Obžalujem, da sem dobil mladička. Kaj naj naredim? (2022)

Obžalujem, da sem dobil mladička.  Kaj naj naredim?

Vam je žal, da ste dobili mladička, in niste prepričani, kaj storiti? Grozni resnici ni ubežati: kužki so kar veliko dela. Usposabljanje vašega kužka za odličnega psa je dolgotrajno in težavno med vlomitvijo v hišo in učenjem, kaj lahko varno žveči.

Nekaj ​​neprespanih noči vas lahko sprašuje, ali ste se sploh pravilno odločili. Običajno je, da novi lastniki mladičev obžalujejo, da so dobili psa. Če vas to opisuje, kaj morate storiti?

Obstaja upanje za tiste, ki so v fazi obžalovanja nakupa svojega mladička. Ta faza je le začasna, čeprav se zdi, da trenutno traja večno. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko storite, da premagate svoje obžalovanje.

Preden se pomaknete navzdol po tem članku, »Obžalujem, da sem dobil mladička – kaj naj storim,« si oglejte te vodnike naše ekipe pri We Love Doodles: Razlogi, zakaj je moj pes moj najboljši prijatelj in Najlepši komentarji za pse.

Poiščite strokovno pomoč za svojega psa

Poiščite strokovno pomoč za svojega psa

Najboljši način, da premagate puppy blues, je odpraviti slabo vedenje čim prej. Iskanje strokovne pomoči kvalificiranega trenerja psov je lahko ravno tisto, kar ste iskali. Kvalificiranega trenerja psov lahko najdete na družbenih omrežjih, v lokalni trgovini za male živali ali po priporočilu prijatelja.

Ne glede na to, kje živite, je nedvomno nekje v bližini tudi trener psov. Strokovno usposabljanje deluje, ker nauči vašega psa, kaj lahko in česa ne. Poleg tega vas nauči novega načina interakcije s svojim psom. Če trenutno obžalujete, da ste ga prinesli domov, potem verjetno komunicirate z njim iz frustracije.

Trener vas lahko nauči, kako učinkoviteje komunicirati za psa, ki bolje posluša. Če želite, da se vaš pes uči še hitreje, razmislite o plačilu deske in vlaka. Tukaj trener odpelje vašega psa v svoj dom ali objekt za določeno obdobje.

Običajno bo trajalo od dva tedna do enega meseca. Medtem ko je vaš pes tam, vam ni treba ničesar skrbeti. Verjetno boste imeli s svojim psom nekaj lekcij, ki vam bodo pomagale prenesti spretnosti, ki se jih učijo, nazaj v svoj dom. Ne pozabite, da bo to precejšnja naložba.

Dober trener psov lahko za desko in vlak zaračuna več kot tisoč dolarjev. Vendar je to dolgoročna naložba v odnos, ki ga imate s svojim psom. Morda je to tisto, kar vas reši, da ne boste morali svojega kužka vrniti v domovino.

Povezano: Vodnik za usposabljanje psov z negativno ojačitevjo in Najboljši trenerji psov v Torontu.

Prosite svojo družino za pomoč pri vašem psu

Prosite svojo družino za pomoč pri vašem psu

V mnogih družinah se zdi, da ena oseba prevzame vso odgovornost za psa. Zaradi tega se lahko trening zdi dolgočasen in lahko povzroči veliko neprespanih noči. Mladičke je treba čez noč večkrat spustiti zunaj, da preprečimo nesreče v njihovi psarni.

Deljenje odgovornosti psa z drugimi družinskimi člani pogosto pomaga preprečiti izgorelost pri primarnem lastniku hišnega ljubljenčka. Če še niste, boste morda morali občasno povabiti svojega zakonca ali otroke, da vam pomagajo pri psu. To vam daje prepotreben oddih.

Ali delaš na tem solo? Še vedno se lahko občasno oddahnete od svojega psa, tako da poiščete pomoč sprehajalca psov ali dnevnega varstva za pse. Ko vse drugo ne uspe, lahko celo najamete prijatelja, da sedi z vašim kužkom in ga zabava nekaj ur nekajkrat na teden. Ta premor bi lahko bil tisto, kar potrebujete, da rešite svoj razum – in svojo odnos s svojim kužkom!

Crate Train Your Puppy

Crate Train Your Puppy

Včasih morate po hiši opraviti druge stvari in svojega kužka ne morete nadzorovati. Mladi kuža potrebuje skoraj stalen nadzor, da zagotovi, da ne žvečijo stvari, ki jih ne bi smeli, ali hodijo na stranišče v hiši. Občasno lahko odpravite potrebo po nadzoru zaboj za usposabljanje vašega psa.

Večina psov ne gre na stranišče v zaboju primerne velikosti, ker ne želijo stati ali sedeti v njem. Njihov zaboj je njihov osebni prostor in mnogi ga ne želijo pokvariti. Svojega psa lahko utišate in ga naučite uživati ​​v zaboju, tako da mu omogočite dostop do sestavljank, kot je žogica Kong, polnjena z zamrznjenim arašidovim maslom.

Sčasoma bo vaš pes verjetno popolnoma užival v zaboju. Psi so živa bitja in radi imajo majhen in varen prostor za druženje. Če pustite vrata zaboja ves čas odprta, boste morda celo ugotovili, da se bo vaš pes zvil v zaboj, ko bo potreboval nekaj časa sam.

Poskrbite, da bo zaboj nekje v vaši bližini. Ponoči ga postavite v spalnico ali v pisarno, medtem ko delate. To omogoča vašemu kužku, da ostane blizu vas, kar ga lahko pomiri. Zagotavlja tudi, da na to gledajo manj kot na kazen, saj jih ne pošiljajo v zaboj.

Povezano: Najboljše alternative za zaboj za pse in Ali si lahko dva psa delita zaboj?

Namestitev svojega kužka v skrajno silo

Namestitev svojega kužka v skrajno silo

Ko vam nobena od zgornjih rešitev ne deluje, je morda čas razmislite o ponovni namestitvi vašega novega kužka. Morda imate psa, ki nenehno grize vaše otroke. Morda imate psa, ki se doma ne more razumeti z drugimi mačkami in psi. V obeh primerih je nekdo v nevarnosti, da se resno poškoduje. Ko je tveganje previsoko, boste morda morali razmisliti, ali bi bilo kužku bolje v drugem domu.

Če morate svojega kužka ponovno namestiti, se najprej obrnite na vzreditelja. Morda imajo v vaši kupoprodajni pogodbi klavzulo, ki jim daje pravico, da psa vzamejo nazaj, če ta ne ustreza vaši družini. Tudi če v pogodbi to ni navedeno, bi morda cenili možnost, da mladička vzamejo nazaj, da bi mu našli primernejši dom.

Bodite previdni, če svojega psa nadomeščate sami z uporabo priljubljenih spletnih mest družbenih medijev ali malih oglasov. Nekateri ljudje bodo kupili pse za programe vzreje na dvorišču ali kot pse za vabo za boje. Želite zagotoviti, da bo vaš kuža odšel v dober dom, če ne more več ostati v vašem.

Eden najboljših načinov, da svojega kužka predomite, je, da vprašate svojega veterinarja. Morda imajo nekaj idej o strankah, ki iščejo mladička, kot je vaš, ali informacije o uglednih reševalnih programih. Veterinar bi moral biti vaš prvi vir informacij, če nameravate svojega kužka ponovno namestiti.

Povezano: Kaj pomeni, ko pes laja v spanju?

Zaključek za “Obžalovanje, da sem dobil mladička – kaj naj storim”

Naredite, kar je najboljše za vašega psa

Ne glede na to, ali ste se resnično zmotili ali pa pes ni primeren za vašo družino, je za psa morda najboljše, da ga ponovno namestite. Vendar pa obstaja veliko korakov, ki jih lahko naredite, preden greste na to pot, če želite poskusiti rešiti svoj odnos s svojim novim psom.

Lahko poiščete strokovno pomoč pri šolanju, naročite se na storitve dnevnega varstva za pse ali pa vzgajate svojega psa v zaboju, da boste imeli nekaj časa zase. To bo zahtevalo čas in morda celo denar, vendar boste morda lahko rešili svojega kužka pred ponovnim domom. Navsezadnje se morate osredotočiti na to, kar je primerno za vas in vašega psa.

Če se odločite obdržati svojega spremljevalca, je tukaj nekaj koristnih pasjih vodnikov, ki vam bodo pomagali na vaši poti:

Več o svojem spremljevalcu lahko izveste tako, da si ogledate »Kaj vam nihče ne pove o tem, da imate mladička” spodaj: