Ovčji velikonočni venec iz srčkane preje

Svojemu domu želite dodati nekaj srčkanih velikonočnih okraskov, vendar ne želite plačati butičnih cen. Vemo vse o tem, včasih pa lahko z omejenimi zalogami naredite nekaj povsem edinstvenega. Ta čudovit ovčji venec iz preje je ena od teh idej! Je preprosto, cenovno ugodno, predvsem pa je srčkano! Ta preprost ovčji venec je tako srčkan in samo doda malo zabave v vsak prostor. Ker ga je enostavno narediti, bodo tako odrasli kot otroci radi izdelali ta projekt in ga videli obešenega na vhodnih vratih!

ovčji venec visi na drevesu

Velikonočni venec iz preje

Venčki so preprost način, da svojim vhodnim vratom dodate delček praznika ali sezone. Podobne vence ste verjetno že videli v butikih ali obrtnih trgovinah za visoko ceno. Nihče noče plačati 50 dolarjev za venec, ki bo zunaj visel le nekaj tednov na leto. Torej, zdaj vam ni treba! Namesto tega lahko zberete malo preje, nekaj klobučevine in pištolo za lepilo, da jih naredite sami!

Če želite nekaj narediti za mlajše otroke, si lahko ogledate to obrt za ovce iz papirnatih krožnikov ali to ljubko idejo za ovce iz pom pom. Oba sta čudovita, enostavna za izdelavo in idealna za najmlajše, ki vam pomagajo pri ustvarjanju.

ovčji venec na modrem ozadju

Ali lahko otroci naredijo ta velikonočni venec?

Da, ta venček zlahka izdelajo otroci. Odrasli bodo morda morali pomagati mlajšim otrokom, da dobijo pravo napetost preje, vendar lahko otroci zlahka naredijo te vence. Ta ovčji velikonočni venec je tudi odlična obrt za odrasle.

Največja skrb pri izdelavi tega venčka z otroki je del projekta lepljenje. Namesto vročega lepila lahko investirate v hladno pištolo za lepilo in lepilo. Ti so lahko dragi, zato bi bila druga možnost dobro lepljivo lepilo ali podobno lepilo za obrt. Seveda lahko vedno delate skupaj s svojimi otroki in jim pomagate pri izdelavi venčka z njimi, ki opravljajo večino dela, vi pa ravnate z lepilom.

Kakšna vrsta preje je najboljša za ta velikonočni venec?

Uporabite lahko katero koli belo ali sivo prejo, ki jo imate. Rada uporabljam mehko, puhasto belo prejo, ker me spominja na pravo puhasto ovco, ki se pripravlja na pomlad. Obstaja veliko preje, ki se bodo dobro obnesle, od lahke pletene preje do težje preje za odejo. Priporočam dvorišče, ki ga imate pri roki, ali, če morate kupiti prejo, poiščite nekaj, kar je na razprodaji, da bo to poceni projekt.

Debela preja, ki je dokaj široka in ravna, se lepo obnese, če želite bolj raven videz, ki ga prikazujemo tukaj. Tradicionalna preja bo trajala nekoliko dlje, vendar bo imela za posledico tudi čudovit videz ovce. Lahko celo mešate in ujemate sivo, belo in kremasto barvo v različnih velikostih in teksturah, tako da je videti nekoliko bolj realistično.

ovčji venec iz kremne preje, ki visi ob steni detelje z belo ograjo spodaj

Kaj lahko uporabim kot podlago za venec?

Obstaja veliko vrst podlag za vence, ki jih lahko uporabite. V obrtnih trgovinah prodajajo penaste podlage, ki se bodo dobro obnesle za ta venček. Odvisno od velikosti venca, ki ga želite narediti, lahko včasih najdete podlage za vence iz pene v trgovini za dolar. Če želite skupne stroške za ta projekt še dodatno znižati, lahko uporabite karton in izrežete krog. Tako boste ustvarili nekaj podobnega kot podlage za vence, ki jih lahko kupite brez dodatnih stroškov in materialov za recikliranje, ki jih imate pri roki.

Kako obesiti velikonočni venec?

Obstaja nekaj načinov, kako lahko obesite svoj venec. Ne glede na to, ali visite s stene, vrat ali celo stropa, se bo spremenilo, kako in kaj uporabljate. Spodaj je nekaj osnovnih idej, ki dobro delujejo s tem posebnim vencem.

  • Obesite s tradicionalnim žičnim ali lesenim obešalnikom za venec nad vrata.
  • Uporabite majhen kovinski kavelj, da ga obesite na žebelj nad plaščem ali na steno.
  • Žični obešalnik lahko zavijete v kavelj za zadnji del venčka, da ga lažje obesite.
  • Tanjši venci se lahko enostavno obesijo s preprostim kosom žice za nakit ali cvetlično žico.
  • Na stenah se kavelj Command ali podoben izdelek odlično obnese, da venec ostane na steni brez označevanja barve ali suhih zidov.

Ne pozabite, da ne glede na to, kaj boste uporabili za obešanje venca, se lahko preja raztegne ali premakne z različnimi kavlji. V tem primeru boste želeli biti zelo previdni, kako jih pritrdite na venec, da ne boste raztrgali vsega svojega trdega dela.

beli ovčji venec na rožnatem ozadju

Ali je to mogoče prikazati zunaj?

Ta venec lahko prikažete zunaj, če naredite nekaj sprememb v materialih. Tudi, če želite ta venec razstaviti zunaj, ne bo trajal tako dolgo, ker bo vreme uničilo materiale in povzročilo, da ne bodo videti tako lepo, kot je, ko prvič naredite venec.

Za prikaz venca zunaj želite uporabiti trdno podlago za venec, kot je pena. Ne uporabljajte kartona ali drugih materialov, ki se lahko pokvarijo v dežju. Za obraz venca boste želeli uporabiti tudi kaj drugega kot papir. Priporočam uporabo pene, ki je ne bo pokvaril dež.

Čeprav je preja lahko v redu, boste opazili, da se lahko tudi splesni ali povesi, ko je mokra, zato boste morda raje kot osnovo namesto preje na tem vencu uporabili nekaj, kot je vrvica ali rafija.

ženska drži venec, ki je videti kot ovca

Potrebne zaloge

Oblika venca iz stiropora, preja, klobučevina in škarje na rožnati mizi

Kako narediti ta velikonočni venec

Začnite tako, da pritrdite konec bele ali kremne preje na obliko venca iz stiropora.

kremna preja, ovita okoli venca

Nadaljujte, ovijte prejo okoli venčka, dokler ni popolnoma pokrit in se stiropor ne vidi. Konec pritrdite z lepilom.

ročno zavijanje venčka s kremno prejo

Nato uporabite sivo prejo, da ovijte venček na vsakih nekaj centimetrov, tako da deluje kot poudarek kremni preji. Zavarujte z lepilom.

ročno zavijanje venca s sivo prejo

Zdaj zložite kos filca in ga razrežite v zaobljeno obliko z daljšim kosom na vrhu. To bi moralo izgledati kot ovčja glava z ovalnim obrazom in dvema ušesoma na vrhu.

ročno rezanje ovčje glave iz črnega filca

Iz belega filca izrežite dva majhna ovala in obliko nasmeha.

Sivo in rožnato prejo zvijte skupaj, nato nekajkrat zavijte in prerežite, tako da boste imeli skupaj več 2-palčnih kosov preje.

Prejo prilepite na vrh ovčje glave kot lase.

preja za ročno prirezovanje za izdelavo ovčje dlake

Nato na sredino dodajte lažno rožo kot nekakšen “lok”.

lepljenje las iz preje na vrh ovčje glave

Lepilo na oči in usta.

ročno lepljenje belega polstenega nasmeha na ovčjo glavo

Nato pobarvajte oči s črnim markerjem.

Iz filca izrežite štiri noge in jih prilepite na dno venčka.

ročno rezanje nog iz črnega filca

Obraz prilepite na zgornjo stran venca.

dodajanje kljuke na vrh ovčjega venca

Zdaj lahko obesite svoj venec.

ovčji venec ob drevesnem deblu

Več idej za velikonočni venec

Če je čas za velikonočno okrasitev in želite več idej, ne spreglejte naših najljubših venčkov spodaj. So popoln dodatek k vhodnim vratom ravno v času za pozdrav velikonočnih gostov. Poskrbite, da boste te vadnice dodali med zaznamke ali natisnite, da jih boste kmalu naredili!

Donos: 1

ovčji venec iz preje na travi z belo ograjo

Ta čudovit ovčji venec iz preje je odličen dodatek za vaša vhodna vrata za pomlad in velikonočno sezono!

Aktivni čas
15 minut

Skupni čas
15 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
2 $

Opombe

Uporabite katero koli barvno prejo, da ustvarite svojo lastno ovco po meri!

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

beli ovčji venec na modrem ozadju

Uporabite sivo, belo ali smetano prejo, da ustvarite edinstven videz ovce.

beli ovčji venec na rožnatem ozadju

Na venček lahko dodate spomladansko cvetje ali otroško sapo za malo pomladnega videza.

ovčji venec iz preje na travi z belo ograjo