Najboljši havanski šampon – 6 najboljših izbir! (2022)

Kako negovati Havanca?

Zdravje kože in dlake

Zdravje kože in dlake sta okna za vaše zdravje v Havanu. Pomembno je upoštevati druge dejavnike, kot so okoljske alergije, prehrana in zdravje, ki vplivajo na kožo vašega psa.

Podhranjenost je na primer pogost vzrok za suho in srbečo kožo. Če menite, da ima vaš Havanese kakšno osnovno zdravstveno stanje, se pred uporabo katerega koli novega šampona posvetujte s svojim veterinarjem.

alergije

Alergije so tudi pomemben dejavnik pri izbiri pravega šampona za vašega mladiča. Če ima vaš pes občutljivo kožo, boste želeli uporabiti hipoalergeni šampon ali šampon na osnovi ovsenih kosmičev. Če ima vaš Havanese alergije na določene sestavine, vedno preverite etikete vsakega novega šampona, preden ga uporabite na svojem mladiču.

Zaradi toliko različnih šamponov za hišne živali je izbira lahko zahtevna. Najpomembneje je, da izberete tistega, ki bo najbolje ohranil zdravje kože in dlake vašega psa. Če niste prepričani, katera vrsta šampona je prava za vašega Havanca, se o najboljših izdelkih pogovorite s svojim veterinarjem.

Havanec

Havanski šampon za pse

Havanec je majhna, budna in prijazna pasma. So mehki, pozorni in inteligentni. Zahtevajo veliko vzdrževanja v oddelku za nego in zahtevajo redno kopanje in nego dlake. The AKC dodaja, da so ” havanec, edina pasma psov, ki izvira iz Kube, veseli majhni psi z vzmetjo v koraku in sijajem v velikih, rjavih očeh. Ti živahni in družabni spremljevalci postajajo še posebej priljubljeni med prebivalci ameriških mest.”

Plašč

AKC dodaja, da je dlaka svilnata na otip ter mehke in lahke teksture tako v podlanki kot v zunanji dlaki, pri čemer je zunanja dlaka težja. »Dlaka je dolga, bogata in valovita. Rahlo stoji od telesa, vendar teče z gibanjem. Idealna dlaka bo omogočila, da se vidijo naravne linije psa. Dlaka mladička je lahko krajša in ima mehkejšo teksturo kot dlaka odraslih.” Dlako je mogoče tudi vrviti, v tem primeru se bo pri mladih psih naravno razdelila na valovite dele in se sčasoma razvila v vrvice z vsemi dovoljenimi barvami dlake in oznakami.

Ko gre za šampon, želite najti tistega, ki je posebej zasnovan za havansko dvojno dlako, ki ima dolgo in mehko zunanjo dlako, ki jo je mogoče razčesati ali pustiti, da dolgo visi. Ne pozabite pa, da Havanci redko izpadajo, vendar se večina njihove razpuščene dlake ujame v dvojni plašč. V tem pregledu vam bomo pokazali naše najboljše izbire najboljšega šampona za havanske pse. Tukaj je odvzem:

Pogosto zastavljena vprašanja

Priporočila za šampone Havanese

Kateri je najboljši šampon za havanske pse?

Na voljo je veliko odličnih možnosti, vendar je ena najboljših možnosti TropiClean SPA razkošni šamponi za hišne ljubljenčke. Ta šampon vsebuje naravne sestavine in je izdelan v ZDA, zaradi česar je visokokakovosten izdelek, idealen za pomiritev in vlaženje dlake vašega psa. Poleg tega je ta šampon brez mila, zaradi česar je varen za pse z občutljivo kožo ali alergijami.

Kako pogosto naj okopam svojega havanskega psa?

Na splošno je priporočljivo, da svojega havanskega psa kopate vsakih 4-6 tednov. Vendar se to lahko razlikuje glede na stopnjo aktivnosti posameznega psa, tip kože in tip dlake. Če niste prepričani, kako pogosto kopati psa, se posvetujte s svojim veterinarjem.

Kaj še moram vedeti o skrbi za havanskega psa?

Nekatere druge pomembne stvari, ki jih je treba upoštevati pri skrbi za havanskega psa, vključujejo redno nego, ščetkanje in striženje nohtov, zagotavljanje veliko vadbe in vzdrževanje zdrave prehrane. Poleg tega je nujno, da redno opravljate preglede in cepljenja pri veterinarju, da zagotovite, da bo vaš pes ostal zdrav in srečen.

Katere so nekatere pogoste zdravstvene težave, ki jih lahko imajo havanski psi?

pasji šampon in balzam za havaneze

Nekatere najpogostejše zdravstvene težave, ki jih imajo havanski psi, vključujejo težave z zobmi, alergije in vnetja ušes. Če pri vašem psu opazite kakršne koli znake teh ali drugih zdravstvenih težav, se čim prej obrnite na svojega veterinarja za diagnozo in zdravljenje.

Kako lahko pomagam, da bo moj havanski pes zdrav in srečen?

Lahko naredite marsikaj, da bo vaš havanski pes zdrav in srečen. Nekatere najpomembnejše stvari vključujejo zagotavljanje redne vadbe, zagotavljanje, da vaš pes dobi veliko socializacije in časa zunaj, hranjenje z visokokakovostno prehrano ter redno nego in preglede. Poleg tega je pomembno, da se zavedate znakov pogostih zdravstvenih težav, da lahko zgodaj poiščete zdravljenje, če je potrebno.

Kateri je najboljši način za socializacijo havanskega kužka?

Havanski šampon in balzam za mladiče

Druženje havanskega kužka je pomembno za njihov razvoj in splošno dobro počutje. Eden najboljših načinov za to je, da svojega kužka seznanite z veliko različnimi ljudmi, kraji, zvoki in situacijami. To lahko vključuje, da svojega kužka peljete na sprehode po novih območjih ali ga izpostavljate novim izkušnjam, kot so vožnje z avtomobilom ali izleti k frizerju.

Svojega kužka lahko pomagate socializirati tako, da ga vpišete v tečaj vzgoje mladičkov ali uro socializacije, se udeležite igranja mladičkov v vašem lokalnem pasjem parku in poiščete odlično psom prijazno dnevno varstvo. Na splošno je pomembno, da zgodaj začnete družiti svojega mladička, da mu pomagate postati srečni in dobro prilagojeni odrasli psi.

Kot lahko vidite, je pri skrbi za havanskega psa treba upoštevati veliko stvari. Od redno negovanje in vadbe do socializacije in pregledov, se morate zavedati številnih različnih vidikov zdravja in dobrega počutja vašega psa. Če si vzamete čas za učenje o havanskih psih in upoštevate najboljše prakse za njihovo nego, lahko pomagate, da bo vaš kosmati prijatelj srečen in zdrav še dolga leta.

Drugi članki, ki bi jih želeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published.