DIY božični razpršilnik za sladkarije Dollar Store Craft

Ta čudovita božična obrtna ideja za držalo za sladkarije je neverjetno pametna! Všeč mi je, kako praktičen in srčkan je ta obrtni projekt! Postavite ga v predsobo, na kavo ali v kuhinjo, da goste pozdravite z okusno poslastico. Če si kaj takega kot jaz, se boš prav tako z veseljem okrasila. To je eden tistih obrtnih projektov, ki je kot nalašč za dodajanje v svojo zbirko dekorjev. Je trden in robusten, zato se lahko zanesete, da bo trajal kar nekaj časa.

Zimski kozarec za sladkarije, ki sedi na mizi v dnevni sobi

Poleg tega je to eden tistih kosov, zaradi katerega se vaši gostje sprašujejo, kje ste ga kupili! Bodite ustvarjalni in preverite, ali že imate večino tega, kar potrebujete. Ena odlična možnost je, da ta glineni lonec zamenjate s katerim koli starim, ki ga imate. Prepričajte se, da ni večja od vaše steklene sklede!

DIY božični razpršilnik za sladkarije

Upcycling še nikoli ni bil lepši od tega! Dajte novo življenje zanemarjenemu cvetličnemu loncu, ki sedi v garaži ali na verandi. Vse, kar potrebujete, je sveža barva in nekaj okraskov, da to postane popoln obrtni projekt za ljubitelje sladkarij! Imate tudi sami kaj sladkega? Naredite enega od teh za svojo pisarniško mizo za zdravljenje strank in sodelavcev! V zvezi s tem je tudi odlična ročno izdelana ideja za izmenjavo pisarniških daril!

Spodaj vam bomo ponudili nekaj podrobnih navodil po korakih, pa tudi nekaj nasvetov in trikov o tem, kako ta božič okrasite te ljubke držale za sladkarije na avtomatih!

držalo za bonbone, ideja o izdelavi stroja za bonbone

Ali lahko za izdelavo te obrti uporabim steklo ali plastiko?

Ali ali bo naredil trik, res! Odvisno od tega, kaj lahko najdete in kaj imate na voljo! Poiščite nekaj kozarcev po vaši hiši, iščete nekaj v obliki krogle ali širokega, tudi s pokrovom na navoj. (Če želite). Če nimate sreče, jih lahko preprosto najdete v trgovinah z dolarji in tudi v nekaterih trgovinah z obrtjo. Naša obrt uporablja majhno posodo za ribe, pri čemer dno cvetličnega lonca služi kot pokrov.

Praviloma se prepričajte, da je posoda večja od širine vašega lonca, sicer ne bo podoben stroju za žoge. Plastika je odlična izbira, če jo želite olajšati in/ali imate v hiši majhne otroke in hišne ljubljenčke, ki bi jo lahko zamahnili! Na koncu dneva je odvisno od vas! Obstaja veliko različnih posod, ki jih lahko uporabite za izdelavo te obrti.

ozadje za tablo za rdečim cvetličnim lončkom, kozarcem za sladkarije

Ali obstajajo drugi načini za barvanje tega projekta?

da, ampak barvanje s pršenjem bo verjetno najhitrejše. Lahko pa nakupujete za različne vrste barv, ki ustrezajo vašim potrebam! Če želite nekaj teksturiranega, obstaja veliko barv v razpršilu, ki to ponujajo kot možnost. V nasprotnem primeru bodo tudi obrtne barve naredile svoj trik! Trajalo bo nekaj več časa, vendar lahko z alternativno metodo dobite želeni videz.

Če se res želite poigrati z videzom stroja za žvake, preprosto poiščite nekaj s kovinskim zaključkom. To je na voljo tako v akrilnih obrtnih barvah kot tudi v barvah v razpršilu.

rdeča posoda za sladkarije na lažnem snegu z znakom trgovine s sladkarijami v ozadju

Na katere druge načine lahko nanesem osnovo?

Večina cvetličnih lončkov, ki jih boste našli, je na voljo v dveh delih. Ena je podlaga, podobna krožniku, v katero se lonec namesti, da ga dvigne in pusti odvečno vodo, da uide. V tem primeru ga bomo postavili na vrh posode za ribe, da zagotovimo pokrov zgornjega dela stroja za gumice. Če cvetlični lonec obrnemo na glavo, bomo imeli površino, na katero se lahko prilepimo na posodo za ribe, da bo varno na mestu. Ne priporočamo izdelave te obrti, ne da bi predhodno pritrdili stekleno posodo, saj bi sicer zlahka padla!

Z lahkoto lahko uporabite super lepilo, da ga varno pritrdite na podlago. Vsi cvetlični lonci so različni, zato je lahko mesto, kjer se vaša skleda sreča z glinenim cvetličnim lončkom, videti nekoliko drugače kot pri nas. Kjer koli se steklo sreča z dnom cvetličnega lonca, samo nanesite veliko količino superlepila in ga trdno držite na mestu, dokler se ne posuši.

ženska, ki drži lonček za sladkarije

Potrebne zaloge

Kako narediti čudovito obrt za božično držalo za sladkarije

Najprej začnite s pripravo glinenega lonca za barvanje s pršenjem. Na hitro ga obrišite in pustite, da se posuši, preden ga postavite za barvanje. Nanesite obilen, enakomeren sloj rdeče barve v razpršilu. Ta kos bo služil kot osnova našega držala za bonbone.

lonec za barvanje v spreju

Nato s pištolo za vroče lepilo previdno pritrdite zamašek iz vinske steklenice na dno pladnja glinenega cvetličnega lonca. To bo delovalo kot pokrov našega držala za sladkarije. Če vas sploh skrbi, da bi se med uporabo premaknilo, se raje odločite za super lepilo za bolj zanesljiv oprijem. Dajte temu dovolj časa, da se posuši in sprime.

lepljenje vinske plute na dno glinenega lonca

Ko je pritrjen, oba kosa poškropite z rdečo barvo v razpršilu. Nanesite enakomeren sloj, tako da je videti enakomerno po vsej strani.

brizganje dna glinenega lonca s kosom plute

Tako morata izgledati vaša dva kosa, ko se posušita.

rdeče pobarvan glineni cvetlični lonec

Božične okraske nanesite na zunanjo stran lonca. Ustvarite dizajn, ki ustreza vašemu okusu, odvisno od tega, kaj imate na voljo. Oglejte si naš seznam zalog za nekaj okraskov, ki jih lahko uporabite za popestritev te obrti.

okrasitev poslikanega glinenega lonca

Tukaj lahko na rob glinenega lonca nanesete nekaj okrasnega. Odločili smo se za lažne snežinke, čeprav bodo prav tako pomagali trakovi, čipke ali lažni sneg.

snežinke, ki se nanašajo na lonec

Postavite skledo na vrh glinenega lonca. Uporabite lepilo, da ga varno pritrdite na svoje mesto.

steklena skleda na vrhu glinenega lonca

postavite pokrov na vrh glinene posode

In tam ga imamo! Imeti bi morali nekaj, kar je podobno staromodnemu stroju za sladkarije.

cvetlični lonec kozarec za sladkarije s pingvinom na podstavku na beli mizi

Donos: 1

Očarljiva božična obrtna ideja za držalo za sladkarije

Ta držalo za sladkarije spominja na staromoden stroj za žvake! Potrebno je le nekaj osnovnih pripomočkov za obrt in nekaj ustvarjalnosti!

Aktivni čas
30 minut

Skupni čas
30 minut

Težavnost
srednje

Ocenjeni strošek
10 $

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija končnih izdelkov

Napolnite jih s svojimi najljubšimi dobrotami! Gumice, bonboni in majhni čokoladni okraski so odlična izbira! Ne glede na to, s čim ga boste napolnili, bo ta držalo za sladkarije videti odlično, kamor koli ga postavite.

cvetlični lonec kozarec za sladkarije s stekleno ploščo ob leseni steni

Raziščite različne možnosti za okrasitev zunanjosti tega stroja za žoge. Tukaj smo uporabili nalepke z božično tematiko, vendar ni omejitev za različne vrste stvari, ki jih lahko uporabite, da bi ji dali dodaten praznični pridih. Preizkusite trak, čipko in vse druge božične priložnosti, o katerih lažete.

razpršilnik za sladkarije iz steklene sklede in cvetličnega lonca ob božičnem drevesu

Če niste zelo navdušeni nad sladkarijami, lahko to zadevo vedno napolnite z nečim, kot so pravljične lučke, ki ji dajo čudovit sijaj, brez kakršnih koli mamljivih sladkarij!

rdeči zimski razpršilnik za sladkarije na rdečem kariranem prtu na mizi