktivni čas
30 minut

Skupni čas
30 minut

Težave
Srednje

Ocenjeni stroški
2 USD

Opombe

Če ne želite uporabiti orodja za kurjenje lesa, lahko za izdelavo perja sov uporabite pero, marker ali barvo.

Priporočeni izdelki

Kot sodelavec Amazon in član drugih pridruženih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija dokončanih projektov

Lesena rezina sova z obešalnikom za vrvice na lesu z jesenskimi listi

Lahko jih naredimo s poljubno veliko leseno rezino, vendar mi je všeč zamisel, da bi 2 -palčno rezino lesa spremenila v okrasje ali darila za praznična drevesa!

Lesena okrasna sova na rumenem papirju