Rustikalni božični venec iz citrusa in zelenja

Iščete božični venec, ki bi ga lahko izdelali letos? Ta božični venec iz rustikalnega zelenja je popoln projekt, s katerim si lahko umažete roke in ustvarite nekaj neverjetnega. Je enostavno in poceni, vendar bo videti, kot da ste za to porabili ure! Poleg tega ga lahko prilagodite na kakršen koli način, ki ustreza vašemu slogu. Všeč vam bo, kako preprost in lep je ta venček.

zelenjavni venec z vrtnicami iz pomarančne lupine na modri mizi s ponarejenimi rdečimi jagodami

Božični venec iz rustikalnega zelenja

Božični venec je okras, ki ga lahko obesite na vhodna vrata, kaminsko polico ali notranjost hiše. Namenjen je simboliziranju upanja v novo življenje pozimi. Torej, če imate radi zelenje, vam bo ta projekt izdelave božičnih venčkov iz zelenja DIY ponudil izgovor, da greste na vrt in naberete nekaj čudovitih zelenih listov.

In če potrebujete več navdiha za venec, ne skrbite! Imamo nekaj odličnih idej, vključno s tem prazničnim DIY božičnim vencem ali tem rustikalnim božičnim vencem z gumbi. Poleg tega je tu ta venček iz snežink, ki je odličen vso zimo.

božični zeleni venec ob opečni steni

Ali lahko uporabim lažno zelenje, tako da se uporablja leto za letom?

Čeprav uporaba pravega zelenja daje temu venčku poseben pridih, ne traja več let. Če želite nekaj, kar se lahko uporablja leta in leta, potem zagotovo lahko uporabite lažno zelenje.

Pravo zelenje bo zdržalo celo zimo, če pa uporabite lažno zelenje in venček pravilno shranite, da se ne poškoduje, lahko ta venček uporabljate več kot desetletje.

To lahko enostavno zavijete z girlando ali posameznimi kosi prazničnih krakov. Če uporabljate pravo zelenje z drevesa ali grmovja, ga dobro pretresite, da odstranite morebitne ostanke ali žuželke, ki bi se lahko skrivale v njem, preden ga prinesete v prostor.

ženska, ki drži venec iz citrusov

Katere druge rustikalne predmete lahko dodam?

Sprehod skozi gozd ali celo samo dvorišče lahko zagotovi veliko materiala za izdelavo tega zelenega božičnega venca. Čeprav mi je všeč, kar smo izbrali, se lahko podate s katerim koli naravnim elementom. Spodaj je še nekaj idej, ki bi izgledale odlično poleg tega, kar smo dodali.

  • Želod, pekani, orehi ali drugi celi oreščki v lupini.
  • Vejice ali koščki vej z jagodami ali brsti na njih – jagode božikovine so odlične.
  • Vrvica, mehurček, rafija ali drugi bolj naravni predmeti za privezovanje stvari na venec, kot so cimetove palčke.
  • Cele nageljnove žbice so odlične za dodajanje venčku.
  • Jabolčne lupine namesto pomarančnih.
  • Limete, grenivke ali limonine lupine.

Bodite ustvarjalni in razmislite o tem, kaj je okoli vašega območja, in to dodajte venčku. Seveda si lahko ogledate tudi predmete, ki vas samo spominjajo na božič in ne le bolj naravne predmete.

zeleni venec ob opečni steni

Ali obstajajo drugi načini za okrasitev tega venca?

Obstaja toliko načinov za dodajanje okraskov temu venčku. Vrtnice iz pomarančne lupine lahko še naprej uporabljate skupaj s storži in cimetovimi palčkami, vendar se lahko odločite, da jih tudi ne boste uporabljali. Namesto tega uporabite ponarejene predmete ali trakove.

Dodate lahko celo zvezdice ali snežinke iz vejic ali poslikanega kartona. Všeč mi je ta rustikalni svečnik, ker je združeval karton z naravnimi elementi. Samo poglejte zvezdo na njej za navdih!

Zimski dekor snežaka lahko dodate tudi na vrh ali dno venčka. In, seveda, lahko dodate tudi stvari, kot so zvončki, božični okraski ali majhne snežinke. Ni omejitev za stvari, ki jih lahko dodate temu zelenem božičnemu venčku.

stranski pogled na zeleni božični venec s cimetovimi palčkami

Če uporabljate pravo zelenje – katera vrsta je najboljša?

Kakšno zelenje boste uporabili, bo odvisno od tega, kako dobro bo venček izgledal in kako dolgo bo trajal. Za zelenje priporočam uporabo cedre ali bora. Trajalo bo najdlje in izgledalo najbolje. Ogledate si lahko tudi stvari, kot je božikov grm za nekaj svetlejše zelene liste in svetlo rdeče jagode. Odlični so za drugačno, a čudovito različico.

vrh zelenega venca z vrtnicami iz pomarančne lupine in borovci

Ali moram najprej očistiti storže in zelenje?

Vedno priporočam čiščenje vseh materialov za izdelavo, ki jih dobite od zunaj. Na njih je lahko umazanija, gliva ali plesen. Morda boste presenečeni, a lahko na borovih šiškah ali zelenju živijo tudi male živali.

Predmete je najbolje očistiti, če jih nosite zunaj. Za čiščenje predmetov uporabite raztopino belila ali raztopino kisa, nato pa jih morate odložiti, da se posušijo na zraku. Prepričajte se, da so popolnoma suhi, preden jih izdelate z njimi ali jih položite skupaj. Če se ne posušijo pravilno, lahko ustvarijo plesen ali plesen.

leseno ozadje za zelenim vencem

Potrebne zaloge

venček na mizi s storži cimetovi palčki in pomaranča

Kako narediti zelen božični venec

Če pobarvate katerega od storžev v zlati barvi, jih vzemite ven in dobro poškropite, nato jih pustite, da se posušijo, preden začnete.

Obliko venca prekrijte z lepilom z zelenjem, tako da je pokrita celotna oblika. Če uporabljate girlando po dolžini, ovijte okrog obrazca, nato pa izrežite manjše koščke, da jih lepite na naključna mesta, da ji date bolj naraven videz.

zelenje se lepi na obliko venca

Ko je venec zavit, storže v intervalih prilepite naprej in nazaj z navadnimi in nato zlatimi, da bo dobil edinstven videz.

roka, ki drži storže na zelenem vencu

Zavežite vrvico okoli snopov 3-4 cimetovih palčk naenkrat – ustvarite jih nekaj, ki jih boste prilepili na venček.

vrvica, privezana okoli cimetovih palčk

Med storže naključno prilepite svežnje cimetovih palčk.

Če uporabljate sveže pomaranče, jih previdno olupite v trakove lupine, nato jih zvijte in zlepite skupaj, da bodo videti kot rože, z uporabo naše vadnice TUKAJ.

lepilna pištola za pritrditev pomarančne lupine v vrtnico

Nato vrtnice iz pomarančne lupine naključno prilepite okoli venčka med šopke borovih storžev in cimetovih palčk.

ročno dajanje vrtnice iz pomarančne lupine na zeleni venec

Po želji dodajte dodatne naravne elemente, nato na vrh zavežite dolžino vrvice ali traku in obesite na vrata.

ženska v rožnatem drži venec iz zelenja z vrtnicami iz pomarančne lupine

Več idej za praznične obrti

Če želite na svoj seznam izdelave dodati več prazničnih okraskov, imamo na voljo ogromno. Od okraskov do dekoracije mize do zabavne dekoracije sprednje verande, spodaj so odlične ideje, ki jih lahko dodate na svoj seznam stvari za božič. Poskrbite, da boste vadnice dodali med zaznamke, jih natisnite ali pa jih morda preprosto pripnite na tablo za božične obrti na Pinterestu.

Donos: 1

ženska, ki drži venec iz citrusov

Osupljiv, a rustikalen božični venec iz citrusnega zelenja in cimeta je idealen dodatek k vašemu prazničnemu dekorju in vhodnim vratom v tej sezoni!

Aktivni čas
45 minut

Skupni čas
45 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
5 $

Opombe

Prilagodite to z veliko rdečo pentljo za več stila, preden jo dodate na vhodna vrata.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

venec iz zelenja, cimetove palčke, storži in oranžne vrtnice na modri mizi ob lažnih jagodah

Na vrh dodajte svetlo rdečo pentljo, da venčku dodate še več prazničnega veselja.

zeleni venec s pomarančnimi storži in cimetovimi palčkami ob opečni steni

To lahko naredite v kateri koli velikosti, ki jo želite dodati na svoja vrata, steno ali plašč.

zeleni venec z vrtnicami iz pomarančne lupine na steklenih vratih z lesenimi obrobami