Rustikalni božični okrasek iz plute iz severnih jelenov

Severni jeleni iz vinske plute so popoln dodatek k vsakemu prazničnemu drevescu, potrebi po dekoraciji zabave ali edinstveni ideji za darilo. Na vaše police, plašč ali celo mizo bodo dodali nekaj prazničnega veselja. Ti ljubki predelani zamaški za vino so preprosto čudoviti in zabavni za izdelavo. Poleg tega imajo edinstven rustikalni videz, ki notranjosti doda malo zunanjosti!

majhni severni jeleni iz plute na modro-beli mizi z belim veselim božičem v ozadju

Božični okrasek iz vinske plute iz severnih jelenov

Ali ste vedeli, da so bili severni jeleni iz vinske plute nekoč stvar? Bili so v modi že v 90. letih! Obstaja podjetje, ki še vedno izdeluje severne jelene iz plute, vendar vam jih ni treba kupiti, lahko jih naredite s to preprosto vadnico!

To je zabaven DIY okras, ki ga lahko izdelate v približno 10 minutah. Za izdelavo so potrebni samo zamaški za vino, kroglice, čistila za cevi in ​​vroče lepilo. Za rogovje lahko uporabite tudi različne materiale, kot so čistila za prejo ali cevi. To je odličen način za recikliranje starih vinskih zamaškov, medtem ko se vživite v praznični duh!

In če so severni jeleni nekaj, kar resnično imate radi in želite dodati več svojemu prazničnemu okrasju, imamo še druge odlične ideje, ki jih lahko preverite! Ti okraski za severne jelene iz cimetove palice so popolnoma dragoceni. Izdelate lahko tudi okrasek iz krogle severnih jelenov ali celo samo to ljubko božično girlando severnega jelena. Vse izgleda odlično kot del vašega letošnjega božičnega dekorja!

lesena miza s severnimi jeleni iz vinske plute na vrhu

Kje lahko dobim zamaške, če ne pijem vina?

Severni jeleni iz vinske plute so odličen način za recikliranje starih vinskih zamaškov, ki bi sicer lahko končali na odlagališču. Če ne pijete vina, se lahko še vedno ukvarjate s to obrtjo. Če poskušate dobiti brezplačne zamaške za vino, lahko vprašate prijatelja ali celo vaš lokalni bar. Včasih jih obdržijo in jih dajo brezplačno. Druga ideja je, da greste v lokalne trgovine z alkoholnimi pijačami. Svoje rabljene zamaške pogosto oddajo brezplačno. Verjetno bodo imeli veliko zamaškov, ki bodo ostali od sezone polnjenje, tako da je to koristno za vse.

Kupite lahko tudi vinske zamaške. Prodajajo jih velike obrtne trgovine, pa tudi drugi spletni trgovci. Mesta, kot sta Amazon in Walmart, so vaša najlažja izbira. Od časa do časa sem videl zamaške za vino, ki so na voljo v verigah trgovin z dolarji.

Severni jeleni iz vinske plute z rdečim nosom z vejicami na papirju s počitniškim motivom

Kaj lahko uporabim za rogovje in noge severnih jelenov?

Za rogovje in noge uporabljam majhne palčke in vejice. Najpreprosteje se mi zdi, ker lahko hodim ven in jih najdem. Uporabite lahko tudi tanke palice za moznike, če palic nimate na voljo.

Čistila za cevi bodo delovala za rogove, če nimate dovolj palic, vendar ne bodo držala severnih jelenov v stoječem položaju. Izberite nekaj dovolj trdnega, da bo držala težo plute v stoječem položaju.

severni jeleni iz plute na pogrinjku iz jute s svečo v ozadju

Ali lahko svoje severne jelene prilagodim drugače?

Ja! Svoje severne jelene morate spremeniti v nekaj resnično edinstvenega za vaš dekor! To je le osnovna ideja, vendar to ni edini način, kako jih lahko naredite!

  • Če želite, lahko uporabite različne materiale za rogovje, kot so čistila za prejo ali cevi.
  • Okoli vratu lahko dodate elemente, kot so šali in zvončki. To je odličen način, da prilagodite svojega severnega jelena in ga naredite bolj edinstvenega.
  • Severne jelene lahko tudi pobarvate v katero koli barvo, ki jo želite. Videl sem nekaj pobarvanega srebra ali celo zlata! S to obrtjo lahko naredite preprosto ali zelo podrobno. Vse je odvisno od vas!
  • Za oči svojega severnega jelena iz vinske plute uporabljam majhne črne perlice, lahko pa uporabite kar želite. Alternativa je, da lahko celo uporabite majhne google oči, da dajete severnemu jelenu bolj igriv videz.
  • Na severnih jelenih lahko namesto čistila za cevi uporabite tudi tkanino, klobučevino, trak ali rafijo.

Samo uporabite svojo domišljijo in uživajte v projektu. To je odličen način, da naredite nekaj zabavnega tudi s svojimi otroki!

severni jeleni iz plute pred belim mini drevesom z rdečimi snežinkami

Kateri je najboljši način, da jih obesim na moje drevo?

Za pritrditev severnih jelenov na drevo lahko uporabite žico. Najbolje je, da žico ovijete okoli rogovja in drevesa, preden zvijete konce skupaj. Uporabite lahko tudi vrvico, vrvico ali celo trak, ki ga že imate pri roki, ali pa uporabite tradicionalni kavelj za okras, ki je pritrjen v zamaški za obešanje.

severni jeleni iz plute v roki pred drevesom

Potrebne zaloge

vejice plute in obrtni nož na beli mizi

Kako narediti okras za severne jelene iz vinske plute

Odrežite 1/4 plute, naj bo krajša od druge plute.

obrtni nož, ki reže pluto na pol

Z izvijačem ali podobnim ostrim koncem izkopljite luknjo v sredinsko stran kosa plute. To je, da vtaknete vejico, da držite “glavo” navzgor.

V luknjo vtaknite kratek 1/2-1″ kos vejice, po želji lahko dodate lepilo, da ga pritrdite.

pluto, v katero je potisnjena vejica

Zatiče potisnite navzdol v zamašek od zgoraj, ob strani brez palice. Postavite jih proti koncu, da ustvarite oči.

črni zatiči, ki se vstavijo v pluto

Na konec pod očmi prilepite ali prilepite rdeč pom pom.

rdeči pom pom dodan pluti

Z izvijačem naredite dve luknji na zgornji zadnji strani plute.

V te luknje prilepite ali prilepite dve vejici z “vejami”, da ustvarite rogovje.

rogovje vejic potisnejo v pluto

Na celotnem zamašku z izvijačem naredite 4 luknje, po dve na vsaki strani, da ustvarite mesta za lepljenje drugih vej kot nog.

Potisnite vejice v vsako luknjo, da ustvarite noge.

severni jeleni iz plute, ki imajo noge potisnjene v telo iz plute

Na vrhu plute severnega jelena naredite luknjo proti sprednjemu vrhu in nato v to luknjo zataknite palico na dnu glave, da ustvarite videz celotnega telesa.

dodajanje glave plute na telo plute za severne jelene

Odrežite in zavežite/zavijte kos čistila za cevi okoli “vrata” kot šal.

ročno dodajanje zelenega šala za čiščenje cevi severnim jelenom iz plute

Če želite obesiti drevo, na vrh plute prilepite dolžino traku ali vrvice.

roko, ki drži severnih jelenov iz vinske plute

Več božičnih obrti iz severnih jelenov

Rudolph in severni jeleni na splošno so tako priljubljeni za božič! Imamo veliko idej, ki jih lahko delimo z vami, spodaj pa je nekaj več, ki jih vsako leto rad vidim na drevesu ali kot del prazničnega okrasja. Naredite te ideje, da jih dodate svojemu drevesu ali jih delite s prijatelji in družino. Te lahko dodate med zaznamke, natisnete vadnice ali jih preprosto pripnete na svojo najljubšo tablo Pinterest za počitniško ustvarjanje!

Donos: 1

severni jeleni iz vinske plute z zelenim šalom za čiščenje cevi na mizi z rdečim trakom

Z le nekaj predelanimi predmeti in lepilom naredite božični okrasek ali dekoracijo iz vinske plute iz severnih jelenov! Odlična ideja za vašo praznično zabavo!

Aktivni čas
10 minut

Skupni čas
10 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Opombe

Po želji lahko uporabite lepilo za pritrditev katerega koli ali vseh delov severnih jelenov.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

severni jeleni iz vinske plute z vejičnim rogovjem na lesu

Dodajte bleščice, perle ali druge zabavne poudarke, da bodo vaši severni jeleni zares sijali ob preostalem prazničnem dekorju!

severni jeleni iz plute na papirju s praznično tematiko

Dodajte družino severnih jelenov na svoj plašč z mini sani za edinstven videz!

mini severni jeleni iz plute z zelenim šalom za čiščenje cevi