Koliko buče za pse? (2022)

Predloga Koliko buče za pse

Morda boste presenečeni, ko boste ugotovili, da psi ne samo, da lahko jedo bučo, ampak je odlična za njihovo zdravje in odlično deluje pri težavah s prebavili. Na žalost večina pasje hrane, ki jo najdete v trgovini z živili, nima vlaknin in esencialnih vitaminovkot je vitamin A. Tudi hrana višjega cenovnega razreda verjetno ne bo vsebovala dovolj vlaknin in antioksidantov, da bi pomagala pri pasjih želodčnih težavah z zaprtjem ali drisko.

Kako torej ugotoviti, koliko buče je primerno za pse?

Z dodajanjem buče v hrano svojega psa vsak dan boste dodali dodatne zdravstvene koristi za svojega mladiča. Koliko buče dati psu, bo odvisno od nekaj različnih dejavnikov, v katere se bomo poglobili v nadaljevanju.

Drugi članki, ki bi jih želeli: Najboljši tretmaji za lovljenje psov.

Koliko buče dati psu

Začnite tako, da svojemu psu daste eno čajno žličko buče na 10 funtov telesne teže. Ta matematika temelji na tem, koliko buče je treba dati psu na dan, zato jo, če je mogoče, razporedite čez dan. Ne veste, kako se bo vaš pes odzval na uživanje buče.

Kako pa določiti, koliko buče dati kužku? Buča je polna vitaminov, hranil, antioksidantov in vlaknin, ki so lahko koristne za pse vseh starosti in velikosti. Lahko celo uživajo v praženih semenih kot priboljški! Začnete lahko tako, da svojemu kužku daste 1-2 čajni žlički konzervirane ali pretlačene buče na dan. Pri zelo majhnih psih boste morda želeli začeti z eno čajno žličko, medtem ko bi moral večji kuža imeti 2-3 čajne žličke.

Prednosti buče za pse

Prednosti buče za pse

Kot smo že omenili, buča nudi številne prednosti za pse vseh oblik in velikosti. Če pa ima vaš pes kakšne bolezni ali imate druge zdravstvene težave, se posvetujte s svojim veterinarjem.

Buča je bogata s hranili

Svetlo oranžna buča je zelo bogata s hranili hrana za ljudi in hišne ljubljenčke. Če pogledate hranilno vrednost konzerviranih buč, boste opazili, da je v njih veliko vitaminov, mineralov in vlaknin. Buča vsebuje velike količine vitamina A, kalija, vitamina C, železa, folata in več, kar lahko koristi zdravju vašega psa.

Nekatera hranila, ki jih najdemo v bučah, kot je vitamin A, lahko pomagajo koži in dlaki vašega psa, da ostaneta zdrava. Na primer, če ima vaš pes suho ali luskavo kožo, lahko dodajanje bučnega dodatka okrepi zdravje njegove dlake. Poleg tega bolj zdrava dlaka manj izgubi. Torej, če dodate bučo v prehrano vašega psa, lahko vaša oblačila in pohištvo rešite pred prekomernim izpadanjem.

Tukaj je pregled, kako so lahko prehranske koristi, ki jih najdemo v buči, koristne za vašega psa:

 • Vitamin A: Pomaga imunskemu sistemu vašega psa in spodbuja zdrav vid
 • Vitamin E: ta antioksidant pomaga uravnavati aktivnost encimov in spodbuja zdravje kože
 • Lutein: spodbuja zdravje oči, kože in dlake pri psih
 • Vitamin C: pomaga uravnavati aktivnost encimov in podpira zdravje imunskega sistema
 • Alfa-karoten: ohranja zdrave celice
 • Kalcij: Spodbuja zdravje kosti in zob
 • Železo: Pomaga pri tvorbi hemoglobina pri celičnem dihanju in je ključnega pomena za oksidacijo

Buča lahko pomaga pri zaprtju pri psih

Buča lahko pomaga pri zaprtju pri psih

Psi imajo lahko skoraj vse težave z želodcem, ki jih imamo kot ljudje, vključno z zaprtjem.

Buča ima približno 7 gramov vlaknin na skodelico, kar lahko pomaga psom z zaprtjem, da lažje odvajajo blato.

Torej, koliko buče dati psu za zaprtje? Veterinarji pri Merck veterinarski priročnik predlagamo, da vsakemu obroku psa, ki trpi zaradi zaprtja, dodate 1-4 žlice buče.

Pomembno je omeniti, da lahko malo buče pomaga pri lajšanju blagega zaprtja, vendar bo v hujših primerih vaš pes morda potreboval pomoč veterinarja. Torej, če poskusite svojemu psu dati bučo in se vam zdi, da ne pomaga ali vaš pes nenehno trpi zaradi zaprtja, se obrnite na svojega psa veterinarja, da se prepričate, da ni kaj resnejšega.

Buča lahko pomiri želodec vašega psa

Psi lahko doživijo tudi refluks kisline, ki lahko povzroči vznemirjen želodec, bruhanje in drisko. Če ima vaš pes drisko, lahko buče presenetljivo pomagajo tudi pri zdravljenju.

Čeprav se morda zdi neverjetno, lahko buča pomaga psom pri zaprtju in driski zaradi številnih prehranskih koristi za zdravje, ki jih ponuja ta superhrana.

Pri psu z ohlapnim blatom lahko dodajanje majhne količine buče v obroke vašega psa poveča količino blata vašega psa.

Odmerek buče za drisko pri psu:

 • Majhni psi: 1-2 žlici
 • Srednji psi: 2-3 žlice
 • Veliki psi: 3-4 žlice

Priporočeno količino buče dodajte njihovemu naslednjemu obroku, odvisno od velikosti vašega psa. Poglejte, ali buča pomaga; če ne, se obrnite na svojega veterinarja.

Pomaga lahko tudi, če dodate malo riža, pomešanega z bučo, da pomirite želodec vašega psa. Lahko tudi vmešate Pepto-Bismol z bučo. Na koncu dodajte eno čajno žličko tekočega zdravila na vsakih 10 funtov teže vašega psa.

Preverite več: Koliko zaslužijo frizerji za pse? in zakaj se moj pes toliko raztegne?

Sveža buča v primerjavi s konzervirano bučo

Koliko konzervirane buče za pse

Ne samo, da je v redu, da svojemu psu daste navadne buče v pločevinkah, ampak je morda celo bolje. Čeprav se morda zdi nenavadno, da je buča v pločevinkah boljša od sveže buče, je buča v pločevinkah najbolj zdrava, kar lahko dobite za svojega psa. Sveža buča ima veliko vode, ki razredči hranila, medtem ko je buča v pločevinkah bolj koncentrirana, kar vašemu psu (ali vam!) omogoča, da zaužije več hranil in vlaknin.

Ko kupujete bučo v pločevinkah, se prepričajte, da je 100% navadna buča. V jesenskih in zimskih mesecih boste na policah videli vrste buč v pločevinkah. Vendar pa niso vse pločevinke enake. Medtem ko bodo nekatere pločevinke navadne bučne, ki jih boste lahko dodali vašim prazničnim receptom, so nekaterim morda že dodani sladkor in začimbe.

Koliko konzervirane buče za pse

Začnite z manjšimi količinami buče v pločevinkah za vašega psa in se povzpnite navzgor, če jim to ustreza. Glede na velikost vašega psa začnite z 1-4 čajnimi žličkami na obrok.

Kaj, če bi moj pes pojedel nadev iz konzervirane bučne pite?

Če ste pomotoma zgrabili napačno bučo v pločevinkah, lahko vaš pes malo zboli. The večji odmerek sladkorja draži prebavni trakt vašega psa in lahko povzroči drisko in bruhanje. Če ste zaskrbljeni, se obrnite na veterinarja vašega psa, da boste varni.

Kako pripravim svežo bučo za svojega psa?

Kako pripravim svežo bučo za svojega psa?

Sveže buče lahko svojemu psu postrežete vsak dan, tako kot buče v pločevinkah ali če ima težave s prebavo. Vendar pa boste morali bučo najprej skuhati, preden jo postrežete svojemu mladiču.

Svojega psa ne želite hraniti z ostanki buče, ki jih niste ustrezno pripravili. Izogibajte se, da vaši hišni ljubljenčki jedo katere koli dele stebla, surovo bučo, staro bučo ali katero koli bučo s kakršnimi koli dodatki, kot je sladkor.

Tukaj so navodila za pripravo bučnega pireja za vašega psa:

 1. Bučo temeljito operemo.
 2. Pečico segrejte na 350 stopinj F.
 3. Bučo narežite na štiri enakomerno razrezane četrtine. Uporabite ¼ buče, ostalo pa shranite za pozneje.
 4. Narežite na manjše kose.
 5. Bučo očistite in odstranite vsa semena. (Semena prihranite, pozneje jih lahko spečete za svoje pse kot dodatno poslastico.)
 6. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo bučne rezine.
 7. Nepokrito bučo pečemo približno 45 minut oziroma dokler ni mehka.
 8. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi.
 9. Odstranite zunanjo lupino buče in jo zavrzite.
 10. Dodajte koščke buče v mešalnik in po potrebi dodajte vodo. (Želeli boste, da bo bučni pire podoben konsistenci otroške hrane.)

Koliko bučnega pireja za psa

Psu lahko daste 1-4 čajne žličke za vsak obrok vašega psa. Da bo pire dlje časa svež, ga razpršite v pladenj za ledene kocke, da ga shranite za pozneje. Lahko ga shranite tudi v hladilniku. Svež bučni pire bo dober v hladilniku približno en teden in približno šest mesecev v zamrzovalniku.

Ali lahko psi jedo surovo bučo?

Čeprav surova buča ni strupena za vašega psa, je lahko njihovim trebuščkom težko prebaviti surovo bučo. Čeprav je buča znana hrana, ki pomaga pri težavah s prebavili pri psih, ima lahko surova buča nasproten učinek. Da bi zagotovili najboljše zdravje vašega ljubljenčka, morate vedno kuhati svežo bučo, s katero nameravate hraniti svojega psa.

Pogosto zastavljena vprašanja

Koliko buč za pse priporočajo veterinarji?

Tukaj so najpogostejša vprašanja o tem, koliko buče za pse je dobra količina.

Koliko buče za 60 lb psa?

Večji psi lahko v svojih obrokih uživajo malo več buč kot manjši psi. Začnite z dodajanjem ene žlice, pomešane z vsakim obrokom. Da se izognete dodajanju preveč vlaknin, boste želeli začeti z majhnimi količinami.

Od tam lahko postopoma povečate na največ štiri žlice. Če imate kakršne koli pomisleke, se obrnite na svojega veterinarja.

Koliko buče za pse, ki tehtajo 10 funtov?

Manjši psi lahko prenesejo minimalno količino buč v primerjavi z velikimi psi. Na primer, 10 funtov težek pes bi moral imeti eno čajno žličko navadne, konzervirane bučne ali kuhane bučne pire za vsak obrok na dan, vendar začnite z majhnim.

Začnite z dodajanjem čajne žličke enemu od njihovih obrokov in če jim to ustreza, povečajte do dve. Če imate kakršna koli vprašanja o dodajanju buče v prehrano vašega psa, se obrnite na svojega veterinarja.

Koliko buč za pse priporočajo veterinarji?

Mnogi veterinarji bodo svojim kosmatim pacientom priporočili, da v svojo prehrano dodajo bučo, še posebej, če imajo težave s prebavo. Čeprav lahko psom ponudite nekaj zdravil, je bučo dobro imeti pri roki kot naraven in zdrav način za pomiritev želodca vašega ljubljenčka.

Ali lahko preveč buče škodi psu?

Ja, kot pri večini stvari v življenju, lahko imaš preveč dobrega, tudi buče za pse. Žal ima lahko preveč vlaknin v prehrani vašega ljubljenčka ravno nasproten učinek od načrtovanega učinka buč. Ne samo, da lahko preveč buče povzroči prebavne težave, ampak lahko zavira absorpcijo hranil.

Ali lahko psi jedo bučna semena?

Da, psi lahko jedo bučna semena in jih uživajo kot hrustljavo pasjo poslastico. Tako kot sama buča imajo tudi njena semena številne zdravstvene koristi. Vendar pa boste morali bučna semena speči v pečici in odstraniti olupke, preden jih daste svojemu psu.

Zaključek za koliko buče za pse?

Koliko buče za pse?

Buča je zdrava hrana, ki ni dobra samo za vašega psa, ampak bo tudi njemu všeč njen okus. Glavni atribut, po katerem je buča znana, je njena pomoč pasjemu prebavnemu traktu.

Ne glede na to, ali ima vaš pes drisko ali zaprtje, lahko dodate malo buče njegovi prehrani pomaga ublažiti simptome. Vsak dan lahko v hrano svojega psa dodate tudi malo buče.

Koliko buč boste dali svojemu psu na dan, je odvisno od njihove velikosti, vendar večina veterinarjev priporoča nekje med 1-4 čajne žličke na obrok ali 1-4 žlice na dan.

Všeč vam bo tudi: