Kako veliki postanejo rezanci? (2022)

Kako veliki postanejo rezanci?

Mešani med pasmo šnavcer in pudlj, vi bi verjetno se sprašujem iz radovednosti: “Kako veliki postanejo Schnoodles?” Seveda je šnodle prijetno imeti v lasti, toda če ste nov starš mladička šnodla, se morda sprašujete – kako veliki postanejo šnodli?

Na žalost odgovor ni tako preprost kot mnoge druge pasme. Dobra novica je, da če veste, kdo so starši vašega Schnoodlea, lahko dobite približno predstavo o tem, kakšno velikost bodo dobili.

Če pa najdete mladička Schnoodle ob cesti ali ga posvojite, boste morali vaditi potrpežljivost – ni mogoče vedeti, kako majhen ali velik bo kot odrasel.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kako veliki postanejo rezanci,« si oglejte te sorodne teme: Kako veliki postanejo Cavapoos in kako veliki Cockapoos?

Razumevanje velikosti Schnoodle

Razumevanje velikosti Schnoodle

V kratkem bomo obravnavali genetski razlog za šnodle različnih velikosti. Če pa ste na robu nakupa mladička Schnoodle in morate vedeti, kako velik bo takoj postal, obstajajo trije splošni razponi velikosti, v katere spada Schnoodle.

Standardna velikost rezancev

Standardna velikost rezancev

Standardni Schnoodle je največji v svoji pasme. Je od 15 do 27 palcev in je lahko od 30 do 75 funtov – kakšen razpon. Vaš standardni šnavcer bo imel v krvi največje pasme – napol velikanskega šnavcerja in pol standardnega pudla.

Velikost Mini Schnoodle

Velikost Mini Schnoodle

Ljudje se razumljivo zmedejo z izrazom »mini” saj je to srednje velika pasma za pudlje in najmanjša pasma za šnavcerje. Toda ko gre za Schnoodles, se beseda “mini” nanaša na srednje velikega psa.

Mini Schnoodles segajo od 12 do 15 palcev v višino in tehtajo od 13 do 20 funtov. So rezultat mešanja standardnega šnavcerja z mini pudljem.

Toy Schnoodle Velikost

Toy Schnoodle Velikost

Toy Schnoodles dosežejo le 10 do 12 centimetrov v višino in tehtajo le šest do deset funtov. Kot ste verjetno uganili, ta pasma izvira iz parjenja mini šnavcerja s pudljem.

Na podlagi teh razponov višine in teže Schnoodle lahko opazite nekaj prekrivanja, zlasti z višino. Če torej domov prinesete igračo Schnoodle, lahko na koncu zraste v velikost majhnega mini Schnoodle in obratno.

Povezano: Kdaj je Schnoodle polno odrasel?

Razlog, da rezanci ne zrastejo na določeno velikost

Razlog, da rezanci ne zrastejo na določeno velikost

Schnoodles so pasma psov, ki vključuje mešanico enega starša šnavcerja in enega starša pudlja. Medtem ko ta križanec daje čudovitega, ljubečega psa, je težava v tem, da obstajajo tri različne velikosti znotraj pasem šnavcerja in pudla. So naslednji.

Velikosti psa šnavcerja:

Velikosti pudljevega psa:

Kot ste videli zgoraj, bo vzreja orjaškega šnavcerja s standardnim pudljem povzročila večjega šnavcerja kot vzreja mini šnavcerja in pudla igrače.

Povezano: Kako dolgo živijo rezanci?

Generacijske razlike v velikosti Schnoodle

Generacijske razlike v velikosti

Če se vam zdijo različice, o katerih smo že razpravljali, zadosten razlog, da se popraskate o tem, kako velik bi lahko postal vaš Schnoodle, je treba upoštevati še en dejavnik – generacijo vašega mladička in velikost njegovih potomcev pudljev in šnavcerjev.

Rejci so ustvarili precej znanstvena imena za identifikacijo generacije Schnoodle. Posledično vam bo poznavanje generacije vaše Schnoodle pomagalo ugotoviti, kako velika lahko postane. Primeri teh velikosti vključujejo:

  • F1: Prva generacija Schnoodle. Vaš kuža bo imel polovico šnavcerja in polovico pudlja, zato je treba vedeti, kolikšna je velikost njegovih staršev, da ugotovite, kako velik lahko zraste vaš šnavcer.
  • F1B: Šnavcer F1, ki je pomešan s pudljem. Zato bo tri četrtine pudelj, le ena četrtina šnavcer. Morali boste poznati vrsto pudlja, da boste približno določili, kako velik bo vaš Schnoodle postal.
  • F2: Mladički, pridelani iz dveh šnodlov F1. Ohranili bodo 50 % krvi šnavcerja in 50 % pudljeve krvi. Vendar pa se njihova velikost razlikuje glede na velikost njihovih staršev in starih staršev šnavcerja in pudla.

Na splošno velja, da F1 Schnoodles stanejo več, ker so prva generacija in ljudje jih cenijo, ker so čistejši.

Kako genetika vpliva na velikost šnodla

Kako genetika vpliva na velikost šnodla

Vsi smo slišali komentarje o otroku, ki se rodi staršem s popolnoma drugačno barvo las ali oči, in ljudje se šalijo, kako ne bi mogli biti produkt tega starša. No, enako se lahko zgodi s Schnoodles.

Genetika ne sledi vedno kar je prikazano na papirju, in vaš kuža lahko zraste v odraslo osebo, ki se po velikosti razlikuje od tistega, kar ste vi in ​​vaš vzreditelj pričakovali.

Razlog je v tem, da so v svojih treh velikostih šnavcerji večji od pudljev. Torej, če bi se geni vašega Schnoodle odločili, da bodo podedovali več svojih staršev šnavcerja, bi lahko delovali na veliko.

Kako vem, da je moj šnodl prenehal rasti?

Kako vem, da je moj šnodl prenehal rasti?

Če zadržujete dih glede tega, kako velik bo vaš Schnoodle postal ali kako majhen bo ostal, je dobra novica, da lahko po določenem obdobju izpustite tisto, kar upamo, da vam bo olajšalo. Kljub temu je čas, ki ga bo vaš Schnoodle potreboval za rast, je odvisen od njegove velikosti. Razčlenitev izgleda takole:

  • Standardni rezanci: 12 do 15 mesecev, da doseže polno velikost.
  • Mini rezanci: 8 do 12 mesecev, da doseže polno velikost.
  • Toy Schnoodle: 6 do 8 mesecev, da doseže svojo polno velikost.

Mladički rastejo ob hitra stopnja v prvih tednih življenja. Torej, ko dosežejo štiri mesece, lahko ocenite še približno 40 % preostale rasti. Kot si lahko predstavljate, je težje določiti, koliko bo na koncu tehtal vaš odrasli Schnoodle.

Vendar pa poskrbite, da bo vaš Schnoodle dovolj vajen in da mu zagotovite uravnoteženo prehrano v skladu s priporočili vašega veterinarja, da mu pomagate doseči zdravo težo.

Zaključek za “Kako veliki postanejo šnodli”

Zaključek Za

Če želite domov pripeljati mladička Schnoodle in želite, da ostane znotraj določene velikosti, morate sodelovati z vzrediteljem. Ne samo, da bodo visokokakovostni rejci imeli informacije o starših mladička, ampak bodo vedeli tudi, kako veliki ali majhni so šnavcerji in pudlji v krvnih linijah staršev.

Končno, če slučajno prinesete domov šnodlo, ki ste ga našli na strani ulice, je velika verjetnost, da bo na majhni strani; Rejci raje uporabljajo mini šnavcerje in pudlje igrače za vzrejo, saj so v tako velikem povpraševanju.

Če ta članek “Kako veliki postanejo rezanci,« vam je pomagalo, potem pa te, kot so:

Več o Schnoodle in njegovih velikostih lahko izveste tako, da si ogledate »Schnoodle Dogs 101 – 10 dejstev o oblikovalskih psih Schnoodles” spodaj: