DIY penasti zatič ali okras božične zvezde

Ta DIY obrt za rože božične zvezde je kot nalašč za praznično sezono! Je poceni, enostavna za izdelavo in izgleda odlično kot okras, darilo ali pripeta na vaš pulover. Potrebujete le nekaj zalog in manj kot pol ure vašega časa, da ustvarite to ljubko idejo za ponarejeno božično zvezdo v tej sezoni!

okras iz božične zvezde, ki visi na prazničnem drevesu

DIY roža božične zvezde

Čeprav je lepo imeti sveže cvetje božične zvezde okoli hiše, včasih ni praktično. In včasih želite narediti to čudovito cvetlično dekoracijo božične zvezde za darila in okraske. Ne glede na to, zakaj ga želite narediti, vam bo všeč, kako enostavno ga je narediti in kako lepo izgleda.

Želite alternativo? Preverite, kako narediti božično zvezdo tudi iz gradbenega papirja! Tako srčkan in enostaven za izdelavo, tudi za otroke.

lažna rdeča roža, ki leži na lažnem snegu z zelenimi in rdečimi trakovi zgoraj

Za kaj lahko uporabim to lažno božično zvezdo?

Pri tej ponarejeni božični zvezdi mi je najbolj všeč, da je tako vsestranska. Te rože lahko uporabite za toliko različnih stvari. Enostavno jih je uporabiti za vse, od šopka rož do ustvarjanja osrednjega dela z njimi. Spodaj je še nekaj idej, ki so kot nalašč za ta projekt!

 • Dodajte zatič na hrbtni strani, kot je prikazano, in ga nosite na puloverju ali jakni skozi celotno praznično sezono.
 • Pritrdite kavelj ali kos traku in ga obesite na drevo kot okras.
 • Ustvarite šopek s pomočjo cvetlične žice, prilepljene na hrbtno stran cvetov.
 • Pritrdite na kos traku ali vrvice in ustvarite girlando za svoj plašč.
 • Dodajte na vrh daril namesto prazničnega loka.

To lahko celo uporabite kot del drugih projektov, ki jih imamo tukaj, kot na tem prazničnem venčku ali celo kot del česa takega, kot je ta rustikalni svečnik namesto zvezde.

lesena ptičja hišica na mizi ob prazničnih listih in kup knjig z rdečim cvetom na vrhu

S čim lahko to naredim?

Svoje lažne rože božične zvezde izdelujem s peno za izdelavo. To je eden mojih najljubših za uporabo, ker ima debelino in je že obarvan. Možnosti je veliko, a ta je najljubša, ker drži obliko in je tako dostopna.

Druge ideje vključujejo uporabo stvari, kot je karton, saj je to skoraj vedno nekaj, kar imajo ljudje pri roki. Karton, gradbeni papir, klobučevina ali celo plastika iz stvari, kot so veziva ali podobno, ki bi jih bilo treba predelati.

Uporabite lahko tudi papir za beležke ali ovojni papir, vendar veste, da bo morda potrebno več dela, da bo delovalo. Ker je papir za beležke še vedno tanek in sam po sebi ne bo dobro obdržal oblike, boste želeli papir utrditi z modnim podgejem ali uporabiti škrob v razpršilu, da mu date nekaj strukture.

penasta božična zvezda na lesenem znaku z rdeče-belega prazničnega papirja

Ali lahko to naredim v šopek?

Te rože bi izgledale čudovito v šopku. Če se odločite za to, bi za šopek želeli narediti več božičnih zvezd. Začnite z 10 do 12 in po potrebi dodajte več.

Ko boste naredili rože, boste morali cvetom božične zvezde dodati stebla. Za dno lahko uporabite žico za nakit ali ponarejena rastlinska stebla. Uporabil bi vroče lepilo ali trak, da bi žice pritrdil na dno cvetov. Ko imate stebla na cvetovih, jih lahko združite skupaj. Ko imate šopek, jih lahko oblikujete kakor koli želite.

Lahko gredo v cvetlični lonec s peno in lažnimi listi, da se prikažejo kot prava božična zvezda, ali pa jih zavijejo v robni papir kot cvetlični šopek.

lažna roža božične zvezde na modri mizi pred belim veselim božičnim znakom

Ali lahko otroci to naredijo?

To je odlična obrt, ki otrokom pomaga pri izdelavi svojih veščin rezanja in lepljenja. Ko pritrdite cvetne liste na svoje mesto, boste želeli, da otroci preskočijo pištolo za vroče lepilo. To jim lahko zlahka povzroči opekline. Cvetne liste lahko pritrdite z belim šolskim lepilom ali lepilom za izdelavo, in če uporabljate penasti papir, ima večina že lepilo na hrbtni strani in jih lahko uporabite samo kot predmet za lupljenje in lepljenje.

Ne pozabite, da traja dlje, da se lepilo posuši, če uporabljate kaj drugega kot vroče lepilo. To pomeni, da boste morda morali počakati nekoliko dlje, da ustvarite šopek ali ga pritrdite na kaj drugega, da se lepilo pravilno strdi.

lažna božična zvezda v ženskih rokah

Potrebne zaloge

rdeči papir na zeleni mizi z modrimi škarjami in ravnilom

Kako narediti DIY rožo božične zvezde

Na hrbtni strani rdečega penastega papirja narišite krog (širok 3″), nato ga izrežite in odložite.

Z istim penastim papirjem izrežite trakove v treh širinah – 5 cm, 3,5 cm in 2,5 cm.

Iz vsakega traku velikosti izrežite obliko cvetnih listov (na obeh koncih koničasto), nato pa jo uporabite kot predlogo, da jih še naprej izrezujete, dokler ne dobite 12 cvetnih listov velikosti 5 cm, 12 cvetnih listov velikosti 3,5 cm in 6 cvetnih listov velikosti 2,5 cm.

Začnite pritrditi cvetne liste na okroglo podlago. Začnite z dvema, ki sta na sredini z eno stranjo cvetnega lista, ki visi čez rob. Uporabite največje cvetne liste in jih prilepite 6 okoli podlage.

Nato prilepite preostalih 6 cvetnih listov, ki so 5 cm na vrhu prvega sloja, med prvimi pod kotom, da ustvarite zamaknjen kot.

Nadaljujte z lepljenjem 3,5 cm cvetnih listov na enak način kot 5 cm, z dvema vrsticama, ki sta odmaknjeni drug od drugega.

Zaključite z lepljenjem najmanjših, 2,5 cm, cvetnih listov na vrh drugih plasti.

Na sredino rože dodajte zlato kroglico ali cvetlični center.

Nato na hrbtno stran rože prilepite podlago z žebljičkom, če jo uporabljate kot žebljiček.

Razstavite, nosite ali ustvarite šopke s temi za okrasitev za božič.

rdeča penasta roža na vrhu borovih storžev in zelenja v rdeči košari na modri mizi

Več idej za praznične obrti

Praznični čas je poln dogodkov, druženj, zabav in samo zabave z družino. Letos lahko v ta postopek dodate nekaj lepih okraskov. Spodaj je še nekaj mojih najljubših idej za praznični čas. Te vadnice dodajte med zaznamke, natisnite, da jih boste imeli pri roki, ali pripnite na tablo Pinterest s počitniškim motivom, da jih boste zlahka našli, ko boste pripravljeni ustvarjati!

Donos: 1

DIY penasti zatič ali okras božične zvezde

Naredite to čudovito DIY penasto bučko za rože božične zvezde ali jo uporabite kot okras za svoje drevo! Ugodna dekoracija, pripravljena v nekaj minutah!

Aktivni čas
30 minut

Skupni čas
30 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
1 $

Navodila

 1. Na hrbtni strani rdečega penastega papirja narišite krog (širok 3″), nato ga izrežite in odložite.
 2. Z istim penastim papirjem izrežite trakove v treh širinah – 5 cm, 3,5 cm in 2,5 cm.
 3. Iz vsakega traku velikosti izrežite obliko cvetnih listov (na obeh koncih koničasto), nato pa jo uporabite kot predlogo, da jih še naprej izrezujete, dokler ne dobite 12 cvetnih listov velikosti 5 cm, 12 cvetnih listov velikosti 3,5 cm in 6 cvetnih listov velikosti 2,5 cm.
 4. Začnite pritrditi cvetne liste na okroglo podlago. Začnite z dvema, ki sta na sredini z eno stranjo cvetnega lista, ki visi čez rob. Uporabite največje cvetne liste in jih prilepite 6 okoli podlage.
 5. Nato prilepite preostalih 6 cvetnih listov, ki so 5 cm na vrhu prvega sloja, med prvimi pod kotom, da ustvarite zamaknjen kot.
 6. Nadaljujte z lepljenjem 3,5 cm cvetnih listov na enak način kot 5 cm, z dvema vrsticama, ki sta odmaknjeni drug od drugega.
 7. Zaključite z lepljenjem najmanjših, 2,5 cm, cvetnih listov na vrh drugih plasti.
 8. Na sredino rože dodajte zlato kroglico ali cvetlični center.
 9. Nato na hrbtno stran rože prilepite podlago z žebljičkom, če jo uporabljate kot žebljiček.
 10. Razstavite, nosite ali ustvarite šopke s temi za okrasitev za božič.

Opombe

Po želji jih lahko izdelate iz kartona ali klobučevine!

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

ženska pred božičnim drevesom drži božično zvezdo iz pene

Všeč mi je ideja, da jih uporabim kot namizni razpršilec na praznični mizi!

lažni sneg z rdečo in zeleno pentljo na vrhu in lažno rožo spodaj

Otroci jih bodo radi izdelali in namesto lokov nadeli pakete.

zeleno-bel papir s snežinkami z lažnim cvetom na vrhu