Najboljše zavarovanje pudljev! (2022)

Kaj je zavarovanje hišnih ljubljenčkov?

zavarovanje pudljev

Zavarovanje hišnih ljubljenčkov je zdravstveno ali zdravstveno zavarovanje, ki je koristno pri kritju stroškov veterinarske oskrbe vašega ljubljenčka. Na primer, lahko pomaga pri plačilu obiskov veterinarja, receptov in celo operacije.

Lastniki hišnih ljubljenčkov se odločijo za nakup zavarovanja hišnih ljubljenčkov iz različnih razlogov. Poleg tega lahko nekateri lastniki hišnih ljubljenčkov menijo, da jim daje mir, če vedo, da bodo njihovi hišni ljubljenčki finančno pokriti, če zbolijo ali se poškodujejo.

Na voljo je veliko različnih zavarovanj za hišne ljubljenčke, zato je pomembno, da raziščete tisto, ki najbolj ustreza vam in vašemu pudlu.

Kakšna so že obstoječa stanja pri pudlih?

Obstoječi pogoji so zdravstvene težave ali bolezni, ki jih je imel vaš pudlj, preden ste kupili zavarovalno polico za hišne živali. Vse police zavarovanja hišnih ljubljenčkov navajajo že obstoječe pogoje, ki niso zajeti v polici.

Če vaš pudlec zboli ali se poškoduje in potrebuje zdravljenje zaradi že obstoječega stanja, boste morali zdravljenje plačati sami.

Pudlji kot pasma so lahko dovzetni za nekatera že obstoječa stanja, kot so displazija kolkov, von Willebrandova bolezen in epilepsija. Če razmišljate o nakupu zavarovanja za hišne ljubljenčke pudljev, natančno preglejte polico in preverite, ali je kateri od teh pogojev izključen iz kritja.

Kaj pa, če ima moj pudlj že enega od teh pogojev?

Če ima vaš pudlj že obstoječe stanje, boste morda še vedno lahko kupili zavarovanje hišnih ljubljenčkov, vendar bo politika verjetno izključila kritje za to stanje. Torej, na primer, če vaš pudlj potrebuje zdravljenje zaradi že obstoječe bolezni, boste morali zdravljenje plačati sami.

Katere zavarovalnice za hišne živali nudijo najboljše zavarovanje hišnih ljubljenčkov za pudlje?

Številne zavarovalnice za hišne živali ponujajo kritje za pudlje, nekatera bolj priljubljena podjetja pa so Lemonade, Pets Best in Figo. Ko izbirate zavarovalnico za hišne ljubljenčke, je pomembno, da primerjate police in cene, da najdete tisto, ki je prava za vas in vašega ljubljenčka.

Veterinarski stroški

koliko zavarovati pudlja

Upoštevati morate, da se bodo stvari, kot so veterinarski stroški za začetni obisk zdravja vašega mladiča in naslednji obiski cepljenja, seštevali. Na voljo je tudi vsa nova oprema za mladiče, ki jo morate pripraviti doma, od vrat za mladiče do lahkih ovratnic za mladiče in nadomestne opreme za vadbo, ki jo je treba zamenjati, ko vaš mladiček odraste.

Tečaji vzgoje mladičev

Vaš kuža bo potreboval pozitivne tečaje šolanja psov, zato načrtujte tedenske treninge v prvem letu in idealno v drugem. Vaš mladič bi moral preizkusiti tudi tečaje pasjih športov, kot sta agility in flyball, zato morate predvideti te stroške.

Obstaja nekaj različnih zavarovalnih polic, ki jih lahko kupite za svojega pudla. Najpogostejša vrsta je zdravstveno zavarovanje hišnih ljubljenčkov, ki bo pokrilo zdravstvene stroške vašega pudlja, če zboli ali se poškoduje.

Zavarovanje vašega ljubljenčka za pudlje pri podjetju, kot je Lemonade, vam lahko zagotovi mir, saj veste, da je vaš ljubljenček zaščiten s celovitim veterinarskim zdravstvenim načrtom za pudlje. Ameriški kinološki klub (AKC) dodaja, da je najboljši način za obvladovanje zdravstvenega stanja ustaviti, preden se začne. To lahko stori vsak starš hišnih ljubljenčkov, če ima zavarovanje za hišne ljubljenčke.

Pudelj

Pudlji so priljubljena pasma, znana po svoji inteligenci in hipoalergeni dlaki. Vzrejeni so v različnih velikostih, od igrače do standardne, zato boste želeli zagotoviti, da dobite dobro zavarovalno polico zdravstvenega zavarovanja za hišne ljubljenčke. AKC opisuje pudla kot »Ponosno, zelo aktiven, inteligenten pudlec ima v sebi pridih razlikovanja in dostojanstva, ki je značilen zanj. Večja napaka: sramežljivost ali ostrina.”

Pogosta zdravstvena stanja

zavarovanje za pudlje

Prvič, pudlji so nagnjeni k številnim zdravstvenim stanjem, vključno z displazijo kolkov, težavami z očmi in kožnimi alergijami. Večina pasem psov bo imela zdravstvene težave, h katerim so bolj nagnjene, zato se je pri izbiri police nujno zavedati teh stanj. Tako lahko zagotovite, da vaša politika pokriva najverjetnejše stvari, ki se bodo zgodile vašemu psu.

Displazija kolkov

Displazija kolkov je stanje, ki se lahko pojavi pri kateri koli pasmi psov, vendar je še posebej pogosto pri pudlih in mešanih pasmah pudljev. To je stanje, ko se žogica in vtičnica ne prilegata ali razvijata pravilno ter se drgneta in meljeta. Če je vašemu psu diagnosticirana displazija kolkov, je pomembno, da ga čim prej zdravite.

Težave z očmi

Težave z očmi so pogoste tudi pri pudlih in lahko segajo od manjšega draženja do hujših stanj, kot je glavkom. Zato je pomembno, da psu redno pregleduje oči veterinarja, in če opazite kakršne koli spremembe v njegovem vidu, ga nemudoma odpeljite k veterinarju.

Kožne alergije

Pudlji so dovzetni tudi za kožne alergije, ki jim lahko povzročijo veliko nelagodja. Če se vaš pes veliko praska ali če opazite rdečico ali draženje na njegovi koži, je pomembno, da ga odpeljete k veterinarju, da ga pregleda.

V zvezi z zavarovanjem morate upoštevati nekaj stvari. Najprej se boste želeli prepričati, da dobite politiko, ki pokriva pasmo vašega psa. Kot smo omenili, so pudlji nagnjeni k določenim zdravstvenim stanjem, zato je bistveno, da poskrbite, da vaša politika pokriva te pogoje.

Von Willebrandsova bolezen

Drugo kronično stanje, ki lahko prizadene pudlje, je Von Willebrandsova bolezen. To stanje vpliva na kri in lahko povzroči prekomerno krvavitev psov. Če ima vaš pes to stanje, se morate prepričati, da vaša polica krije stroške zdravljenja.

Addisonova bolezen

Addisonova bolezen (hipoadrenokorticizem) je pogoj, za katerega se boste želeli prepričati, da vaša polica krije. To je stanje, ki prizadene nadledvične žleze in je lahko usodno, če ga ne zdravimo pravočasno. Ta bolezen ima resne posledice za pudlje, ki ne dobijo ustreznega zdravljenja. Z zdravljenjem lahko pudlji živijo normalno življenje.

Cushingova bolezen

Cushingova bolezen (hiperadrenokorticizem) je še eno stanje, za katerega so pudlji dovzetni. To stanje prizadene nadledvične žleze in lahko povzroči različne simptome, vključno z debelostjo, izpadanjem las in spremembami na koži.

Napihnjenost

Drug pogoj, za katerega boste želeli biti prepričani, da vaša polica krije, je napihnjenost. To je hudo stanje, pri katerem želodec nabrekne in ujame zrak, in je lahko smrtonosno, če se ne zdravi hitro.

Volvulus želodčne dilatacije (GDV) lahko prizadene vsakega psa, vendar se običajno pojavi pri psih srednjih in starejših. Stopnja umrljivosti je visoka in takoj boste morali dobiti nujno zdravljenje, kar je vedno drago.

Dedne bolezni in rak

Genetika igra veliko vlogo pri zdravju vašega pudlja. Z razumevanjem, za katere genetske bolezni je lahko nagnjen vaš pudlj, vam lahko pomaga, da jih prepoznate in poiščete zgodnje zdravljenje.

The AKC Canine Health Foundation pravi, da so posamezne pasme psov in celo posamezni podtipi pasem psov pogosto ogroženi za določene bolezni. Namesto tega dodajajo, da je “iskanje razlik med prizadetimi psi in neprizadetimi psi lahko zelo učinkovit način za izolacijo gena, odgovornega za določeno bolezen.”

Standardni pudlji imajo povečano tveganje za agresivni ploščatocelični karcinom prsta (SCDD), ki prizadene prste na nogah z večkratnimi ponovitvami. Raziskovalci dodajajo, da zaradi tega niso ogroženi vsi pudlji, vendar so temno obarvani pudlji bolj nagnjeni k skvamoznemu celičnemu karcinomu, svetli pudlji pa skoraj nikoli ne prizadenejo.

epilepsija

Končno se boste želeli prepričati, da vaša polica pokriva epilepsijo. Epilepsija je stanje, ki lahko povzroči epileptične napade pri psih in ga je lahko težko zdraviti. Če ima vaš pes epilepsijo, je nujno imeti polico, ki bo krila stroške zdravljenja.

Luksacijske pogačice

Zadnji pogoj, ki se ga je treba zavedati, je luksacija pogačice. To je stanje, ko kolenska kapica zdrsne z mesta, kar je lahko za vašega pudlja boleče. Če ima vaš pes to stanje, se morate prepričati, da vaša polica krije stroške zdravljenja.

Adenitis lojnice

Drugo stanje, ki lahko prizadene pudlje, je adenitis lojnic. To je stanje, pri katerem se žleze lojnice v koži vnamejo, kar lahko povzroči veliko srbenje in draženje.

PRA

PRA pomeni progresivno atrofijo mrežnice in je stanje, ki povzroči degeneracijo mrežnice. To lahko sčasoma privede do slepote, zato je pomembno, da svojega pudla zdravite, če se diagnosticira to stanje.

Zobna bolezen

Pudlji so lahko nagnjeni k boleznim zob, zato je nujno, da pazite na njihove zobe in dlesni. Če opazite kakršne koli težave, jih obvezno odpeljite k veterinarju na pregled in se dogovorite za redno veterinarsko čiščenje zob.

Kronična stanja

zavarovanje psov za pudlje

Druga stvar, ki jo je treba iskati, je politika, ki pokriva kronična stanja. Tako kot tista, ki jo ponuja Lemonade, bodo nekatere politike pokrivale kronična stanja, kot je Addisonova bolezen. To stanje prizadene nadledvične žleze, ki je lahko zelo drago za zdravljenje.

Kot lahko vidite, lahko na pudlje vplivajo številna zdravstvena stanja. Zato je ključnega pomena, da dobite politiko, ki bo dolgoročno pokrivala te zdravstvene težave, tudi če je vaš pudlec trenutno zdrav.

Z izbiro prave police ste lahko prepričani, da veste, da je vaš pudlec pokrit za vse veterinarske težave, ki se lahko pojavijo v prihodnosti. Zavarovanje hišnih ljubljenčkov bo na primer pomagalo pri stroških veterinarskih računov, če vaš pes zboli ali se poškoduje, vendar vam bo dalo tudi mir, saj veste, da je vaš ljubljenček zaščiten.

Danes v letu 2022 obstaja veliko zavarovalnih polic za hišne živali, zato se prepričajte, da poiščite tisto, ki ustreza vam in vašemu pudlu.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali pudlji pogosto zbolijo?

Ne, pudlji so ena najbolj zdravih pasem psov. Vendar pa so nagnjeni k določenim boleznim, kot sta Addisonova bolezen in von Willebrandova bolezen.

Koliko stane zavarovanje za pudlje?

Stroški zavarovanja pudljevih hišnih ljubljenčkov se bodo razlikovali glede na izbrano polico. Nekatere police imajo višjo franšizo, druge pa nižjo doplačilo. Preden se odločite, morate primerjati nekaj različnih politik.

Kakšna je najboljša politika za mojega pudla?

Najboljša politika za vašega pudla bo odvisna od vaših potreb in proračuna. Preden se odločite, morate primerjati nekaj različnih politik. In ne pozabite, najboljša politika je tista, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.

Ali potrebujem zavarovanje hišnih ljubljenčkov za svojega pudlja?

Čeprav zavarovanje hišnih ljubljenčkov ni potrebno, je zelo priporočljivo. Pudlji so nagnjeni k določenim zdravstvenim stanjem, zato je pomembno, da imamo politiko, ki pokriva te pogoje. Poleg tega vam lahko zavarovanje hišnih ljubljenčkov prihrani denar pri cepljenju in pregledih.

Kakšna je vloga zavarovanja hišnih ljubljenčkov pri zdravljenju raka?

Vloga zavarovanja hišnih ljubljenčkov pri zdravljenju raka je kritje stroškov diagnostike, zdravljenja in operacij. Rak je zelo draga bolezen, zato je zavarovanje hišnih ljubljenčkov lahko reševanje v primerih raka.

Kako zavarovanje hišnih ljubljenčkov pomaga mojemu pudlju pri redni veterinarski oskrbi?

Nekatere politike pokrivajo rutinsko oskrbo, kot so cepljenja in pregledi. To vam lahko prihrani denar za te stvari. Poleg tega lahko rutinska oskrba pomaga zgodaj odkriti zdravstvene težave in vam dolgoročno prihrani denar.

Kje najdem najboljše ocene zavarovanja hišnih ljubljenčkov, ki mi bodo pomagali najti načrt za mojo mešano pasmo pudljev?

Najboljše mesto za iskanje pregledov zavarovanja hišnih ljubljenčkov je na spletu We Love Doodles. Preden se odločite, morate prebrskati veliko pregledov. Svoje prijatelje ali družinske člane lahko vprašate tudi, če imajo kakšna priporočila. We Love Doodles je odličen vir za iskanje informacij o pudlih in mešanih pasmah pudljev.