Kakšna temperatura je prevroča za pse v hiši? (2022)

Kakšna temperatura je prevroča za pse v hiši?

Kakšna točno temperatura je prevroča za pse v hiši? Se bojite poletja, ker se počutite neprijetno zaradi vročine? Se nenehno potite in vsakih nekaj ur tečete pod tuš?

V svojem nelagodju niste sami. Če imate psa, se verjetno tudi ta spopada z vročino. Žal se vaš štirinožni prijatelj ne more pritoževati nad vročino ali vklopiti klimatsko napravo.

Zato je ključnega pomena vedeti, katera temperatura je prevroča za pse v hiši. Ugotovimo, katere notranje temperature so najboljše za vašega krzna.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kakšna temperatura je prevroča za pse v hiši,« si oglejte te druge vodnike naše ekipe na We Love Doodles: Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti in Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov?

Kako vroče je prevroče za psa v zaprtih prostorih?

Kako vroče je prevroče za psa v zaprtih prostorih

Nekateri psi lahko prenašajo temperature do 90 °F, pod pogojem, da niso na neposredni sončni svetlobi. Če želite biti na varni strani, poskrbite, da vaš termostat poleti ne preseže 80 °F ali 82 °F. Število se razlikuje glede na to, koga vprašate.

Poleg tega lahko zaradi dejavnikov, kot sta visoka vlažnost in slabo prezračevanje, prostor postane bolj vroč. Upoštevajte, da bo sobna temperatura vplivala na telesno temperaturo vašega ljubljenčka. Normalna telesna temperatura vašega psa bo okoli 100,5 °F in 102,5 °F.

Priporočila za izdelke: Najboljši pasji škornji za vroče pločnike.

Kdaj bi morali biti zaskrbljeni za svojega psa v vašem domu?

Kdaj bi morali skrbeti za svojega psa v vašem domu

Zaskrbljujoče je, ko telesna temperatura vašega ljubljenčka doseže 103 °F do 105 °F. To je znak toplotnega udara, kjer temperatura naraste v nekaj minutah. To je resno stanje in ga je treba zdraviti čim prej.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljša pasja hišica za vroče vreme.

Kakšna je najboljša temperatura za psa v zaprtih prostorih poleti?

Kakšna je najboljša temperatura za psa v zaprtih prostorih poleti?

Morda se vam zdi nenavadno, vendar ima vaš pes podobno raven udobja. V toplejših mesecih bi morali pasji starši nastaviti termostat med 75 °F in 78 °F. Te idealne nastavitve so nekoliko višje od tistih, ki jih imajo ljudje raje. Vendar pa bo vaš pes užival v temperaturah klimatske naprave ali grelca, ki so primerne za vas.

Povezano: Kako ohraniti psa hladnega zunaj.

Ali pasma vašega psa vpliva na njegovo toplotno toleranco v zaprtih prostorih?

Ali pasma vašega psa vpliva na njegovo toplotno toleranco v zaprtih prostorih?

Da, pasma vašega psa neposredno vpliva na njegovo sposobnost prenašanja visokih temperatur, v zaprtih prostorih in na prostem. V poletnih mesecih najbolj trpijo pasme z bujno dvojno dlako. Sem spadajo sibirski haski, sveti Bernard, aljaški malamut in japonska akita.

Dolgodlaki psi vam bodo tudi poleti pokazali znake letargije. To je zato, ker ti psi sovražijo igranje, ko se temperature dvignejo. Če ste hišni ljubljenčki starši buldogov, francoskih buldogov, mopsov in bostonskih terierjev, poskrbite, da bodo vedno hladni.

Te pasme imajo težave z dihanjem, ko so izpostavljene izjemno vročim razmeram. Prav tako je hišni mops ali kateri koli drug pes z bolj ravnim obrazom bolj imun na težave z dihanjem zaradi visokih temperatur. Tisti z daljšimi gobci lahko težko dihajo, ko je prevroče.

Te pse morate imeti v sobah z vklopljeno klimatsko napravo. Če živite v tropskem ali vlažnem območju, ni dobro posvojiti teh pasem. Poleg pasme ima vsak pes izrazito reakcijo na naraščajoče temperature.

Nekateri uspevajo v vročini. Drugi iščejo oddih v senci ali se celo začnejo obnašati agresivno. To ne pomeni, da psi, ki uživajo v vročini, ne bodo nagnjeni k nevarnosti vročega vremena. Le njihove stopnje tolerance se razlikujejo.

Povezano: Najboljši psi v zaprtih prostorih, ki ne linjajo in Najboljši notranji peres za pse s tlemi.

Kateri dejavniki vplivajo na toplotno toleranco vašega psa v zaprtih prostorih?

Kateri dejavniki vplivajo na toplotno toleranco vašega psa v zaprtih prostorih

 • Vrsta plašča: Če ima vaš ljubljenček gosto dlako, bo sovražil vročino. Nekatere pasme se pregrejejo hitreje kot ljudje. Dlje zadržujejo toploto in jih je treba nenehno ohlajati. Po drugi strani pa tople temperature ne bodo močno prizadele psa s tanko dlako.
 • Starost in velikost: Opazili boste, da bodo mladički bolj odporni na vročino kot njihova mati. zakaj je tako? To je zato, ker se s povečanjem velikosti vašega psa poveča tudi površina kože. To omogoča več prostora za absorpcijo toplote.
 • Telesna teža: Težki psi uporabljajo svojo telesno maščobo, da se izolirajo pred ostrimi zimskimi razmerami. Vendar pa se lahko to poleti izkaže za neprijetnost, saj ta dodatna plast poveča vročino. Debelim psom tudi v senci ne gre dobro.

Priporočila izdelkov za pse: Najboljši notranji sistem za kahlico za pse in Najboljši spreji za vadbo za pse.

Znaki, da vaš pes ne more več premagati vročine

Znaki, da vaš pes ne more več premagati vročine

Kot lastnik hišnega ljubljenčka bodite pozorni na te znake, da je vaš pes v nevarnem območju.

 • Sprememba barve dlesni
 • Težave z uriniranjem
 • Sline, ki so gostejše in lepljive
 • Hiperventilacija
 • Prekomerno zadihanost
 • Vročina
 • Suh in topel nos
 • Hiter srčni utrip
 • Nenadzorovano tresenje ali tresenje
 • Letargija ali neaktivnost
 • Mehko ali krvavo blato
 • Spotikanje med hojo
 • Omotičnost
 • Dehidracija

Vodnik psov: Kakšni so simptomi preutrujenega kužka?

Kaj je toplotna izčrpanost za pse?

Kaj je toplotna izčrpanost za pse

Če opazite katerega od zgornjih znakov, obstaja verjetnost, da vaš pes doživlja hipertermijo. To stanje pomeni, da vaš ljubljenček ne more več obvladovati svoje telesne temperature. Morda ste slišali, da ga imenujejo toplotni udar oz toplotna izčrpanost.

Vaš pes se lahko začne z blago izčrpanostjo, ki hitro preide v toplotni udar. V skrajnih primerih lahko pes omedli, ima visoko vročino ali odpoved organov. Ko se to zgodi, morate psa nemudoma pripeljati k veterinarju.

Praktični načini za preprečevanje toplotne izčrpanosti pri psih

Praktični načini za preprečevanje toplotne izčrpanosti pri psih

Tukaj je nekaj načinov, kako zagotoviti, da se vaš pes ne pregreje v zaprtih prostorih v zadušljivem poletnem dnevu.

1. Naj bo vaš dom hladen

Vklopite AC čim dlje. Če nimate centralne klimatske naprave, imejte svojega ljubljenčka pred električnim ventilatorjem ali odprtim oknom. Poskrbite, da bo vaš pes v dobro prezračevanem prostoru. Na vroč dan ga ne bi smeli zapirati v zaprtih prostorih.

Enako načelo velja za vozila; hišnega ljubljenčka ne smete pustiti v parkiranem avtomobilu pod soncem. S seboj pripeljite svojega psa na vse poletne dogodivščine. Če je vaš pes nagnjen k toplotni izčrpanosti, je lahko tvegano, da ga pustite samega v zaprtih prostorih.

2. Zagotovite veliko vode

Voda je čarobno orožje za premagovanje vročine tako pri ljudeh kot pri psih. Poskrbite, da bo imel vaš pes vedno polno skledo pitne vode. Žleze znojnice vašega ljubljenčka se nahajajo na blazinicah stopal. Telesno toploto živali nadziramo s sodihanjem, mirovanjem in srkanjem vode.

Medtem ko poleti uživate v prijetni hladni kavi, se vam ne zdi, da si tudi vaš pes zasluži kul poslastico? Nenehno napolni njegovo posodo s svežo vodo. Naj vaš pes srka malo vode z ledenimi kockami. Svojemu ljubljenčku lahko privoščite tudi zamrznjen sladoled.

Pustite svojemu psu, da se zabava v kadi ali v zaprtih prostorih postavite otroški bazen. Potopitev lahko hitro zniža temperaturo vašega psa. Tuš je lahko tudi precej osvežujoč za vašega ljubljenčka. Psa lahko polijete tudi z vedrom hladne vode.

Priporočila: Najboljše posodice za vodo za pse brez razlitja.

3. Mist It Up

Mnogi starši hišnih ljubljenčkov radi kopajo svoje pse na vrtu s cevjo. To je lahko tvegano. Nekateri psi se zaradi visokega vodnega tlaka poškodujejo. Namesto tega uporabite ročni razpršilec, da se vaš pes nežno in prijetno prha.

Nekateri od njih so opremljeni z majhnimi ventilatorji, ki dodatno ohladijo vašega ljubljenčka. Ali imate škropilnike za trato? Vklopite jih in pustite svojemu ljubljenčku na sprehod. Kapljice vode in mokra trava bodo vašega psa takoj ohladili.

4. Mokre brisače

Običajno DIY sredstvo za hlajenje psa je, da ga pokrijete z mokro brisačo. Navlažite brisačo za roke in jo postavite v zamrzovalnik. To služi kot učinkovito sredstvo za hlajenje. Vrečko zamrznjenega graha lahko položite tudi na glavo ali vrat psa, da preprečite toplotno izčrpanost.

Zaključek za “Katera temperatura je prevroča za pse v hiši”

Zaključek, kakšna temperatura je prevroča za pse v hiši

Poletni dnevi vašega psa motijo ​​tako, kot vas. Morate skrbno paziti, da zagotovite njegovo zdravje in udobje, ko temperature dosežejo streho. Ko veste, katera temperatura je prevroča za pse v hiši, lahko sprejmete preventivne ukrepe.

Pričakujte, da boste porabili več za elektriko, saj bo vaš AC vklopljen več ur. Poskusite, da bo vaš pasji prijatelj hidriran. Prav tako ga pozorno opazujte glede znakov toplotne izčrpanosti.

Edini razlog za paniko je, ko temperatura vašega ljubljenčka doseže 103 °F. Sicer pa so poletni dnevi kot nalašč za dolge sprehode in igre na prostem z vašim ljubljenčkom. S tem člankom ste bolje opremljeni, da svojemu psu pomagate pri soočanju s poletno vročino.

Za več vodnikov psov iz naše ekipe pri We Love Doodles si lahko ogledate:

Če želite izvedeti več o temperaturi in psih, si lahko ogledate »5 znakov vročinskega udara pri psih, ki jih morajo lastniki poznati” spodaj: