Najboljša poceni ovratnica – najboljših 9 izbir! (2022)

Vodnik za splošno uporabo in nakup

poceni pasja šok ovratnica z daljinskim upravljalnikom

Zdaj, ko ste videli seznam najboljših poceni ovratnic, vam lahko pomagamo določiti, kateri šok ovratnik je najboljši za vas. Lahko vam vsaj zagotovimo, da ima naš seznam kakovostne ovratnice, toda če iščemo najboljšo udarno ovratnico, ki je primerna za denar, moramo ugotoviti, kaj potrebujete tudi vi, toda kaj morate upoštevati?

Kakšne so vaše potrebe in cilji po usposabljanju?

Ali potrebujete šok ovratnico, da zmanjšate neželeno vedenje? Sodobne Shock ovratnice imajo na splošno osnovne lastnosti, narejene za trening poslušnosti in krepitev osnovnih ukazov. Nato boste uporabili lekcije, naučene na tem usposabljanju, da boste zmanjšali to slabo vedenje.

Druga potreba je pomagati pri obvladovanju agresivnega vedenja. Psi s problematično agresivnostjo potrebujejo ovratnice z močnimi ali zmerno močnimi ovratnicami s funkcijami, kot so hitri načini prilagajanja intenzivnosti. Svojega psa ne boste neposredno kaznovali, temveč boste svojega psa učili močnih ukazov poslušnosti in jih krepili, saj kaže agresivno vedenje.

Namesto tega boste morda imeli težave z neprijetnim lajanjem. Nekatere pasme so tako naravno izrazne, da se morajo naučiti minimalno lajati. Odvisno od vrste ovratnic za lubje so lahko nekatere namenske ovratnice za lubje ali hibridne ovratnice, ki so daljinsko vodene ovratnice, ki jih je mogoče preklopiti v način ovratnice za lubje.

Izven treninga imajo ovratnice z električnim šokom druge funkcije, ki vam pomagajo upravljati z njimi, ko so zunaj brez povodca. To je lahko osnovni pisk ali LED v ovratniku, ki vam pomaga, da jih vidite od daleč.

Kar zadeva doseg, je odvisno od tega, kako daleč želite, da se vaš pes sprehaja. 300-jardne ovratnice so primerne za bližnje razdalje, vendar nikoli ne škodi, če imate doseg 1/2 milje in več. Z večjim dosegom bi lahko naredili več, še posebej, če svojega psa poskušate najti v temi.

Drug dejavnik je, koliko psov boste obvladali. Vse trgovine z udarnimi ovratnicami, ki prodajajo daljinske upravljalnike s podporo za več ovratnic, imajo načine za nakup dodatnih ovratnic, zato ko kupite eno, ne oklevajte in vprašajte, kje dobiti dodatne ovratnice.

Kakšne so potrebe vašega psa?

Velikost psa je zelo pomembna pri razmišljanju o šok ovratnici. Če imate majhno pasmo psov, morda manj kot 10 funtov, razmislite o drugih napravah za treniranje, saj je redko najti šok ovratnice, ki jim dovolj dobro pristajajo.

Če imate psa, ki tehta več kot 10 lbs in velikost vratu ni večja od 24 palcev, se bodo vse ovratnice na tem seznamu dobro prilegale vašemu psu.

Precej težko je ugotoviti, ali je vaš pes občutljiv tip, razen če dejansko kupite šok ovratnico in jo preizkusite. Nekateri psi se lahko zdijo ponosni in močni, le da se zložijo kot origami na najnižji stopnji popravka. Nekateri psi so strahopetni, vendar ne bodo trenili z očesom, razen če uporabite višje stopnje šoka. Vsi sodobni šok ovratniki imajo načine za prilagajanje nivojev korekcije, bodisi s številčnico ali gumbom. Ravni v resnici ne narekujejo celotne moči ovratnika, ampak le vmesne vrednosti med posameznimi stopnjami moči.

Poleg temperamenta imajo psi bistveno drugačno kožo kot človeško, zato kar bi lahko bilo za nas boleče, je lahko za psa več kot znosno in obratno. Dobra novica je, da so kakovostne udarne ovratnice narejene s tem v mislih in podjetja, ki stojijo za proizvodnjo, so že opravila svoje teste in študije za nas ter ustrezno prilagodila izdelek. To bi lahko šteli za razlog, zakaj imajo nekatere ovratnice za trening visoko ceno. Na našem seznamu so seveda ovratnice, ki so šle skozi preverjanje kakovosti in raziskave, zato odlične ocene.

Splošni vodnik za nakup poceni šok ovratnice

najboljša poceni ovratnica za šolanje psov

Kako uporabljam šok ovratnico za šolanje psov?

Ena izmed najučinkovitejših metod je uporaba negativne ojačitve + pozitivne ojačitve. Vloga šok ovratnice je zagotoviti negativno stimulacijo, ki vašega psa spodbudi k delovanju, vlogo pozitivne okrepitve pa opravlja mehak in okusen priboljšek. To ni sistem nagrajevanja in kazni, je bistveno drugačen.

Preden začnemo s krepitvijo, morate psa naučiti vedenja, ki ga boste okrepili, na primer, da se vrne k vam, ko pritisnete gumb za pisk. V tem primeru jih lahko naučite tako, da jih postavite na dolg povodec, nato pa, ko so precej oddaljeni, pritisnite gumb za pisk in narahlo potegnite povodec. Ko pridejo do vas, jim dajte znak, da so naredili prav (na primer z uporabo klikerja ali izgovarjanjem ključne besede, kot je “Dobro!”), nagradite jih s priboljškom. Nadaljujte s tem, dokler vas ne dosežejo, ne da bi morali vleči povodec, nato pa to storite brez povodca.

Na tej točki se lahko vprašate: »Zakaj bi moral uporabiti šok ovratnico, če pozitivna okrepitev/nagrajevanje že deluje?« To je res, če pozitivna okrepitev deluje, se je držite, vendar je pravi test, če vas še vedno ubogajo zunaj nadzorovanih situacij. Morda bodo na koncu preganjali majhno žival in ne glede na to, kako glasno boste kričali ukaze, vaš pes morda ne bo sledil. Ojačitev pomaga pri tej težavi in ​​šok ovratnice so najučinkovitejši način za to.

Ko psa naučite, kaj morate okrepiti, nastavite šok ovratnico in začnite z usposabljanjem, tako da pritegnete njegovo pozornost. Aktivirajte pisk in takoj, ko to storite, aktivirajte najnižjo stopnjo neprekinjenega šoka, na katerega se vaš pes odzove. Takoj, ko pridejo do vas, prenehajte s stimulacijo, dajte “Dobro delo!” signalizirajte in zagotovite priboljšek.

Čas je tukaj nekoliko pomemben, zato ga morate vaditi s svojim psom. To naredite približno 5-7 krat na trening, manj, če opazite, da vaš pes izgubi zanimanje. Na dan lahko opravite približno 2-3 treninge, vendar zagotovo ne boste imeli ovratnice na sebi več kot 8 ur.

Kako zaščitim svojega psa med treningom s šok ovratnico?

poceni e-ovratnica

Tukaj je seznam stvari, ki jih morate storiti med treningom z udarno ovratnico, da zagotovite, da bo vaš kosmati prijatelj varen in srečen med vašimi vadbami v zaprtih prostorih ali na prostem.

  1. Poskrbite, da bodo kontaktne točke v doslednem stiku s kožo vašega psa. To storite tako, da izberete ustrezne kontaktne točke. Daljši lasje = daljše kontaktne točke. Prav tako mora biti tesen, vsaj dovolj tesen, da se lahko med vratom in ovratnikom tesno prilega 2-3 prste.
  2. Preden začnete s treningom, ugotovite najnižjo stopnjo stimulacije, na katero se bo vaš pes odzval. To naredite tako, da ovratnico nastavite na najnižjo raven, nato pa medtem, ko vaš pes pravilno nosi ovratnico, aktivirajte ovratnico in opazujte reakcijo vašega psa. Če se kdaj tako rahlo zdrznijo ali so videti zmedeni, se držite te ravni. Če dobesedno ne utripnejo na to, se dvignite na naslednjo možno raven in poskusite znova, dokler se ne odzovejo. Če vpijejo, pokličite nižjo raven. Če ste na najnižji ravni in še vedno vpijejo, je lahko, da so preprosto presenečeni ali pa razmislijo o uporabi vibracij, saj so dovolj občutljivi.
  3. Če lahko ovratnico zavrtite vsakih 1-2 uri, na ta način kontaktne točke ne pritiskajo na isto mesto. Tako se izognete morebitnemu razvoju dekubitusa, ki so lahko videti kot vbodne rane, če se spremenijo v razjede.
  4. Ovratnice ne nosite več kot 8 ur. 12 ur bi ga potrebovali.
  5. Nikoli ne uporabljajte ovratnice za kaznovanje. Nikoli ne sprožite ovratnice, medtem ko počnejo kakršno koli negativno vedenje. Namesto tega usposobite in okrepite ukaze poslušnosti, nato jih uporabite, da jih ustavite.