Svečnik iz božične tkanine

Ko iščete način, kako svojemu domu dodati nekaj barve in šarma, ne iščite dlje od tega DIY svečnika za rože! To je hitro in enostavno, rezultat pa je popolnoma osupljiv. To je tudi odličen način, da stare ostanke tkanine spremenite v nekaj lepega in uporabnega. To lahko naredite tudi kot darilo! Kakšna zabavna obnovljena ideja za počitnice!

ženska v belem puloverju drži svečnik za rože

Svečnik iz tkanine

Ta svečnik za rože je odličen projekt za začetnike. To je enostavno in zabavno, naredite pa ga lahko v samo nekaj urah! Potrebovali boste tkanino, škarje in LED svečo. Uporabljate reciklirano podlago in ostanke tkanine, tako da so stroški tega projekta minimalni.

Popolno darilo za vašo ljubljeno osebo ali samo sebe! S tem čudovitim svečnikom za rože boste lahko ustvarili čudovit ambient v vsakem prostoru. Prikažite ga na plašču, na klubski mizici ali ga uporabite kot del osrednjega dela. Čudovito bo videti celo na policah ali ob rastlinah na stojalu za rastline. Če imate raje kaj bolj naravnega, si oglejte ta rustikalni svečnik, ki je tudi zabavna praznična dekoracija. Za nekaj manj počitniške tematike vam bo morda všeč ta svečka za sveče iz kozarca za vino.

svečnik v obliki rdeče in zelene rože na beli mizi ob drevesu

Kaj naj uporabim za svečnik v središču?

Želite uporabiti nekaj, kar je okroglo in je malo globoko kot kozarec. Uporabil sem prazno posodo, ki je bila trdna in je bila že zlate barve, lahko pa uporabite skoraj vse, kar imate pri roki. Spodaj je nekaj drugih idej, ki bi delovale.

 • Kozarci za otroško hrano ali drugi majhni kozarci za reciklirano hrano.
 • Pokrovi za kozarce ali kateri koli manjši kovinski ali plastični pokrov, ki je globok.
 • Skodelice za jogurt ali k-skodelice, ki so prazne za manjše možnosti cvetja.
 • Izpraznite pločevinke za tuno ali mačjo hrano, ki so bile očiščene in odstranjene etikete.

svečnik na beli mizi s ponarejenimi jagodami

Ali moram znati šivati, da to naredim?

Za ta svečnik za rože ne šivate veliko. Uporabljali boste iglo in nit, vendar ne potrebujete pravih šivalnih veščin. To je osnovni ali začetni nivo ročnega šivanja.

Ali lahko zlepim tkanino, namesto da bi jo šival?

Če nimate osnovnih šivalnih veščin ali ne želite šivati ​​blaga, lahko uporabite druge stvari, s katerimi boste blago držali skupaj. Uporabite lahko vroče lepilo ali lepilo za tkanine. Obstaja tudi čarovništvo s šivi. Te stvari se bodo držale skupaj, vendar ne bodo trajale tako dolgo, kot bodo, ko jih boste šivali.

svečnik iz tkanine na mehki s potpurijem in zelenjem

Ali lahko naredim s klobučevino namesto iz blaga?

Odlična stvar pri tej obrti je, da lahko uporabite katero koli vrsto tkanine, ki vam je všeč ali imate pri roki. Uporabite lahko karkoli, od bombaža do svile. Če želite nekaj, kar zahteva manj šivanja ali ker nimate blaga pri roki, lahko namesto tega uporabite filc. Za izdelavo tega lepega svečnika za rože lahko uporabite široko paleto kosov blaga.

svečnik za rdeče in zelene rože na lažnem snegu s prazničnim trakom v ozadju

Na katere druge načine lahko to okrasim?

Ni omejitev za načine, kako lahko okrasite ta svečnik. Dodate lahko bleščice, ki so vedno najljubše. Dodajte koščke pisane tkanine ali ji dodajte čipko ali til. V držalo lahko dodate tudi stvari, kot so perle, bleščice in majhne drobnarije.

Druga ideja je barvati dejanski nosilec. Karkoli uporabljate kot osnovo svečnika, lahko pobarvate notranjost in dele zunanjosti, ki se kažejo. Všeč mi je, da je to zlato, vendar ga lahko zagotovo pobarvate v katero koli barvo, vključno z zeleno, rdečo, modro, srebrno ali celo vijolično, če želite! Kot pri vseh naših obrtnih idejah je tudi to le osnovna ideja o tem, kaj storiti, vodnik za vašo domišljijo, iz katerega se lahko učite.

rjava miza, prekrita z belimi prtički, zlatimi perlami in božičnim svečnikom

Potrebne zaloge

rdeča in zelena tkanina na mizi z belim trakom in zlato skledo

Kako narediti svečnik iz tkanine

Na zeleni tkanini izmerite krog, ki je širok 3″– 4″.

Izrežite ta krog in ga uporabite kot predlogo, da izrežete skupaj 10-12 krogov, nato jih odložite.

ročno izrezovanje zelenega kroga iz blaga

Na rdeči tkanini izmerite krog, ki je širok 7″-8″.

Izrežite ta krog in ga uporabite kot predlogo, da izrežete skupaj 6-8 krogov, nato jih odložite.

zeleni in rdeči krogi iz tkanine na beli mizi

Pripravite iglo in nit za šivanje z dolgo zanko niti.

Krog iz rdečega blaga prepognite na polovico, nato spet na polovico. To ustvari obliko “trikotnika” z odprtim koncem večjo ravno stranjo.

ročno zložljiva rdeča tkanina

Zapeljite iglo in nit skozi odprt konec, tako da se ohlapno premikate naprej in nazaj po dnu. Ko zašijete ob robu daljše strani trikotnika blaga, ga potegnite skupaj, da nastane oblika, podobna cvetnim lističem. Nato zašijte v to obliko in zavežite, nato zavežite konec.

ročno šivanje blaga v cvetni list

Ponavljajte ta postopek zlaganja in šivanja vseh rdečih in zelenih krogov, dokler ne dobite več “cvetnih listov” v vsaki barvi, pri čemer je zeleni manjši od rdečega.

cvetni listi iz tkanine v zeleni in rdeči barvi na beli mizi

Zdaj z uporabo nove dolge niti na igli začnite šivati ​​cvetne liste skupaj. Iglo in nit potisnite skozi dno vsakega od rdečih cvetnih listov, tako da jih poravnate v krogu na niti drug poleg drugega.

roke držijo rdečo tkanino z iglo in nitjo

Ko so vsi rdeči cvetni listi povezani, postavite zlato posodo na sredino, tako da jo cvetni listi obdajajo. Cvetne liste raztegnite, da oblikujete krog, nato zašijte v to obliko s pravilnim prostorom na sredini, da postavite skledo.

roža iz rdeče tkanine na beli mizi

Ta postopek ponovite z zelenimi cvetnimi listi.

Zlato skledo prilepite na sredino rdečih cvetnih listov.

roke postavljajo zlato skledo v središče rože iz rdeče tkanine

Nato na vrh položite zelene cvetne liste in položite na rdeče. Prilepite jih tudi na skledo.

ročno postavlja zeleno rožo na kos rdečega cveta

Na vrh zelenih cvetnih listov dodajte trak čipke okoli roba sklede, ki ga prepognite in stisnite, da ustvarite videz nabora.

prst, ki drži čipko na svečniku

Nato na zgornji rob posode po potrebi ali želji dodajte trak s perlicami.

roka drži čipko na vrhu svečnika

Dodajte čajno svečko v sredino in jo prikažite!

ženska ob božičnem drevesu drži rdečo in zeleno svečnik

Več božičnih okraskov

Potrebujete več idej za dodajanje prazničnega dekorja? Spodaj si oglejte nekaj mojih najljubših božičnih okraskov in projektov. Od edinstvenih okraskov do okraskov in celo dekoracije verande, ta seznam vsebuje nekaj mojih osebnih najljubših idej, s katerimi bodo vaše počitnice letos le malo svetlejše. Poskrbite, da jih dodate med zaznamke, pripnete na priljubljeno praznično tablo Pinterest ali celo natisnete vadnice, ki jih boste uporabili letos!

Donos: 1

svečnik za rdeče in zelene rože na lažnem snegu s prazničnim trakom v ozadju

Ta čudoviti svečnik iz božične tkanine je preprost projekt z uporabo predelanih predmetov, ki bodo videti čudovito kot božični osrednji del!

Aktivni čas
25 minut

Skupni čas
25 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Navodila

 1. Na zeleni tkanini izmerite krog, ki je širok 3 “- 4”.
 2. Izrežite ta krog in ga uporabite kot predlogo, da izrežete skupaj 10-12 krogov, nato jih odložite.
 3. Na rdeči tkanini izmerite krog, ki je širok 7″-8″.
 4. Izrežite ta krog in ga uporabite kot predlogo, da izrežete skupaj 6-8 krogov, nato jih odložite. zeleni in rdeči krogi iz tkanine na beli mizi
 5. Pripravite iglo in nit za šivanje z dolgo zanko niti.
 6. Krog iz rdečega blaga prepognite na polovico in nato še enkrat na polovico. To ustvari obliko “trikotnika” z odprtim koncem večjo ravno stran.
 7. Zapeljite iglo in nit skozi odprt konec, tako da se ohlapno premikate naprej in nazaj po dnu. Ko zašijete ob robu daljše strani trikotnika blaga, ga potegnite skupaj, da nastane oblika, podobna cvetnim lističem. Nato zašijte v to obliko in zavežite, nato zavežite konec. ročno šivanje blaga v cvetni list
 8. Ponavljajte ta postopek zlaganja in šivanja vseh rdečih in zelenih krogov, dokler ne dobite več “cvetnih listov” v vsaki barvi, pri čemer je zeleni manjši od rdečega.
 9. Zdaj z uporabo nove dolge niti na igli začnite šivati ​​cvetne liste skupaj. Iglo in nit potisnite skozi dno vsakega od rdečih cvetnih listov, tako da jih poravnate v krogu na niti drug poleg drugega.
 10. Ko so vsi rdeči cvetni listi povezani, postavite zlato posodo na sredino, tako da jo cvetni listi obdajajo. Cvetne liste raztegnite, da oblikujete krog, nato zašijte v to obliko s pravilnim prostorom na sredini, da postavite skledo. roke postavljajo zlato skledo v središče rože iz rdečega blaga
 11. Ta postopek ponovite z zelenimi cvetnimi listi.
 12. Zlato skledo prilepite na sredino rdečih cvetnih listov.
 13. Nato na vrh položite zelene cvetne liste in položite na rdeče. Prilepite jih tudi na skledo. prst, ki drži čipko na svečniku
 14. Na vrh zelenih cvetnih listov dodajte trak čipke okoli roba sklede, ki ga prepognite in stisnite, da ustvarite videz nabora.
 15. Nato na zgornji rob posode po potrebi ali želji dodajte trak s perlicami. ženska v belem puloverju drži svečnik za rože

Opombe

Uporabite katero koli barvno tkanino in naredite to delo za celoletni svečnik in ne samo za božično sezono.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

božični svečnik na mizi ob božičnem drevesu

Dodajte svoje edinstveno vrtenje z različnimi barvami, perlicami ali trakovi.

svečnik v obliki rdeče in zelene rože na mehki z rdečim potpurjem

Dodate lahko LED svečo ali pravo obljubo, če pa uporabljate pravi plamen, ga ne pustite brez nadzora.

roke držijo svečnik za rože ob prazničnem drevesu