Kako si postrižete lase Yorkies doma? Vodnik po korakih! (2022)

Predloga za striženje Yorkie-Hair-at-Hair

Striženje las svojega Yorkie doma je lahko zastrašujoča naloga, če tega še nikoli niste storili. Vendar pa lahko s pravimi orodji in navodili svojemu Yorkiju naredite odlično frizuro doma!

Preden začnete s striženjem svojega Yorkieja doma, boste morali imeti ustrezno opremo. To vključuje par ostrih škarij, strižnikov, glavnik in krtačo. Nadaljujte spodaj in preberite naš vodnik po korakih o tem, kako si strižete lase Yorkies doma. Svojega psa redno negujemo, zato smo zbrali veliko nasvetov in napotkov, ki vam bodo pomagali.

Koraki za striženje Yorkiejevih las doma

Koraki za striženje Yorkiejevih las doma

  1. Umijte jim lase
  2. Pustite, da se lasje popolnoma posušijo (ali uporabite sušilec za lase)
  3. Čopič
  4. Na telesu uporabite škarje
  5. Ne pozabite na noge in kahlice
  6. Dopolnite obraz
  7. Ponovno ščetkajte

Lahko si ogledate ta videoposnetek ali preberete spodnja navodila:

Umijte Yorkiejeve lase

Preden svojega psa ostrižete ali strižete, je pomembno, da mu umijete lase. Šampon za pse ali otroški šampon deluje odlično. Navlažite njihove lase, nato spenite šampon in ga vtrite. Šampon sperite in osušite z brisačo.

Če poskušate odrezati umazane lase, se rezilo na strižnikih zatakne in ne bo odrezano pravilno. Prav tako je ključnega pomena, da so njihovi lasje pred striženjem suhi, sicer jih strižnik ne bo prijel. Njihove lase lahko pustite, da se posušijo na zraku, ali pa držite sušilnik za lase na daljavo.

Počistite dlako pred nego psa doma

Poskrbite, da boste psu očistili dlako, preden jo postrižete. Strižniki bodo bolj prijeli lase in se ne bodo ujeli v preproge.

Obstaja veliko različnih ščetk za pse. Priporočamo uporabo gladkega čopiča za Yorkie. Ko ščetkate, ne hodite prevečkrat čez isto mesto. To lahko draži njihovo kožo ali povzroči izpuščaj.

Če so lasje neurejeni, strižniki ne bodo učinkoviti. Ko so lasje počešeni, lahko začnete uporabljati strižnike!

Začnite strižiti lase

Ko strižete Yorkie doma, je pomembno, da najprej postrižete dlake na telesu. To je zato, ker so dlake na telesu krajše od las na obrazu. Če najprej postrižete dlake na obrazu, lahko pride do neenakomernega rezanja. Nočete, da je obraz na koncu krajši od telesa.

Uporabite Clippers

Uporabite Clippers

Ko uporabljate strižnike na laseh Yorkie, začnite pri njihovem vratu in se spuščajte navzdol. Strižnik naj se premika v isti smeri, v katero rastejo lasje. Škarje se morajo ves čas premikati. Lasje bodo sesekljani, če se ustavite ali ustavite.

Med nogo in telesom je klobučen kos kože, znan kot tuck-up. Pomembno je omeniti, da celo profesionalni negovalci včasih postrižejo to mesto. Ko dosežete striženje, ne pritiskajte na škarje. To bo pomagalo preprečiti zareze ali poškodbe.

Ko uporabljate škarje, pazite, da pogosto menjate rezilo ali ga odstranite. Preveč časa z vklopljenimi škarjami ali preveliko trenje bo povzročilo vročino. Če se rezilo preveč segreje, lahko poškoduje vašega psa. Če želite preizkusiti temperaturo svojega rezila, ga položite na notranjo stran zapestja. Če se vam zdi toplo, je čas, da se ohladi.

Nazaj počeši lase

Ko strižete pasjo dlako, uporabite gladko krtačo za hrbtno krtačo. To naredite tako, da krtačite v nasprotni smeri rasti las. To bo pokazalo vse lase, ki ste jih morda zamudili, in če so neenakomerni. S strižnikom zapeljite po mestu, ki ste ga nazaj skrtačili.

Ščetkanje hrbta je izjemno pomembno. Neuspešno ščetkanje hrbta je ena najpogostejših napak pri negovanju. Ljudje se sprašujejo, zakaj lasje izgledajo neenakomerno, še posebej, ko zrastejo nazaj. Običajno je odgovor na to, da pozabite na krtačo za hrbet.

Ne pozabite na stopala

Kako postriči lase Yorkie doma

Noge in stopala so enako pomembna kot telo. Obstaja veliko različnih vrst odbitkov. Priporočamo, da ostane preprosto. To naredite tako, da noge in stopala odrežete enako dolžino kot telo.

Strižniki ne bodo mogli pobrati vseh las iz enega kota. Prepričajte se, da se premikate, da zagotovite dostop do različnih kotov! Dobra tehnika je, da dvignejo eno od njihovih nog in odnesejo ščipalke spodaj na nasprotno stran.

Ne pozabite krtačiti tudi nog! Še enkrat, to je pomemben korak. Ko končate s ščetkanjem nazaj, s škarjami izravnajte tisto, kar ste zamudili.

Ne pozabite obrezati kahličnih predelov svojega mladiča! Odpadki se lahko ujamejo na teh mestih, če jih pustite predolgo. Da zagotovite higieno svojega Yorkieja, boste morali izvesti to sanitarno obrezovanje.

Preverite več: Najboljše vrste maltipoo pričesk! in najboljše vrste frizur Cockapoo!

Zaključni dotiki

Ko končate s krtačenjem las svojega Yorkieja, z glavnikom razrežite njihove lase. Začnite na eni strani njihovega telesa in delajte naokoli, dokler vsaka stran ne pade v naravni smeri.

Ko je to končano, počešite lase svojega Yorkieja v smeri, v kateri želite, da je njihova pričeska. To mu bo pomagalo, da se bo prilegal na kožo.

Ta korak je ključnega pomena, ker pomaga pokazati morebitne zgrešene dlake ali neravnine.

Kako postrižiti lase na Yorkiejevi glavi

Kako postrižiti lase na Yorkiejevi glavi

Najprej počešite psa, nato pa s škarjami odrežite odvečno dlako na zunanji strani ušes. Nato jim s strižnicami postrižete lase okoli vratu. Previdno uporabite škarje, da jim strižete dlake okoli oči, da lahko vidijo.

Lase počešite proti nosu. Škarje naj bodo vzporedne s pasjim nosom. To bo ustvarilo ravno črto. Pazite, da se jim škarje ne približajo očem.

Ko jim strižete ušesa, bodite pozorni na različne oblike ušes. Pasja ušesa je enostavno poškodovati ali rezati. Najdlje se zacelijo ureznine na ušesih. Psi pogosto zmajajo z glavo, zato ponovno odprejo poškodbe. Najboljši način za obrezovanje ušes je, da vzamete škarje in sledite obrisu njihovega ušesa.

Eno najtežjih mest za striženje je okoli oči. Mnogi psi, zlasti Yorkiji, imajo običajno izcedek iz oči in solzne madeže. Najbolje je, da jim med kopanjem skrbno očistite okoli oči in raztrgate madeže. Čist obraz bo lažje obrezati in bo podpiral zdravje vašega psa.

Poglejte, kakšne sloge brade želite. Ta raziskava vam bo pomagala vedeti, kako jih oblikovati. Ne glede na to, ali ga držite dolgo ali kratko, ga poskušajte ohraniti čim bolj enakomerno. Ko je njihov obraz končan, je frizura vašega Yorkieja končana!

Izberite dolžino

Ko strižete lase Yorkie, izberite želeno dolžino. Lase lahko postrižete zelo na kratko ali pustite njihovo naravno dolžino las.

Uporaba rezila brez zaščitnega glavnika bo povzročila kratko striženje. Če želite pustiti večjo dolžino, izberite ustrezen glavnik za zaščito.

Za gladek zaključek ščetkajte navzdol. Dolžina rezila ali glavnik bo določila dolžino las. Če želite lase skrajšati, uporabite krajšo številko rezila.

Ta postopek ponavljajte, dokler vaš Yorkie nima odvečne dlake razen glave ali repa. Še enkrat jih temeljito poščetkajte in končali so!

Dodatni nasveti za nego

Dodatni nasveti za nego

Med striženjem svojega Yorkieja pazite, da dlake ne povlečete premočno. Yorkies imajo občutljivo kožo. Če jih pregrobo vlečete za lase, lahko to povzroči rdečico, draženje ali ureznine.

Pazite tudi, da jim las ne postrižete prekratko. Če poskušate narediti lase tudi po prekratkem striženju, bodo nastali le neenakomerne kepe. Njihovi lasje bodo videti nenaravni in neprivlačni, če bodo prekratko postriženi.

Če želite med obiski frizerja pristriči dlake svojemu Yorkieju, boste morda želeli povprašati frizerja za nasvet. Strižniki strižejo lase ves dan, vsak dan. So odličen vir informacij, ko gre za striženje las svojega Yorkieja.

Striženje las svojega Yorkie doma je lahko zastrašujoča naloga, vendar ni nemogoče. S pravimi orodji in nekaj vaje lahko svojemu Yorkieju naredite novo pričesko. Ne pozabite si vedno vzeti časa in biti previdni pri striženju psa. Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke, se posvetujte s profesionalnim frizerjem.

Končno, ne pozabite biti potrpežljivi do sebe. Striženje psov ni enostavno. Strokovnjaki so vložili na stotine ur, da bi postali profesionalci. Potrebna je praksa, a če sledite tem navodilom, lahko svojemu Yorkiju naredite odlično frizuro doma!

Kje kupiti pripomočke za nego

Sredstva za nego lahko najdete kjerkoli. Če ste novi in ​​ne boste pogosto strigli svojega Yorkieja, je Amazon odličen kraj za začetek. Če pa želite vrhunske pripomočke za nego, priporočamo Ryanove potrebščine za hišne ljubljenčke na spletu. Ta spletna trgovina ima potrebščine za začetnike in profesionalne potrebščine. Ustrezal bo vašim potrebam, ne glede na vašo stopnjo negovanja.

Chewy je tudi idealna možnost za nego. Brskajte po različnih spletnih trgovinah, preberite ocene in poiščite tisto, kar najbolj ustreza vašim potrebam.

Zaključek o tem, kako si postrižete lase Yorkies doma

Striženje dlake jorkširskega terierja je težka naloga, če tega še nikoli niste storili. Upajmo, da vam bo naš vodnik o striženju dlake Yorkies pomagal urediti svojega kužka! Sporočite nam, če imate kakršna koli vprašanja, saj tudi naše pse redno negujemo.

Všeč vam bo tudi: