Najboljša krtača za nemškega ovčarja! (2022)

Kratki plašči nemškega ovčarja

krtača za podlanko za nemškega ovčarja

Če ima vaš nemški ovčar kratko dlako, ga boste morali krtačiti le enkrat ali dvakrat na teden, da preprečite matiranje in zapletanje. Krtača za gladkost ali krtača s ščetinami bosta dobro delovala, da odstranite umazanijo, ostanke ali ohlapno dlako s plašča. Enkrat na teden morate uporabiti tudi orodje za odstranjevanje dlak, ki pomaga odstraniti odmrlo podlako, ki povzroča opadanje.

Močno izpadanje

Če se vaš GSD močno izgublja, lahko Furminator uporabljate vsak dan. Upoštevajte, da orodja, kot je Furminator, lahko ob napačni uporabi poškodujejo dlako vašega psa, zato je najbolje, da si ogledate nekaj videoposnetkov o negovanju, kako uporabljati Furminator?

Video o odstranjevanju furminatorja

Oglejte si ta videoposnetek, če želite izvedeti, kako pravilno uporabljati furminator:

Prav tako je dobro, da se slečete na prostem, ker se bo med negovanjem iz dlake vašega GSD sprostilo veliko krzna. Kar zadeva kopanje, ne poskušajte kopati svojega GSD prepogosto, saj bo s tem njihov plašč in kožo odstranila naravna olja.

Prehrana igra veliko vlogo pri količini izločanja vašega GSD, in če ugotovite, da se vaš GSD izloča preveč, razmislite o spremembi prehrane in se obrnite na svojega veterinarja.

Dolgodlaki nemški ovčarji

krtača nemški ovčar

Če ima vaš nemški ovčar dolgo dlako, ga boste morali pogosteje krtačiti, da preprečite matiranje in zapletanje. 2-3 krat na teden je treba uporabljati krtačo za gladkost, krtačo s ščetinami in orodje za odstranjevanje luščenja.

Nekateri nemški ovčarji imajo tako imenovani plišasti plašč, ki je bolj razširjena različica kratkega plašča. Plišasti plašč je najmanj vsakdanji plašč nemškega ovčarja in ga Ameriška kinološka zveza ne priznava kot uradni tip plašča.

Plišasti plašč je lahko raven ali valovit in je srednje dolg do dolg. Podlanka nemškega ovčarja s plišasto dlako je gosta in mehka, zunanja dlaka pa gosta in dolga. Nemški ovčarji s plišasto dlako potrebujejo več nege kot tisti s kratko dlako in so bolj nagnjeni k matiranju.

Morda boste morali uporabiti tudi razpršilec ali balzam za razpletanje, da preprečite matanje. Nega nemškega ovčarja je razmeroma enostavna, vendar zahteva redno vzdrževanje. Vsak dan krtačite psa, da odstranite ohlapno dlako in se izognete matiranju. Nemške ovčarje je treba tudi kopati vsakih nekaj tednov, redno pa jim strižiti nohte.

Nemške ovčarje je razmeroma enostavno negovati, vendar zahtevajo redno vzdrževanje.

Nemški ovčar

krtača za nego nemškega ovčarja

The AKC opisuje to resnično veličastno pasmo kot »Nemški ovčar, ki na splošno velja za najboljšega univerzalnega delavca psov, je velik, okreten, mišičast pes plemenitega značaja in visoke inteligence. Zvest, samozavesten, pogumen in odločen, nemški ovčar je resnično užitek ljubitelja psov.”

Nemški ovčar je velika pasma psov, prvotno vzrejena v Nemčiji v poznih 1800-ih. Sprva so bili vzrejeni kot pastirski psi, danes pa so priljubljeni hišni ljubljenčki in delovni psi. Nemški ovčarji so inteligentni, zvesti in zaščitniški, zaradi česar so odlični družinski psi.

Nemški ovčarji imajo debelo, dvojno dlako, ki je lahko srednje do dolga. Njihovo dlako sestavljata gosta zunanja plast krzna in mehkejša podlanka. Zunanja plast dlake ščiti psa pred vremenskimi vplivi in ​​naplavinami, podlanka pa jih izolira pred vročino in mrazom. Nemški ovčarji se linjajo vse leto, močneje pa spomladi in jeseni.

Zaključek za najboljšo krtačo za nemškega ovčarja

Nega nemških ovčarjev ni težka, vendar zahteva čas in potrpljenje. Če uporabljate ustrezna orodja in tehnike za nego, lahko ohranite dlako svojega nemškega ovčarja zdravo in izgledate najbolje.

Nemški ovčarji so psi z dvojno dlako, kar pomeni, da imajo dlako in podlanko. Podlak je sestavljen iz daljših, bolj grobih dlak, podlanka pa je krajša in mehkejša. Podlanka ščiti psa pred vremenskimi vplivi in ​​pomaga uravnavati njegovo telesno temperaturo. Pokrivna dlaka odbija umazanijo in vodo ter ohranja zdravo kožo psa.

Nemški ovčarji se linjajo skozi vse leto, čeprav se v času linjanja dvakrat na leto močneje odlijejo. Svojega nemškega ovčarja boste morali pogosteje krtačiti, da boste v tem času pomagali odstraniti ohlapno dlako z njegovega plašča.

Redno negovanje ne le pomaga ohranjati zdrav dlako vašega nemškega ovčarja, ampak je tudi odličen način, da se povežete s svojim psom. Preživite čas za nego Nemški ovčar bo pomagal ustvariti močno vez med vami in vašim psom in je lahko sproščujoča izkušnja.

Drugi članki, ki bi jih želeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published.