Rustikalni svečnik božični osrednji del

Ali želite ustvariti preprosto središče za svojo božično mizo? Ta rustikalni svečnik je popoln način, da svojemu prazničnemu okrasju dodate nekaj značaja in topline. Ta projekt DIY vam bo pomagal ustvariti nepozaben osrednji del, ki bo zagotovo navdušil goste. Najboljši del teh projektov je, da so dovolj enostavni za vsakogar!

rustikalni svečnik z belo svečo v sredini na modri mizi

Rustikalni svečnik božični osrednji del

Osrednji del sveč v rustikalnem slogu je odličen okras za ustvarjanje razpoloženja za vsako praznično zabavo. Lahko se uporablja celo celo leto, čeprav ima pri borovih storžeh vsekakor zimski občutek. Nekaj ​​prilagoditev lahko naredi to resnično edinstveno.

Osrednji del je lahko izdelan iz poljubnega števila različnih materialov, ki jih je enostavno najti. Bonus je, da je dovolj preprost, da vam ni treba biti spretni ali nadarjeni z rokami. Vsakič se bo izkazalo čudovito in bo pripravljeno v nekaj minutah, kar pomeni, da je odlična ideja v zadnjem trenutku za počitnice.

Če iščete preprosto praznično dekoracijo, samo da polepšate mizo za praznike ali letos prirejate božično zabavo, razmislite o tem, da bi ta osrednji del naredili kot dodaten pridih. Dodajte ga poleg teh rustikalnih luči iz drevesnega lubja ali miniaturnega božičnega drevesa iz šišk za celotno zabavno temo za vašo praznično mizo!

rustikalni svečnik pred ogledalom

Kaj naj uporabim kot osnovo za svečnik?

Osnova svečnika je krog iz kartona. Ugotavljam, da zaradi toliko paketov, ki pridejo v hišo med počitnicami, imam vedno naokoli odpadke za takšne stvari.

Če jih nimate pri roki, lahko dejansko uporabite vse, kar je trdno, kot je karton. Ni nujno, da je tako trden kot les ali trda plastika, čeprav bi lahko bil, potrebujete ga le, da se drži na mestu in drži osrednji del skupaj. Čim trdnejša je osnova osrednjega dela, tem lažje se je premikati z enega mesta na drugega. To olajša tudi shranjevanje.

svečnik za borovo storže in zvezdo na rdeči tkanini

Ali naj očistim storže pred uporabo?

Vedno najprej očistite storže, razen če jih kupite v trgovini, in tudi takrat to ni slaba ideja. Med umazanijo in umazanijo, ki je lahko na borovih storžah, ki jih najdemo zunaj, nikoli ne veš, ali je kakšna hrošča našla pot v storže. To je morda rustikalna zasnova, vendar mislim, da si ne želite, da bi iz nje prilezla kakšna mala bitja.

ženska, ki drži rustikalni svečnik

Kako očistim storže?

Običajno napolnim vedro z vročo vodo in pokrovčkom belila, nato dam storže, pokrijem in pustim stati 30 minut. Nato odlijete vodo in dobro poškropite borove storže, da odstranite ostanke belila in žuželk. Če raje ne uporabljate belila, lahko storite enako z 1/4 kisa na 1 galono vode. Obstaja tudi veliko kemičnih ubijalcev žuželk, ki bi lahko delovale za to.

osrednji del modre zvezde in storže s svečo na lažnem snegu

Ali lahko na podstavku uporabim kaj drugega kot vrvico?

Rad uporabljam vrvico pri tovrstnih obrteh zaradi videza in občutka, ki dodaja obrti. To daje tisti rustikalni občutek. Vendar pa obstaja veliko drugih možnosti, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje rustikalnega svečnika. Spodaj je nekaj, ki vam pridejo na misel.

 • Vsaka tanka vrv bo delovala. Želite se izogniti predebeli vrvi, ker boste morda imeli težave, da se obrne in ostane okoli središča osrednjega dela.
 • Uporabite lahko trak v rjavi ali rjavi barvi, če želite ostati rustikalni, ali pa dodate kateri koli trak s praznično tematiko.
 • Rafija je še ena odlična možnost, ki je rustikalna in jo je enostavno najti poceni.
 • Dobra ideja je tudi zavijanje osnove v blago ali klobučevino, ki je lahko odličen način za preoblikovanje strganih srajc ali odpadne tkanine.
 • Možni so papir za beležke, darilni ovoj ali robni papir, vendar ne bodo tako trpežni s storži na vrhu.

Navsezadnje lahko vse, kar se lahko ovije ali prilepi na vrh, da prekrije karton, deluje za osnovo tega svečnika.

stožčasta sveča v zlatem držalu poleg svečnika iz borovega storža

Na katere druge načine lahko to okrasim?

Obstaja veliko načinov za okrasitev tega svečnika. Rad pobarvam storž, lahko pa mu dodaš še kaj drugega. Dodate lahko nekaj trakov ali kroglic. Vedno lahko dodate nekaj bleščic, da dodate malo več iskrice. Če želite v oblikovanje vnesti več božičnih modelov, lahko dodate majhne okraske. Če želite vnesti nekaj barve, lahko dodate nekaj zimzelenih okraskov. Možnosti so neskončne.

Potrebne zaloge

kartonske perle iz storžev in barve na beli mizi

Kako narediti rustikalni svečnik za božič

Če uporabljate navadne storže, jih nekaj poškropite s ponarejenim snegom in jih odložite, da se posušijo.

Z nečim okroglim narišite velik krog od 8 do 10 palcev na karton.

ženska, ki riše krog na karton

Izrežite krog iz kartona.

modre škarje za rezanje kartona

Z vročim lepilom pritrdite vrv na vrh kartona, začenši na zunanji strani in navijajte okoli in navznoter z lepljenjem vsakih nekaj centimetrov, da se pritrdi.

roka drži pištolo za lepilo na vrhu okroglega kartona, ovitega z vrvico

Na sredino postavite svečo kot vodilo in okoli nje začnite lepiti storže, da ustvarite sredinsko odprtino, da boste svečo postavili pozneje.

Pojdite naprej in nazaj in postavite storže na boku, naravnost navzgor ali pod kotom. Uporabite tudi različne velikosti, oblike in tiste, ki so bile pobarvane, ter navadne borove storže, da mu date edinstven videz.

roke položijo storže na vrh kroga iz vrvice

Ko so storži pritrjeni v krogu, iz kosa lubja, lesa ali kartona izrežite obliko zvezde.

Zvezdo prilepite na sprednji del nekaterih storžev.

lepljenje zvezde na stran osrednjega dela storže

Dodajte zelenje okoli kosa pod borovci na naključnih mestih.

ročno dodajanje zelenja s pinecones na osrednji del

Nato na storže naključno prilepite nekaj modrih kroglic, da se zasvetijo.

roka, ki drži kroglico na vrhu storže

V prazne prostore lahko dodate tudi manjše kose storžev, želodov, javorjevih žogic in podobnih kmečkih naravnih predmetov.

ročno dodajanje želoda na stran rustikalnega svečnika

Pobarvajte zvezdo modro ali belo.

rdeči čopič slikanje zvezda modro

Dodajte koščke modre ali bele barve na borove storže, ki so navadni, dokler niso zadovoljni z videzom.

ročno slikanje borovih storžev modro

Prikaz s svečo v sredini, vendar bodite previdni pri gorenju sveče, da se ne vžge noben naravni element.

karirana miza z rustikalnim svečnikom

Več božičnih dekorjev

Dodajte še več zabavnih in lepih stvari svojemu prazničnemu okrasju z nekaj mojih najljubših idej, navedenih spodaj. Všeč mi je letni čas in lepota, med katerimi lahko izbirate, zlasti toliko okraskov. Poskrbite, da si vzemite trenutek, da zaznamujete spodnje ideje, jih pripnite na Pinterest ali natisnete vadnice, da jih kmalu naredite sami!

Donos: 1

rustikalni svečnik pred ogledalom

Pojdite ven in zgrabite storže, da naredite ta rustikalni božični svečnik. Odlična ideja, ki je hitra, enostavna in lepa!

Aktivni čas
15 minut

Dodatni čas
30 minut

Skupni čas
45 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
1 $

Navodila

 1. Če uporabljate navadne storže, jih nekaj poškropite s ponarejenim snegom in jih odložite, da se posušijo.
 2. Z nečim okroglim narišite velik krog od 8 do 10 palcev na karton.
 3. Izrežite krog iz kartona. modre škarje za rezanje kartona
 4. Z vročim lepilom pritrdite vrv na vrh kartona, začenši na zunanji strani in navijajte okoli in navznoter z lepljenjem vsakih nekaj centimetrov, da se pritrdi.
 5. Na sredino postavite svečo kot vodilo in okoli nje začnite lepiti storže, da ustvarite sredinsko odprtino, da boste svečo postavili pozneje.
 6. Pojdite naprej in nazaj in postavite storže na boku, naravnost navzgor ali pod kotom. Uporabite tudi različne velikosti, oblike in tiste, ki so bile pobarvane, ter navadne borove storže, da mu date edinstven videz. roke položijo storže na vrh kroga iz vrvice
 7. Ko so storži pritrjeni v krogu, iz kosa lubja, lesa ali kartona izrežite obliko zvezde.
 8. Zvezdo prilepite na sprednji del nekaterih storžev.
 9. Dodajte zelenje okoli kosa pod borovci na naključnih mestih.
 10. Nato na storže naključno prilepite nekaj modrih kroglic, da se zasvetijo. roka, ki drži kroglico na vrhu storže
 11. V prazne prostore lahko dodate tudi manjše kose storžev, želodov, javorjevih žogic in podobnih kmečkih naravnih predmetov.
 12. Pobarvajte zvezdo modro ali belo.
 13. Dodajte koščke modre ali bele barve na borove storže, ki so navadni, dokler niso zadovoljni z videzom. ročno slikanje borovih storžev modro
 14. Prikaz s svečo v sredini, vendar bodite previdni pri gorenju sveče, da se ne vžge noben naravni element. rustikalni svečnik z belo svečo v sredini na modri mizi

Opombe

Osrednji del dodajte druge naravne elemente, kot so jagode, listi, cedra ali borove iglice.

Priporočeni izdelki

Kot Amazonov pridruženi član in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

svečnik iz borovih storžev in zelenja pred sivim ogledalom

Všeč mi je ideja, da jih pobarvam z rdečo, zlato ali srebrno namesto z modro.

svečnik iz šišk, ki ga drži ženska pred drevesom

Za drugačen videz lahko dodate perle, bisere ali samo bolj rustikalne elemente!

modra miza, ki drži rustikalni potpuri in osrednji del