DIY poslikana dekoracija iz bučk iz lesa

V jesenski sezoni ni nič bolj ikoničnega kot buče. Ta naslikana buča iz lesenih rezin je fantastična ideja o obrti v dolarjih, ki je idealna za vse vaše jesenske potrebe. Ne glede na to, ali vam bo to uspelo za noč čarovnic ali zahvalni dan, ni pomembno, buče so vsestranske in enostavne za uporabo znotraj in zunaj, da vašemu domu dodajo malo jesenskega prazničnega videza.

Ročno drži leseno bučo

Pobarvana lesena rezina buče

Rahlo sem obseden, kako zabavno je te rezine lesa uporabljati pri izdelavi. Letos sem vedel, da želim narediti nekaj bučnega obliža z nečim, in to je bil odličen enostaven način. Malo barve in čistilo za cevi ali dva in imate kmečko bučo, ki jo lahko uporabite za okrasitev doma in zunaj.

Če želite jesensko dekoracijo bolj kmečkega videza, vam bo morda všeč ta preprosta ideja luči iz lubja dreves ali ta preprost kmečki jesenski venec iz naravnih elementov. Oboje se resnično ujema s to temo narave, ki je pravi dekor.

Lesena mini buča na mizi

Kako stanovanje na eni strani dobim ravno?

Če želite, da stoji na pultu ali površini, morate biti dno ravno. Očitno bo takšen kos lesa okrogel. Najlažji način za to je rezanje z žago. Obstaja več različnih možnosti, ki delujejo, vključno s preprosto ročno žago ali tako težko kot profesionalna žaga.

Če pa vam to ni všeč ali nimate dostopa do možnosti žage, lahko ustvarite svoje ravno dno tako, da na dno lepite ali pritrdite ravno leseno ploščo, da ustvarite stojalo. Obstajajo tudi številna stojala za plošče, ki bi to lahko delovala, če si želite po tej sezoni nekaj lahkega in večkrat uporabnega za drugo dekoracijo.

Slika od zgoraj rezine lesa na mizi

Katera barva je najboljša za les?

Ena najboljših stvari pri obrti iz lesa je, kako enostavno jih je barvati. Za hišno barvo lahko uporabite skoraj vsako barvo iz pločevinke brizgalne barve, vendar običajno posežem po svoji običajni obrtni barvi. Lepa akrilna obrtna barva je verjetno že v vaših rokodelskih zalogah, če pa ni, je za le nekaj dolarjev ali manj na voljo v vaši lokalni trgovini z obrtmi.

Modro ozadje za lesno rezino buče

Ali lahko svoji buči dodam bleščice?

Seveda! Lahko dodate bleščice nad barvo, okoli robov ali tik nad lubjem, da ustvarite drugačen videz. Z bleščicami se vse zaiskri, zato, če želite takšen pogled na svojo bučo, pojdite!

Oranžna in rjava lesena rezina buče na mizi iz temnega lesa

Kako drugače lahko prilagodim svojo bučo?

To je preprosto predloga, kaj lahko naredite, da ustvarite bučo iz lesa. Čeprav imam rad ta preprost videz, je povsem v redu, da ga posodobim z več iskric ali dodanih barv. Spodaj je nekaj načinov, kako lahko svojo bučo posodobite, da bo bolj edinstvena za vas in vaše potrebe po dekoriranju.

 • Uporabite različne barve barve v odtenkih rdeče, oranžne, rjave in rumene.
 • Pretvorite ga v vtičnico ali lučko in na bučo pobarvajte ali lepite črne oči in ukrivljena usta.
 • Na kos lesa 2 × 4 pritrdite več različnih velikosti in na sprednji strani pobarvajte nalepko »bučni obliž«.
 • Z zeleno cvetlično žico, zvito v spirale, ustvarite daljše trte na vrhu buče.
 • Namesto osnovnih barv pobarvajte z bleščečo barvo.
 • Namesto barve na les lepite kroglice ali bleščice, da ustvarite svetleč bučni videz.

Umetna lesena buča na papirju, ki pozdravi jesen

Ali lahko obesim bučo iz lesa?

Vsekakor! Če želite to obesiti na steno, namesto da bi sedeli na mizi ali plašču, morate samo dodati kljuko na hrbet. Ker je to težje plovilo, priporočam, da na zadnjo stran lesa privijete okvirni kavelj. Medtem ko nekateri projektirajo malo vročega lepila na vrvicah, bi to zaradi teže verjetno padlo. S trnkom, privitim v les, ga lahko obesite z vrvico, vrvjo, trakom, ribiško vrvjo ali podobnimi predmeti od koder koli, ne da bi se bali, da bi padel.

Pobarvana buča iz rezine lesa na rumeni površini

Potrebne zaloge

Kosi lesa, rezine lesa, barve in čopič na beli mizi

Kako narediti bučo iz lesenih rezin

Z ročno žago ali žago obrežite en rob rezine lesa, tako da je ravna. Lubje pustite na preostalem zunanjem robu rezine lesa.

Z obrtno barvo na eno stran lesene rezine dodajte 1 do 2 plasti barve (oranžne ali želene barve).

Ročno drži modri čopič za slikanje lesa v oranžni barvi

Pustite, da se barva posuši nekaj minut, preden z rdečo obrtno barvo narišete nekaj ukrivljenih črt na bučo. To daje naraven videz buče.

Ženska slika rdeče črte na oranžno pobarvani buči

Če nameravate barvati obe strani, jo pred barvanjem druge strani pustite, da se popolnoma posuši. V nasprotnem primeru pustite, da se sprednja stran posuši, preden preidete na naslednji korak.

Odrežite 1 ″ kos vejice ali veje in jo postavite na stran. Če želite, lahko za to uporabite les, pluto, vejico, vejo ali majhen storž.

Rezanje veje iz lesa

Ko se barva na vaši buči popolnoma posuši, na vrh rezine lesa pritrdite vzmet žice.

Ročno lepljenje stebla na pobarvano rezino lesa

Nato prilepite “korenino” iz vejice na vrh skupaj z žico ali na vrh nje.

Roka drži steblo na vrhu pobarvane rezine lesa

Ko se lepilo posuši, je vaša buča pripravljena za prikaz.

Ženska v puloverju z bučo iz lesa

Več idej za bučno obrt

Buče so povsod v vseh oblikah od avgusta do novembra. Pridružite se množici z enim ali vsemi temi čudovitimi bučnimi okraski. Obstajajo preproste obrti, zapletene obrti, dekor in zabavni predmeti. Zabavajte se pri izdelavi teh idej in jih dodajte med zaznamke, pripnite ali natisnite, da jih ustvarite pozneje!

Donos: 1

Črna miza s svetlo oranžno pobarvano bučo iz lesa

Običajno rezino lesa spremenite v čudovito okrašeno bučno okrašeno rezino lesa! Kot nalašč za uporabo od avgusta do novembra kot del jesenskega dekorja!

Aktivni čas
20 minut

Dodaten čas
30 minut

Skupni čas
50 minut

Težave
Enostavno

Ocenjeni stroški
2 USD

Navodila

 1. Z ročno žago ali žago obrežite en rob rezine lesa, tako da je ravna. Lubje pustite na preostalem zunanjem robu rezine lesa.
 2. Z obrtno barvo na eno stran lesene rezine dodajte 1 do 2 plasti barve (oranžne ali želene barve). Roka, ki drži modri čopič za slikanje lesa v oranžni barvi
 3. Pustite, da se barva posuši nekaj minut, preden z rdečo obrtno barvo narišete nekaj ukrivljenih črt na bučo. To daje naravni bučni videz.
 4. Če nameravate barvati obe strani, jo pred barvanjem druge strani pustite, da se popolnoma posuši. V nasprotnem primeru pustite, da se sprednja stran posuši, preden preidete na naslednji korak.
 5. Odrežite 1 -palčni kos veje ali veje in ga odložite. Če želite, lahko uporabite les, pluto, vejico, vejo ali majhen šišar. Rezanje veje iz lesa
 6. Ko se barva na vaši buči popolnoma posuši, na vrh rezine lesa pritrdite vzmet žice.
 7. Nato “korenino” iz vejice prilepite na vrh skupaj ali na kos žice. Roka drži steblo na vrhu pobarvane rezine lesa
 8. Ko se lepilo posuši, je vaša buča pripravljena za prikaz. Mini lesena poslikana buča na mizi z okrasom vtičnice ali luči v ozadju

Opombe

Pobarvajte obe strani buče, da jo lahko uporabite kot del osrednjega dela.

Priporočeni izdelki

Kot sodelavec Amazon in član drugih pridruženih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija dokončanih projektov

Lesena rezina buče na črnem ozadju

Pobarvajte več rezin lesa v buče, da ustvarite srčkan bučni obliž.

Miza iz temnega lesa z naslikano bučo iz lesa

Spray z bleščicami za penečo bučno dekoracijo!

Lesena rezina buče na leseni mizi s ponarejenim jesenskim dekorjem