DIY Rustic Framed Old Book Page page dekor z želodi

Kako čudovita ideja! Ta rustikalna okrasna stran lista z okvirjem iz želoda je idealna za obešanje v jesenski sezoni. Zabavna kombinacija recikliranih predmetov, naravnih elementov in kančka iznajdljivosti ustvari čudovito malo uokvirjeno sliko. Bodite ustvarjalni s svojo in jo naredite edinstveno ali sledite tej vadnici za preprost, a lep dodatek k notranjosti.

Okvir za sliko z želodovo kapico na beli polici

Okras okvirja iz želoda

V notranjost rada prinašam naravne elemente. Ta majhen uokvirjen list je edinstven in lep. Eleganten projekt, ki ga lahko dodate v plašč, kot del osrednjega dela ali ga celo obesite na steno v jesenski sezoni, je odlična “dolarska trgovina” za tiste, ki imajo proračun. To je enostavno narediti za samo 1 USD iz žepa z uporabo predmetov, ki jih imate pri roki. Stara knjiga, list od zunaj, nekaj želodovih kapic ter bleščice in lepilo, ki ste jih že imeli pri roki, so brezplačni. Okvir trgovine za 1 dolar je vse, kar potrebujete, da to dokončate in postane zabaven nov dodatek k jesenskemu sezonskemu dekorju.

Ko naredite ta okvir, če vam ostane želodec, jih lahko spremenite v srčkan bleščeč želod in jih položite na ta ljubki kmečki jesenski venec s cvetjem iz blaga. Zabaven način uporabe istega predmeta v več okrasnih projektih!

Pisalna miza s koledarskimi bloki poleg rustikalnega okvirja za slike

Kaj lahko vstavim v ta okvir?

Za ta okvir sem uporabil list, ki sem ga našel zunaj, in ga prilepil na staro stran knjige. Na strani lahko uporabite kateri koli predmet z jesensko tematiko in celo knjigo z jesensko tematiko. Spodaj je nekaj idej, ki bi v tem okvirju izgledale odlično.

  • Strani iz knjige, napisane o jesenski sezoni, ali najljubša zahvalna pesem kot ozadje.
  • Beležka v jesenskih temah ali barvah.
  • Semena borovega storža lepite v edinstveni obliki ali vzorcu.
  • Lažni listi namesto pravih listov.
  • Izrezi iz bora ali cedre.

Knjižna stran v kmečkem okvirju z bleščečimi lističi

Kaj lahko uporabim namesto strani iz knjige?

Ko uporabljamo stare knjige za obrt, se nam pogosto pojavi to vprašanje. Prvič, ne uporabljamo knjig, ki so v dobrem stanju ali imajo namen. Največkrat so iz knjig manjkajoči veliki deli, raztrgani, z vodo umazani ali podobni.

Če ne želite uporabljati prave stare knjige, lahko natisnete katero koli črko, pesem, izrek ali celo odlomek iz knjige na porumeneli kos papirja. Lahko natisnete celo na belem papirju, nato ga pobrišete s kavo ali čajem in pustite, da se posuši, da ustvarite porumenelo podobo starega papirja.

Druga možnost je, da uporabite kos beležke, gradbenega papirja ali podobnega barvnega papirja na temo jeseni, če želite ustvariti drugačen videz. Uporabil bi celo kos bleščečega penastega papirja.

Rustični okvir za slike na beli mizi z darili

Kateri okvir je najboljši za lepljenje želodov?

Uporabite lahko kateri koli okvir, vendar imam raje lesen okvir, ker se ujema z rustikalnim videzom želodovih kapic. Če želite, lahko uporabite kovinski, plastični ali celo papirni okvir.

sem celo uporabil kose kronskega oblikovanja ali obloge za izdelavo lastnih majhnih okvirjev, tako da sem jih pritrdil z majhnim žebljem ali lepilom za les! Lahko jih razrežete v enakih velikostih ali naredite tradicionalni pravokotnik. Konce odrežite pod kotom, da se enakomerno prilegajo in imate preprost okvir. Seveda, če želite stojalo za hrbet in stekleno sprednjo stran, jih lahko dodate tudi.

Knjižna stran v kmečkem okvirju z bleščečimi lističi

Naj najprej očistim želod?

Če želod nabirate z lastnega dvorišča, je pametno, da jih pred uporabo namočite v raztopini kisa in vode. Najraje napolnim skledo z galono vode in 1/4 skodelice kisa in nato želode ali želodove kapice namakam vsaj 10 minut. To ponavadi odpravi morebitne hrošče in pomaga odpraviti umazanijo in umazanijo. Nato jih samo dobro sperite in položite na brisačo, da se posušijo, preden jih uporabite za svoje obrtniške projekte.

Okvir za sliko z želodovo kapico na beli polici

Potrebne zaloge

Okvir za slike, pokrovčki želoda, stare strani knjig, list, bleščice in škarje na beli mizi

Kako narediti okras iz okvirja želoda

Z obrtnim lepilom ali pištolo za vroče lepilo dodajte malo lepila okoli spodnjega roba pokrova želoda. Postavite ga na vogal okvirja in nadaljujte z dodajanjem želodov različnih velikosti, da pokrijete ves okvir.

Ročno drži želodov pokrovček in pištolo za lepilo

Uporabite različne velikosti, da zapolnite vrzeli z manjšimi in jih postavite pod kotom, tako da pokrivajo robove. Ko je celoten okvir pokrit, lahko dodate bleščice, poškropite z bleščicami, razpršite različne barve ali pustite, kot je. Poleg tega lahko po želji odrežete odvečna stebla iz pokrovčkov želoda.

Okvir za slike z želodovimi pokrovi okoli robov

List položite na kos papirja, nato dodajte list lepila okoli lista in ga potresite z bleščicami.

Držite list nad kupom bleščic na beli mizi

Odstranite presežek in pokrov postavite na stran.

Ko se bleščice posušijo, obrežite stran knjige, da se prilega okvirju, pri čemer uporabite hrbtno stran kot vodilo.

Modre škarje obrezujejo stran knjige z okvirjem

Stekleni kos postavite nazaj v okvir, nato pa list nanj.

Roka drži list na steklu okvirja za slike

Knjižno stran postavite na list, nato pa zadnjo lepenko pritrdite na okvir.

Ročno položite stran knjige na zadnji del okvirja

Obrnite se nazaj in prikažite!

Okvir klobuka iz želoda z listjem pred prazničnim drevesom

Več zabavnih kmečkih obrti

Vedno sem bil oboževalec rustikalnega videza okrasitve doma. Če vam je ta slog všeč tako kot meni, boste oboževali nekatere ali vse spodaj navedene projekte. Od preprostih ciklov do zapletenega zlaganja starih knjižnih strani so to zabavni projekti, ki jih lahko dodate v notranjo opremo. Poskrbite, da boste te obrtne zamisli kmalu natisnili, pripeli ali zaznamovali!

Donos: 1

Okvir za sliko z želodovo kapico na beli polici

Naredite preprost kmečki videz želod okvir okvir knjige list okras. Odličen način za uporabo naravnih elementov kot del jesenskega dekorja.

Aktivni čas
30 minut

Skupni čas
30 minut

Težave
Enostavno

Ocenjeni stroški
1 USD

Opombe

Želode poškropite z bleščečo barvo za bleščeč videz, ki se ujema z bleščicami na listu.

Priporočeni izdelki

Kot sodelavec Amazon in član drugih pridruženih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija dokončanih projektov

Rustični okvir za slike na mizi glede na nastavitve kraja

Prikažite to od avgusta do decembra in se zlahka prilega jesenskim in zimskim temam.

Okvir iz želoda s stranjo knjige in listom v notranjosti

To lahko uporabite za katero koli najljubšo fotografijo, slike s citati ali plakate in ne samo za shranjevanje stare strani in lista knjige.

Ženska v roza puloverju z okvirjem želodove kapice

Okvir poškropite z bleščečimi brizgami, preden sliko postavite v notranjost, da dodate sijaj za božično dekoracijo.

Rustikalni okvir s stranjo stare knjige in listom na mizi z darilom v ozadju