Kako preprečiti, da bi vaš pes zdrsnil na lesenih tleh! (2022)

Predloga Kako preprečiti, da bi vaš pes zdrsnil na trdih tleh

Kot lastnik hišnih ljubljenčkov, ne glede na to, ali ste čisto nov ali imate psa že leta, vam je mar za njihovo zdravje, dobro počutje in kakovost življenja – tako kot bi za člana svoje družine. Ta občutek popolnoma razumemo! Ta občutek se lahko prenese v velike in majhne situacije, od preprečevanja bolezni in zdravstvenih stanj do pridobivanja posebne igrače, ki jo ima vaš pes rad.

Danes se bomo pogovarjali o tem, kako preprečiti, da bi vaš pes zdrsnil po lesenih tleh, in razložili, zakaj se to dogaja. Zdaj se morda zdi, da to ni tako velika stvar, a če se vam ta situacija nenehno dogaja, veste, da je lahko nekoliko zaskrbljujoča in lahko povzroči poškodbo vašega kosmatega spremljevalca, škodo na vašem domu ali oboje.

Razlogi za preprečitev zdrsa vašega psa

Razlogi za preprečitev zdrsa vašega psa

Če se vaš kuža spotika po vaših tleh, kot da bi bil jelenček na toboganu, ali imate morda starejšega psa, ki ne more vstati, ko se usede. Morda ste celo opazili, da je vaš pes videti, kot da dela dele, ko poskuša vstati. Ti primeri se lahko zgodijo, če imate v vašem domu eno od naslednjih možnosti talne obloge:

 • Trdega lesa
 • Ploščica
 • Laminat
 • Vinil
 • Poliran cement

Ta tla so priljubljena možnost za mnoge lastnike stanovanj, saj izgledajo odlično in jih je enostavno očistiti. Na žalost ne moremo imeti preproge v vsakem centimetru našega doma, da bi zaščitili naše mladiče, zato razumemo boj! Ko gre za trda tla, se lahko vaš pes počuti, kot da hodi po ledu in se ne more postaviti na noge. Sprva je to morda videti čudovito, ko se vaš mladiček niha in prevrne po vaših tleh, vendar so ti padci lahko resno nevarni za njihovo zdravje.

Na primer, tvega mlad in zdrav kuža potegnjene mišice ali strgane vezi, in to je šele začetek. Če imate starejšega psa ali psa s posebnimi potrebami, lahko te posledice postanejo še hujše. Agresivni osupljivi gibi vašega psa, ki poskuša ostati uravnovešen ali se držati, lahko povzročijo nepopravljivo škodo starejšim psom z artritisom, težavami s hrbtenico, sklepi ali kolki.

Zaradi teh zdravstvenih stanj se lahko noge vašega psa zvijajo in stopala zdrsnejo izpod njega, ko hodi po spolzkih površinah. Spotaknitev ali padec lahko pomeni drago potovanje k veterinarju. Kot lastnik hišnih ljubljenčkov nikoli ne želimo videti svojih psov v bolečinah ali poškodovanih, zato se ta scenarij večini sliši kot nočna mora. Za dobro svojega psa, mladega ali starega, morate najti rešitev! No, ne skrbite, tukaj smo, da vam pomagamo.

Zakaj moj pes drsi po lesenih tleh?

Zakaj moj pes drsi?

Najprej začnimo z nekaterimi možnimi razlogi, zakaj bi vaš pes lahko drsal kot drsalec po vaših tleh. Seveda je telo psov zgrajeno z določenimi elementi za boj proti tej težavi (hvala evoluciji!). Zato je v nekaterih primerih morda na njihovem telesu nekaj, česar morate kot človek slediti, da preprečite zdrs in zdrs .

1. Suhe blazinice za tace – Blazinice tač vašega psa so njihov naravni oprijem, kot pnevmatika, tako da ko postanejo suhe in razpokane, se »tekalna plast« obrabi. Razpokane blazinice lahko povzročijo alergije, prehrana in druga zdravstvena stanja, zato je najbolje, da se posvetujete s svojim veterinarjem, da se prepričate, da nič od tega ni vzrok.

Toda v večini primerov morate njihove blazinice preprosto navlažiti, tako kot to počnete s svojim telesom. Vzemite balzam, vazelin itd. in ga vtrite v te tace! Če se vašemu psu ne dotika tac, mu morda dajte nekaj arašidovega masla ali katerega izmed njegovih najljubših priboljškov, da bo zaposlen, medtem ko opravite to nalogo.

2. Dolgi nohti – Pravkar smo ugotovili, da so blazinice tač vlečna sila, ki jo vaš kuža uporablja, da se drži oprijema na spolzkih tleh, a ko so njihovi nohti poraščeni, to močno vpliva na njihovo obstoječo. Če so nohti vašega psa predolgi, bo vaš pes pri hoji namesto na blazinice prstov dal težo na nohte.

Če ne stojijo na prstnih blazinicah, se zmanjša oprijem, saj ga nohti nimajo. Če pristrižete nohte vašemu psu, mu omogočite, da ponovno postavi ravnotežje na svoje blazinice in mu omogoči oprijem, ki ga potrebuje, da stoji pokonci!

3. Blazinice tačk so zaraščene – Kot veste, psom rastejo dlake na skoraj vseh delih telesa, tudi na stopalih. Ne samo na vrhu njihovih tač, ampak tudi na dnu! Ta dlaka, če je prerasla, lahko zraste dovolj dolgo, da pokrije blazinice tač vašega psa, za katere vemo, da je oprijem, ki jih ohranja.

Ker dlake pokrivajo oprijem, bi to lahko povzročilo, da zdrsnejo in zdrsnejo po svojem mehkem kožuhu na dnu stopal. Da bi to popravili, potrebujejo le obrezovanje! To lahko storite doma, vendar nikoli ne škodi obiskati strokovnjaka. Običajno vas bodo vaši negovalci vprašali, ali želite obrezovanje blazinic med redno striženjem vašega kužka, če ne, je to običajno le nekaj dolarjev in je vredno.

Preverite več: Kako preprečiti, da bi vaš pes praskal vrata! in Kako preprečiti, da bi Goldendoodle ugriznil!

Izdelki, ki bodo vašemu psu pomagali prenehati drseti

Izdelki, ki bodo vašemu psu pomagali prenehati drseti

Recimo, da ste preizkusili vse zgornje možnosti in nič ne deluje, vaš pes še vedno drsi in drsi po vaši hiši. Morda boste želeli vložiti v izdelek ali dva, da bi svojemu kosmatemu prijatelju pomagali, da se uveljavi. Na srečo imate nekaj dobrih možnosti!

 • Pasje nogavice – Tako kot običajne nogavice, vendar narejene posebej za tačko vašega kužka! Imajo oprijema na dnu, ki preprečujejo zdrs. (Profesionalni nasvet: kupite ustrezen par za vas in svojega psa, da se ne bosta počutila kot edini čudak, ki povsod nosi te nogavice!)
 • Pasji čevlji – Podobno kot nogavice, vendar majhni pasji čevlji. S temi se bo vaš pes morda nekaj navadil, saj ni vajen imeti nekaj s tako veliko težo na tacah, a ko se bo prilagodil in spoznal, da lahko trdno stoji, vam nakupa ne bo žal.
 • Prevleke za nohte – To so odlična možnost, če vaš pes zavrača nošenje nogavice ali čevlja na taci. So gumijaste prevleke, ki preprosto gredo čez nohte vašega psa. Razvila jih je veterinarka Samantha Mchenry in lahko pomagajo tudi najstarejšim psom, da pravilno oprimejo spolzka tla. Delujejo tako, da ustvarjajo trenje. Guma se lahko oprime gladkih površin, kot sta trdi les ali laminat, kjer nohti naših psov sami niso. Te zelo majhne tekalne plasti so več kot dovolj, da vašemu psu zagotovijo dodaten oprijem in večina ljudi sploh ne bo opazila, da jih vaš pes nosi!
 • Vosek za šape – Vosek za tace lahko uporabite za različne scenarije za vašega kužka, zato je to odlična naložba, ki vam bo pogosto prišla prav. Uporablja se lahko za zaščito šap pred ledom, snegom in celo vročimi pločniki – zagotavlja lahko tudi dodaten oprijem na spolzkih površinah! Preprosto ga vtrite na tačko vašega psa, da ustvarite pregrado na tački. Seveda, tako kot vsako lokalno mazilo, je treba to ponovno uporabiti in je začasna rešitev. Nanašanje tega 1-2 krat na dan bo običajno pomagalo!
 • Lepilni oprijem za tace – Pomislite na to kot na pasje povoje z oprijemom. Ena stran je lepljivo lepilo, ki se prilepi na blazinico šape vašega psa. Za nanašanje je najbolje, da predhodno očistite blazinico tač vašega psa. Običajno boste imeli le 2-5 dni obrabe, preden lepilo izgubi lepljivost in ročaji odpadejo. Tako kot vosek za šape so tudi to odlična začasna možnost.
 • Menjava talne obloge – Ta možnost se morda zdi dramatična, vendar za ljubitelja psov ni omejitev glede dolžin, v katere se boste odločili, da bi izboljšali življenje svojega psa. Preproga, pena ali guma so le nekateri materiali, ki jih lahko psi oprimejo brez truda. Če v svojem domu ne želite trajnih sprememb, lahko kupite tudi gumijaste ploščice, ki se prepletajo – podobne tistim, ki bi jih videli v garaži ali otroškem igralnem prostoru. Ti bodo vašemu kužku zagotovili oprijem, ne da bi poškodovali ali spremenili strukturo vašega doma!
 • Pogovorite se s svojim veterinarjem – Če se vam nobena od teh možnosti ne zdi prava ali če ste te možnosti poskusili brez uspeha, je dobro, da se obrnete na svojega veterinarja, saj bi lahko bilo z vašim psom kaj resnega narobe. Nekatere zdravstvene težave otežujejo hojo po spolzkih tleh:
 • Telesne poškodbe (Raztrgan ACL, zlomljena noga, zvin itd.)
 • Artritis
 • Težave s kolki in zadnjimi nogami
 • Težave s sklepi
 • Poškodovani živci
 • Težave s hrbtenico ali diskom
 • Vestibularna bolezen (Vpliva na ravnotežje)

Ti simptomi so lahko nevidni pri hoji po površinah, ki jih je enostavno oprijeti. Ko pa vaš pes stopi na spolzka tla, ga lahko zlahka opazite, saj se vaš pes začne s težavami vzdržati. Čeprav je težko prezreti zdravstveno težavo, ki je razlog za zdrs vašega psa, je pomembno, da jo čim prej odpravite.

Če sumite, da je vzrok zdrsa vašega psa zdravstveni, psa odpeljite k veterinarju na pregled. V nobenem primeru ne odlašajte z obiskom veterinarja. Večino stanj ali bolezni, ujetih v zgodnjih fazah, je mogoče zdraviti ali obvladovati – vaš kuža bo imel za to boljše življenje!

Zaključek o tem, kako svojemu psu preprečiti zdrs na lesenih tleh

Kako preprečiti, da bi vaš pes zdrsnil na trdih tleh

Vemo, da ne glede na to, ali ste čisto nov lastnik psa ali imate psa že leta, vam je mar za njihovo zdravje, dobro počutje in kakovost življenja. Kot lahko vidite iz tega članka, je lahko zdrs vašega psa in drsenje po tleh zelo nevarno za vaš dom, zdravje vašega psa in vaš mir.

Posledice so lahko povlečene mišice ali strgane vezi, predvsem pri starejših psih z artritisom, težavami s sklepi ali kolki. Na srečo obstaja kar nekaj rešitev za preprečevanje te težave. Najprej smo omenili preventivne metode, ki se naravno pojavljajo na telesu vašega psa. To so lahko vlažilne blazinice za tace, striženje nohtov ali striženje dlačic, ki rastejo na blazinici tačk.

Če ti ne delujejo, je mogoče kupiti tudi izdelke, ki pomagajo pri vleku vašega psa. Nekaj ​​teh so pasje nogavice, čevlji, prevleke za nohte in različna lepila. Ne glede na to, katero rešitev izberete, se boste odlično odločili za svojega kužka in dom. Upamo, da vam je ta članek povedal, kako preprečiti, da bi vaš pes zdrsnil po lesenih tleh.

Všeč vam bo tudi: