Rustikalna lesena dekoracija z metulji

Dodajte nekaj muhavosti in čarobnosti svojemu dekorju s tem DIY metuljem iz rezine lesa! Je kot nalašč za otroke vseh starosti. To je zabavna in enostavna obrt, ki je kot nalašč za vsakega nadobudnega umetnika ali ljubitelja narave! Z le nekaj preprostimi koraki boste imeli čudovitega metulja, ki ga boste obesili doma ali ga podarili. Najboljše od vsega je, da nobena dva metulja ne bosta enaka, tako da lahko svojega prilagodite, kakor želite.

lesena rezina metulj na modri mizi

Lesena rezina metulj

Najboljši del te obrti je, da je lahko praktično brezplačen. Če že imate vroče lepilo pri roki, potem morate samo malo pobrskati po svojem dvorišču po odpadnem lesu, da ustvarite tega čudovitega majhnega metulja iz rezine lesa!

Všeč mi je, da to porabi odpadni les in je nekaj, kar je tudi rustikalno. Rustikalni videz je danes zelo priljubljen v dekorju, poleg tega pa se odlično prilega otroškim sprehodom v naravi in ​​lekcijam okoli metuljev v šoli. Poleg tega jih uči o pomembnosti predelave ali preurejanja predmetov, ki bi jih sicer prezrli ali zavrgli.

Rad delam z lesenimi rezinami. Toliko stvari je mogoče ustvariti. Kot bonus so rezine lesa poceni za nakup in jih je mogoče izdelati celo iz vej, ki jih imate na svojem dvorišču. Če imate ostanke lesenih rezin, jih lahko shranite, da naredite te velikonočne zajčke ali celo te čudovite sovice iz rezin lesa.

metulj iz lesene rezine na mizi z rastlinami v ozadju

Kaj naj uporabim, da to zlepim?

Želite se prepričati, da uporabljate zelo močno lepilo. Priporočam uporabo vročega lepila za držanje kosov lesa skupaj ali pa uporabite lepilo za les. Če želite, da rezine lesa ostanejo skupaj, lahko uporabite nekaj, kot je lepilo za gorila ali lepilo E6000.

Čeprav boste morda želeli, da bi otroci pomagali pri tem projektu, ta projekt ne deluje s šolskim lepilom. Zato bodite previdni in jih nadzorujte, če so oni tisti, ki lepijo, ne glede na to, katero vrsto lepila boste na koncu vzeli za uporabo s tem projektom.

lesena rezina metulja na travi

Kako lahko prilagodim svojega lesenega metulja?

Ko delam z lesnimi rezinami, je moj slog, da jih pustim osnovne. Všeč mi je, kako rustikalni videz deluje z lesom. Všeč mi je, da se lesno zrno sveti. Vendar pa veliko ljudi radi spremeni videz in lesenim metuljem doda več dizajna. Spodaj je nekaj odličnih idej za ta projekt, ki jih boste morda želeli preizkusiti s svojim.

  • Pobarvajte ali obarvajte rezine lesa v edinstveno barvo, ki se bo ujemala z vašim dekorjem. Če nimate madeža pri roki, vendar ne želite trdne barve, vsako akrilno barvo razredčite z vodo. Dodal bo lahek premaz, ki bo omogočil, da se lesno zrno pokaže skozi.
  • Dodajte bleščice v razpršilu ali bleščice ob robovih za malo iskrice.
  • Uporabite googly eyes na veji v sredini, da ustvarite risan videz metulja.
  • Pobarvajte krila z bleščicami ali perlicami v edinstven vzorec, ki se zrcali na obeh straneh.

lesena rezina metulja v rokah

Kje naj to prikažem?

Ta metulj bo videti tako lepo, če sedi na plašču ali na polici. Metulja lahko uporabite tudi kot del rustikalnega osrednjega dela. Okoli podlage dodajte nekaj umetnih rož ali glede na to, kako pogosto želite spremeniti obliko osrednjega dela, lahko uporabite tudi pravo rezano cvetje.

Tega metulja lahko ustvarite tudi za prikaz kot del vrtne zasnove. Če pustite zasnovo naravno, bo trajala nekaj časa kot del pokrajine, preden bo začela videti obrabljena ali začela razpadati. Leseni metulj lahko zapečatite, da bo trajal dlje.

bele luči na mizi z metuljem lesene rezine

Potrebne zaloge

veja lesa rezina in obrezovanje sheers na beli mizi

Kako narediti metulja iz lesa

Odrežite 4 lesene rezine pod kotom, tako da so ovalne.

Nato odrežite 4 do 5″ dolžino veje z razcepljenim koncem.

ročno striženje veje z odmiki

Rezine lesa zlepite v dva ločena sklopa po dva, tako da sta rezina na obeh nagnjena navzgor in ena navzdol.

roka, ki drži rezino lesa drug na drugem

Ti dve strani pritrdite na vejo na sredini z vročim lepilom.

ročno lepljenje kril lesenih rezin na vejo

Po želji dodajte dodatno zelenje, bleščice, barvo ali kaj podobnega metulju.

lesena rezina metulja v rokah

Več preprostih idej za izdelavo metuljev

Priznam, da mi je metulj zelo všeč. Ker je tako preprosta in lepa, je odličen dodatek k vsakemu seznamu projektov. Če so vam všeč tako kot meni, potem boste spodaj našli nekaj odličnih idej, ki so edinstvene in vse o metulju. Poskrbite, da boste projekte zaznamovali ali jih natisnili, da bodo kmalu narejeni!

Donos: 1

leseni metulj na beli mizi

Ljubka pomladna dekoracija iz lesenih rezin je popoln dodatek vaši velikonočni mizi! Ta leseni metulj je čudovit!

Aktivni čas
10 minut

Skupni čas
10 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
1 $

Opombe

Pobarvajte svojega metulja z različnimi barvami ali dodajte malo bleščic, da bo bolj edinstven.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

lesena rezina metulja na rdečem papirju

Všeč mi je, kako enostavno je narediti ta projekt in kako vsestranski.

lesena rezina metulja na mizi z rdečo in belo ploščo

Idealen je za okrasitev skozi vse leto, še posebej pa v pomladnih mesecih.

lesena rezina metulja na papirju za velikonočna jajca