Koliko Pepto Bismol za pse? (2022)

Predloga Koliko pepto-bismola za pse

Ko je vaš pes bolan, želite storiti vse, kar lahko, da mu pomagate. Za manjše želodčne motnje je običajno zdravilo brez recepta, ki jim ga lahko daste Pepto Bismol. Toda koliko Pepto Bismol bi morali dati svojemu psu in ali je varno? Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti.

Za kaj se zdravilo Pepto Bismol uporablja?

Pepto Bismol je zdravilo brez recepta, ki se običajno uporablja za zdravljenje človeških težav s prebavili. Kot pravi njihov slogan, ga lahko uporabite za zdravljenje »navzee, zgage, prebavne motnje, razdraženega želodca [and] driska.”

Aktivna sestavina zdravila Pepto Bismol je bizmutov subsalicilat. Ko se zdravilo zaužije, se loči na dva dela bizmuta in subsalicilata. Bizmut ustvari prevleko za vaš želodec in črevesje, ki ga bo zaščitila pred odvečno želodčno kislino. Medtem subsalicilat deluje protivnetno, kar lahko pomaga pri zdravljenju nepravilnega ali mehkega gibanja črevesja.

Morda ni takoj očitno, da je Pepto Bismol varno dajati večini psov in nekaterim drugim živalim v majhnih odmerkih. Naslednji razdelki bodo zajemali odmerke in varnostne informacije v zvezi z zdravilom Pepto Bismol za pse.

Ali je Pepto Bismol varen za pse?

Je Pepto Bismol varen za pse

Kratek odgovor je pritrdilen, vendar v zmernih količinah.

Če nameravate svojemu psu dajati Pepto Bismol, je priporočljivo, da začnete počasi. Ko svojemu psu daste to zdravilo prvič, ne boste prepričani, ali bo imel kakšne neželene stranske učinke, ki bi lahko poslabšali njegovo stanje.

Če svojemu psu daste preveč Pepto Bismol, lahko povzroči hude zdravstvene razmere, kot so krvavitvene razjede. Prav tako je pomembno, da ne presežete priporočenega odmerka. Količine odmerkov temeljijo na teži vašega psa.

Dokler se držite priporočenega odmerka, bi moralo biti vse v redu.

Psu lahko daste navaden tekoči Pepto Bismol ali žvečljive tablete. Obe vrsti zahtevata, da se držite odmerka glede na težo vašega psa. Psu Ultra Pepto Bismol ni priporočljivo dajati, ker je bolj koncentriran in ima večje tveganje za zdravstvene težave.

Dva druga dejavnika bosta povečala varnost zdravila Pepto Bismol za vašega psa. Prvič, poskrbite, da ga pravilno dajete, in drugič, razporedite svoje odmerke. V idealnem primeru želite pustiti 7 do 10-urno obdobje med odmerki Pepto Bismol.

Obstaja nekaj primerov, v katerih svojemu psu ne smete dajati zdravila Pepto Bismol. Če je vaš pes doječa mati, noseča, alergičen na učinkovino, ima razjede, ima krvne motnje ali jemlje druga zdravila, svojemu psu ne smete dajati zdravila Pepto Bismol. Če niste prepričani, poiščite nasvet veterinarja.

Če imate mačko, ji v nobenem primeru ne dajajte zdravila Pepto Bismol. Čeprav je varen za pse, je aktivna sestavina v pepto bismolu strupena za mačke.

Odmerjanje Pepto Bismol glede na težo

Odmerjanje Pepto Bismol glede na težo
Teža psa Odmerjanje tablete (mg) Tekoči odmerek (tsp)
10 funtov 80 mg 1 žlička
20 funtov 160 mg 2 žlici
30 funtov 240 mg 3 žličke
40 funtov 320 mg 4 žličke
50 funtov 400 mg 5 žličk
60 funtov 480 mg 6 žličk
70 funtov 560 mg 7 žličk

Odmerjanje za tekoči Pepto Bismol je 1 čajna žlička na 10 lbs psa.

Priporočeni odmerek za žvečljive tablete je 80 mg na 10 lbs psa.

Za natančnejši odmerek je zelo priporočljivo poiskati navodila kvalificiranega veterinarja. S pregledom bo veterinar imel boljšo predstavo o zdravstvenih težavah vašega psa in koliko, če sploh, je treba dajati zdravila.

Preverite več: Koliko časa traja, da se pes zredi? in Koliko buče za pse?

Kako svojemu psu dajem Pepto Bismol?

Kako svojemu psu dajem Pepto Bismol?

Dajanje zdravila je odvisno od tega, ali uporabljate žvečljivo različico ali tekočino.

Za žvečljive tablete izmerite pravilen odmerek za vašega psa. Še enkrat preverite, če je potrebno, saj lahko preveliko odmerjanje povzroči resne zdravstvene težave.

Ko dobite pravilen odmerek, dajte tablete svojemu psu.

Če jim date tekočo obliko, boste potrebovali veliko plastično brizgo. Poiščite vrsto brizg, ki nimajo igle. Najdete jih v večini lekarn, če pa niste prepričani, lahko za pomoč prosite farmacevta.

Z brizgo izmerite pravilen odmerek za vašega psa in ga dajte skozi usta.

Katera druga zdravila brez recepta pomagajo pri težavah z GI pri psih?

Katera druga zdravila brez recepta pomagajo pri težavah z GI pri psih?

Preden se uvrstite na seznam alternativnih zdravil brez recepta, ki bi jih lahko dali svojemu psu v primeru težav z GI, je pomembno zapomniti, da se morate posvetovati z veterinarjem, preden svojemu psu daste katero koli zdravilo. Vaš veterinar bo vedel, katera zdravila so varna za pse, in vam bo lahko dal natančnejši odmerek, zlasti za vašega psa.

Imodium

Imodium se lahko uporablja za zdravljenje driske pri psih. Generična različica se imenuje Loperamid in je sintetični opioid.

Opioidi (kot sta oksikodon in morfij) so dobro znani po tem, da povzročajo zaprtje. Če se odločite, da boste to zdravilo dali svojemu psu, morate ostati v priporočenem odmerku, da se izognete temu ali hujšim stranskim učinkom.

Kljub temu, da je opioid, Imodium sploh ne pomaga pri bolečinah. Uporabljajte ga le, če ima vaš pes drisko in brez drugega razloga.

Obstaja nekaj razlogov, zakaj svojemu psu ne bi smeli dajati zdravila Imodium. Eden bi bil, če ima vaš pes že kakšno osnovno bolezen, kot je bolezen ledvic ali hipotiroidizem. V tem primeru ima lahko vaš pes večjo možnost, da bo imel slabše neželene učinke zdravila Imodium.

Drugi razlog, zakaj jim ne bi dali zdravila Imodium, je, če mislite, da je driska nastala zaradi bakterijske okužbe. Driska (in bruhanje) je naraven način, da telo odstranjuje toksine iz telesa, enako velja za pse.

Zadnji razlog, zakaj svojemu psu ne bi smeli dajati Imodium, je, če je pastirska pasma, na primer Sheltie ali Collie. Te pasme psov imajo možnost genetske mutacije, ki jim otežuje predelavo zdravil.

Priporočeni odmerek je 2 mg tableta na vsakih 40 funtov teže. Priporočljivo je dajati to zdravilo zavito v majhno količino hrane.

Pepcid

Generično ime za Pepcid je Famotidin. To zdravilo se najpogosteje uporablja za zdravljenje presežne želodčne kisline ali drugih težav, ki lahko izhajajo iz tega, kot so razjede, gastritis in refluks kisline. To zdravilo deluje tako, da upočasni proizvodnjo želodčne kisline.

Čeprav FDA tega zdravila ni odobrila za uporabo pri psih, je običajno predpišejo veterinarji za želodčne težave.

Na srečo za Pepcid so neželeni učinki redki. Nekateri pogosti, ki jih boste opazili pri psih, so glavobol, zaprtje, izguba apetita, driska in zaspanost.

Pepcid se ne sme dajati psom z rakom na želodcu ali težavami z jetri in ledvicami. Prav tako ga ne smete dajati psom, ki dojijo ali noseči.

Običajni odmerek za Pepcid je 0,25 ml na kilogram teže. To zdravilo se lahko daje dvakrat na dan.

Katera domača zdravila pomagajo pri težavah z GI pri psih?

Katera domača zdravila pomagajo pri težavah z GI pri psih?

Če je vaš pes le malo bolan in niste prepričani, ali bi mu morali dajati zdravila (ali pa vam je vaš veterinar odsvetoval jemanje zdravil), lahko naredite nekaj stvari, da se vaš pes počuti bolje.

Dajte jim ledene kocke

Nekateri psi naenkrat popijejo veliko vode, kar lahko dodatno razburi njihov želodec. Čeprav ni dobra ideja, da vodo v celoti odstranite, lahko upočasnite njihov vnos vode tako, da jim daste ledene kocke v posodo z majhno količino vode.

Hrana za s seboj

Če ima vaš pes vznemirjen želodec, ker je pojedel nekaj, česar ne bi smel jesti, bi mu lahko pomagalo, da preskoči obrok, da bo želodec zlahka prešel, kar je pojedel. Če se odločite za to, ne pozabite, da se ne postite dlje kot 24 ur.

Dajte svojemu psu bučo

Če ne želite v celoti odvzeti hrane (ker nekaterim psom morda ni priporočljivo), jim lahko kot nežno alternativo daste buče v pločevinkah.

Konzervirana buča ima nizek glikemični indeks, kar pomeni, da se počasi razgrajuje in ne bo dvignila krvnega sladkorja vašega psa. Takšna hrana je zelo nežna za prebavni sistem vašega psa, hkrati pa je še vedno trdna hrana.

Ne pozabite jim dati samo čiste buče v pločevinkah. Nadev za bučno pito lahko vsebuje dodane sladkorje in začimbe, ki bodo vašemu psu še dodatno razburile želodec.

Dajte svojemu psa juho iz kosti

Drug način, kako ohraniti svojega psa hidriranega, medtem ko je bolan, hkrati pa zagotoviti nekaj potrebnih hranil, je kostna juha. Če pripravljate svojo kostno juho, je priporočljivo, da jo hranite v zamrzovalniku, ko jo vaš pes potrebuje.

Kdaj obiskati veterinarja

V idealnem primeru bi morali obiskati svojega veterinarja takoj, ko vaš pes zboli. Na žalost v nekaterih primerih to morda ni mogoče, na primer, če je vaša veterinarska knjiga obiskov napolnjena ali če živite daleč stran.

Ko prvič opazite, da je vaš pes bolan, lahko začnete izvajati preventivne ukrepe. Če se odločite za uporabo zdravila Pepto Bismol za zdravljenje vašega psa, je močno priporočljivo, da mu daste največ dva odmerka, preden obiščete veterinarja. Več kot to lahko povzroči resne zdravstvene okvare.

Zaključek za koliko pepto bismola za pse

Koliko Pepto Bismol za pse

Pepto Bismol je varno zdravilo, ki ga morate dati svojemu psu v zmernih količinah. Ne pozabite vedno ostati v priporočenem odmerku in upoštevati navodila svojega veterinarja.

Všeč vam bo tudi: