Najboljši šampon za matirano pasjo dlako! (2022)

Kako odstraniti rogoz ali luščenje pri psih?

balzam za pse za matirano dlako

Najpomembnejša stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da če je mećenje močno in ni nekaj, kar bi lahko očistili ali če bi povzročilo bolečino vašega ljubljenčka, morate vedno obriti preproge s škarjami. Če je blazina okoli ušes ali drugih občutljivih predelov, se obrnite na profesionalnega negovalca ali svojega veterinarja.

  • Namočite, nato Groom. Eden najbolj priporočenih načinov za ravnanje s preprogami je, da jih zmočite z vodo in jih očistite, medtem ko je kožuh še vlažen. Ta metoda je lahko še posebej koristna, če lahko predhodno uporabite visokokakovostno razpršilo za razpletanje, da olajšate delo. Ko boste nekaj centimetrov preproge zmočili, jo boste lažje razvozlili in razvozlili.
  • Uporabite odstranjevalec mat. Obstaja več različnih vrst odstranjevalci preprog na trgu, ki bo v nekaj sekundah odstranil preproge vašega psa brez bolečin in truda. Ta orodja običajno spominjajo na vilice na koncu ročaja in delujejo tako, da preprosto vlečejo podlogo narazen.
  • Obrijte se. Prvi dve možnosti na našem seznamu zahtevata nekaj potrpljenja in časa, a včasih nimate nobene od teh stvari na pretek. V tem primeru je vaša edina možnost, da obrijete preproge. Za dober rezultat poskrbite, da boste uporabljali visokokakovostno rezilo in škarje za pse ter se brijte v smeri rasti dlak. Ne skrbite, da bi se brili preblizu kože vašega psa, saj ga to ne bo poškodovalo, vendar ne pozabite, da se ne brijete v nasprotju z rastjo dlake, saj lahko to draži kožo vašega ljubljenčka.
  • Poskusite z balzamom oz razpršila za pse. Kot smo že omenili, so spreji in balzami za razpletanje lahko v veliko pomoč, ko imate opravka z zmatirano dlako, saj bodo za vašega psa veliko olajšali in neboleč postopek čiščenja.
  • Dnevno čistite zaplete. Edini način, da zagotovite, da se preproge ne tvorijo v kožuhu vašega psa, je, da jih v času linjanja vsak dan očistite. Če to storite previdno, boste lahko odstranili ohlapno dlako, preden bo postalo predolgo in bo povzročilo pomembne težave.
  • Uporabite furminator. Furminatorji so eno najboljših orodij za odstranjevanje odvečne podlanke pri psih brez povzročanja nelagodja ali bolečine.
  • Obrežite preproge. Če vse drugo ne uspe, je čas, da izbruhnete škarje za nego psov ali škarje in obrežite preproge, dokler niso dovolj obvladljive, da jih lahko temeljito očistite. Še enkrat se prepričajte, da se brijete v smeri rasti dlak in ne proti njej.
  • Uporabite strižnike s snemljivimi rezili. Če ima vaš pes sparjeno dlako, je velika verjetnost, da preproge skrivajo zavozlane koščke ohlapne dlake, kar bo povzročilo nelagodje, ko jih ščetkate ali odrežete. Večja kot je hitrost motorja strižnikov, večjo moč bodo imela rezila spraviti pod blazine.

Kako se znebiti preprog?

pasji šampon in balzam za matirano dlako

Najboljši način, da se znebite sparjenega krzna, je uporaba visokokakovostnega razpršilnika in raztopine za razčesavanje, če pa ste v stiski, pa lahko uporabite tudi druge metode. Eden od najbolj priporočenih načinov za ravnanje s preprogami je, da jih zmočite z vodo in jih nato skrtačite, medtem ko je kožuh še vlažen. Ta metoda je lahko še posebej koristna, če lahko predhodno uporabite visokokakovostno razpršilo za razpletanje, da olajšate delo. Ko boste nekaj centimetrov preproge zmočili, jo boste lahko lažje razvozlali in razvozlili. Drug način za ravnanje s preprogami je uporaba odstranjevalca preprog.

Na trgu obstaja več različnih vrst odstranjevalcev predpražnikov, ki bodo v nekaj sekundah odstranili preproge vašega psa brez bolečin in truda. Ta orodja običajno spominjajo na vilice na koncu ročaja in delujejo tako, da preprosto vlečejo podlogo narazen. Lahko ga tudi obrijete, čeprav je to priporočljivo le v skrajnem primeru.

Kako zmanjšati podlanko?

Obstaja več načinov, kako lahko zmanjšate podlanko svojega psa, ne da bi ga morali obriti. Ena izmed najbolj priljubljenih metod je uporaba furminatorja, krtače, ki bo razrezala podlanko vašega psa in tako hitro in enostavno odstranila ohlapno dlako.

Poskusite lahko tudi z grabljem za podlanko, ki deluje podobno kot Furminator, vendar z večjimi zobci, tako da lahko doseže podlako vašega mladiča, ne da bi jih pomotoma prerezal. Vrtljivi zobje se vlečejo skozi pasjo dlako, ne da bi jo poškodovali. Zgrabljanja podlaka lahko zmanjšajo izpadanje do 90%.

Kako odstraniti preproge s mladičev?

Znebiti se preprog na mladičku je podobno ravnanju z odraslim psom, a ker je njihova dlaka veliko mehkejša in občutljivejša, je nujno, da z njimi ravnate previdno ali obiščete svojega veterinarja ali profesionalnega negovalca psov.

Kako nastanejo pasje preproge?

Preproge za pse se običajno pojavijo, ko se dlaka vašega psa zaplete skupaj in se zapleti zapletejo ali odvrnejo, tako da jih ni mogoče počesati ali razčesati. Pojavijo se tudi, ko dlaka začne rasti v različnih smereh, zaradi česar je težko pravilno razpletati in negovati, ne da bi pri tem povzročilo nelagodje ali bolečino.

Približno 80 % vseh psov ima vijuge na štirih predelih telesa – zadnjici, zadnji strani nog, komolcih in prsnem košu, preostalih 20 % pa ima tudi dodatne zavoje na ramenih, glavi in ​​trebuhu.

Kako pudlu odstraniti preproge?

Način, s katerim se znebite preprog za pudlje, je odvisen od njihove resnosti, vendar je bistveno, da delate vedno počasi in previdno, da ne boste pomotoma prerezali kože svojega psa. Če je podloga sorazmerno majhna, jo lahko nežno počešete z gladko krtačo.

Preprogo lahko poskusite tudi odrezati z grabljami za podlanko ali drugim orodjem, čeprav je treba to storiti šele, ko je dlaka dovolj zrasla, da ne bo povzročala nelagodja.

Kako se znebiti preprog na psu?

Obstaja več načinov, kako se lahko lotite vprašanja preprog, odvisno od njihove resnosti in od tega, koliko se zdi, da se vaš mladič muči. Če je dlaka vašega psa zmatrana, vendar ni zamotana, bi morali preprogo počešati ali razčesati.

Če je podloga še posebej velika ali trdovratna, lahko poskusite uporabiti grablje ali drugo orodje, vendar pazite, da delate vedno počasi in previdno, da ne boste pomotoma prerezali kože psa. Če se zdi, da vaš mladiček boli, medtem ko se poskuša znebiti preprog, potem je najbolje, da prenehate s tem, kar počnete, in mu pustite počitek.

Čeprav je postopek še vedno razmeroma preprost, se lahko znebite preprog z gosto, grobo dlako vašega psa nekoliko bolj zapleteno. Namesto tega bi morali začeti uporabljati a gladka krtača ali jekleni pasji glavnik, da se premagate skozi preprogo in nežno razpletate dlako. Če to ne pomaga, poskusite namesto tega uporabiti čopič Furminator ali grablje za podlako. Končno, če te metode ne delujejo, je morda čas za izlet k veterinarju!

Kako odstraniti preprogo iz Shih Tzuja?

Na splošno je najbolje, da odstranite preproge iz Shih Tzuja tako, da najprej zmočite krzno in nato uporabite visokokakovostno razpršilo za razvozlanje. Nato odrežite blazino, ki jo želite odstraniti, in začnite česati posamezne dlake z gladko krtačo ali jeklenim glavnikom za pse. Prav tako lahko poskusite odrezati podlogo z a grablje za podlakočeprav je to treba storiti šele, ko je dlaka precej zrasla.