Okrasek za božično drevo iz rustikalne preje

Potrebujete le 4 preproste zaloge, da naredite ta čudovit okrasek za božično drevo z zvezdami iz rustikalne preje! Je popoln dodatek k vašemu prazničnemu drevescu, izjemno enostaven za izdelavo in celo odličen projekt, pri katerem lahko otroci pomagajo. Najboljši del je, kako vsestranski je za okrasitev! Seveda ustreza tudi kategoriji obrti za dolar, kar pomeni, da je zelo poceni za izdelavo v razsutem stanju!

ženske roke držijo ornament iz preje

Okrasek za božično drevo iz preje

Včasih preprosto potrebujete nekaj zelo enostavnega, kar je tudi videti lepo. Če ste že kdaj pogledali svoje drevo in ste mislili, da potrebuje več okraskov, vendar niste imeli velikega proračuna – potem je to odlična rešitev. Lahko ga enostavno naredite v nekaj minutah, je lahko praktično brezplačen, odvisno od tega, kaj uporabljate, in je idealen za prilagajanje.

Všeč mi je ta rustikalni videz z rjavo prejo, ovito okoli njega, ki mu daje delček tistega kmečkega sloga, ki ga imajo vsi radi. To lahko spremenite v okras, dodate venčku, postavite na vrh drevesa ali uporabite kot del praznične girlande. Toliko odličnih idej!

Če vam je všeč ideja o dekorju z zvezdami, lahko naredite tudi ljubko rustikalno božično zvezdo iz rustikalne lepenke, 3D-papirnato zvezdo ali celo to velikansko zvezdo iz papirnate vrečke, ki jo dodate k praznični dekoraciji. Tone odličnih idej za dodajanje lepote vašemu domu v tem prazničnem času.

siva zvezda na beli mizi pod rdečimi jagodami

Kaj naj uporabim za osnovo zvezde?

Uporabil sem kos stiropora, ki je bil razrezan v obliko zvezde. Verjetno se da kupiti že izrezan stiropor v zvezdastih oblikah v različnih velikostih, jaz pa sem pograbila kar je bilo pri roki. Samo narišite obliko zvezde na vrhu stiropora in z nožem razrežite v obliko.

Uporabite lahko tudi druge osnovne predmete in ovijte prejo okoli njih, če želite. Pravzaprav lahko zgrabite skoraj vse, kar imate pri roki, in ga spremenite v podlago, da navijete svojo prejo in ustvarite to zvezdo. Spodaj je nekaj drugih idej, za katere menim, da bi se odlično obnesle kot osnova za okras.

  • Karton ali kartonska škatla izrezana v obliki zvezde.
  • Plastični kos, razrezan v zvezdo.
  • Čistila za cevi, ki so oblikovana v obliki zvezde.
  • Popsicle ali palčke za obrt, oblikovane v obliki zvezde.
  • Papirnate ali plastične slamice, ki ste jih oblikovali v obliko zvezde.

sivi in ​​rdeči ornament iz preje v košari za praznično dekoracijo

Kako lahko prilagodim svojo zvezdo?

Obstaja veliko načinov, kako spremeniti videz zvezde. Ena od privlačnosti tega sloga ni le ta, da je rustikalen in enostaven, ampak je vsestranski. Všeč mi je, da lahko s preprostimi spremembami naredite popolnoma drugačen videz. Spodaj je nekaj, ki odlično delujejo, da bi bila zvezda popolnoma drugačna, a še vedno enaka.

  • Uporabite različne barve ali teksture preje.
  • zamenjajte prejo s trakom v različnih barvah ali teksturah.
  • Namesto preje uporabite vrvico ali rafijo.
  • Dodajte bleščice ali bleščice v razpršilu, da se lesketa.
  • Nalepite majhne perlice, bleščice ali podobne praznične okraske, da dodate edinstven videz.

zvezda iz sive preje na lažnem snegu

Kaj lahko uporabim za pritrditev preje?

Ko sem naredil to zvezdo, sem zgrabil svojo zaupljivo pištolo za vroče lepilo. Popolnoma zavaruje prejo in je na koncu ena najbolj priročnih in cenovno dostopnih možnosti v mojih orodjih za izdelavo. Kadar ne uporabljam vročega lepila, imam raje nekaj, kot je lepljivo lepilo ali celo Gorilla lepilo z trdnostjo. E6000 je priročen, vendar je lahko drag, če uporabljate veliko na površini predmeta.

Če pa delate z otroki, boste želeli zgrabiti nekaj, kar je zanje varnejše. Posezite po nestrupenem lepilu, ki ima trdnost. Lahko uporabite Elmerjevo šolsko lepilo, vendar vedite, da se bo moralo sušiti dlje in verjetno ne bo trajalo tako dolgo.

leseno božično drevo s sivo zvezdo, ki visi na robu

Potrebne zaloge

siva preja in bela zvezda na zeleni mizi

Kako narediti zvezdni okras iz preje

Izrežite ali kupite kos stiropora, kartona ali plastike v obliki zvezde. To najbolje deluje z debelejšim kosom, da ovijete prejo.

Konec vaše preje pritrdite na sredino sprednje strani zvezde z lepilom.

Začnite ovijati prejo okoli vsake “točke” zvezde. Pojdite naokoli, pod in nazaj, tako da je v naprej in nazaj z vsakim drugim ovijem zgoraj in naslednjim spodaj.

ročno ovijanje preje okoli bele zvezde

Zavijte proti središču zvezde, tako da je na sredini popolnoma pokrita, preden se premaknete navzgor do točk. Na koncu vsake zvezdice odrežite prejo in vtaknite konec kosa preje ter ga pritrdite z lepilom, da prekrijete rob.

modre škarje za rezanje preje na zvezdi

Nadaljujte z ovijanjem preje, pri čemer se z vsakim neprekinjenim zavijanjem premikate proti koncu točk. Ustavite se in občasno dodajte dodatno lepilo, da ostane preja na mestu.

ženska, ki ovija zvezdo v prejo

Ko se lepilo posuši, zavežite konec dolžine traku v vozel.

Prilepite trak na zadnjo stran zvezde in ga držite na mestu, da ga pritrdite.

siva zvezda z rdečim trakom, ki leži na zelenem papirju

Zdaj lahko svojo zvezdo obesite z božičnega drevesa!

zvezdasti okras, visi na božičnem drevesu

Preprosti božični okraski

Ste veseli, da boste letos naredili še več odličnih okraskov, ki jih boste obesili na svoje drevo? Če je tako, naj delim nekaj priljubljenih, ki smo jih ustvarili v preteklih letih. Spodaj je nekaj odličnih idej za okraske DIY, ki se zlahka prilegajo vsaki praznični temi. Poskrbite, da boste ideje za obrt dodali med zaznamke, jih pripni na Pinterest ali natisnite vadnice, ki jih boste kmalu naredili!

Donos: 1

ženske roke držijo ornament iz preje

Vzemite nekaj preje in lepila, da ustvarite čudovit majhen rustikalni okrasek za božično drevesce, ovit v rustikalno prejo. Popoln dodatek vašemu podeželskemu počitniškemu dekorju!

Aktivni čas
15 minut

Skupni čas
15 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Opombe

Na vrečko vodoravno prilepite čistilo za cevi in ​​ga uporabite kot obroč za prtičke.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

siva zvezda na beli mizi

Uporabite različne barve preje, da bo vsaka zvezda edinstvena na vašem drevesu.

okras iz preje na drevesu

Druga možnost bi bil trak s perlami, ki bo naravno bleščal ob prazničnih lučkah.

zvezdasti okras iz preje proti lesu

Lahko celo naredite večjo zvezdo v rumeni ali zlati barvi, da gre na vrh drevesa!

ženska, ki drži zvezdni ornament iz sive preje pred drevesom