Upciklirana kmečka bučna dekoracija iz rustikalnega vinskega pluta

Ali pijete vino, vendar nikoli ne veste, kaj storiti s temi ostanki zamaškov? Zdaj je čas, da zasijete! Bučo iz vinske plute je zelo enostavno narediti, odličen projekt recikliranja in idealno za okrasitev v celotni jesenski sezoni. Vse, kar potrebujete, so zamaški, nekaj lepila, barve in nekaj drugih potrebščin za majhne obrti, da v nekaj minutah spremenite smeti v zaklad!

bučno bučko iz vinske plute drži ženska v roza barvi

Bučna vinska pluta

Buče so povsod od začetka avgusta do novembra, včasih pa za dekoracijo potrebujete ponarejeno bučo, ki pred koncem sezone ne zgnije ali ne pokvari. Rad dodajam buče na plašče, na mize, venčke in drugo. Ta mala bučna vinska pluta ni le zabavna obrt, ampak lepa, ki jo je enostavno prilagoditi vašemu domu in slogu.

Če vam po izdelavi bučk ostanejo dodatni zamaški, si oglejte ta ogromen seznam obrti, ki jih lahko naredite z ostanki zamaškov. Tone idej od hišic za ptice do napisov in vsega vmes!

stran plutovinaste buče oranžno na beli mizi

Kje lahko najdem vinske zamaške, če ne pijem?

Imate srečo, če ste kot jaz in ne pijete alkohola. Obstaja na tone načinov in krajev za uporabo ali celo povsem nove zamaške.

Najprej grem k prijateljem in družini, ker bodo nekateri od njih imeli zamaške, ki so jih pripravljeni prihraniti in mi jih dati pri izdelavi. Drugič, v lokalnih restavracijah in kleti na svojem območju sem vprašal, ali lahko kupim ali kupim zamaške, namesto da jih zavržemo. Presenečeni boste nad tem, kako pogosto so pripravljeni držati škatlo zanje, da jim lahko vzamete roke.

Nazadnje, morda se tega ne zavedate, vendar zamaške pogosto prodajajo v vaši lokalni obrtni trgovini. Ker so postali priljubljeni pri obrtništvu, jih je enostavno najti v trgovinah, ki prodajajo obrtne potrebščine. Seveda jih lahko tudi kupite Amazon v razsutem stanjuali celo rabljeno zamaški od posameznikov na Etsyju. Ne manjka krajev, kjer bi lahko pobrali nekaj za svoje obrtniške projekte.

oranžna buča iz plute na mizi s ponarejenimi listi

Katera barva je najboljša za vinske zamaške?

Za projekte z uporabo plute vedno posežem po osnovni akrilni barvi. Lepil se bo na površino in se ne bo preveč vpijel v pluto. Izogibajte se uporabi akvarela ali katere koli druge barve na vodni osnovi, saj ne boste dobili tako lepe barve in preveč plute bo zasijalo. Če želite bolj kmečki videz, bi bila morda bolj všeč akvarel.

Ne pozabite pa, da če ta projekt izdelujete z otroki, da je katera koli barva, ki jo izberete, zaradi varnosti nestrupena. Večina splošnih akrilnih barv za obrt je že nestrupena in varna za otroke, vendar vedno rečem, da varnost še enkrat preverite.

plutovinasta buča pred vtičnico ali papir za svetilko

Ali moram pobarvati celo pluto?

To je v celoti odvisno od vas in od tega, kako nameravate uporabiti buče. Če jih boste postavili na polico ali plašč, kjer je prikazana le sprednja stran buče, potem ni treba pobarvati vse plute. Barvo samo premažite s sprednje strani plute ali morda na vrhu, če mislite, da se bo prikazala.

Če nameravate to prikazati kot del osrednjega dela, kjer so lahko vidne vse strani, potem potem, ko pluto zlepite skupaj, boste morda želeli pobarvati obe strani in okoli vrha in strani oblike buče. Tako boste olajšali prikazovanje po želji. Samo vedite, da se vam bo s tem podaljšal čas sušenja, preden lahko nadaljujete na naslednji korak.

oranžna bučna buča na modri mizi

Ali lahko obesim bučko iz vinske plute?

Zagotovo lahko! Na vrh buče samo pritrdite kos traku, čipke, vrvice ali vrvi. Lahko ga vroče prilepite na svoje mesto ali pa mi je všeč zamisel, da ga imam med pluto in visi na vrhu, da bo še bolj varen. Nato samo obesite to zanko na žebelj ali kavelj na steno ali strop.

Tudi pluto na hrbtu lahko zelo verjetno potisnete ob žebelj ali podoben viseči kavelj, ki bo ostal na svojem mestu brez traku, vendar imam raje trak, da preprečim, da bi se pluta zlahka razpokala in razpadla.

ženska, ki drži bučno bučko iz vinske plute

Potrebne zaloge

plutovinasti čopič in barva na mizi

Kako narediti bučko iz vinske plute

Štiri vinske zamaške zlepite skupaj.

roke, ki držijo štiri plute skupaj na mizi

Na vrhu lepite skupaj pet vinskih zamaškov in na vrh spodnje plasti. Rahlo se bodo prekrivali.

dva kupa plute zlepljena skupaj

Na tretjo vrsto zlepite šest vinskih zamaškov.

Za četrto vrsto zlepite pet vinskih zamaškov, za zadnjo peto vrsto pa štiri zamaške. Želite ustvariti manjše dno s širšo sredino tradicionalne buče.

zamaški, zlepljeni skupaj v obliki buče na beli mizi

S čopičem nanesite oranžno barvo na sprednji del zamaškov. Če želite barvati obe strani, pustite, da se prva popolnoma posuši, preden jo obrnete, da pobarvate hrbet.

pobarvana oranžna bučna buča

Čistilnik za žice ali cevi ovijete okoli peresa, da ustvarite vzmetno obliko.

ročno ovijalna žica okoli peresa

Na bučo nalepite en zeleni list.

Nato dodajte eno samo pluto, ki stoji pokonci

roka drži bučko na vrhu buče

Nato dodajte vzmet.

Na koncu z majhnim kosom rafije ustvarite lok, ki ga lepite tik pod pluto “steblo”.

ročno lepljiv lok na vrhu buče

Zdaj lahko obesite ali prikažete svojo bučo!

oranžna buča iz plute v rokah

Več zabavnih bučnih obrti

Ker so buče najbolj ikonična podoba jesenske sezone, jih je treba imeti nekaj v notranjosti. Letos lahko dodate buče v svoj dekor z nekaj spodnjimi projekti. Ne glede na to, ali gre za preprosto plovilo, venec ali izpopolnjen osrednji del, imamo na vašem jesenskem seznamu izdelave ogromno odličnih idej. Ne pozabite kmalu dodati te ideje med zaznamke, pripeti ali natisniti!

Donos: 1

plutovinasta buča pred modrim kavčem

Zgrabite te stare vinske zamaške in jih spremenite v čudovit okras iz bučke iz reciklirane vinske plute, ki je idealen za vse vaše jesensko sezonsko okrasje!

Aktivni čas
20 minut

Dodaten čas
30 minut

Skupni čas
50 minut

Težave
Enostavno

Ocenjeni stroški
2 USD

Opombe

Za bolj naraven videz buč pobarvajte z oranžno, temno rdečo, rjavo, zlato ali rumeno barvo.

Priporočeni izdelki

Kot sodelavec Amazon in član drugih pridruženih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Galerija dokončanih projektov

oranžna buča iz plute na beli mizi

Dodajte bleščice v spreju, da bo vaša buča zaiskrila.

plutovinska buča na mizi

Za jesensko tople barve jih lahko pobarvate v kateri koli odtenek oranžne, rdeče, rumene, rjave ali zelene barve.

plutovinasta buča na mizi pred bučami in lučmi