Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti? (2022)

Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti?

Kakšna točno temperatura je premrzla za pse v zaprtem prostoru? Zahvaljujoč tehnologiji je enostavno prilagoditi temperaturo v vašem domu glede na vaše potrebe. Ali se začnete tresti ali potiti?

Nastavite termostat in pripravljeni ste. Toda ali ste razmišljali, ali je vašemu psu prijetna ta temperatura? Kar se vam zdi toplo, lahko vaš hišni ljubljenček postane nesrečen. Tudi pse zebe, vendar ne morejo trditi, da jim je neprijetno ali da se vlečejo za debela oblačila.

Čeprav krzno pomaga ohranjati toploto hišnim ljubljenčkom, to pozimi morda ne bo zadostna zaščita. Kateri odčitek termostata je torej najboljši za hišne ljubljenčke? Preberite, če želite izvedeti, kakšna temperatura je premrzla za pse v vašem domu.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti,« si oglejte ta druga vprašanja o psu iz We Love Doodles: Kaj pomeni, če moj pes še naprej pogoltne in Kakšni so simptomi preutrujenega kužka?

Kakšna temperatura v zaprtih prostorih je premrzla za pse?

Kakšna notranja temperatura je premrzla za pse

Temperatura v vaši hiši ne sme pasti pod 45 °F. Vse, kar je nižje od tega, je za pse prehladno. Ne gre samo za udobje. Nizke temperature lahko povzročijo zdravstvene težave.

Domači ljubljenčki, ki so majhni, starejši ali imajo tanko dlako, bodo močneje občutili mraz. Če ima vaš pes artritis, boste morali biti v hladnem vremenu še posebej previdni. Tudi psi, vzrejeni za hladna okolja, bodo imeli težave, ko temperature padejo pod 20 °F.

Povezano: Kaj naj storim, če so ušesa mojega psa mrzla?

Ali obstaja standardna temperatura za vse pse?

Ali obstaja standardna temperatura za vse pse?

Ne, ni. Psi se vzrejajo za različne namene in okolja. Nekatere pasme imajo boljšo sposobnost obvladovanja mraza. Medtem ko se en pes lahko začne tresti pri določeni temperaturi, se drugi lahko počuti popolnoma v redu.

Sibirski haski bo uspeval na območjih, ki se vam morda zdijo naravnost zmrzovalna. Čivava se bo želela stisniti tudi, ko je vreme le hladno. Vsak pes se bo na mraz odzval drugače glede na naslednje dejavnike.

 • Pasma: Psi, ki izvirajo iz severnega podnebja, uspevajo v hladnih razmerah. Njihova idealna temperatura bo morda povzročila, da posežete po več odejah in oblečete termalna oblačila. Pozimi vam ni treba skrbeti za nemške ovčarje, sibirske haskije in aljaške malamute. Nekatere pasme prihajajo iz regij z vročim podnebjem. Psi, kot so afganistanski hrti, dobermani in dalmatinci, imajo raje toplejše okolje.
 • Vrsta plašča: Pasme z debelo, dvojno dlako so bolje prilagojene mrazu. Vsa ta puhasta dlaka deluje kot izolacija za vašega ljubljenčka. Nasprotno pa psi s tanko dlako precej zlahka občutijo mraz. Pri nizkih temperaturah se ne bodo obnesli dobro.
 • Barva plašča: Psi s temno obarvano dlako absorbirajo toploto sončne svetlobe, kar jim pomaga ohranjati toploto. Tisti s svetlimi plašči te prednosti ne uživajo.
 • Utež: Teža igra pomembno vlogo pri tem, kako se pes počuti hladno. Hišni ljubljenčki na težji strani se bodo hitreje ohladili kot njihovi tanjši bratje. Vendar to ne pomeni, da morate svojega hišnega ljubljenčka zrediti zaradi toplote. Ne pozabite, da je pes s prekomerno telesno težo nezdrav pes.
 • Velikost: Veliki psi so manj ranljivi, saj jim telesna masa omogoča ustvarjanje več toplote. Manjši psi imajo manjšo maso in jih lažje zebe. Poleg tega imajo manj izolacije pred nizkimi temperaturami.
 • Življenjski slog: Če je bil vaš pes že od svojega mladiča vzgojen pri nizkih temperaturah, potem bo zlahka prenašal mraz.
 • starost: Imate mladička ali starega psa? Enega od njiju bo laže zeblo kot psov, ki so v najboljših letih.
 • zdravje: Če je vaš pes bolan, bo seveda potreboval več zaščite pred mrazom kot zdrav pes.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljša pasja vrata za hladno vreme.

Kakšna je idealna hišna temperatura za vašega psa?

Kakšna je idealna hišna temperatura za vašega psa

Ste se kdaj vprašali, kakšno temperaturo ima vaš pes najraje? Tu so temperaturna območja, ki najbolje delujejo za različne vrste psov:

 • Če je vaš ljubljenček velik ali ima debelo dlako, nastavite termostat med 69 °F in 70 °F.
 • Manjše pasme in tiste s tanko dlako imajo raje temperature med 73 °F in 75 °F.

Praviloma se vaš ljubljenček lahko spopade s temperaturo, ki je ljudem prijetna.

Priporočila za pasje hišice: Najboljše luksuzne hišice za pse in Najboljša hiša za dvojne pse.

Kateri so znaki, da je pes prehlajen?

Kateri so znaki, da se pes prehladi

Vaš pes vam bo jasno povedal, da ga zebe. Vendar pa morate biti pozorni na njihove neverbalne namige. Poznavanje pomaga. Običajno lastniki hišnih ljubljenčkov vedo, kdaj mladiček ni kot običajno.

Tukaj je nekaj znakov, ki kažejo, da se vaš ljubljenček zebe:

 • Cviljenje, drgetanje ali trepetanje
 • Premikanje počasneje kot običajno
 • Njegov rep je nenehno vpet
 • Ramena so pogrbljena
 • Držite eno ali več tac navzgor
 • Več spanja
 • Zvijanje v kepo ali skrivanje v toplih prostorih
 • Nemirno se premika, da se ogreje
 • Njegova koža je nenavadno suha
 • Ima hladna ušesa in tace

Preverite temperaturo vašega psa. Če je pod 99 °F, se morate nemudoma obrniti na svojega veterinarja.

Vprašanja o psu: Zakaj moj pes liže tla in Zakaj mi moj pes liže oči?

Kako lahko svojega psa ogrejete?

Kako lahko svojega psa ogrejete

Ste zaskrbljeni, da bi bil vaš pes izpostavljen hladne temperature? Tukaj je nekaj načinov za ohranjanje toplote:

 • Masirajte svojega psa.
 • Razgibajte svojega hišnega ljubljenčka ali opravljajte fizične dejavnosti, kot je skakanje.
 • Ogrejte hišo z grelnikom prostora.
 • V bližini psa imejte steklenice s toplo vodo zavite v brisačo.
 • Priskrbite lahko tudi grelne preproge ali blazinice za mikrovalovno pečico.
 • Njihovo dlako ohranijo dlje v hladnejših mesecih.
 • Prepričajte se, da so hidrirani.
 • Naj bo vaš pes suh in tudi njegove tace.
 • Poskrbite, da bodo prejeli ustrezno prehrano in prehrano glede na njihovo velikost.
 • Če je zunaj mraz ali sneži, naj pes med sprehodom obleče topel plašč.
 • Vaš pes lahko nosi tudi puloverje ali škornje v zaprtih prostorih.
 • Ne vzemite jih na sprehod v hudem vremenu ali zimskih nočeh.
 • Pustite jih počivati ​​na grelni blazini.

Vprašanja o psu: Zakaj moj pes strmi v vesolje in Zakaj moj pes nenadoma spi na tleh?

Ali naj pes nosi jakno ali pulover?

Ali naj pes nosi jakno ali pulover

Da, vendar morate biti pri tem izbirčni. Želite pasji pulover ali jakno, ki se popolnoma prilega vratu in ramenom. Ne sme biti pretesen ali preveč ohlapen. Za hladne tace dajte pletene škornje ali nogavice. Prepričajte se, da ne drsi.

Ko izbirate oblačila za svojega psa, pazite, da ne bo imel veliko okraskov. Gumbi lahko postanejo nevarnost zadušitve, medtem ko se zadrge lahko zataknejo v krzno.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljše Onesies za pse.

Kako lahko svojega ljubljenčka ogrejete ponoči?

Kako lahko svojega ljubljenčka ogrejete ponoči

Običajno se psi ponoči ne zebe. Če vas skrbi, da se vaš pes med spanjem zebe, mu dajte odejo, da se stisne.

Poskrbite za posteljnino ali naj vaš pes spi na preprogi ali preprogi. Upoštevajte, da cement, ploščice ali lesena tla niso tako udobni v hladnejših mesecih.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljše ogrevane posode za vodo za pse.

Kaj se zgodi, če je vaš pes prehladen?

Kaj se zgodi, če je vaš pes prehladen

Se sprašujete, kaj se bo zgodilo, če bo vaš pes izpostavljen nizkim temperaturam? Opozorilni znak Vaš hišni ljubljenček lahko trpi zaradi hipotermije ali ozebline.

1. Ozebline

To se nanaša na poškodbe tkiva, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti ekstremnim temperaturam. Da bi ohranili tople glavne organe, bo telo vašega psa usmerilo kri stran od njegovih tac, repa, nosu ali ušes.

Ti deli lahko postanejo boleči, otečeni, trdi in obarvani. Pes, ki trpi zaradi teh simptomov, potrebuje zdravljenje čim prej.

2. Hipotermija

To je ekstremno stanje, pri katerem telesna temperatura vašega psa dramatično pade. V odgovor se bo telo začelo zapirati. Če se hipotermija ne zdravi, je lahko usodna.

Vaš ljubljenček bo doživel:

 • Zmanjšan pretok krvi
 • Počasnejše dihanje
 • Počasnejši srčni utrip
 • Trde mišice

Takoj odpeljite psa k veterinarju, če kaže znake teh stanj. Če vaš hišni ljubljenček ostane v zaprtih prostorih, je tveganje za hipotermijo ali ozebline manjše. Vendar pa je učenje o njih nujno, če živite na območjih, kjer snežijo. Prepričajte se, da poznate prvo pomoč za vas in vašega ljubljenčka.

Zaključek za “Katera temperatura je premrzla za pse v notranjosti”

Zaključek, kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti

Vas skrbi, da bi se vaš pes prehladil? Ne sekiraj se. Vaš pes je v redu med 65°F in 75°F. Zaskrbljeni morate biti le, ko temperature padejo pod 45 °F. Če vaš pes prihaja iz severnega dela sveta, toliko bolje.

Zaradi debele dlake imajo že prirojeno zaščito pred mrazom. Pomaga tudi deliti svojo telesno toploto s hišnim ljubljenčkom tako, da se stisneš na kavč ali posteljo. S temi nasveti lahko pomagate, da bo vaš ljubljenček v zaprtih prostorih lepo in opečen.

Če najdete ta vodnik, »Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti,” koristno, oglejte si te druge članke naše ekipe na We Love Doodles:

Več o tem, kako je pes izpostavljen nizkim temperaturam, lahko izveste tako, da si ogledate »Kako hladno je premrzlo za vašega psa” spodaj: