Kaj je Teddy Bear Bernedoodle? (2022)

Predloga Kaj-je-medvedka-Bernedoodle

Medvedek Bernedoodle je produkt dveh Bernedoodlov. So večgenski, ker so večgeneracijski hibridi. Če imate radi mešane pasme, vam bodo Bernedoodles všeč zaradi njihovih edinstvenih lastnosti in osebnosti.

Bernedoodle izvira kot križanec bernskega planšarja in pudla v razmerju 50/50. Bernska stran rodi zvestega psa, ki ščiti svoje ozemlje, gen pudlja pa mu doda inteligenco in dlako, ki se ne izgubi.

To sta dva razloga, zakaj so Bernedoodles idealni hišni ljubljenčki. Ta vodnik vas bo naučil o generacijah bernedoodlov in o tem, kaj razlikuje medvedke bernedoodle od drugih pasem.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kaj je Teddy Bear Bernedoodle,« si oglejte te druge koristne članke naše ekipe na We Love Doodles: Bernedoodle prednosti in slabosti in Najboljši rejci Standard Bernedoodle v Združenih državah.

F Generacije Bernedoodlov

Bernedoodles so privlačna kombinacija dveh priljubljenih pasem.

F1 prva generacija

 • F1 (Prva generacija): Prva linija Bernedoodles izvira iz čistokrvnega bernskega planšarja in 100 % pudlja. Rezultat je F1 Bernedoodle, zaradi česar je polovica vsake pasme. Psi te generacije so običajno miniaturni in standardne velikosti. Lažje je predvideti njihovo velikost, temperament in dlako.
 • F1b (Prva generacija): Ta generacija Bernedoodles je 25 % bernskih in 75 % pudljev. F1b Bernedoodle je bolj hipoalergen kot mladiči generacije F1.
 • F2b (Druga generacija): Mladički medvedka Bernedoodle so pasme druge generacije. So mešanica dveh F1 Bernedoodles ali staršev F1 in F1b. Ti psi se najmanj linjajo in so bolj ugodni za gospodinjstva z zmernimi do hudimi alergiki.

Povezano: Najboljši rejci F1b Bernedoodle v Združenih državah in Najboljša imena Bernedoodle.

Značilnosti medvedka Bernedoodle

Značilnosti medvedka Bernedoodle

Teddy Bear Bernedoodles imajo čudovite lastnosti, zaradi katerih so zaželeni hišni ljubljenčki.

Temperament

Temperament medvedka Bernedoodle je nepredvidljiv. Odvisno, kateri starš najbolj vzame. Teddy Bernedoodles so mirni, ljubeči, zvesti, a neumni in energični. Zaradi svoje prijaznosti so popolni terapevtski psi in radi ugajajo svojim lastnikom.

Stopnja aktivnosti

Pudljeva stran Teddy Bear Bernedoodles je zmerno do zelo energična. Radi imajo na prostem in potrebujejo dovolj prostora, da ostanejo aktivni in izkoristijo svojo energijo.

Uživajo na sprehodih in v komunikaciji s svojimi lastniki. Bernski planšarski pes je bolj len in potrebuje motivacijo, da je aktiven. Ker se zdi, da se Bernedoodles obnašajo z obeh strani, vam s temi kužki nikoli ne bo dolgočasno.

Čeprav so lahko nekoliko trmasti, bodo po zaslugi bernskega planšarja sledili ukazom in se dobro odzvali na trening.

Še ena lastnost BMD jih naredi ranljive za tesnobo ločitve, kar pomeni, da boste morda morali z njimi kot mladiči opraviti nekaj urjenja v zaboju, da se bosta oba prilagodila času narazen.

Videz

Kako izgleda Teddy Bear Bernedoodle? Ima valovito dlako, ki spominja na medvedka, od tod tudi ime. Krzno je na voljo v tribarvnih mešanicah črne, bele in svetlo rjave barve.

Njihovi plašči so bolj kodrasti in bolj kosmati v primerjavi z drugimi pasmami Bernedoodle. Zaradi tega so bolj hipoalergeni.

Povezano: Koliko stane Bernedoodle in Ali Bernedoodles radi plavajo?

Kategorije Teddy Bear Bernedoodles

Kategorije Teddy Bear Bernedoodles

Obstajajo tri vrste Teddy Bear Bernedoodles, vendar sta le dve najpogostejši.

Miniaturni medvedek Bernedoodle

A miniaturni medvedek Bernedoodle izvira iz bernskega planšarja in mini pudlja. Miniaturni odrasli medvedek Bernedoodle tehta 20-50 funtov. Količina izpadanja, stopnja temperamenta in zdravje so odvisni od staršev. Miniature živijo do približno 12-15 let.

Njihove oznake so tribarvne, črno-bele s porjavelostjo ali rjave tribarvne. Valovita do kodrasta dlaka povzroča manj izpadanja, zaradi česar je hipoalergena. To je del tega, zaradi česar je miniaturni Teddy Bernedoodle popoln pes za družine.

Miniaturni Teddyji so aktivni in energični ter se dobro prilagajajo majhnim otrokom. So zvesti in zaščitniški do svojih lastnikov. Ne marajo tujcev. So inteligentni in jih je enostavno trenirati. Mladički medvedka Bernedoodle potrebujejo 750-1400 kalorij na dan iz hrane posebej zanje.

Standardni medved Bernedoodle

Standardni Teddy Bear Bernedoodle je pes generacije F2. Ima podobne lastnosti kot miniaturni, vendar lahko odrasli medvedek Bernedoodle doseže višino 23-29 centimetrov in tehta med 60 in 90 funtov.

Ti ljubki mladički ne živijo tako dolgo kot miniature – le približno 10-12 let. Dlaka standardnega Bernedoodla je barvita in zelo malo odpada. Če želite večjega psa, ki je varen za alergike, je to pravi.

Povezano: Kako urediti Bernedoodle in Najboljši nasveti za nego Bernedoodle.

Zdravje medvedka Bernedoodles

Zdravje medvedka Bernedoodles

Bernski planšarski pes in pudlec imata veliko prekrivajočih se zdravstvenih težav. Vsi Bernedoodles ne bodo prikazali vsake motnje, nekateri pa morda ne bodo pokazali nobene, toda če veste, kaj lahko pričakujete, vam bo pomagalo dobro skrbeti za svojega psa.

Povezano: Načini preprečevanja zdravstvenih težav Bernedoodle.

Pudlji

Pregled pudljev - medvedek Bernedoodle

Običajni zdravstvene težave pri pudlih vključujejo:

 • Displazija kolkov: Pudlji so dovzetni za to prirojeno motnjo. Kolk postane šibek in se sčasoma poslabša, zlasti po vseživljenjski prekomerni aktivnosti ali postopnem pridobivanju telesne teže.
 • Addisonova bolezen: To stanje se ukorenini v nadledvičnih žlezah. Psi s to boleznijo ne proizvajajo dovolj kortizola, hormona, ki pomaga uravnavati določene ravni v telesu, kot sta stres in krvni sladkor.
 • Hipoglikemija: Ko raven sladkorja v krvi drastično pade, se lahko pojavijo neželeni simptomi. Slabost, utrujenost, letargija, tresenje, okornost ali zmedenost so primeri tega, kar lahko pokaže vaš pes.
 • Bolezen ščitnice: Najpogostejši ščitnični zaplet pri pudlih je pasji hipotiroidizem, slabo delujoča ščitnica. Vaš Bernedoodle lahko kaže povečanje telesne mase, prekomerno lakoto, občutljivost na mraz ali izgubo dlake. Pudlji z boleznijo ščitnice so lahko tudi bolj dovzetni za bolezen.
 • epilepsija: Pudlji so izpostavljeni nevarnosti napadov in morajo nemudoma obiskati veterinarja, če so jim priča. Znaki, ki jih je treba prijaviti, so neodzivnost, togost udov, slinjenje, zmedenost, tempo ali težko dihanje.
 • Progresivna atrofija mrežnice: To stanje se nanaša na počasne progresivne spremembe v mrežnici, ki vodijo do slepote na obeh očesih. Nočna slepota, trkanje v pohištvo, steklene oči in razširjene zenice so pokazatelji bolezni.
 • Zlomljen sapnik: Kot že ime pove, se hrustančni obroči sapnika porušijo in lahko povzročijo težave z dihali.
 • Rak: Insulinom in hemangiosarkom sta dve redki vrsti raka, ki lahko prizadeneta pudlje.
 • Napihnjenost želodca: Torzija želodca je nujna medicinska pomoč, če vaš pes kaže simptome. Pri tej motnji se želodec napolni s plinom, hrano ali tekočino in ne more zapustiti telesa. Želodec se napihne in lahko povzroči prekinitev dihanja in krvnega obtoka po telesu.

Povezano: Kdaj je toy pudlec polno odrasel in Kaj je fantomski pudelj?

Bernski planšarski pes

Pregled bernskega planšarja - medvedek Bernedoodle

Tako kot pudlji, Bernski planšarski pes ima svoje zdravstvene težave, ki lahko trpi zaradi displazije kolkov, progresivne atrofije mrežnice, epilepsije, napihnjenosti želodca in hipotiroidizma. Nekatere motnje prizadenejo bernsko stran, kot so komolčna displazija, von Willebrandova bolezen in oblika raka, znana kot histiocitoza.

 • Displazija komolca: Podobno kot pri displaziji kolkov se poslabšanje dogaja v komolčnem sklepu.
 • Von Willebrandova bolezen: To stanje je dedna motnja strjevanja krvi, ki lahko povzroči, da pes čezmerno krvavi po vsakem prelomu kože. Če vaša BMD potrebuje operacijo, lahko to predstavlja resno grožnjo. Simptomi vključujejo prekomerno krvavitev, vključno s krvavitvami iz nosu, krvavim blatom ali krvjo v urinu.
 • Histiocitoza: Histiociti, vrsta belih krvnih celic, se množijo in prevzamejo določena tkiva v telesu. Obstajata dve obliki: maligna in sistemska. Maligne oblike tega raka so usodne v nekaj tednih. Sistemski histiociti so občasni in bodo sčasoma privedli do smrti. Zdravila ni.

Povezano: Najboljši rejci bernskih planšarskih psov v Združenih državah.

Zaključek za “Kaj je medvedek Bernedoodle”

Kaj je Teddy Bear Bernedoodle?

Plišani medved Bernedoodles so kombinacija dveh bernedoodlov F1 in lahko enega starša vzamejo več kot drugega. So idealni hišni ljubljenčki zaradi svojih barvitih plaščev Teddy Bear, lahkih osebnosti in prilagajanja družin.

Če se vam zdi ta vodnik Teddy Bear Bernedoodle koristen, si oglejte te druge članke z omembami Bernedoodla:

Več o pasmi psov Bernedoodle lahko izveste tako, da si ogledate »Vodnik pasme psov Bernedoodle – Kaj je ljudem všeč pri Bernedoodleu” spodaj: