Rustikalna vaza iz pločevinke iz kavnih zrn in vrvic

Iščete edinstven in eleganten način za razstavljanje cvetja? Oglejte si te predelane vaze iz pločevinke! Za ustvarjanje čudovitih in edinstvenih kosov uporabljamo reciklirane pločevinke, kavna zrna in preproste gospodinjske materiale. To je zabaven način za preoblikovanje ali preoblikovanje predmetov, ki jih imate pri roki, in dodate lep rustikalni dodatek v vaš dom.

rustikalna van vaza z rožnatimi cvetovi ob beli opečni steni

Predelana vaza za pločevinke

Ta obnovljena vaza iz pločevinke je čudovita. Nihče ne bi nikoli posumil, da je narejen iz reciklirane pločevinke, ki jo dobite pri pripravi večerje ali kave. Všeč mi je, kako je to narejeno tako, da ima kolesa. Ne glede na to, ali izgleda kot sod ali voziček, ki drži vazo, je zelo srčkan in zabaven, da ga dodate vašemu dekorju.

Rad uporabljam pločevinke v obrti, ker so brezplačen vir, ki ga že imam doma. Ko jih pri pripravi jedi izpraznim, samo odlepim etikete in jih odstavim, da se dobro očistijo in kasneje uporabim. To je odličen način, da v katero koli sobo dodate malo osebnosti, pri čemer ne zapravite veliko ali sploh denarja za dekoracijo doma!

V preteklosti sem izdeloval stvari, kot je ta okrasna sadilnica za pločevinke, in celo zabavne ideje, kot je ta snežak iz pločevinke, za praznično dekoracijo. So zelo vsestranski in trajajo večno, zato so kot nalašč za izdelavo!

rustikalna vaza iz vrvi na travi

Ali moram barvati pločevinko?

Ni vam treba barvati pločevinke. To počnem, ker daje čisto podlago, ko začnem okrasiti pločevinko. Tako je, če je med kavnimi zrni, okrasnimi dragulji ali okrasnimi dragulji rahla vrzel ali če jo poskušate pobarvati na dekorativni način, je lepo začeti z osnovnim premazom. Prav tako lahko prekrije morebitne madeže na pločevinki ali sledi, ki jih niste odstranili.

Če se odločite za barvanje pločevinke pred izdelavo, priporočam uporabo osnovne akrilne barve za obrt ali vaše najljubše barve v razpršilu. Te se dobro držijo aluminijaste pločevinke in bodo zdržale najdlje.

lesena stena za vazo iz fižola in vrvice

Kaj lahko uporabim za kolesa?

Kolesa so enostavna za izdelavo. Ker kolesa v resnici niso za valjanje, ampak so bolj dekorativna, to pomeni, da jih lahko izdelate iz skoraj katerega koli materiala, ki ga imate pri roki, ki je trd.

Uporabila sem karton, ki je bil narezan na kroge in nato ovijal z vrvico. Iz škatel lahko uporabite karton, karton, plastiko ali odpadni karton. Seveda, če že imate kolesa za obrt ali podobna kolesa iz hobi ali miniaturne trgovine, bi se tudi ta odlično obnesla.

ženska drži pločevinko vazo z rožnatimi cvetovi

Za kaj lahko uporabim to izdelavo pločevinke?

Ta predelana vaza iz pločevinke je najlepša stvar. Lahko ga postavite na mizo kot del osrednjega dela ali pa ga uporabite kot lonec za rastline. Izgledalo bi čudovito z vašimi rastlinami na oknu ali polici z rastlinami. Dodal bi ponarejeno rože za redno razstavljanje, vendar se lahko uporablja kot vaza za sveže cvetje, le ne pozabite očistiti vode in odložiti morebitnih listov, preden jo ponovno uporabite.

Druga odlična možnost je, da to uporabite za shranjevanje. Dodajte ga na mizo ali kuhinjski pult s svinčniki in svinčniki, da boste vedno imeli nekaj pri roki. Lahko pa ga napolnite s plastičnim jedilnim priborom in ga postavite na sredino svoje mize za piknik ali bifeja za naslednjo večerjo!

pločevinka, zavita v vrvico na mizi

S čim še lahko pokrijem svojo posodo za posodo?

Za prekrivanje pločevinke uporabljam kavna zrna. Všeč mi je bogata rjava barva in všeč mi je, kako diši. Če doma nimate kavnih zrn, lahko uporabite različne druge zaloge. Odlična možnost je, da pločevinko zavijete z gosto trdno tkanino, kot je mehčad, ali jo popolnoma zavijete v vrvico. Zunanjost lahko prekrijete tudi z majhnimi kamni ali skalami. Seveda lahko vedno zgrabite perlice ali bleščice, če želite nekaj nekoliko iskrivega in edinstvenega.

pločevinasta vaza na mizi z rožnatimi cvetovi

Potrebne zaloge

bela miza s kartonsko pločevinko z vrvico in škarjami za kavna zrna

Kako narediti vazo iz predelane pločevinke

Svoj delovni prostor prekrijte s papirjem ali časopisnim papirjem, nato pa pločevinko na vseh straneh pobarvajte z rjavo barvo. Pustite, da se posuši od 30 minut do ene ure.

ročno slikanje pločevinke rjave barve

Na kos kartona narišite krog z drugim manjšim krogom v njem, nato ga izrežite.

škarje za rezanje kartona

Uporabite to kot predlogo za sledenje in izrezovanje ustreznega kolesa. Nato iz kroga “kolesa” izrežite sredino.

ročno potiskanje kartona skozi sredino

Konec vrvice pritrdite na rob kartonskega kroga, nato pa ga začnite ovijati, da premažete kolo.

ročno ovijanje vrvice okoli kartonskega kroga

Nadaljujte z ovijanjem z vrvico, po potrebi lepite vsakih nekaj centimetrov. Na koncu pripnite vrv in prilepite na svoje mesto.

roka, ki drži krog, ovit z vrvico

To ponovite z drugim kolesom.

Nato izrežite 4 kose vložka, ki se bodo prilegali tik v sredino vsakega kolesa.

škarje, ki prirezujejo moznik na vrhu kolesa z vrvico

Prilepite jih na svoje mesto, po dva na vsako kolo, v križnem vzorcu.

prečkanje kosov moznikov na kolo vrvice

Nato izmerite širino pločevinke in dodajte približno 1″. Odrežite to dolžino moznika, nato ponovite za drugi kos moznika.

zlepljena kolesa z vrvico

Prilepite jih med obe kolesi, tako da ustvarite “os”, ki drži kolesa skupaj.

mozniki, ki se lepijo med kolesa z vrvico

Zdaj začnite zavijati pločevinko, dokler se barva posuši. Začnite tako, da dodate 1″ vrvice, ovite okoli dna in prilepljene na svoje mesto.

lepljenje vrvice na rjavo pločevinko

Nato dodajte dve vrsti kavnih zrn.

rjava pločevinka s kavnimi zrni in vrvico na beli mizi

To ponavljajte, dokler pločevinka ni prekrita s 4 vrstami vrvice in 3 vrstami kavnih zrn.

pločevinka, prekrita s trakovi vrvice in kavnih zrn

Zdaj to prilepite na palice za moznike med kolesi in ga odložite.

drži pokrito pločevinko nad kartonskimi kolesi

Na konec kosa cvetlične žice pritrdite vrvico in jo zavijte in prilepite, dokler ni pokrita vsa žica. To ponovite z drugo žico, da ustvarite dva ročaja za vašo vazo.

roka, ki drži cvetlično žico z vrvico na koncu

Držite žico do pločevinke in nežno upognite nazaj na vrhu roba pločevinke. To ponovite na drugi žici, da dobite videz “ročaja”.

ročno lepljenje ročajev na zadnjo stran pločevinke

Nato oba žična ročaja prilepite na zadnjo stran pločevinke.

ročaji za vrvico, ki se držijo na zadnji strani pločevinke

Zdaj ga lahko napolnite s cvetjem in jih razstavite!

rustikalna vaza z rožnatimi cvetovi na leseni mizi za piknik

Več obrti z uporabo pločevink

Pri izdelavi rada uporabljam pločevinke, in če to počnete tudi vi, boste oboževali spodnje ideje. Ne glede na to, ali gre za vazo ali okras za počitnice, obstaja veliko načinov, kako te pločevinke spremeniti iz vseh vaših najljubših jedi. Prepričajte se, da natisnete vadnice, objavite objave med zaznamki ali jih pripnete na svojo najljubšo ploščo za obrt na Pinterestu in jih kmalu uporabite!

Donos: 1

vrvica in pločevinka kavnih zrn s cvetjem ob opečni steni

Ta rustikalna vaza iz kavnih zrn in vrvic je popoln dodatek k vašemu dekorju za pomlad in poletje!

Aktivni čas
30 minut

Dodatni čas
30 minut

Skupni čas
1 uro

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Navodila

 1. Zunanjost pločevinke pobarvajte z rjavo barvo in jo popolnoma premažite. Pustite ga sušiti 20 do 30 minut oziroma dokler ni več lepljiv. ročno slikanje pločevinke rjave barve
 2. Narišite krog na karton, nato izrežite sredino in ustvarite “kolo”. Kolesni del naj bo širok vsaj 1″.
 3. Uporabite to kot predlogo za sledenje in izrezovanje ustreznega kolesa. ročno potiskanje kartona skozi sredino
 4. Z vrvico pritrdite na en rob kartonskega kolesa in ga nato začnite tesno ovijati okoli kolesa. Po potrebi dodajte lepilo, ko zavijate, da pritrdite vrvico, pri čemer pazite, da jo tesno privijete proti sebi, da pokrijete ves karton.
 5. Ponovite z obema kolesoma. roka, ki drži krog, ovit z vrvico
 6. Postavite moznik ali leseno nabodalo na kolo, izmerite razdaljo odprtine v sredini kolesa.
 7. Izrežite moznik, da se prilega tik znotraj te odprtine, nato ponovite, dokler ne dobite 4 kosov, po 2 za vsako kolo.
 8. Ta dva kosa navzkrižno prilepite na sredino vsakega kolesa. prečkanje kosov moznikov na kolo vrvice
 9. Nato odrežite dolžino moznika, malo širšega od dna pločevinke, in ga prilepite med kolesa, da ustvarite “os”. Ponovite z drugim kosom, enakim prvemu.
 10. Ko se barva na pločevinki posuši, začnite ovijati vrvico okoli pločevinke, začenši na dnu. Lepilo na mestu vsakih nekaj centimetrov.
 11. Na pločevinko z vrvico ovijte 1″ do 1 1/2″ visoko.
 12. Zdaj prilepite kavna zrna okoli pločevinke na približno enako višino, kot ste naredili vrvico. rjava pločevinka s kavnimi zrni in vrvico na beli mizi
 13. Ta postopek ponavljajte z vrvico, nato fižolom, dokler ni pokrita celotna pločevinka. Moj je imel 4 dele vrvice in 3 kavne zrne.
 14. Zdaj dodajte malo vročega lepila na vrh dveh moznikov med kartonskimi kolesi in na njih postavite pločevinko. Držite, dokler se lepilo ne posuši, nato pa to odložite. drži pokrito pločevinko nad kartonskimi kolesi
 15. Na konec kosa cvetlične žice prilepite konec vrvice in nadaljujte z ovijanjem vrvice okoli žice, dokler ni popolnoma pokrita.
 16. To ponovite z drugim kosom cvetlične žice enake višine.
 17. Zdaj položite zavito cvetlično žico proti pločevinki in izmerite desno nad robom vrha pločevinke. Na tej točki nežno upognite nazaj svojo cvetlično žico in ustvarite “ročaj” za voziček. roke, ki upogibajo vrvico, prekrito s cvetlično žico
 18. To ponavljajte z drugo žico, dokler nista enaka.
 19. Nato oba prilepite na zadnji del vozička z vročim lepilom, da ju pritrdite.
 20. Ko se lepilo posuši, napolnite vazo s cvetjem in jo razstavite! rustikalna vaza z rožnatimi cvetovi na beli mizi

Opombe

Uporabite barvno vrvico, da svoji vazi dodate nekaj edinstvenega.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

dama, ki drži pločevinko z vrvico in kavnimi zrni

Všeč mi je to kot vaza za pravo ali ponarejeno cvetje, vendar imate na voljo veliko možnosti, da jo uporabite za dekoracijo.

z vrvico zavita pločevinasta vaza z rožnatimi cvetovi na travi

Namesto vrvice lahko celo uporabite trak, da date več barve in vrhunski videz.

z vrvico in kavo pokrita pločevinasta vaza na beli mizi