Najboljša kostna juha za pse Recenzije! (2022)

Ali je kostna juha varna za pse?

organska kostna juha za pse

Kosti preprosto kuhajte kostno juho z zelenjavo, začimbami in vodo več ur zapored. Postopek kuhanja razgradi kosti, da se sprostijo njihovi naravni elektroliti, aminokisline in kalcij, kar ustvari tekočino, bogato s hranili, ki jo lahko uživajo tako ljudje kot hišni ljubljenčki.

Priljubljenost kostne juhe je v trendu naraščanja, toda kako lahko ugotovite, ali bo vaš pes imel koristi od kostne juhe? V poštev pridejo številni dejavniki, vključno s starostjo, vrsto pasme, stopnjo aktivnosti in prehranskimi zahtevami.

Čeprav spodnji podatki niso mišljeni kot nadomestek za veterinarski nasvet, vam lahko pomagajo razumeti, kako je lahko kostna juha koristna za vašega psa. Tukaj je odvzem:

  • Psi, ki so starejši ali imajo poškodbe sklepov, bi morali razmisliti o dodatkih za lajšanje neugodja.
  • Vsaka pasma psa bo imela koristi od prehrane, bogate z vitamini in minerali.
  • Hišni ljubljenčki, ki so nenehno na poti, bodo uživali v dodatnem povečanju njihove ravni vzdržljivosti.
  • Aktivni psi bodo uživali v njegovih protivnetnih lastnostih.
  • Hišni ljubljenčki lahko uživajo v tem, kar jedo, in se počutijo najbolje, če uživajo hranljivo in varno prehrano. Kostna juha za pse ni zasnovana za zdravljenje ali zdravljenje, ampak za spodbujanje splošnega zdravja.

Najboljši način, da ugotovite, ali bo vašemu psu koristila kostna juha, je tako, da jo poskusite! Številne aminokisline, ki jih najdemo v hrani za hišne živali, so podobne tistim v človeški prehrani. Kostna juha oskrbi pse z dodatno količino kalcija, kalija in glukozamina (vir).

Pogosto zastavljena vprašanja

kostna juha za hišne ljubljenčke

Ali lahko bolnemu psu daste juho iz kosti?

Kostna juha je zelo blag tekoči obrok, ki se zlahka prebavi v razburjenem pasjem želodcu. Je tudi hranljiv in okusen način za dodajanje vlage in okusa suhi hrani ter spodbujanje psov z zmanjšanim apetitom k jesti. Juho lahko enostavno zamrznete v majhnih posodah, kot je pladenj za ledene kocke, za kasnejšo uporabo.

Juha ima dodatno korist, saj je dober vir elektrolitov, ki so bistvenega pomena za vzdrževanje vitalne hidracije pri bolnih psih. Juho lahko dajemo psom z vznemirjenim želodcem ali bruhanjem. Pomagala bo odpraviti razdražen želodec in nadomestiti izgubljene elektrolite.

Kdaj začnete hraniti kužka s kostno juho?

Začel bi s komercialno kostno juho, če nimate časa za pripravo. Samo juha ima malo kalorij in hranilnih snovi, zato lahko dodajanje nekaj pireja pomaga povečati količino beljakovin v prehrani. Nikoli ne zamenjajte obrokov vašega mladiča s kostno juho. Namesto tega ga uporabite kot dodatek k običajnim obrokom vašega mladiča. Kot vedno se posvetujte s svojim veterinarjem, če ste v dvomih glede hranjenja psa s kostno juho.

Ali lahko psi jedo kostno juho vsak dan?

Standardna porcija kostne juhe za psa je 1 unča juhe na vsakih 10 funtov telesne teže. Ni priporočljivo hraniti juhe kot nadomestila za redne obroke vašega psa. Vaš pes lahko zaužije do 2 obroki kostne juhe na dan.

Ali lahko svojemu psu dam navadno kostno juho?

Kot smo že govorili, se domača kostna juha zelo razlikuje od tiste, ki jo boste našli na policah trgovin. Komercialno izdelana kostna juha za ljudi lahko pogosto vsebuje konzervanse in druge sestavine, ki so lahko škodljive za vašega psa. Če kuhate kostno juho za svojega mladiča, se prepričajte, da se popolnoma ohladi, preden postrežete. Oglejte si naših šest najboljših izbir z nizko vsebnostjo natrija.

Ali ima kostna juha kosti?

Ne, ime “kostna” juha izhaja iz dejstva, da se kosti običajno uporabljajo pri izdelavi tega izdelka. Toda v komercialno proizvedenih kostnih juhah ni dejanskih kosti – le okus po mesu in zdrav odmerek vitaminov in mineralov.