Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov? (2022)

Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov?

Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov? Tukaj je tisto, kar morate vedeti. Najboljši del poletja mora biti preživljanje časa na prostem s svojim ljubljenčkom.

Vendar pa se lahko preveč toplote izkaže za škodljivo za vašega kosmatega spremljevalca. Ljudje ne prenesejo ekstremne vročine, vendar je za pse veliko slabše. Lahko se pregrejejo in utrpijo resne zdravstvene zaplete.

Vendar pa psi ne morejo biti ves čas v klimatiziranih prostorih. Najti morate ravnovesje med tem, da jih ohladite in zadovoljite njihovo potrebo po vadbi. Kdaj je varno pripeljati svojega kužka ven? Ugotovimo, kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov.

Preden se pomaknete navzdol po tem vodniku, »Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov,« si oglejte te druge sorodne članke: Kakšna temperatura je premrzla za pse v notranjosti in Najboljša pasja hišica za vroče vreme.

Je prevroče, da bi psa pripeljali ven?

Ali je prevroče, da bi svojega psa pripeljali ven

Ne pozabite preveriti vremenskega poročila glede zunanje temperature na vašem območju. Ali nameravate svojega ljubljenčka pripeljati ven na žgoče sonce? To ni dobra ideja, ko zunanje temperature dosežejo 68 °F in več.

Priporočila: Najboljši pasji škornji za vroče pločnike.

Kakšna je najboljša temperatura za sprehajanje psa?

Kakšna je najboljša temperatura za sprehajanje psa

Najbolj prijetna temperatura za sprehajanje psa je med 53 °F in 59 °F.

Kako preverite zunanjo temperaturo za svojega psa?

Kako preverite zunanjo temperaturo vašega psa

Tukaj je praktičen nasvet za testiranje zunanjih temperatur. Postavite roko ob pločnik. Če ga ne morete zadržati več kot 5-7 sekund, psa ne odpeljite ven. Drug opozorilni znak je, če vaš pes že po nekaj minutah hoje začne močno sopihati. To pomeni, da je zanje prevroče.

Povezano: Kaj naj storim, če so ušesa mojega psa mrzla?

Koliko toplote lahko prenese vaš pes?

Koliko toplote lahko prenese vaš pes

Psi se na vročino različno odzivajo. Sposobnost prilagajanja vašega ljubljenčka je odvisna od njegove pasme, postave, zdravja in življenjskega sloga. Drugi dejavniki, ki jih morate upoštevati, so okolje in vrsta dejavnosti.

 • Vrsta pasme psa: Pasma vašega psa določa, koliko toplote lahko prenese. Psi, vzrejeni v severnem podnebju, niso primerni za toplo vreme, zlasti tisti z gosto dlako ali kratkimi gobčki. Sveti Bernard ali Novofundlandec bo poleti težko uravnal telesno temperaturo. Pasme, kot so buldogi, boksarji in mopsi, imajo težave pri zadihanju, zato se ne morejo zlahka ohladiti.
 • Vrsta plašča: Ali ste poleti nesrečni, prepoteni? Vaš pes verjetno še bolj trpi. Ta volneni dvojni plašč je lahko prekletstvo v vročem vremenu. Dvojno prevlečene pasme bodo težje prenašale vročino kot tiste s tanjšo dlako.
 • zdravje: Poleg pasme je odločilen dejavnik tudi zdravje vašega psa. Če je vaš pes debel ali ima bolezen, povezano s srcem ali pljuči, ima večje tveganje za vročinski udar.
 • Okolje: Vaš ljubljenček se bo v mestnem okolju hitreje segrel, kot če bi se sprehajali po podeželju. Pločnik bo absorbiral več toplote kot travna površina. Vaš hišni ljubljenček se bo počutil bolj udobno na vetrovni ali oblačen dan. Tudi vaš pes se bo bolje počutil, če bo dovolj sence in manj vlage.
 • Vrsta dejavnosti: Če vaš pes teče ali izvaja druge naporne vaje, se bo vaš pes hitreje ogrel. V vročih dneh je najboljši nežen tek ali počasen sprehod.

Kaj se zgodi, če je vaš pes izpostavljen preveliki vročini?

Kaj se zgodi, če je vaš pes izpostavljen preveliki vročini

Oči se ne obnesejo preveč dobro ekstremne temperature. Če uživate v mirnem dnevu, pozorno spremljajte svojega psa. Nad 68 °F vam bodo dali vedeti, da želijo vstopiti v notranjost, tako da bodo zelo hitro zadihali. Tudi tace vašega psa se bodo opekle, če bo hodil po pekočem pločniku.

Kako vedeti, ali vaš pes trpi zaradi vročinskega udara

Kako vedeti, ali vaš pes trpi zaradi vročinskega udara

Bodite pozorni na zgodnje znake toplotnega udara. To stanje se zgodi, ko se telesna temperatura vašega psa dvigne na škodljivo raven. Žal je toplotni udar lahko usoden. Možnosti, da bo vaš pes dobil toplotni udar, so sorazmerne z naraščajočo temperaturo.

Če se vaš pes pregreva, se bo začel upočasnjevati in pretirano zadihati. Vaš ljubljenček ima lahko tudi rdeče oči in temne dlesni. Ko se to zgodi, spravite svojega ljubljenčka v prostor in ga ohladite.

Če ima vaš pes vročino, oslabelost ali ne more dihati, ga nemudoma odpeljite k veterinarju. Vsakih 10 minut preverite temperaturo vašega psa. Normalna temperatura za vašega psa je med 101 °F in 102,5 °F. Vse nad 103 °F je znak toplotnega udara.

Povezano: Zakaj se moj pes slini v avtu?

Kako vedeti, če je vaš pes dehidriran

Kako vedeti, če je vaš pes dehidriran

Tveganje je tudi dehidracija, saj se psi v vročih dneh bolj potijo. Simptomi vključujejo šibkost, suhe dlesni, potopljene oči in letargijo. Dehidrirana pasja koža ne bo tako prožna. Upoštevajte, da je dehidracija smrtno nevarna in jo mora čim prej zdraviti veterinar.

Dajanje vode ni dovolj, saj bo moral vaš pes tudi nadomestiti izgubljene elektrolite in hranila. Vaš veterinar bo dehidriranemu psu dal raztopine za peroralno rehidracijo ali IV kap.

Povezano: Kako pretentati svojega psa, da pije vodo.

Kako ohladiti svojega psa

Kako ohladiti svojega psa

Dajte vodo za pitje. Prav je, da dodate ledene kocke, če vaš pes pije počasi. Svojega ljubljenčka postavite pod tuš, bazen ali blatno lužo. Hrbet in glavo lahko polijete tudi s hladno vodo.

Vendar ne dajte pregretja v ledeno mrzlo vodo. Zaradi tega se lahko tresejo in se njihove krvne žile krčijo. Preverite temperaturo. Če pade pod 103 °F, jih prenehajte ohlajati, sicer bo to povzročilo hipotermijo.

Pasji kontrolni seznam za sprehod po vročini

Pasji kontrolni seznam za sprehod po vročini

Če je vaš pes zdrav in se odločite, da ga peljete na sprehod ne glede na vročino, upoštevajte:

 • Izogibajte se sprehajanju psa od 8. ure zjutraj do po 20. uri, ko je sonce na vrhuncu. Sprehodite jih zgodaj zvečer ali zgodaj zjutraj.
 • Ostanite čim več v senci.
 • Hodite po travnatih ali makadamskih poteh.
 • Za daljše sprehode ali pohode vzemite s seboj vodo in potovalno skledo.
 • Ne hodite prehitro in si pogosto vzemite odmore.
 • Če se vaš pes zdi utrujen, ga odpeljite domov.
 • Dotaknite se površine, kjer vaš pes hodi, da vidite, ali je vroča.

Tu so še drugi previdnostni ukrepi, ki jih morate upoštevati v toplejših letnih časih:

 • Ne zanemarjajte hidracije. Tudi če je pes v zaprtih prostorih, lahko še vedno postane dehidriran.
 • Ne puščajte psov v parkiranih avtomobilih, kar je lahko usodno. Avtomobili se pod neposrednim sončnim žarkom segrejejo in postanejo pečice.
 • Ne brijte dlake svojega psa. Vaš ljubljenček bo spomladi ali poleti naravno odvrgel podlanko. Morebitne motnje bodo uničile prilagodljivost plašča na vročino.

Povezano: Kaj je nevidni pasji povodec?

Zamisli za vadbo psa, če je zunaj prevroče

Kako razgibati psa, če je zunaj prevroče

Če ste zaskrbljeni zaradi potreb vašega psa po dejavnosti, je tukaj nekaj odličnih nadomestkov:

 • Sprehodite svojega psa v nakupovalnem središču: Obiščite nakupovalno središče ali notranji prostor, ki je prijazen hišnim ljubljenčkom. Vaš krzneni dojenček lahko hodi, teče, celo skače brez strahu pred pregrevanjem. Ne samo to, uživali bodo tudi ob ogledu drugih ljudi in znamenitosti.
 • Naučite svojega psa novih trikov: Zdaj je čas, da svojega psa naučite, da se odzove na preproste ukaze in kretnje. Z lahkoto lahko okrepite trening poslušnosti ali vadite nove trike v udobju svojega doma.
 • Peljite svojega psa na plavanje: Voda in poletje se dobro ujemata. Ne bo vam treba skrbeti zaradi vročine, zaradi vadbe pa se bodo počutili bolje. Plavanje je dobra možnost za predebele pse, saj bo varno kurilo kalorije. Doma si lahko uredite otroški bazen ali psa pripeljete na plažo.
 • Igrajte se v zaprtih prostorih s svojim psom: Vašemu psu se ne bo treba soočiti z vročino zunaj, če izpolnjujete njegove potrebe po aktivnosti v zaprtih prostorih. Izberite igre, ki delujejo tudi v omejenem prostoru. Lahko je tako preprosto, kot so prinesi, skrivalnice ali vlečenje vrvi. Če imate veliko hišo, postavite progo z ovirami. Poskrbite lahko tudi za igrače, ki zahtevajo več gibanja.

Priporočila: Najboljša ograja za pse za lesena tla in Najboljši uteženi telovnik za pse.

Zaključek za “Katera temperatura je prevroča za sprehajanje psov”

Zaključek Za

Če boste vedeli, kako vroče je prevroče za sprehod, boste psa rešili pred hudo boleznijo. Vedno pazite na svojega psa za morebitne zgodnje znake vročinskega udara.

Poletje je odličen čas za druženje in zabavo s svojimi kosmatimi prijatelji. Naj vas vročina ne premaga. Zahvaljujoč tem praktičnim nasvetom lahko naredite poletje zabavno za svojega ljubljenčka.

Če najdete ta vodnik, »Kakšna temperatura je prevroča za sprehajanje psov,” koristno, si oglejte te druge vodnike:

Za več informacij o tej temi lahko izveste več tako, da si ogledate »Kako veš, če je prevroče za sprehajanje psa” spodaj: