Miniaturno božično drevo iz enostavno kariranega blaga

Verjetno ste že videli te čudovite miniaturne okraske za božično drevesce iz blaga v različnih trgovinah z opremo za dom. So čudoviti, a tako dragi. Zdaj lahko naredite svoje! Izdelava tega drevesa je enostavna, za izdelavo traja kratek čas in bo popoln dodatek k vašemu božičnemu dekorju. Naredite to preprosto drevo za svoj dom ali za darilo. Vsakega lahko celo naredite drugačnega za popolnoma drugačen videz, ki ga lahko prikažete po hiši.

karirano božično drevo pred prazničnimi lučmi

Miniaturno božično drevo iz blaga

Če radi delate preproste božične obrti, je to popoln projekt za vas! Z nekaj preprostimi pripomočki lahko naredite svoje miniaturno božično drevo iz blaga. Najboljši del tega projekta je, da ga je mogoče izdelati iz vseh starih ostankov tkanine, ki jih imate. Ne potrebujete posebne vrste materiala ali celo časa za načrtovanje vnaprej, zato je to odlična ideja v zadnjem trenutku!

Ta obrt bo odlična dekoracija, ki jo lahko razstavite po vašem domu ali podarite kot darilo. Kdo bi se nasmehnil, ko bi prejel to čudovito miniaturno božično drevo iz blaga. Če vam je všeč ideja o mini drevescih kot dekorju, vam bo morda všeč tudi to mini božično drevesce iz starih modrih kavbojk ali to čudovito mini božično drevesce iz šišk! Še en osebni favorit je ta nedavni prstan z zlatim okrasjem, miniaturno božično drevo. Tako bleščeče!

ženska v belem puloverju drži drevo iz rdeče kariraste tkanine

Ali lahko uporabljam različne tkanine?

Vsekakor. Uporaba različnih tkanin vam omogoča, da se to drevo prilega vašemu dekorju. Ne samo, da lahko uporabite različne vrste tkanin, temveč lahko uporabite različne barve in teksture.

Všeč mi je zamisel o uporabi stvari, kot so debel trak, mehurček, klobučevina, žamet ali celo tkanina s bleščicami, da vsakič ustvarim resnično edinstveno drevo. Predstavljajte si, kako edinstveno bi izgledali zbrani v “skupini” na vašem plašču z različnimi barvami in teksturami! Tako lepa in super enostavna za izdelavo.

rdeče karirano drevo na vrhu rdečega paketa

Kaj naj uporabim za osnovo drevesa?

Za osnovo tega miniaturnega drevesa iz blaga uporabljam plastično stojalo. Ta je preprosto prazna plastična tuljava iz traku. Vedno je prednostna uporaba nečesa, ki leži okoli hiše, zato bodite ustvarjalni. Preprosto želite, da je drevo nekoliko dvignjeno, zato mora biti podlaga nekoliko visoka.

Stvari, kot so stojalo za punčke ali držala za nakit, kot so tiste za ogrlice in zapestnice, bodo dobro delovale. Če ne morete dobiti takšnega stojala, bo delovala tudi močna, čvrsta kartonska podlaga. Mora biti močan, torej nekaj takega, kot je lepenka, ki jo lahko najdete v notranjosti bombažne preje.

modro ozadje s ponarejenim snegom in rdečim drevesom

Ali lahko na vrh svojega drevesa dodam zvezdo?

Nisem dodal začetka na vrh svojega drevesa, vendar ga je enostavno dodati. Lahko uporabite zvezdo iz blaga, ki je ovita okoli kartona, ali pa jo naredite kot zvezdo iz polnjene blazine. Samo prilepite ga na svoje mesto ali ga pritrdite z nečim močnejšim. Spodaj je nekaj drugih možnosti za izdelavo zvezde za vaše drevo.

  • Vsaka lesena ali plastična zvezda, zasnovana za mini drevo.
  • Nalepke z zvezdicami na kartonu.
  • Poslikana ali barvna zvezda iz kartona, ki so jo izdelali otroci.
  • Okras iz srebrne snežinke ali celo okras iz srebrne krogle.
  • Na vrhu lahko deluje tudi drobna figurica angela!

Prav tako lahko naredite prostor v tkanini, da lahko zdrsne na dno drevesa. Zvezda na vrhu drevesa bo dopolnila božični videz.

mini drevo iz tkanine pred belim plaščem

Kako lahko prilagodim svoje miniaturno božično drevo?

To miniaturno božično drevo najlažje prilagodite tako, da spremenite barve ali teksturo tkanine. Druga možnost je, da drevesu dodate dodatne stvari. Stvari, kot so drobne kroglice, zvončki, božične lučke ali kroglice, bodo drevesu dodale pridih.

Všeč mi je tudi ideja, da uporabim ponarejen sneg ali snežno barvo kot teksturo in ji dam videz zimskega čudežnega drevesa. Celo preprosto lepljenje koščka ponarejenega snega ali bombažne vate okoli dna drevesa lahko popolnoma spremeni videz!

modri trak na beli mizi ob božičnem drevesu iz blaga

Kje naj prikažem to drevo?

To mini drevo iz tkanine lahko prikažete kjer koli v vašem domu! Moja prva ideja je, da to postavim na kaminsko ploščo. Druga možnost je, da jih uporabite kot osrednji del vaše klubske ali jedilne mize.

To drevo bo videti lepo kjer koli v vaši hiši. To miniaturno drevo lahko postavite na plašč ali na polico. Če imate miniaturno počitniško vasico ali železniško progo, lahko okoli nje postavite drevo. To bi bil lep in preprost dodatek. Lahko jih celo uporabite kot del vašega božičnega drevesa, tako da dodate nekaj vej na dno!

miniaturno drevo iz karirane tkanine, ki sedi na beli mizi

Potrebne zaloge

škarje za beli papir in kariran rdeči trak na zeleni mizi

Kako narediti mini božično drevo iz blaga

Če uporabljate tkanino, odrežite tako, da imate 1 1/2 do 2 jarda 3″ široke tkanine ali traku.

Izmerite in izrežite trikotnik papirja z zaokroženo osnovo, nato ga razvaljajte v stožčasto obliko in rob zalepite.

roke lepijo bel papir v stožčasto obliko

Začnite na enem koncu tkanine ali traku, prepognite vsakih 1 1/2 palca in lepite na vrhu, da ustvarite videz nabora.

ročno lepljenje traku skupaj, da ustvarite volane

Ko je trak prilepljen v naborke, začnite na dnu stožca in lepite na mesto, ovijte okoli njega in lepite vsakih nekaj centimetrov, ko se premikate navzgor.

ročno lepljenje traku na papirni stožec

Nadaljujte, dokler celoten stožec papirja ni prekrit z volančki iz blaga ali traku. Obrežite konec in lepite tako, da je ves papir pokrit.

trak, ki je prilepljen na papirni stožec

Odrežite dolžino vrvice in na vsak konec pritrdite majhen zvonec.

lepljenje zvonca na vrvico

To prilepite na vrh drevesa z drugim zvoncem na vrhu, da ga pritrdite.

lepljenje zvonca na vrh tkanine

Dodajte dodatne okraske, če želite, da dokončate drevo z mini okraski, ponaredki, snegom itd.

rdeče karirano mini drevo pred tablo vesel božični znak

Več miniaturnih božičnih dreves

Če iščete več idej za okrasitev za vaš praznični čas, je spodaj nekaj mojih najljubših idej za mini božično drevesce. So tako odličen način, da svojemu domu dodate čar, ne da bi se obremenjevali z velikimi drevesi in okraski. Te zamisli dodajte med zaznamke, jih pripnite na Pinterest ali natisnite vadnice, ki jih boste kmalu naredili!

Donos: 1

miniaturno praznično drevo z rdečo tkanino na beli mizi s svečami ob strani

Uporabite preprosto odpadno tkanino ali trak, da ustvarite čudovito miniaturno božično drevo iz blaga za okrasitev praznične mize!

Aktivni čas
15 minut

Skupni čas
15 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
3 $

Opombe

Prilagodite svoje drevo s svojo želeno barvo tkanine ali traku.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

ženska, ki drži božično drevo iz blaga pred prazničnim drevesom

Po želji dodajte piko na i, kot je malo ponarejenega snega ali celo nekaj zelenja okoli podnožja drevesa.

rdeče karirano božično drevo na lažnem snegu

So popoln dodatek vašim prazničnim središčem in plašču!

miniaturno božično drevo iz rdeče karirane tkanine na beli mizi