Kako agresivnemu psu dati kapljice za uho! (2022)

Kako agresivnemu psu dati kapljice za uho

Ta priročnik vas bo naučil, kako agresivnemu psu vkapati kapljice za uho. Psu lahko popraskate ušesa in vaš pes bo vpil pozornost, a poleg tega mu je nemogoče pogledati, očistiti ali vtakniti kaj v ušesa.

Ušesa vašega psa so večja od vaših, prav tako pa so tudi sluhovodi daljši. Zaradi tega so dvakrat bolj občutljivi, ko gre za njihova ušesa. Na žalost obstajajo primeri, ko se ni mogoče izogniti približevanju z ušesi vašega psa.

Morda jih očistite ali dajte kakšno zdravilo za lajšanje bolečine ali okužbe. To je lahko pravi boj, saj vaš pes nikoli ne bo voljan in srečen udeleženec.

Ravnanje z ušesi vašega psa ni lahka naloga. Vaš kuža bo poskušal pobegniti od vas in celo postal agresiven. Vaš pes ne bo preveč vesel in bi raje pazil na ušesa.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kako dati Eat Drops v agresivnega psa,« si oglejte te koristne članke o psih iz We Love Doodles: Kako vnesti Eat Drops v nekooperativnega psa in Kaj naj storim, če so ušesa mojega psa mrzla?

Psi in ušesne kapljice

Psi in ušesne kapljice

Ušesa vašega psa se skoraj v vseh pogledih razlikujejo od vaših. Seveda je organ tisti, ki jim omogoča, da slišijo in poslušajo, tako kot vaši, vendar se način, kako je zgrajen, razlikuje od vašega. Ena od glavnih razlik je, da je uho vašega psa predvsem navpično, medtem ko so človeška ušesa strukturirana vodoravno.

Pri navpični orientaciji lahko vlaga, umazanija in smeti hitro pridejo v ušesa vašega psa in to je pogost razlog, zakaj lahko vaš pes razvije okužbo ušes. Okužba ušes ali otitis je pogosta zdravstvena težava pri psih. Ko ima vaš pes otitis, to pomeni, da so mu ušesa vnetja.

To je lahko posledica kopičenja ušesnega masla, odvečne dlake v ušesnem kanalu ali prevelikega kopičenja vlage v ušesih. Veterinar vam bo dal pravilno diagnozo in zdravljenje. Običajno, če gre za bakterijsko okužbo, bodo vašemu psu predpisali antibiotike.

Tudi vaš veterinar bo moral opraviti temeljit pregled čiščenje ušes vašega psa da bi odstranili čim več izcedka in ušesnega masla. V večini primerov vam bodo napotili tudi uporabo zdravilnih ušesnih kapljic, ki jih je treba dajati 2 do 4 tedne. Spodaj boste izvedeli, kako agresivnemu psu dati kapljice hrane.

Povezano: Ko se ušesa Corgija dvignejo in Zymox raztopina za ušesa za pse.

Koraki za vkapanje ušesnih kapljic vašemu agresivnemu psu

Koraki za vkapanje ušesnih kapljic vašemu agresivnemu psu

1. Sestavite se

Preden se približate svojemu psu, zberite zbranost. Vaš pes lahko zazna vaš strah in stres in ta čustva lahko naredijo vašega psa bolj agresivnega in zahtevnejšega za obvladovanje.

Ne pozabite, ko ste pod stresom, bo tudi vaš pes. Torej lahko zagotovite pomirjujoče okolje za vašega psa med tem postopkom.

2. Vse, kar potrebujete, imejte pri roki

Pomagalo bo, če bo vse, kar potrebujete, na dosegu roke. Prav tako je dobro prositi nekoga za pomoč pri postopku. To bo olajšalo postopek za vas in hitrejšo izkušnjo za vašega psa.

3. Imejte prava orodja

Če je vaš pes nagnjen k ugrizu, ga varno omejite s plastično košaro ali najlonskim nagobčnikom. Uporabite lahko tudi povodec s pasjo glavo, da boste imeli več nadzora nad pasjo glavo in gobčkom.

Povodec za glavo in povodec sta zelo priporočljiva, ker lahko svojemu psu daste priboljšek ali nagrado, če se vaš pes ves čas obnaša dobro.

4. Navadite psa na vaš dotik

Z eno roko dajte svojemu psu enega izmed njegovih najljubših prigrizkov, z drugo roko pa počasi segajte do enega od pasjih ušes. To naredite večkrat, dokler se vaš pes ne zdrzne več ob vašem dotiku. Po isti metodi se premaknite na drugo uho. Tako bi moralo biti vašemu psu bolj udobno, ko se dotikate njegovih ušes.

Ko se vašemu psu počuti udobno, ko se dotikate njegovega ušesa, poskusite dvigniti ušesno loputo. Za ta korak nadaljujte z uporabo sistema nagrajevanja. Počasi se dotikajte ušesnega zavihka svojega psa in če vaš pes ostane pri miru in se ne zdrzi, potem vaš pes dobi priboljšek. Enako storite z drugim ušesom.

Gotovo ste se zavedali, da bo ta korak zahteval čas. To je zato, ker svojega psa navadite na občutek, da se mu nekdo dotika in sondira ušesa. In bolje je, da si vzamete čas s tem, kot da hitite s postopkom in povzročate nelagodje vašemu psu.

5. Očistite ga

Očistite ušesa svojega psa

Če vam vaš pes dovoli, da mu dvignete ušesa, potem odlično napredujete. Naslednji korak je čiščenje ušesnega zavihka vašega psa z vlažno vato. Še enkrat, ostanite v predelu zavihka in se še ne podajajte v sluhovod svojega psa.

Priporočljivo je, da začnete z enojnimi robčki, da se vaš pes navadi na čuden občutek v ušesu. Počasi si prizadevajte za več sej brisanja za vsako uho. Priboljški lahko v tem trenutku še vedno pridejo prav, še posebej, če se vaš pes ne upira vašemu početju.

Na tej točki bi bilo zelo priročno imeti znan obraz, ki bi vašemu psu pomagal dati priboljške. Medtem ko nekdo drug priskrbi dobrote, lahko nadaljujete z vkapanjem ušesnih kapljic po navodilih svojega veterinarja.

6. Dajte svojemu psu zdravilo

Izogibajte se kakršnim koli nenadnim gibom, ko nameravate uporabiti zdravilo. Pomagalo bo tudi, če ušesne kapljice pred tem nekoliko pogrejete. Nenaden padec hladne tekočine jih lahko ujame nenadoma.

Če vaš pes ne vidi dejanske stekleničke z zdravili, boste imeli več uspeha pri dajanju kapljic za uho. Včasih psi povezujejo zdravila z bolečino, zato lahko opazovanje posode za ušesne kapljice povzroči, da vaš pes postane prestrašen, zaskrbljen in agresiven.

Uporabite brisačo ali pomirjujočo kapico, da omejite vid vašega psa in ga pomirite. Lažje jih boste obdržali, dokler psu ne boste padli v uho.

Zdaj obstajata dva glavna načina, kako lahko uporabite ušesne kapljice:

Vata kroglica

  • Vata kroglica: Uporaba vate bo za vašega psa prijetnejša izkušnja, saj vate ne bo povezal z negativno ali bolečo izkušnjo. Nekaj ​​kapljic zdravila kanite na vato in z njo nanesite na uho svojega psa.
  • Brizga: Ta možnost vam omogoča boljšo natančnost, ko svojemu psu daste zdravilo, in bo vaše delo hitrejše za agresivne pse. Psa lahko odvrnete z najljubšo poslastico, kot je arašidovo maslo. To bi lahko pomagalo, da bo vaš pes dovolj dolgo moten, da opazi, kaj nameravate. Ko nanesete predpisano število kapljic, s krožnimi gibi drgnite dno pasjega ušesa.

7. Uporabite pozitivno ojačitev

Ko je naloga opravljena, zasipajte svojega psa s pohvalo. Če to počnete po vsakem uspešnem zdravljenju, vašemu psu vzbudite pravilno vedenje, da ni treba biti agresiven, ko je čas za kapljice za ušesa in da je zdravilo za njihovo dobro počutje.

Povezano: Vodnik za usposabljanje psov z negativno ojačitevjo.

Kaj, če je moj pes preveč agresiven?

Kaj, če je moj pes preveč agresiven

Če vaš pes ne kupuje sistema nagrajevanja, morate pretehtati, kako agresiven je lahko vaš pes. Zavedajte se, da vaš pes ni osebno nasilen do vas, ampak je agresiven zaradi bolečine in nelagodja, ki ga doživlja.

Če menite, da je vaš pes preveč agresiven, da bi se lahko spopadli z njim, je vedno priporočljivo, da za pomoč zaprosite svojega veterinarja. So bolj izkušeni, ko gre za ravnanje z agresivnimi psi, zato lahko brez težav dajo ušesne kapljice.

Poleg tega se lahko pozanimate o drugih metodah zdravljenja, ki jih lahko poskusite. Na primer, lahko preverite, ali so peroralna zdravila možnost.

Manj ko bole naš pes, manj bo agresiven in bolj boste lahko samozavestno upravljali svojega ljubljenčka. Če je bilo zdravilo predpisano za dolgo časa, je ena od možnosti, o kateri se lahko pogovorite s svojim veterinarjem, sedacija.

Vendar pa bi morala biti to zadnja možnost in je treba upoštevati le, če so vse druge metode neuspešne. Če pa je treba zdravilo uporabljati več tednov in se vaš pes noče obnašati, je to lahko izvedljiva možnost.

Povezano: Najboljše e-ovratnice za agresivne pse in Kako uporabljati šok ovratnico za agresivne pse.

Zaključek za “Kako dati Eat Drops v agresivnega psa”

Zaključek Za

Psi so izjemno občutljivi, ko se dotaknete notranje strani njihovih ušes. Še več, če morate vanjo dati kakšno zdravilo. Toda če želite zdraviti vnetje ušes, naredite vse, kar morate storiti, da zmanjšate bolečino vašega psa. Če pa vaš pes postane preveč agresiven, da bi ga lahko obvladali, se lahko vedno obrnete na svojega veterinarja za okrepitev.

Psa lahko tudi navadite, da se mu dotikajo ušesa, tako da naslednjič, ko bo prišlo do težave, vašemu psu ne bi škodilo, da se mu ušesa toliko dotikajo. Upamo, da vam je to pomagalo pri učenju, kako agresivnemu psu dati kapljice za hrano.

Če najdete ta vodnik, »Kako agresivnemu psu dati kapljice za uho,” koristno, si oglejte te članke, povezane s psi:

Za več informacij o tej temi lahko izveste več o ušesih svojega psa tako, da si ogledate “Kako nanesti kapljice za uho svojim psom” spodaj: