Najboljša krtača za labradorca – 9 najboljših izbir! (2022)

Kako izbrati najboljšo krtačo za labradorca

krtačenje las labradorja

Vrste ščetin

Ko gre za ščetine na pasji krtači, obstajata dve glavni vrsti: naravne in sintetične. Naravne ščetine so običajno narejene iz materialov, kot je merjasca. Nežni so do kože in dlake ter lahko pomagajo pri porazdelitvi naravnih olj po dlaki.

Sintetične ščetine so običajno izdelane iz najlona ali drugih sintetičnih materialov. So bolj trpežne od naravnih ščetin in so lahko dobra izbira za pse z debelo dlako. Prav tako je manj verjetno, da bodo sintetične ščetine povzročile alergijske reakcije pri ljudeh, ki so občutljivi na določene materiale.

Velikost

Velikost krtače, ki jo izberete, je odvisna od velikosti vašega psa. Manjšo krtačo je običajno lažje rokovati in jo lahko uporabite pri psih s krajšo dlako. Večja krtača je lahko dobra izbira za pse z debelo dlako. Pri izbiri krtače za psa je pomembno upoštevati tudi dolžino ščetin.

Cena

Glede na ceno je na voljo široka paleta pasjih ščetk. Osnovne ščetke lahko najdete za manj kot 10 USD, medtem ko lahko naprednejše ščetke stanejo več kot 100 USD. Vrsta krtače, ki jo izberete, je običajno odvisna od vašega proračuna in potreb vašega psa.

Labradorski prinašalec

orodje za nego labradorcev

Labradorec je del skupine UKC Gun Dog Group in AKC Sporting Group, ki so ga sprva gojili na Novi Fundlandiji, da bi ribičem pomagali pri nalogah, kot so vlečenje mrež in pridobivanje rib, ki so pobegnile iz mreže. V 1800-ih so jih pripeljali v Anglijo, kjer so hitro postali priljubljeni kot lovski psi.

Laboratoriji so znani po svojih gostih, vodoodpornih dvojnih plaščih. Zunanja dlaka je kratka in ravna, podlanka pa mehka in gosta. Ta kombinacija pomaga izolirati psa pred mrazom in ga ščiti pred vodo. Laboratoriji odvržejo svoje plašče vse leto, čeprav lahko v določenih letnih časih izgubijo več.

Ko izbirate krtačo za vaš laboratorij, je pomembno upoštevati njihov tip dlake. Za pse z dvojno dlako je lahko dobra krtača ali orodje za odstranjevanje dlak. Te krtače pomagajo odstraniti ohlapno dlako s podlanka in preprečujejo nastanek preprog in zapletov.

Kako zgrabiti labradorca | Vadnica?

Pogosto zastavljena vprašanja

najboljša vrsta ščetke za labradir

Ali se Labs izgubi?

Nekateri laboratoriji izgubijo več kot drugi. Nekateri se sploh ne izgubijo. Izlitje je odvisno od številnih dejavnikov, na primer od tega, ali je Lab angleški ali ameriški tip, podnebje, v katerem živite, ali je pes samec ali samica in kako pogosto krtačite dlako svojega laboratorija. Angleški laboratoriji (Bench Labs) se več izgubljajo kot ameriški laboratoriji (Field Labs), ker imajo bolj gosto dlako.

Katere so najboljše ščetke za nego labradorca?

Najboljše ščetke za nego labradorca so zasnovane tako, da delujejo z vrsto dlake, ki jo ima vaš laboratorij. Če imate angleški laboratorij, boste potrebovali čopič, zasnovan za delo z gosto dlako. Če imate ameriški laboratorij, boste potrebovali čopič, zasnovan za delo s tanjšo plastjo. Te čopiče lahko najdete na We Love Doodles.

Katera je najboljša ščetka za odstranjevanje luščenja za angleške in ameriške labradorce?

Slicker krtača We Love Doodles je najboljši čopič za odstranjevanje luščenja za angleške in ameriške labradorce. Ta krtača je zasnovana za delo z obema vrstama plaščev in bo pomagala odstraniti ohlapno dlako s dlake vašega psa.

Kakšna je razlika med angleškim labradorcem in ameriškim labradorcem?

Angleški labradorec je večji pes od ameriškega labradorca. Imajo tudi gostejšo dlako, ki se več odlije kot plašč ameriškega laboratorija. Nazadnje so angleški laboratoriji ponavadi manj aktivni kot ameriški laboratoriji.

Kakšna je razlika med črnim labradorcem in čokoladnim labradorcem?

Edina razlika med črnim labradorcem in čokoladnim labradorcem je barva dlake. Chocolate Labs ima rjav plašč, Black Labs pa črn plašč.

Kako pogosto moram kopati svoj laboratorij?

Laboratorij bi morali kopati tako pogosto, kot je potrebno, da ostane čist in diši svež. Če se zdi, da vaš pes ne potrebuje kopanja zelo pogosto, ga verjetno ne morete kopati enkrat na mesec. Če pa je pes posebej aktiven ali se hitro umaže, ga boste morda morali kopati pogosteje.

Kakšen šampon naj uporabim v svojem laboratoriju?

Pri kopanju laboratorija uporabite blag hipoalergenski šampon. To bo pomagalo preprečiti draženje njegove kože.

Drugi članki, ki bi jih želeli:

  1. Najboljša ščetka Slicker za velike pse
  2. Ali so ščetke Slicker dobre za pse
  3. Najboljša pasja krtača za zaplete