Najboljše zavarovanje hišnih ljubljenčkov za velike pse – najboljših 8 izbir! (2022)

Pogoste zdravstvene motnje in razlike v razširjenosti bolezni glede na starost in pasmo

zavarovanje velikih psov

A 2018 študij iz Republike Koreje, objavljeni v NCBI, je pregledal 15.531 zdravstvenih kartotek pasjih bolnikov, analiziranih iz 11 veterinarskih klinik, ki so delile podatke od 1. januarja 2016 do 31. decembra 2016. Študija pojasnjuje, da starost, pasma, spol, kastracija, klinični status vse informacije in diagnoza so bili upoštevani. Tukaj je odvzem:

Preventivna medicina (16,7-odstotni intervali zaupanja) je bila najpogostejši vzrok za obisk klinike za skupine <1 leto in 1–3 leta.

 • Kirurgija sterilizacije (6,6 %)
 • Luksacija pogačice (1,4 %)
 • Dermatitis ali ekcem (8,5%)

Pri psih, starejših od deset let, so bile najpogostejše zdravstvene težave naslednje:

 • Srčna bolezen
 • Bolezni ledvic
 • Cushingova bolezen
 • Tumorji dojke
 • Zobozdravstvo (gingivitis/parodontalna)
 • Parazitski
 • Poškodbe, ki vključujejo nesrečo, poškodbe z raztrganinami, ugriznimi ranami, zastrupitvijo in zlomi.

Študija pojasnjuje, da so bili “za vse pasme zunanji otitis, dermatitis ali ekcem, bruhanje in driska pogoste zdravstvene težave.”

Pogosto zastavljena vprašanja

zavarovanje psov velikih pasem

Kaj je zavarovanje hišnih ljubljenčkov za velike pasme?

Zavarovanje hišnih ljubljenčkov za velike pasme je polica, ki krije zdravstvene stroške velikega psa, običajno nad 50 lbs. Ta vrsta politike lahko pomaga lastnikom hišnih ljubljenčkov pri plačilu zdravljenja in postopkov, povezanih s poškodbami ali boleznimi njihovih hišnih ljubljenčkov.

Kako deluje zavarovanje hišnih ljubljenčkov?

Zavarovanje hišnih ljubljenčkov običajno deluje tako, da lastniku hišnega ljubljenčka povrne odstotek stroškov, povezanih z zdravljenjem njihovega hišnega ljubljenčka. To lahko vključuje stroške postopkov, zdravil in bivanja v bolnišnici. Poleg tega imajo police lahko tudi franšizo, ki jo mora lastnik hišnih ljubljenčkov plačati iz svojega žepa, preden jih polica začne vračati.

Koliko stane zavarovanje hišnih ljubljenčkov?

Stroški zavarovanja hišnih ljubljenčkov se razlikujejo glede na polico. Nekatere police imajo pavšalno pristojbino, druge pa zaračunajo odstotek skupnih stroškov oskrbe. Številne police imajo tudi franšizo, ki jo mora lastnik hišnega ljubljenčka plačati pred začetkom kritja.

Katere pasme veljajo za velike?

Velikost psa se lahko razlikuje glede na pasmo. Vendar pa večina zavarovalnic meni, da so pasme, ki tehtajo več kot 50 funtov, velike pasme.

Katere so nekatere prednosti zavarovanja hišnih ljubljenčkov za velike pasme?

Nekatere prednosti zavarovanja hišnih ljubljenčkov za velike pasme vključujejo kritje zdravljenja in postopkov, povezanih s poškodbami ali boleznimi, ter rutinsko oskrbo. Ta politika lahko pomaga tudi lastnikom hišnih ljubljenčkov, da prihranijo denar pri veterinarskih računih.

Ali zavarovanje velike pasme psov stane več?

Zavarovanje velikih pasem psov lahko stane več kot manjše pasme. To je zato, ker obstaja večja možnost, da bodo potrebovali drago zdravljenje. Vendar pa se stroški zavarovanja hišnih ljubljenčkov razlikujejo glede na polico, zato je bistveno primerjati cene.

Na kaj moram biti pozoren pri izbiri police zavarovanja hišnih ljubljenčkov?

Pri izbiri police zavarovanja hišnih ljubljenčkov je nujno upoštevati ponujeno kritje. Nekatere police krijejo le določene zdravstvene stroške, druge pa imajo lahko odbitno pravico, ki jo je treba poravnati, preden se kritje začne.

Pred izbiro police je pomembno tudi primerjati cene različnih podjetij. Na primer, poskusite pridobiti politiko, ki zajema nekaj od naslednjega, na primer tisto, kar je najpomembnejše za vašo veliko pasmo psov v zvezi z zdravstvenimi težavami.

Zobna bolezen

 • Obstoječa ali dedna stanja (večinoma izključena) Vedno preverite dvostranske bolezni in ali se štejejo za že obstoječe.
 • Težave z vedenjem
 • Redni pregledi in preventiva
 • Displazija kolkov
 • Nega

Ali je zavarovanje starejših psov velikih pasem dražje?

Da, starejši psi velikih pasem so pogosto dražji za zavarovanje kot mlajši psi. To je zato, ker obstaja večja možnost, da bodo potrebovali drago zdravljenje.