Edinstven božični okrasek z bleščicami želod kapice

Če iščete pravi edinstven bleščeč božični okras, potem ne iščite več! S kombinacijo preprostih materialov za izdelavo in jesenskih elementov bo ta okrasek želodove kapice nekaj, kar boste radi izdelovali in razstavljali. S to ljubko idejo naredite svoj edinstven majhen dodatek svojemu drevesu!

okras za želod, ki visi v božičnem drevesu

Bleščeči okras za kapo želoda

Ta bleščeč okras s kapico želoda je kot nalašč za praznike. To je ljubka obrt, ki jo lahko naredite s svojimi otroki in uživate v tem prazničnem času v letu! To je zabaven preobrat na kateri koli drugi vrsti bleščečih okraskov in vem, da vam bo všeč.

Naredite več teh bleščečih okraskov, v različnih barvah ali kot komplet istih barv. Te ljubke okraske lahko podarite tudi kot darilo. Otroci jih bodo radi izdelali in videli prikazane na drevesu.

Če so vam všeč bleščeče ideje, vam bo morda res všeč tale DIY svetleči okraski ali celo ta okrasek snežinke iz plastične steklenice. Oboje dodaja ravno toliko bleščic, da zaskočijo ob prazničnih lučkah!

okrogel bleščeč ornament na leseni mizi ob zelenju

Kaj naj uporabim kot osnovo za ta okras?

Ko izdelujete osnovo tega ornamenta, se želite prepričati, da uporabljate okrogel trden predmet. Uporabljam kroglico iz stiropora, ki jo rad uporabljam, ker jo je enostavno najti in so poceni. Stiropor dobro stoji tudi v tem bleščečem božičnem okrasu.

Izdelate lahko svojo papirnato žogico, majhno plastično kroglico, na katero lepite predmete, ali celo uporabite leseno kroglico ali kroglico, na katero vroče prilepite želod in bleščice, preden jih obesite.

bleščeči okras na papirju s praznično tematiko

Kako lahko zavarujem vrvico za obešanje?

Vrvico najlažje pritrdite tako, da jo potisnete v kroglico iz stiropora. Nato se želite prepričati, da je tesno na mestu, tako da nanj dodate lepilo. To zagotavlja dodatno podporo, da bleščeči okras ne pade z drevesa.

Ribiško vrvico sem ovila tudi okoli kroglice in čeznjo prilepila želod, da ostane na mestu. To vam omogoča, da ga obesite z jasno črto, ki ne bo odvrnila pozornosti od ornamenta ali drevesnega dekorja.

beli okraski za bleščečim ornamentom na modri mizi

Ali moram uporabiti bleščice?

Obožujem bleščice in bi jih uporabila na vsem. če pa bleščice niso vaša stvar ali pa jih raje ne bi uporabljali, vam ni treba. Poskrbeli boste, da boste z nečim zapolnili vrzeli okoli želoda.

Če se odločite preskočiti bleščice, je barva dobra možnost za zapolnitev pokrovčkov in prekrivanje osnove. Seveda, če uporabljate plastično ali leseno kroglico, jo boste želeli pobarvati, preden pritrdite pokrovčke želoda, tako da je vse pokrito.

ženska v rokah drži bleščeč okras

Kako prilagodim svoj ornament?

To je ena tistih resnično edinstvenih idej, ki jih ni mogoče natančno podvajati vsakič, zato je prilagajanje idealne. Stvari lahko enostavno spremenite z različnimi barvami ali celo z drugačnim trakom na vrhu okraska. Všeč mi je tudi ideja o dodajanju zvončkov na vrhu ob loku, tako da zazvenketa od hrupa vsakič, ko se premakne po drevesu.

Druge ideje vključujejo uporabo kroglic, bleščic, okrasnih ali podobnih predmetov okoli želodskih kapic namesto bleščic. Morda celo z uporabo rafije, vrvi, vrvi ali drugih predmetov za obešanje z drevesa, da bi mu dali bolj rustikalen videz!

bela miza za roza in rdečim bleščečim ornamentom

Ali moram pred izdelavo z njimi očistiti želodove kapice?

Kadar koli uporabljate materiale, ki jih najdete zunaj pri izdelavi, jih želite očistiti. Tako se znebite klic in gliv, ki bi se na njih lahko razmnoževale. Pomaga jim tudi, da zdržijo dlje. Pokrovčke želoda želite očistiti z raztopino kisa ali pa uporabite raztopino belila. Vsaka dobro deluje. Nato pustite, da se klobuki želoda posušijo na zraku.

roka pred drevesom drži bleščeč okras s kapo želoda

Potrebne zaloge

želod kape trak in škarje na beli mizi

Kako narediti bleščeč božični okrasek iz želodove kapice

Odrežite in zavežite dolžino vrvice v zanko, nato pa zavezan konec potisnite v vrh krogle iz stiropora. Dodajte vroče lepilo okoli območja, da zagotovite notranjost krogle za obešanje.

potiskanje vrvice v vrh krogle iz stiropora

Kapice želoda prilepite na kroglico iz stiropora, tako da med njimi ostane majhen prostor.

lepljenje klobukov želoda na okras

Dodajte lepilo med vse vrzeli, nato potresite bleščice in tapkajte, da odstranite vse odvečne. Ponavljajte, dokler niso vsi odprti prostori prevlečeni z bleščicami ali želod kapo.

bleščice pod ornamentom na beli mizi

Prerežite zlat in rdeč trak ter ju zavežite v pentljo.

roke zavezujejo rdeči lok

Na sredino pentlje prilepite majhen zvonec.

Nato prilepite pentljo in zvonec čez zanko vrvice na vrhu.

prst drži zvonec na vrhu ornamenta

Držite se svojega prazničnega drevesa!

bleščeč okras, ki visi na prazničnem drevesu

Več enostavnih vadnic za okraske DIY

Če želite za svoje drevo narediti nekaj okraskov iz nič, imamo res na ducate idej, ki bi se letos zlahka prilegale vašemu seznamu obrti. Poskrbite, da boste ideje shranili med zaznamke, natisnite vadnice ali jih celo pripnite na svojo božično tablo Pinterest, da boste kmalu naredili!

Donos: 1

Bleščeč okras z želodom, ki ga držijo ženske v rokah

Ta edinstveni bleščeči božični okrasek z želodovo kapico je popoln dodatek vašemu letošnjemu prazničnemu drevescu z zabavnim vrtenjem rustikalnih in naravnih elementov kot del vašega prazničnega dekorja!

Aktivni čas
30 minut

Skupni čas
30 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Opombe

Za pritrditev želoda in med njimi lahko uporabite bleščeče lepilo, če želite zmanjšati del dela.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

okrogel roza bleščeč ornament na lesu z zelenjem

To je tako zabavno za pripravo in otroci bodo navdušeni, da so vam pomagali nabrati želodove kapice!

okras za želod na beli mizi

Dodajte nekaj barv bleščic, da to spremenite v mavrični videz namesto samo ene enobarvne!

Bleščeč okras z želodom, ki ga držijo ženske v rokah