Najboljši šampon za Cavoodles! (2022)

Kako izbrati šampon za Cavoodles

šampon za mladiče cavoodle

Zdaj, ko ste videli svoje možnosti, lahko z vami delimo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Vaše želje in potrebe vašega psa bodo vedno prišle v poštev, vendar smo želeli deliti nekaj podrobnosti, ki jih upoštevamo pri izbiri najboljšega, in nekatere, ki jih boste morda želeli imeti v mislih.

Sestavine

Sestavine so pomemben del raziskave. Čeprav ne pravimo nujno, da MORATE iskati določene sestavine, se poskušamo izogniti škodljivim kemikalijam ali stvarem, kot so parabeni, sulfati in dišave, ki lahko povzročijo nelagodje vašemu ljubljenčku. Poleg tega ti dodatki nimajo koristi, so le polnila in na koncu ne bodo pomagali vašemu mladiču.

Odlična ideja je iskati naravne sestavine ali vsaj nežne sestavine. Stvari, kot sta ovsena kaša ali aloe, so ponavadi pomirjujoče, vendar obstajajo tudi druge sestavine, ki so lahko dobre.

Pozorni morate biti tudi na sestavine, da boste lahko vedeli, ali ima vaš pes morda občutljivost.

Na primer, delili smo možnost z oljem limonske trave, vendar obstajajo psi, ki so alergični na limonsko travo. Vedno si oglejte seznam sestavin, da boste vedeli, ali obstaja nekaj, kar bi lahko povzročilo težavo.

Če veste, da ima vaš pes alergijo ali občutljivost in preprosto niste prepričani, kaj ga povzroča, lahko poskusite z različnimi stvarmi, da zmanjšate težavo. Prav tako lahko sodelujete s svojim veterinarjem, da morda ugotovite glavni vzrok.

Vonj

Raje imamo šampone brez dišav samo zato, ker je manj verjetno, da bodo imeli dodatke, ki bi lahko povzročili alergije ali občutljivost. Na isti opombi obstajajo neškodljivi načini za dodajanje vonjev pasjim šamponom.

Dodate lahko sveže vonjave z naravnimi sestavinami in nekatere stvari le odložijo osvežilne vonjave. Če dodate nekaj, kot je sivka ali limonska trava ali kakšno drugo naravno olje, bi lahko naredili prijeten vonj šampona, ne da bi mu dodali škodljive kemikalije.

Ugotovili boste tudi, da številne možnosti preprosto nimajo dišave. Tudi to je super, vendar morate biti pozorni na to, da so še vedno narejeni za odstranjevanje vonjav, ker ne želite, da vaš pes takoj po kopanju še vedno diši po smrdljivem psu, kajne?

Kako uporabljati šampon za Cavoodle

pasji šampon za cavapoo

Ko ste pripravljeni kopati svojega mladiča Cavoodle, je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste kopanje uspešnejše. Prvič, malo šampona bo res pomagalo.

Preden poskusite psa okopati, morate ugotoviti, kako se bo obnašal glede kadi in vode. Mnogi psi sovražijo kopanje, zato boste morda morali delati do kopeli. Preden začnete kopati svojega mladiča, se prepričajte, da imate na dosegu roke vse, kar bi morda potrebovali, saj se morda borite s psom, ki noče kopanja!

Psa najprej zmočite s toplo vodo. Ne pozabite, da je voda topla in ne vroča ali mrzla. To je najboljša temperatura za psa. Prevroče je lahko neprijetno in tudi noben pes ne mara hladne kopeli.

Penite svojega mladiča, pri čemer upoštevajte navodila na šamponu za psa za količine in postopek penjenja. Morda boste morali narediti nekaj drgnjenja, tako kot pri umivanju las. Želite biti prepričani, da je šampon čist na koži.

Ko ga ali njo operete s šamponom, jih lahko sperete. Še enkrat, bodite pozorni na vodo. Med izpiranjem jim boste želeli preprečiti, da bi milo zašlo v oči. Nekatera mila so brez solz, vendar je vseeno najbolje, da jim ne pridejo v oči.

Pazite, da psa vedno temeljito sperite. Bolje je, da jih spirate predolgo, kot da ne sperete celotnega šampona. Po potrebi lahko nadaljujete z balzamom in obstajajo celo možnosti balzama, ki jih lahko uporabite.

Ko končate, posušite s sušilcem ali se potrudite, da posušite Cavoodle z brisačo, preden pustite, da pobegne iz kadi.

Kako pogosto bi se morali kopati Cavoodle?

cavapoo šampon za mladiče

Res je odvisno. Ne želite jih kopati prepogosto, saj so nagnjeni k težavam z občutljivo kožo. Prekomerno kopanje izsuši njihovo kožo in jih pusti razdraženo in srbeče. Ne gre niti za šampon, tudi za vodo.

Priporočamo kopanje približno vsakih 3-6 tednov. Ko pa so prisotne specifične težave s kožo ali so se res umazale, se lahko pojavi tudi pogostejše kopanje. Upoštevajte le, da svojega psa ne kopate prepogosto, saj bo to na splošno povzročilo težave s kožo in povzročilo nelagodje.

Če vaš pes med kopanjem zazna vonj, lahko naredite nekaj stvari, ki jih lahko poskusite podaljšati na naslednje kopanje. Robčki, umivalne krpe in celo čistilna pršila so tukaj lahko zelo pomembna. Samo ne pozabite izbrati svojih izdelkov pametno, da ne boste dobili nečesa, kar bo povzročilo več draženja.

Kako se lahko spopadem z vonjem hišnih ljubljenčkov?

Očitno je kopanje najboljši način za spopadanje z neprijetnimi vonjavami, a če je od zadnjega kopanja minil le teden dni in še niste pripravljeni na ponovno kopanje, lahko poskusite še nekaj drugih pristopov.

Ena stvar, ki jo morate vedeti, je, da Cavoodles morda ne dišijo vedno čudovito, še posebej, če imajo kakršno koli občutljivost kože. Če pa jih poskušate ohraniti sveže med kopanjemi, imate še vedno možnosti.

Izdelujejo suhe šampone, čistila v razpršilu in celo čistilne robčke za živali. Poskusite lahko katero koli od teh. Morda boste lahko poskusili tudi z balzamom v razpršilu, ki bo pomagal pri vonju. Druge preproste vzdrževalne stvari, kot je čiščenje ušes in zob, lahko prav tako pomagajo zmanjšati vonjave med kopanjem.